Dodaj do ulubionych

DUŻE niemowlaki ....

03.11.04, 10:31
kurcze, moj synek urodzil sie w terminie i wazyl 3650g ... nikt nie mowil ze
za maly czy cos ... ale jakos wolno rosnie (my z mezem niezbyt wysocy moze
dlatego smile )... jak bylismy badac bioderka to pielegniarki pytaly czy to
wczesniak, bo taki malutki .... dookola rodza sie dzieci(akurat tak sie
zlozylo ze jest kilka maluchow wsrod znajomych) i wszystkie po byku ... smile)
... np. moj bratanek jest 4 miechy mlodszy od mojego synka a jest takiej samej
dlugosci i jest ciezszy !!! (moj ma 8 miechow i wazy ok 7500, dlugosc ok 70 )

moj maly apetyt ma i jest zdrowy i usmiechniety ... tylko drobniutki smile))
nie martwie sie tym bo jest sliczny(wszystko co male jest piekne) ... a jaktam
wasze dzieci ??? czy tez byly duze ??? i sa?

Obserwuj wątek
    • jaroosi Re: DUŻE niemowlaki .... 03.11.04, 10:56
      Mój urodził się 57 cm i waga 2980. Czyli raczej malutki. A potem jak zaczął
      nadrabiać, to przeskoczył większość rówieśników. Mamy znajomego chłopczyka,
      starszego o prawie miesiąc od Oskara, co ważył prawie 4 kg przy porodzie. Teraz
      mój synek jest kawał chłopa, prześcignął wszystkie dziciaki. Ma 17 m-cy, a waży
      prawie 13 kg i ma 84 cm.
      Nie martw się i nie przejmuj. Każde dziecko jest inne. Podejrzewam, że jak Twój
      szkrab ruszy to będzie z niego super przystojniak. Twój synek też w momencie
      ruszy i to w takim tempie, że z tygodnia na tydzień wyrośnie z ubranek.
      Najważniejsze, że zdrowy i uśmiechnięty.
      • driadea Re: DUŻE niemowlaki .... 03.11.04, 11:09
        Moja Gloria raczej w normie byla zawsze, ale mając rok waży poniżej 9 kilo,
        zatem niewiele.
        Pozdrawiam
    • tatjana Re: DUŻE niemowlaki .... 03.11.04, 12:07
      Igor urodził się z wagą 3.250 i 53 cm wzrostu. Teraz ma prawie 19 m-cy i waży
      10,5 kg., ma 80 cm. wzrostu.Większość ludzi dziwi się, że ma 1,5 roczku
      twierdząc, że "taki drobny".Są też tacy, co mówią-daki duży...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=16970605&a=17285904
      • noa2003 Re: DUŻE niemowlaki .... 03.11.04, 12:14
        Witaj
        Nasz Kuba urodził się z wagą 3.300 , 53 cm. wzrostu, teraz ma 19 miesięcy i
        mierzy 88 cm. waga , ok.11 kg. Pozdrawiam serdecznie Kasia
        • verdana Re: DUŻE niemowlaki .... 03.11.04, 14:18
          Moj wazył 4 kg, a teraz jest najnizszy w klasie.
    • wana Re: DUŻE niemowlaki .... 03.11.04, 14:35
      Ufff.... Mój Julenio miał 4850 i 63 cm. Rodził się naturalnie, 2 godziny. Teraz
      ma 11-ty miesiąc i waży ok. 11 kg, ubueram go ju z w 80-dziesiątki. Moja córa ,
      jak się urodziła ważyła 3150 i 55cm, teraz, 6 lat, ubiera się w 128 a waży 21
      kg...
      On jadłby cały czas, ona najchętniej żywiłaby się powietrzem.
      Pozdrawiam
      wana
      • maugerka Re: DUŻE niemowlaki .... 03.11.04, 15:13
        Moj synuś urodził się 3400, 56cm. czyli przeciętny, chociaż lekarz mówił, że
        będzie z niego duży chłop. i faktycznie. Ma teraz 18,5 miesiąca, 89cm i coś
        około 14 kg.
        • madziulec Re: DUŻE niemowlaki .... 03.11.04, 15:16
          Moj mial 57 cm i 3750...
          Teraz lekarz mowi, ze jest szczuply i dlugi,a to dobrze, bo dla zdrowka
          dobrze wink
    • aga_w76 Re: DUŻE niemowlaki .... 03.11.04, 15:20
      moj Bartuś urodził się z wagą 4270 i 56 cm.
      Teraz ma 19 m-cy i 12,5 kg i 88 cm.
      Jak na swój wiek znajduje się na
      75 centylu zarówno jeśli chodzi o
      wzrost jak i o wagę. Czyli jest w normie.
      Chociaż teściowa ciągle powtarza ze mały jest
      taki szczuplutki. Ale Bartek jest bardzo żywym dzieckiem
      więc szybko spała to co zje, a je niewiele.

