emeles IGOR 03.11.04, 11:57 My na syneczka wołamy różnie Igorko, Igorson, Ogóreczek, Igorcik. Igorsja, Igulec, Igunio... Marta mama Igora ( 27.07.2003 ) Odpowiedz Link Zgłoś
graaz Szymon 03.11.04, 12:02 Szymek, Szymuś, Szymcio, Szymi, Szymelek, Szymino Wojtuś - Wojtutek (wymyślone przez Szymutka ) Wojtusiek, Tusiek, Tusio, Wojcieszek Odpowiedz Link Zgłoś
afryka11 Re: IGOR 04.11.04, 17:42 nasz Igor to Igusiek, Igusiński raczej nie lubię Igorek Odpowiedz Link Zgłoś
nika.s1 Re: IGOR 08.11.04, 12:56 hejka Marta, też jestem mamą Igorka, a zdrobnienia jakie stosuję zwracając się do synka to: Igorek,Igunio, Igoras, Iguś, Igulino, Ogórek (to mój mąż hihi) faktem jest, że samo w sobie imię jest orginalne i piękne ) mój Igorek ma 6,5 roku a Twój??? Pozdrawiam Monika (Nika) Odpowiedz Link Zgłoś
mamiga Re: IGOR 08.11.04, 19:20 Nasz Igor ma 13 m-cy, a zdrobnienia to Igorek, Igi, Gigi, Iguś, Gigluś, Igunio, raz się przejęzyczyłam i powiedziałam Igórku zamiast Igorku, mąż zrozumiał Ogórku więc doszedł Ogórek, pozdrawiamy wszystkie Ogóreczki Odpowiedz Link Zgłoś
kmianka Re: IGOR 17.11.04, 23:50 O, mój Igor też Ogórek - wymyslone przez dziadka, podchwycone przez reszte Poza tym, mowimy na niego Igorcio, Igorko, Igi, Iguś, Gusiek, Igunia, ewentualnie "ruski terrorysta" Odpowiedz Link Zgłoś
milarka Re: Maciej 03.11.04, 23:15 A mój mąż mówił swego czasu na młodego Maciorek Odpowiedz Link Zgłoś
iduka Łukasz 03.11.04, 15:44 w pisowni: look i wookush ) w mowie: Łukaszek, Łutaszek, Łutasz, Luk, Luki, Łukalinder, Łukaszko, Łuki. a tak w ogóle jest szuwarkiem, bo to zodiakalny wodnik ) Odpowiedz Link Zgłoś
grubakama Re: Wiktor 12.11.04, 09:57 Wiktorynka, a myślłam, że tylko ja tak wołam na mojego szkraba Wikuś, Wiktorek, Wiko, Wiktorek-wtorek (urodził się we wtorek) Odpowiedz Link Zgłoś
pannajoanna Re: Łukasz 07.11.04, 16:57 Lukasz to u nas Lutek (ale nie Lutek przez el tylko przez eu - nie mam polskich liter). pannajoanna Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Maciek 05.11.04, 11:51 Maciowka, Maciasty, Maciora (to moze nie zdrobnienie akurat ), ale Ciuś owszem, a od Ciuś powstało Tuś, potem Tunio, z którego ostatnio ewoluował Tuńczyk ) dodatkowo: Pierniku z Plastiku, Milord (jak sie nadyma) i pochodne: Murgrabia i takie tam, ale to juz nie zdrobnienia jeszcze kiedys powstalo Któżtonek od pytania w stylu : a któż to tak narozrabiał itd. Odpowiedz Link Zgłoś
arulo Re: ARKADIUSZ 03.11.04, 15:49 ARKADIUSZ - Arek, Arulo, Arulencjo, Arusio. Najbardziej lubię: Arulo. Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: KORNEL 03.11.04, 15:59 Na naszego Kornela mówimy Kornelek, Neluś, Kornelito, czasami Kornelus przez -s na końcu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
meganm Re: Adam 03.11.04, 16:55 My na naszego Adasia najczesciej mowimy Adulek )) Pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
anna67 Re:imiona 04.11.04, 10:46 Ja mam trzech synow: Najstarszy nazywa sie Benedikt najczesciej mowimy Ben Sredni nazywa sie Maximilian mowimy Max i najmlodszy nazywa sie Phillip mowimy Phil (po polsku hyba to jego imie nazywa sie Filip) pozdrewiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś
aga-1977 Re: @ Niebanalne zdrobnienia imion dla CHŁOPCÓW 04.11.04, 11:29 JAN-JAS,JASIU,JASIEK,JANEK,JASIO,JASKO-tak wolamy naszego synka,duzo mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarcela MARCEL 04.11.04, 13:34 na naszego Marcela wołamy : Marcyś ,Marcelinka, Marceluś, Marceli, Marcepanek no i oczywiście Marcelek, to ostatnie najczęściej pozdrawiam wszystkich Marcelów i nie tylko!!!)) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejania MACIEJ 04.11.04, 18:10 Mój syn to Maciej: A mówimy do niego: Maciejek, Maciupek, Maciupcio, Maciejka. Zdrobnienia same się tworzą jak przebywa się ze swoim maleństwem. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamaks Re: Maksymilian 04.11.04, 21:23 najbardziej ulubione to Maksiu, Maksio, Maksiulek, Maks no i ..... terrorysta Odpowiedz Link Zgłoś
aanniittaa Re: Maksymilian 06.11.04, 09:26 A nasz Maksymilian to Maks, Maksio, Maksiu, Maksiunio, Maksiak, Maksio- Psiaksio, Maksymiliano... Pozdrawiam, Anita. Odpowiedz Link Zgłoś
sommer1 Re: Maksymilian 08.11.04, 12:00 My też wołamy Maksiulek - to zdrobnienie nam się najbardziej podoba. Ale ładne jest też maksymiliano z postu Aanniittyy. czasami mam chęć zawołać Bin Laden Pozdrawiam Hania Odpowiedz Link Zgłoś
aanniittaa Re: Maksymilian 09.11.04, 13:30 Hej sommer, my mówimy bin ladenek! Pozdrawiam Anita. Odpowiedz Link Zgłoś
werta1809 Re: @ Niebanalne zdrobnienia imion dla CHŁOPCÓW 04.11.04, 22:22 konradek Odpowiedz Link Zgłoś
kacury Cyrylek 11.11.04, 22:27 na nasze dzieciątko wołamy tak:Cyryleczek,Cyrylos,Misiu,Cycuś jeszcze ale to żadko Lulek Odpowiedz Link Zgłoś
fiszerowa Kajetan 04.11.04, 23:36 Kajtus - Kajtunio - Tunio Tunio to w zasadzie obowiazujace imie )). Maly mial ogromne problemy z nazywaniem siebie. I kiedys sam wpadl na te ksywke. No i zamiast Kajetana mamy Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
dagi.j Re: Hubert 05.11.04, 11:20 My naszego synka nazywamy Hubi, Hubertus, Hubcio,Hubercik pozdrawiam Daga i Hubercik Odpowiedz Link Zgłoś
maugerka JAN 05.11.04, 11:41 Może nie ma zbyt oryginalnych zdrobnień dla tego imienia, ale nasz synek to taki prawdziwy Jaś, że nie wyobrażałabym sobie innego dla niego imienia. A wołamy na niego Jaśko, Jasiek, Siasio (tak zaczęła na niego wołać 2,5 letnia córka znajomych), Siasisław Wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
stynka Re: JAN 10.11.04, 00:17 Jachu, Jachutek, Jaszek, Jasieniek, no i oczywiście zwyczajnie Jasiek czy Jaśko. Nigdy Janek - to dla mnie całkiem inne imię! Gdy było wiadomo, że w brzuchu rośnie mi potwór płci męskiej przyjaciele internetowi zaczęli do brzucha mówić "cześć www.jachu.com!" (bo Jacha wymyśliłam w 7. klasie podstawówki). Zbieżność brzmienia jego domeny z amerykańskim yahoo.com nie jest więc przypadkowa - wręcz przeciwnie, całkiem zamierzona Pozdrawiam, stynka Odpowiedz Link Zgłoś
mib28 Christian 06.11.04, 12:50 christek - (wymawiamy sie krystek) christus ( krystus) reubi spucki itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
dziabisia Re: OLIWER 08.11.04, 17:42 Oliwerek, Oliwek, Oliweczek, Liwek i dziąbiś! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikoma Re: August 08.11.04, 18:42 Gucio,Guciulek,Guscik,Afgusto(to lubie najbardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
kar2 Robert 06.11.04, 13:45 My na naszego synka od początku mówiliśmy Robiś, a teraz jest jeszcze Robciuś albo Robcio; niektórzy wołają także Robsonik. I jak sie okazuje jest to dość orginalne imię jak na nasze czasy, choć właśnie nie mieliśmy wcale w zamiarze obdarzania naszego synka dziwnym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
lusia8 Re: Robert 07.11.04, 21:18 Mój synek też ma na imię Robert. Nazywamy go Robek, Robcio,Robulek. Piękne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
madik Re: Robert 08.11.04, 12:52 Nasz Robert jest Robsonem, Bobem, Robem, Robim, Robercikiem, albo Roberciczkiem (to Gaja wymyśliła) a sam na siebie mówi Tobelt, albo Lobelt (jak się urodził, to Gaja mówiła na niego: Lobelcik. Odpowiedz Link Zgłoś
dslonce PATRYK 06.11.04, 16:13 Patryś, Patryń, Papryk, Paprycjo, Papryczek, Patryczek Dzidziol dag Odpowiedz Link Zgłoś
babicha Re: PATRYK 06.11.04, 20:14 Witam! ja mam synka Kevina i wołamy na niego Kevinek,Kevuś,Kev( jak jest niegrzeczny ),Misiu,Słoneczko,Pysiek! Pozdrawiam! mama Kevinka Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Beniamin 07.11.04, 00:59 Na początku był Binio, Bisio, Binio-Minio. On sam na siebie zaczął mówić Benio i tak już zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: Wojciech 07.11.04, 20:05 Tradycyjnie Wojtuś, poza tym Wujtuniek, Wojtusiek, Wojcinek, Wojcik, Tuniek, Tusiek oraz Otuś. Odpowiedz Link Zgłoś
olipat Re: Olaf 08.11.04, 12:38 A ja na mojego synka Olafa wołam Oli, Oliś, Olinka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mendolcia Gaweł 09.11.04, 13:15 jakie macie propozycje do imienia Gaweł - Gawełek, Gawiątko, Gawciu i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj02 Artur i Szymon 09.11.04, 14:34 Na Artura mówimy Arti, Artek, Artuś, Arturo - Kanguro, Artus, no i ponieważ to imię staroceltycku znaczy "niedźwiedź", więc Misiek, Misio, Misiunio ) Z wiekiem coraz mniej jest tych zdrobnień (, a Misio już tylko w domu - facet ma dziś 10 lat ) Szymon to Szymek, Szymcio, Szymonides, Szymonek, Symeonek, Simon (z angielską wymową Sajmon - tak mówi brat ), Symek-synek, Saszka (to z powodu pierwszej czapki), Szymciorek, Kaczorek, Inżynierek - dużo zdrobnień, bo na razie ma 9 miesięcy, więc nie protestuje ) Obaj dodatkowo są Pyszczkami (gdy grzeczni) lub Pyszczakami (gdy pyskują). Beata -- wiek Szymcia Szymcio i Arti Odpowiedz Link Zgłoś
ka_wier Stanisław 10.11.04, 10:40 mój synek ma tak na imię, zdrobnień jest 1000; stach, staszek, staś, a nam najbardziej sie spodobało to wileńskie; stachurka i tym sposobem wołamy na małego stachur))) Odpowiedz Link Zgłoś
akinga2 Re:Michał 10.11.04, 10:41 Michaś, Michaśka, Michalinka Francik jak jestem zła na niego (nie ma nic wspólnego z Michałem) Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak_mama_kacperka Kacper 13.11.04, 19:06 Kapej - wersja mojego syna, Pery (Perek-Pery), Kacpi i Kapek - wersje babci Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak_mama_kacperka Adam 13.11.04, 19:09 Adaś, rzecz jasna, ale też Adamo, Aduś, Adi i moje ukochane Adach. Odpowiedz Link Zgłoś
brrrrum Re: Adam 16.11.04, 16:42 Ja na Adasia wołam Dasiek, Dasiu albo Daśko mama Daśka Odpowiedz Link Zgłoś