Dodaj do ulubionych

ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIAĆ NOC

28.10.04, 22:27
jestem ciekawa jak to wygląda u was, bo mój Kubiś maróżnie, ale zazwyczaj 1-
2 pobudki są, bo wypadł smoczek((() i trzeba dziecku włożyć do buzi. albo
wychodzą ząbki albo inne takie tam kubisiowe szleństwa.
Obserwuj wątek
    • agaoswiecim Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 28.10.04, 22:45
      Niestety nie piszesz w jakim wieku jest twoje dziecko. Nie wiem czy to Cię
      pocieszy , ale moja Julka zaczęła przesypiać całe noce mając 15 miesięcy tzn.
      miesiąc po odstawieniu od piersi. Kiedy ją karmiłam piersią budziła się
      praktycznie bez przerwy. Życzę dużo cierpliwości.
      • penelina Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 00:01
        Witam,
        moja Amelka ma 13 miesięcy.Przesypia całe noce(22.40.-09.30)od szóstego
        tygodnia życia.
        Pierwszych sześć tygodni budziła się tylko raz(około 2,30)-na nocnego
        cyca.Odkąd zrezygnowała z tego karmienia-przesypia noc bez problemu.

Pozdrawiam.
        • edka29 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 04.11.04, 10:11
          Eh ja to miałem luksus . Moje starsza córeczka Kasia zaczęła przesypiać całe
          noce od 3 miesiąca życia , a młodsza Natalka jak ukończyła zaledwei miesiąc .
          Byłam w szoku jak mi koleżanka móiła ze jej pociechy przesypiały noce jak 2
          lata skończyły . Ale widać mnie się złote dzieciaki udały .
    • antonina_74 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 00:51
      Zosia od kiedy skończyła 5 tygodni spała 21-6 ale miewa okresy po kilka nocy z
      rzędu że się budzi po parę razy. Zazwyczaj chodzi o zęby
      Brat Zosi zaczął przesypiać noce w wieku 10-11 miesięcy po odstawieniu od
      piersi.
    • mama_martusi Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 06:35
      dokładnie 1,5 roku, natychmiast po odstawieniu od piersi. teraz ma 2 latka i 4
      miesiące a nadal często zdarza się jej obudzić w nocy i chce żeby się z nią
      trochę pobujac na fotelu. smile
      pozdrawiam
      • ezaw1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 08:05
        SZczęściary jesteście! Moja Julia ma 4 latka i prawie co noc krzyczy zebym do
        niej przyszła.
    • risa1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 08:15
      upppppppssssssss to przede mna jeszcze dluga droga. piotrus ma dopiero 3 m-
      ce..eh pobudki 3 razy w nocy tzn od 22 do 6..

zyczcie mi cierpliwosci!!
      pozdr.!
      • lawia Re: No to ja jestem szczęściarą w takim razie 29.10.04, 09:07
        No to ja jestem chyba szczęściarąsmile
        Moja mała śpi całe noce od 2 miesiąca życia tzn przesypia od 21 do ok 5 rano
        wtedy budzi się na karmienie i potem znów śpi gdzieś do godz 8-9smile
        • saba76 Re: No to ja jestem szczęściarą w takim razie 11.11.04, 17:36
          Natalka spala od 3mc-coś koło tego-od 20 do 6-mleko i dalej jeszcze 2-3h
          Wera dopiero od 10mc i nadal(18mc) zdaza się pobudka na kaszke/mleko,ale
          przeważnie to czas ząbkowania lub choroby
    • paulaula Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 09:37
      Starsza córeka zaczęła przesypiać noce mając ok. 4 lat, młodsza była łaskawsza,
      tuż przed roczkiem zrobiła mamusi prezent. Pozdrawiam
    • paulaula Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 09:37
      Starsza córeka zaczęła przesypiać noce mając ok. 4 lat, młodsza była łaskawsza,
      tuż przed roczkiem zrobiła mamusi prezent. Pozdrawiam
    • driadea Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 09:42
      Moja córka w zasadzie od urodzenia przesypiała noce, jeszcze w szpitalu spała
      po 6-7 godzin. Mając 4 miesiące potrafia przespać 14,5 godziny bez najmniejszej
      pobudki (bardzo się wtedy o nią martwilam!). Od kilku mniesięcy jest podobnie,
      tzn. po wieczornym cycusiu śpi 11-12 godzin.
      Oczywiscie, jak to w życiu bywa - coś za coś - od 3 miesiaca życia nie śpi w
      dzień...
      Pozdrawiam, Aga
    • jasma76 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 10:35
      Synek dis kończy 16 miesięcy smile) i jeszcze nie przespał ani jednej nocy. choc
      ostatnio pobudki (na picie) zredukował do jednej, ale poza tym to sie tak
      wierci, ze ja i tak mam kilka dodatkowych pobudek co noc - na przykrycie,
      poprawienie, pogłaskanie. Śpi od 19-5.30 rano i w dzień 1 raz 2-3 godz.
      Odstawienie od piersi u nas nic nie zmieniło - zamiast cyca ma byc picie i
      tylko mama, na widok taty w nocy jest wrzask - chociaż spedzaja razem całe
      dnie - ja pracuje i w dzień go usypia bez problemu. Marzę ,żeby odespać choć 1
      noc i troche dłużej niż do 5.30 - choćby do 7 - ach, marzenie.
      • izafica Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 11.11.04, 12:38
        witam cię serdecznie właśnie czytam losy nasze czyli mam na forum i okazało się
        że my mamy takie same poblemy. mój syneczek ma 14 miesięcy i strasznie daje mi
        w kość w nocy.dokładnie śpi tyle co twój. może znalazłaś już jakiś sposób na te
        kłopoty to będę wdzięczna za radę.
        • jasma76 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 12.11.04, 11:31
          Niestety izafica (bo to do mnie było pytanie???) u nas bez zmian, jeśli nie
          gorzej, bo od ok. tygodnia pobudki przesunęły sie na 4.30 -4.45 i nic dłużej a
          spanie w dzień skróciło sie do niecałych 2 godz, wiercenie nadal straszne,
          picie być musi i mama być musi, więc chyba i my musimy to przetrwać, no bo co
          nam pozostaje, jak dzidzia po 9 godz. snu wyspana (kurcze, ja spałam jeszcze
          niedawno po 10 godz, a taki szkrab i mu wystarcza 9 godz. w nocy!!).
          Niestety mój synek ma to chyba po mnie, bo ja podobno całe dzieciństwo (jeszcze
          jak poszłam do szkoły!!) budziłam sie codziennie przed 6 rano, a wieczorem to o
          19 musiałam być w łózku. Moja mam mnie nie pocieszyła tymi opowieściami, bo
          pewnie jeszcze kilka takich lat przede mną.
          pozdr.
          PS> jedyna rada to kłaść sie wcześnie spać, ja staram sie być najpóźniej o 21 w
          łóżku.smile))
          pa
    • le_lutki Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 10:51
      Miesiac.
    • sylyah Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 12:02
      moja coreczka ma13 miesiecy i do tej pory czesto budzisie w nocy na cysia.
    • kubbik1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 12:32
      Witam
      Ja nie wiem czy Cie pocieszę ale moja Majka przesypian całe noce od paru dni (a
      ma rok i 4 miesiące).
      Za to od jakiś paru miesięcy budzila sie w nocy tylko raz kolo 5 nad ranem na
      cycunia smile
      A ha i od jakiegos czasu sama usypiasmile
      Pozdrawiam
      Magda
      • gizon Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 11.11.04, 23:06
        od jakiegos czasu sama usypiasmile
        A jak tego dokonaliście? Moja córcia ma 18,5 m-ca i właśnie się za to
        zabraliśmy. Wieczorne karmienie i dobranoc. Mój mąż walczy dzielnie, ale
        sprawdzone rady bardzo nam się przydadzą. Z góry dziękuję smile
    • janeczka-nan Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 15:59
      2 lata.
      • gwx Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 16:18
        Mój synek zaczął przesypiać całą noc,jak skończył 6 miesięcy.Spał i śpi nadal
        od godz. 21.00 do 7.00-8.00 rano. Wcześniej to bywało różnie, spał gdzieś do
        5,potem karmienie,potem znowu spaliśmy do godz.9.00.
        Pa
        Pozdrawiam
        Asia
        • promyczek78 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 21:26
          Kiedy odstawiłam Córeczkę od piersi tzn. gdy miała 20 m-cy.
          • arla5 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 09.11.04, 21:50
            Witajcie mamy!!!moj Mikolajek zaczal przesypiac noce jak tylko sam sie odstawil
            od piersi,w wieku 9 miesiecy(zreszta strasznie to przezylam bo bardzo chcialam
            karmic go przynajmniej do roku),przeszlismy na butle i idzie spac juz o 18 i
            spi do 6 rano.codziennie bez zmian.Ale pomimo tych nocy i budzenia sie co 2,3
            godziny wszystko bym dala by moc go nadal karmic piersia!ale
            coz...pozdrawiam!!!!
    • janowa Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 22:39
      Odkad skonczyl 4 miesiace - spi od 19:00 do 7:00. Przez 1 miesiac dostawal
      jeszcze cyca o 22:30. Od 5 miesiaca nie pije i nie je w nocy (ma teraz roczek) i
      nie uzywa smoczka ani kciuka do ssania - przynajmniej nie musze sie martwic o
      zgryz i prochnice smile

---
      "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość
      idzie do teatru."
      Alec Guiness
    • mama-zuzi Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 23:57
      Moja Zuzieńka zaczęła przesypiać noce dopiero jakiś czas po rezygnacji z
      nocnego karmienia, czyli koło 14 miesiąca (wkrótce skończy rok i 4 miesiące).
      Wcześniej różnie to z nią bywało. Do 3 miesięcy spała prawie całą dobę, tzn.
      pobudka po 3 godzinach spania na zmianę pieluchy i mleczko (zasypiała wtedy
      podczas jedzenia), a w nocy spała bez przerwy przez około 7 godzin, piła
      mleczko i znowu spanko przez jakieś 4 godziny. Później jej się odmieniło i
      skróciła sobie nockę. Niestety najgorzej było około roku- nocne pobudki co
      godzinę lub dwie i spanie w ciągu dnia (2 razy po 2 lub 3 godziny). Krótko
      mówiąc ona w dzień odsypiała to czego jej zabrakło w nocy a ja cierpiałam.
      Teraz nie mam z nią problemu, bo od 20:00/21:00 do 6:00/7:00 śpi bez budzenia
      się (chyba, że coś jej dolega).
    • mamaigora1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 07:19
      Igor zaczął przesypiac noc w piatym miesiącu życia i byliśmy szcęśliwymi
      Rodziacami przez jakieś trzy tygodnie, potem rewolucja i 2 miesiące budził sie
      w nocy co 2-3 godziny (koszmar) - postanowilismy nauczyc go spać i jak na razie
      od 2 tygodni znowu przesypia noce (idzie mu własnie 9 miesiąc).

Jola
    • mib28 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 08:54
      3 miesiace- karmiony byl z butelki wiec sie zawsze ladnie najadal, kiedys
      przestraszylismy sie bo rano wstajemy a maly sie nie obudzil w nocy, patrzymy
      do kolyski a on sobie smacznie slodko spi
    • szpiczak Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 16:12
      moj synek mial jakos ponad pol roczku jak zaczal przesypiac noc,sypia od
      ok.20-21 do ok.6 rano,budzi sie by pociagnac pare lykow soczku i spi do 8.
      • fizula Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 21:41
        Moja starsza córcia: 3,5 roku. Ale nie bez wyjątków, czasem przecież chce się
        dziecku siusiu w nocy. Zresztą z perspektywy czasu nie wydaje mi się to długo:
        znam kilkoro dzieci, które jeszcze w wieku 4 czy 5 lat nie przesypiają nocy.
        Stąd spokojnie podchodzę do pobudek młodszego dziecięcia, ma chłopak czas.
        Bywajcie zdrowi!
    • mama_zosi Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 22:49
      Moja Zosia ma już prawie 10 miesięcy i nadal budzi się często.

Pozdrawiam niewyspane mamuśki

Moja Zosia

• silije.amj Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 03.11.04, 17:42
        Moja starsza córka w wieku ponad 20 miesięcy, kiedy przestałam karmić ja
        piersią, młodsza ma 9 miesięcy i jeszcze ani jej się śni przespać noc w całości.
        Nie jestem zmęczona, przyzwyczaiłam się.
    • umargos Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 03.11.04, 18:24
      W początkach 5 miesiąca....ale nadal, okresowo, z różnych przyczyn (choroba,
      złe sny, zęby) zdarzają jej się 1-2 pobudki, nie codziennie na szczęście. Śpi
      ok. 12 godzin w nocy....
      Pozdrawiam
      Ula
    • michatka Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 03.11.04, 20:13
      syn 14 mc - jak przestałam karmic piersia]
      córka 3 mc - tak po prostu wink
    • mamapulpecji Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 03.11.04, 21:04
      moja ma 6 m-cy i w ciągu tego czasu przespała 2-3 całe noce. Budzi się raz lub
      dwa, raczej 'kontrolnie' - przytuli się do cycka i śpi dalej, ale jednak się
      budzi.

• afryka11 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 04.11.04, 16:38
        mój Igusiek już w trzecim miesiącu życia zaczął przesypiać po 8 godzin. Karmię
        Go a on się nadal nie budzi tylko ssie, więc można uznać że śpi po 12 godzin.
        Nie zawsze oczywiście. Wczoraj jadł co dwie godziny i budził się na całego.
        pozdrawiam
    • rosemary4 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 04.11.04, 16:48
      Moja Gaba zaczęła myśleć o przesypianiu nocy po odstawieniu od piersi - tzn. w
      dniu swoich drugich urodzin.
      Ula
      • miss_blokers Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 07.11.04, 16:22
        Kubus ma 2,5 miesiaca i przesypia mniej wiecej co 3-cia noc (20.00-6.30), a
        dwie pozostale budzi sie ok. 12.00, 4.00 i 7.00 na karmienie(to budzenie tez
        nie jest prawdziwe bo ssie przez sen-spi z nami i wystarczy, ze sie poruszy a
        ja sie budze,widze piastke w buzi i daje cycusiawink chociaz dzisiaj malo
        spal,wiem bo sie wiercil i ciagle mnie budzil( otwieram oczy,a tu w
        ciemnosciach swieca dwa zuczki). Na szczescie nigdy nam w nocy nie placze.
        Maluszek spi najspokojniej, kiedy go do siebie przytulam-znajomi mowia, ze to
        malo wygodne i pozniej ciezko bedzie go odzwyczaic, ale ja uwazam ze dziecko
        potrzebuje bliskosci matki rowniez w nocy-lepiej wtedy spi. Pozdrawiam. Lena i
        Kubutekwink
        • 26magda3 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 07.11.04, 17:03
          2 miesiące i spał 6 godzin, a potem szybko przerzucił się na 8 godzin!!!!
    • solarska1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 09.11.04, 17:23
      Oj nasz Hubert od 6 tygodnia do skończenia 4 miesiąca spał 8 godzin potem
      mineło to jak na razie bezpowrotnie. Ma 14 miesięcy i budzi się aż 4 razy na
      picie nijak przezwycieżyć tego nie umiemy.
    • atena_cka Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 10.11.04, 09:49
      Moja Karolina zawsze była śpioszkiem - był czas że musiałam sobie nastawiać
      budzik w nocy aby wstać i ją nakarmić, bo ona rzadko mnie budziła.
      Całą noc zaczęła przesypiać od 8 miesiąca. Dzisiaj ma 13 miesięcy i cały czas
      pięknie śpi. Idzie spać po 21 i budzi się między 8 a 9 rano.
      Nigdy też nie było i nie ma problemów z ząbkowaniem - pomimo bólu, spanie jest
      dla nie najważniejsze. Wiem, że jesteśmy z mężem szcześciarzami, bo to rzadko
      spotykane, ale może to dla tego, że sami lubimy pospać, a Karolinka ma to po
      nas?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka