Dodaj do ulubionych

Podróże z maluchem.

03.01.05, 00:17
Chcielibyśmy (Ja i mój mąż) zapytac Was o to kiedy rozpoczęliście podróżować ze swoimi pociechami. Mamy 14 miesięczna córeczkę i marzy nam się wyjazd gdzieś dalej (za granicę). No i jesteśmy w rozterce. Czy brać maluszka ze sobą czy zostawić dziadkom czy może wstrzymać się jeszcze z dalszymi i dłuższymi wyjazdami ?

Mag.
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: Podróże z maluchem. 03.01.05, 11:40
      Pierwszy wykazd zagraniczny (samolotem 7 godz lotu) zaliczyliśmy z malcem 6
      miesięcznym. Potem jeździliśmy jeszcze samochodem w trasy 8-10 godz max. A
      teraz synek ma 16 msc i zastanawiamy się nad kolejnym wypadem.
      Moja koleżanka leciała na Kanary z 1,5 roczniakiem i też było OK, choć nieco
      trudniej niż z niechodzącym niemowlakiem.
      Ja nawet nie biorę pod uwagę zostawiania malucha i wyjazdu samodzielnego - po
      pierwsze nie mam z kim zostawić, a po drugie maluch nie chciałby się ze mną
      rozstać (obecnie mama jest najważniejsza i bez mamy nie zaśnie).
      A poza tym urlop i wypoczynek to najlepszy okres, aby spędzić więcej czasu
      razem z dzieckiem (szczególnie gdy na codzień tata jest zbyt zajęty pracą).
      Dziecko też to doceni, że będzie mogło odkrywać świat z rodzicami.
      pozdr
      • kabuko Re: Podróże z maluchem. 03.01.05, 16:23
        My z mezem uwielbiamy podroze i to byl glowny powod, dla ktorego zwlekalismy z decyzja o dziecku, dopoki znajoma nie spytala - a to z dzieckiem nie mozecie podrozowac???
        Nasz synek swoja pierwsza dluga podroz odbyl do Polski (mieszkamy w Japonii) w wieku 5 miesiecy (lacznie 16 godzin w samolocie plus przesiadki), potem byly tez tygodniowe wakacje tutaj (2 godz. lot) i 10-dniowe wakacje w Nowej Zelandii (tez dluga podroz samolotem). Poza tym jesienia objechalismy samochodem wzdluz i wszerz wyspe, na ktorej mieszkamy. Oczywiscie z Mikolajem! Nie wyobrazam sobie podrozowac bez niego...
        W tym roku rowniez planujemy wyprawy. Mikolaj ma teraz 15 miesiecy.
        Ja ze swojej strony polecam. Wystarczy dobra organizacja i wszystko sie uda!
    • italka2 Re: Podróże z maluchem. 03.01.05, 17:49
      A ja we wrzesniu pokonalam z moim 6 miesiecznym (wowczas) synkiem 1200 km z
      Wloch do Polski i wcale nie bylo tak zle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka