agusiaodkubusia 28.10.04, 22:27 jestem ciekawa jak to wygląda u was, bo mój Kubiś maróżnie, ale zazwyczaj 1- 2 pobudki są, bo wypadł smoczek((() i trzeba dziecku włożyć do buzi. albo wychodzą ząbki albo inne takie tam kubisiowe szleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaoswiecim Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 28.10.04, 22:45 Niestety nie piszesz w jakim wieku jest twoje dziecko. Nie wiem czy to Cię pocieszy , ale moja Julka zaczęła przesypiać całe noce mając 15 miesięcy tzn. miesiąc po odstawieniu od piersi. Kiedy ją karmiłam piersią budziła się praktycznie bez przerwy. Życzę dużo cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 00:01 Witam, moja Amelka ma 13 miesięcy.Przesypia całe noce(22.40.-09.30)od szóstego tygodnia życia. Pierwszych sześć tygodni budziła się tylko raz(około 2,30)-na nocnego cyca.Odkąd zrezygnowała z tego karmienia-przesypia noc bez problemu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edka29 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 04.11.04, 10:11 Eh ja to miałem luksus . Moje starsza córeczka Kasia zaczęła przesypiać całe noce od 3 miesiąca życia , a młodsza Natalka jak ukończyła zaledwei miesiąc . Byłam w szoku jak mi koleżanka móiła ze jej pociechy przesypiały noce jak 2 lata skończyły . Ale widać mnie się złote dzieciaki udały . Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 00:51 Zosia od kiedy skończyła 5 tygodni spała 21-6 ale miewa okresy po kilka nocy z rzędu że się budzi po parę razy. Zazwyczaj chodzi o zęby Brat Zosi zaczął przesypiać noce w wieku 10-11 miesięcy po odstawieniu od piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_martusi Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 06:35 dokładnie 1,5 roku, natychmiast po odstawieniu od piersi. teraz ma 2 latka i 4 miesiące a nadal często zdarza się jej obudzić w nocy i chce żeby się z nią trochę pobujac na fotelu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ezaw1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 08:05 SZczęściary jesteście! Moja Julia ma 4 latka i prawie co noc krzyczy zebym do niej przyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
risa1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 08:15 upppppppssssssss to przede mna jeszcze dluga droga. piotrus ma dopiero 3 m- ce..eh pobudki 3 razy w nocy tzn od 22 do 6.. zyczcie mi cierpliwosci!! pozdr.! Odpowiedz Link Zgłoś
lawia Re: No to ja jestem szczęściarą w takim razie 29.10.04, 09:07 No to ja jestem chyba szczęściarą Moja mała śpi całe noce od 2 miesiąca życia tzn przesypia od 21 do ok 5 rano wtedy budzi się na karmienie i potem znów śpi gdzieś do godz 8-9 Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: No to ja jestem szczęściarą w takim razie 11.11.04, 17:36 Natalka spala od 3mc-coś koło tego-od 20 do 6-mleko i dalej jeszcze 2-3h Wera dopiero od 10mc i nadal(18mc) zdaza się pobudka na kaszke/mleko,ale przeważnie to czas ząbkowania lub choroby Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 09:37 Starsza córeka zaczęła przesypiać noce mając ok. 4 lat, młodsza była łaskawsza, tuż przed roczkiem zrobiła mamusi prezent. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 09:37 Starsza córeka zaczęła przesypiać noce mając ok. 4 lat, młodsza była łaskawsza, tuż przed roczkiem zrobiła mamusi prezent. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 09:42 Moja córka w zasadzie od urodzenia przesypiała noce, jeszcze w szpitalu spała po 6-7 godzin. Mając 4 miesiące potrafia przespać 14,5 godziny bez najmniejszej pobudki (bardzo się wtedy o nią martwilam!). Od kilku mniesięcy jest podobnie, tzn. po wieczornym cycusiu śpi 11-12 godzin. Oczywiscie, jak to w życiu bywa - coś za coś - od 3 miesiaca życia nie śpi w dzień... Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 10:35 Synek dis kończy 16 miesięcy ) i jeszcze nie przespał ani jednej nocy. choc ostatnio pobudki (na picie) zredukował do jednej, ale poza tym to sie tak wierci, ze ja i tak mam kilka dodatkowych pobudek co noc - na przykrycie, poprawienie, pogłaskanie. Śpi od 19-5.30 rano i w dzień 1 raz 2-3 godz. Odstawienie od piersi u nas nic nie zmieniło - zamiast cyca ma byc picie i tylko mama, na widok taty w nocy jest wrzask - chociaż spedzaja razem całe dnie - ja pracuje i w dzień go usypia bez problemu. Marzę ,żeby odespać choć 1 noc i troche dłużej niż do 5.30 - choćby do 7 - ach, marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
izafica Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 11.11.04, 12:38 witam cię serdecznie właśnie czytam losy nasze czyli mam na forum i okazało się że my mamy takie same poblemy. mój syneczek ma 14 miesięcy i strasznie daje mi w kość w nocy.dokładnie śpi tyle co twój. może znalazłaś już jakiś sposób na te kłopoty to będę wdzięczna za radę. Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 12.11.04, 11:31 Niestety izafica (bo to do mnie było pytanie???) u nas bez zmian, jeśli nie gorzej, bo od ok. tygodnia pobudki przesunęły sie na 4.30 -4.45 i nic dłużej a spanie w dzień skróciło sie do niecałych 2 godz, wiercenie nadal straszne, picie być musi i mama być musi, więc chyba i my musimy to przetrwać, no bo co nam pozostaje, jak dzidzia po 9 godz. snu wyspana (kurcze, ja spałam jeszcze niedawno po 10 godz, a taki szkrab i mu wystarcza 9 godz. w nocy!!). Niestety mój synek ma to chyba po mnie, bo ja podobno całe dzieciństwo (jeszcze jak poszłam do szkoły!!) budziłam sie codziennie przed 6 rano, a wieczorem to o 19 musiałam być w łózku. Moja mam mnie nie pocieszyła tymi opowieściami, bo pewnie jeszcze kilka takich lat przede mną. pozdr. PS> jedyna rada to kłaść sie wcześnie spać, ja staram sie być najpóźniej o 21 w łóżku.)) pa Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 10:51 Miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
sylyah Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 12:02 moja coreczka ma13 miesiecy i do tej pory czesto budzisie w nocy na cysia. Odpowiedz Link Zgłoś
kubbik1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 29.10.04, 12:32 Witam Ja nie wiem czy Cie pocieszę ale moja Majka przesypian całe noce od paru dni (a ma rok i 4 miesiące). Za to od jakiś paru miesięcy budzila sie w nocy tylko raz kolo 5 nad ranem na cycunia A ha i od jakiegos czasu sama usypia Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
gizon Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 11.11.04, 23:06 od jakiegos czasu sama usypia A jak tego dokonaliście? Moja córcia ma 18,5 m-ca i właśnie się za to zabraliśmy. Wieczorne karmienie i dobranoc. Mój mąż walczy dzielnie, ale sprawdzone rady bardzo nam się przydadzą. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka-nan Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 15:59 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
gwx Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 16:18 Mój synek zaczął przesypiać całą noc,jak skończył 6 miesięcy.Spał i śpi nadal od godz. 21.00 do 7.00-8.00 rano. Wcześniej to bywało różnie, spał gdzieś do 5,potem karmienie,potem znowu spaliśmy do godz.9.00. Pa Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek78 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 21:26 Kiedy odstawiłam Córeczkę od piersi tzn. gdy miała 20 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 09.11.04, 21:50 Witajcie mamy!!!moj Mikolajek zaczal przesypiac noce jak tylko sam sie odstawil od piersi,w wieku 9 miesiecy(zreszta strasznie to przezylam bo bardzo chcialam karmic go przynajmniej do roku),przeszlismy na butle i idzie spac juz o 18 i spi do 6 rano.codziennie bez zmian.Ale pomimo tych nocy i budzenia sie co 2,3 godziny wszystko bym dala by moc go nadal karmic piersia!ale coz...pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 22:39 Odkad skonczyl 4 miesiace - spi od 19:00 do 7:00. Przez 1 miesiac dostawal jeszcze cyca o 22:30. Od 5 miesiaca nie pije i nie je w nocy (ma teraz roczek) i nie uzywa smoczka ani kciuka do ssania - przynajmniej nie musze sie martwic o zgryz i prochnice --- "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość idzie do teatru." Alec Guiness Odpowiedz Link Zgłoś
mama-zuzi Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 30.10.04, 23:57 Moja Zuzieńka zaczęła przesypiać noce dopiero jakiś czas po rezygnacji z nocnego karmienia, czyli koło 14 miesiąca (wkrótce skończy rok i 4 miesiące). Wcześniej różnie to z nią bywało. Do 3 miesięcy spała prawie całą dobę, tzn. pobudka po 3 godzinach spania na zmianę pieluchy i mleczko (zasypiała wtedy podczas jedzenia), a w nocy spała bez przerwy przez około 7 godzin, piła mleczko i znowu spanko przez jakieś 4 godziny. Później jej się odmieniło i skróciła sobie nockę. Niestety najgorzej było około roku- nocne pobudki co godzinę lub dwie i spanie w ciągu dnia (2 razy po 2 lub 3 godziny). Krótko mówiąc ona w dzień odsypiała to czego jej zabrakło w nocy a ja cierpiałam. Teraz nie mam z nią problemu, bo od 20:00/21:00 do 6:00/7:00 śpi bez budzenia się (chyba, że coś jej dolega). Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 07:19 Igor zaczął przesypiac noc w piatym miesiącu życia i byliśmy szcęśliwymi Rodziacami przez jakieś trzy tygodnie, potem rewolucja i 2 miesiące budził sie w nocy co 2-3 godziny (koszmar) - postanowilismy nauczyc go spać i jak na razie od 2 tygodni znowu przesypia noce (idzie mu własnie 9 miesiąc). Jola Odpowiedz Link Zgłoś
mib28 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 08:54 3 miesiace- karmiony byl z butelki wiec sie zawsze ladnie najadal, kiedys przestraszylismy sie bo rano wstajemy a maly sie nie obudzil w nocy, patrzymy do kolyski a on sobie smacznie slodko spi Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 16:12 moj synek mial jakos ponad pol roczku jak zaczal przesypiac noc,sypia od ok.20-21 do ok.6 rano,budzi sie by pociagnac pare lykow soczku i spi do 8. Odpowiedz Link Zgłoś
fizula Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 21:41 Moja starsza córcia: 3,5 roku. Ale nie bez wyjątków, czasem przecież chce się dziecku siusiu w nocy. Zresztą z perspektywy czasu nie wydaje mi się to długo: znam kilkoro dzieci, które jeszcze w wieku 4 czy 5 lat nie przesypiają nocy. Stąd spokojnie podchodzę do pobudek młodszego dziecięcia, ma chłopak czas. Bywajcie zdrowi! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zosi Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 02.11.04, 22:49 Moja Zosia ma już prawie 10 miesięcy i nadal budzi się często. Pozdrawiam niewyspane mamuśki Moja Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 03.11.04, 17:42 Moja starsza córka w wieku ponad 20 miesięcy, kiedy przestałam karmić ja piersią, młodsza ma 9 miesięcy i jeszcze ani jej się śni przespać noc w całości. Nie jestem zmęczona, przyzwyczaiłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 03.11.04, 18:24 W początkach 5 miesiąca....ale nadal, okresowo, z różnych przyczyn (choroba, złe sny, zęby) zdarzają jej się 1-2 pobudki, nie codziennie na szczęście. Śpi ok. 12 godzin w nocy.... Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
michatka Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 03.11.04, 20:13 syn 14 mc - jak przestałam karmic piersia] córka 3 mc - tak po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
mamapulpecji Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 03.11.04, 21:04 moja ma 6 m-cy i w ciągu tego czasu przespała 2-3 całe noce. Budzi się raz lub dwa, raczej 'kontrolnie' - przytuli się do cycka i śpi dalej, ale jednak się budzi. Odpowiedz Link Zgłoś
afryka11 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 04.11.04, 16:38 mój Igusiek już w trzecim miesiącu życia zaczął przesypiać po 8 godzin. Karmię Go a on się nadal nie budzi tylko ssie, więc można uznać że śpi po 12 godzin. Nie zawsze oczywiście. Wczoraj jadł co dwie godziny i budził się na całego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary4 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 04.11.04, 16:48 Moja Gaba zaczęła myśleć o przesypianiu nocy po odstawieniu od piersi - tzn. w dniu swoich drugich urodzin. Ula Odpowiedz Link Zgłoś
miss_blokers Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 07.11.04, 16:22 Kubus ma 2,5 miesiaca i przesypia mniej wiecej co 3-cia noc (20.00-6.30), a dwie pozostale budzi sie ok. 12.00, 4.00 i 7.00 na karmienie(to budzenie tez nie jest prawdziwe bo ssie przez sen-spi z nami i wystarczy, ze sie poruszy a ja sie budze,widze piastke w buzi i daje cycusia chociaz dzisiaj malo spal,wiem bo sie wiercil i ciagle mnie budzil( otwieram oczy,a tu w ciemnosciach swieca dwa zuczki). Na szczescie nigdy nam w nocy nie placze. Maluszek spi najspokojniej, kiedy go do siebie przytulam-znajomi mowia, ze to malo wygodne i pozniej ciezko bedzie go odzwyczaic, ale ja uwazam ze dziecko potrzebuje bliskosci matki rowniez w nocy-lepiej wtedy spi. Pozdrawiam. Lena i Kubutek Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 07.11.04, 17:03 2 miesiące i spał 6 godzin, a potem szybko przerzucił się na 8 godzin!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
solarska1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 09.11.04, 17:23 Oj nasz Hubert od 6 tygodnia do skończenia 4 miesiąca spał 8 godzin potem mineło to jak na razie bezpowrotnie. Ma 14 miesięcy i budzi się aż 4 razy na picie nijak przezwycieżyć tego nie umiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_cka Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 10.11.04, 09:49 Moja Karolina zawsze była śpioszkiem - był czas że musiałam sobie nastawiać budzik w nocy aby wstać i ją nakarmić, bo ona rzadko mnie budziła. Całą noc zaczęła przesypiać od 8 miesiąca. Dzisiaj ma 13 miesięcy i cały czas pięknie śpi. Idzie spać po 21 i budzi się między 8 a 9 rano. Nigdy też nie było i nie ma problemów z ząbkowaniem - pomimo bólu, spanie jest dla nie najważniejsze. Wiem, że jesteśmy z mężem szcześciarzami, bo to rzadko spotykane, ale może to dla tego, że sami lubimy pospać, a Karolinka ma to po nas?! Odpowiedz Link Zgłoś