Pozdrawiam Mama Bartka (12.03.2003)
    • bebepep centyle, ach centyle.... 03.11.04, 23:20
      dzieci w centylach od 3 do 97 to 94 % zdrowych dzieci w danym wieku. dzieci
      poza centylami tez sa zdrowe, tylko odbiegaja troche od normy. dzieci, ktore
      naprawde sa zbyt drobne, bo np. chore, nie sa uwzglednione w siatce
      centylowej. tzn. wszystkie dzieci mieszczace sie w centylach i zdrowe dzieci
      wypadajace poza siatke sa ok.

to, ze dziecko jest na centylu 75, 83 czy jeszcze wyzej nie jest wskaznikiem
      jego jakosci! ludzie, przeciez nie prowadzimy hodowli zywca!

czy jest tu jeszcze ktos, kogo wkurzaja te ciagle leki rodzicow zdrowych dzieci
      mieszczacych sie w siatce centylowej? mam ochote byc skrajna i krzyknac: jakosc
      przed iloscia!!!

beata, mama krysi-modelki (17 mcy, 9 kg, super dziewczynka, ktora nie wazy
      tyle co prosiak, za to mowi calymi zdaniami)
      • wana Re: centyle, ach centyle.... 04.11.04, 08:26
        Witam w klubie - ja to zawsze powtarzałam rodzinie bliższej i dalszej, jak
        również znajomym. Moja Ula Zawsze była szczuplutka - zdrowa jak koń, ale
        szczuplutka. I... bardzo dobrze, bo to dziewczynka. Ważyła tyle, ile Julenio
        mając 7 miesięcy. I kichać na centyle, o ile dziecko trzyma się swojego, a
        centyl wagi jest proporcjonalny do centyla wzrostu. A duże niemowlaki się
        zdarzają, i już.
        Pozdrawiam
        wana
      • wilma_flinstone Re: centyle, ach centyle.... 04.11.04, 10:38
        nie mam pojecia o tych waszych centylach ... nie poruszalam tego watku dlatego
        ze uwazam ze moje dziecko jest gorsze od innych bo jest drobne ... skad ten atak?
        moj syn jest najsliczniejszy i najukochanszy ... i tego nic nie zmieni ... nawt
        jakby byl chory czy niepelnosprawny czy w ogole odbiegal od norm !!!!
        po prostu chcialam wiedziec jak tam inne dzieci , czy tez sa drobne ... czy moj
        synek bedzie sie wychowywal wsrod wielkoludow smile)) ...

nie wiem skad sie urwalas bo zadna z mam tutaj nie napisala ze wieksze jest
        lepsze ... albo "mieszczace sie w normach" ...

powiedzialabym nawet ze mowiac " ktora nie wazy tyle co prosiak " ty insynuujesz
        ze dzieci z wieksza waga sa gorsze !!! (porownanie do prosiaka jest nacechowane
        negatywnie)
        • mamamarcela Re: centyle, ach centyle.... 04.11.04, 13:50
          Witam
          Mój synek urodził się z wagą 3350 i mierzył 56cm. zawsze był pyzaty a i tak
          zawsze teściowa jak ktoś przyszedł to mówiła że on taki drobniutkisad teraz ma 14
          miesiecy waży 10 kg i mioerzy okolo 84 cm, ja uważa m że to okey, chociaż
          teściowie cały czas mówią ze jest drobniutki. Marcel wcale nie wygląda chudo
          zresztą cały czas jest w ruchu wiec wszystko spala smile)) Osobiście jestem bardzo
          przeciwna takim porównaniom, akuratnie w tym poście emamy wypowiadają sie bardzo
          obiektywnie ale gdybyś trafiła na zupełnie inne opinie to co byś zrobiła???
          Uważam ze czasami mozna sie za bardzo zasugerowac innymi opiniami i zrobić
          więccej złego niz dobregosmile
          pozdrawiam
        • wana Re: centyle, ach centyle.... 04.11.04, 14:58
          Oczywiście, że Two synek jest najwspanialszy, najukochańszy,
          najcudowniejszy.... tak, jak nasze. A jak to w każdej dyskusji bywa, pojawiły
          się wątki poboczne. Nie przejmuj się smile))
          Pozdrawiam
          wana
          • monika.pap A ja lubie male i drobne 04.11.04, 18:07
            Moja corcia ur.sie 3550 i byla taka fajna przybierala ksiazkowo po kilogramie i
            bylo fajnie.Potem stanela w mniejcu i byla troszke drobniejsza,a tesciowa ze
            ona taka drobna i chudziutka(wedlug mnie byla normalna)Teraz chodzi do
            przedszkola i zjada dwa obiady a ja juz sie martwie ze przytyla.Ale to nie otym
            Moj syn ur. sie 4150 j strasznie duzo przytyl przez pierwszy miesiac bo 2 kilo
            i jako miesieczniak warzyl 6 kilo-koszmar,a gdzie to moje wymazone
            malenstwo.Teraz juz przywyklam ze kazdy mowi ale on duzy a ja tak kocham drobne
            i male i co mam zrobic?.Monika mama Natali i Jakuba
            moje gg 8883531 lub monika.pap@interia.pl
        • bebepep sorry wilma, jesli poczulas sie urazona. 04.11.04, 22:04
          pewnie ci sie ode mnie oberwalo, chociaz na to nie zasluzylas, zreszta nie
          mialam ciebie na mysli. napisalam tak nie z powodu twojego postu, tylko
          dlatego, ze ostatnio bylo troche watkow typu : "moja roczna coreczka ma 25
          kilogramow, kto da wiecej?"

sorki jeszcze raz, i nie dajmy sie zwariowac!

beata
    • lch74 Re: DUŻE niemowlaki .... 05.11.04, 00:26
      Rysiaczek po urodzeniu ważył 3700g i miał 56cmsmile Nie wiem dokładnie ile ważył jak miał 8 miesięcy ale gdy miał pół roku ważył 9200g i miał 75cm. Teraz skończył 14 miesięcy i waży ok.13kg i nosi ubranka na 86/92cm. Ale od jakiegoś czasu już biega, więc napewno trochę z przybieraniem na wadze przystopujewink
      Pozdrówkismile
    • nnika5 Re: DUŻE niemowlaki .... 10.11.04, 00:04
      moja Zuzia urodzila sie calkiem spora bo 3910, w szpitalu troche schudla i
      wychodzila z waga 3760g. majac 11 miesiecy miala ok 80cm i wazyla 11,1kg.
    • martaglowacka Re: DUŻE niemowlaki .... 10.11.04, 09:16
      Mój Mateuszek urodził się z wagą 2900 g. Teraz ma troszkę ponad 3 latka, waży
      21 kilo i ubieram go w rozmiar 116 smile
      Dzieci tak różnie rosną, że wszystko jest możliwe a waga urodzeniowa nie ma z
      tym nic wspólnego.
      Pozdrawiam
      Marta

• gosiat Re: DUŻE niemowlaki .... 10.11.04, 11:06
      Zuzia - wymiary urodzeniowe: 3980g 56 cm. W wieku 3 lat: 16.5 kg i 100 cm.
      Pawełek - urodzeniowe: 4310g i 58 cm. Teraz - 1/2 roku: waży 8500g, ubranka nosi
      na 80 i 86.
      Mam spore dzieci, ale nie wydaje mi się, żeby były przez to lepsze od innych. A
      że są dla mnie najpiękniejsze i najwspanialsze to już inna sprawa. Po prostu są
      moje i chcę się nimi pochwalić!
    • gagunia Re: DUŻE niemowlaki .... 10.11.04, 15:49
      kacper urodzil sie z waga 4470 i 59cm. rosl jak szalony smile kiedy mial 2
      tygodnie wazyl 5kg, a w 6 tygodniu wazyl 7100!!!! smile pozniej waga zwiekszala
      sie w mniejszym tempie - 5,5 mies ponad 9kg. zaznaczam, ze karmilam tylko
      piersia przez pierwsze 5,5 miesiaca. pozniej zaczelam podawac nowe rzeczy i
      piers do 10 mies zycia. teraz juz mleko modyfikowane.
      obecnie ma 16 miesiecy i wazy ponad 13kg , mierzy ok 85cm.
      • frawik Re: DUŻE niemowlaki .... 10.11.04, 16:07
        Hej, dzieki za twoj post. Mam sporego 2-miesiecznego synka i juz myslalam ze
        przybiera rekordowo szybko. Wiadomo, mamy lubia sie martwic troche na zapas, ze
        cos jest nie tak. Teraz wiem ze waga 6,5 kg w 6 tyg. to nic wielkiego i nie ma
        sie czym przejmowac. Dzieki za uswiadomieniesmile
        pozdrawiam
        Daga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka