Dodaj do ulubionych

lista obencosci

19.10.05, 22:20
kto nie spi ?
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: lista obencosci 19.10.05, 22:31
      jaaaa
      ale ledwo....
      • barbi1 Re: lista obencosci 19.10.05, 22:33
        Mmala, a myślisz już nad hasłem reklamowym?
        • xemm1 Re: lista obencosci 19.10.05, 22:37
          ja też jeszcze buszuję po interku wink
    • mama_olka ja jestem ale glownie czytam 19.10.05, 22:36
      coz, zaleglosci, mmala widzialam watek o poszukiwaniu pracy, zaraz ci cos
      doradze smile
      • wenus.z.willendorfu Re: ja jestem ale glownie czytam 19.10.05, 22:39
        mi też coś doradź, a najlepiej znajdź mi pracę w Krakowie i absolutnie pod
        zadnym pozorem nie w domu! wink
        • barbi1 Re: ja jestem ale glownie czytam 19.10.05, 22:41
          i mnie! i mnie!
          • mama_olka Ta praca moze byc wszedzie;-) 19.10.05, 22:57
            troche jest niestety w domu ale troche w terenie tez. To moze od razu tutaj
            napisze wink, to oszczedze troche czasu na odszukiwanie tamtego watku smile. Nieco
            go pobieznie przelecialam, ale pytanie dotyczylo wspolpracy z czasopismami. Ja
            wspolpracowalam juz z dziennikiem, tygodnikiem (opinii, he, he), dwutygodnikiem
            (dla dzieci) i miesiecznikiem. Robi sie tak, najpierw pisze sie tekst,
            odpowiednio sprofilowany, najlepiej o czyms czego sie samemu doswiadczylo i
            wysyla do szefa dzialu (np. spolecznego), mozna sprobowac wyslac do dwoch
            tytulow od razu, ja tak zrobilam, pierwsi nie chcieli a drudzy szybciutko
            wzieli i wydrukowali wink acha, to bylo w wakacje, kiedy dziennikarze urlopuja,
            mysle ze to tez pomoglo. A potem juz poszlo, proponowalam temat redaktorowi
            prowadzacemu albo sekretarzowi redakcji, jesli znajdowal aprobate, to pisalam.
            Uwaga, czasem tekst nie zostaje wydrukowany, mimo wstepnej akceptacji redakcji,
            czasem zostaje wydrukowany po kilkunastu miesiacach. Teraz pisze bardzo
            sporadycznie, ale byl okres ze probowalam sie z tego utrzymywac wink Stawki od
            600 (dziennik) do 3000 (tygodnik) netto za tekst dlugosci 12-14 tys znakow. Dla
            Wenus oczywiscie prasa specjalistyczna wink
            • wenus.z.willendorfu Re: Ta praca moze byc wszedzie;-) 19.10.05, 23:01
              ja wiem, jaka jest prasa specjalistyczna... jeden mój artykuł czeka na druk od
              6 miesięcy, ale i tak gratis, czyli za tak zwaną darmochę...
              • mama_olka serio? a ja myslalam ze rynek juz sie rozwinal;-) 19.10.05, 23:04
                acha, podobno najlepiej placa w prasie kobiecej, gdzie sie, mimo najlepszych
                checi, nigdy nie zalapalam sad
                • mmala6 Re: serio? a ja myslalam ze rynek juz sie rozwina 19.10.05, 23:06
                  Oh, no pieknie dziekujesmile)
                • wenus.z.willendorfu Re: serio? a ja myslalam ze rynek juz sie rozwina 19.10.05, 23:09
                  tak, bo to młode czasopismo jest i w dodatku uczelniane, w tych bardziej
                  znanych branżowych to jakoś tam płacą podobno, ale jeszcze mi sie tam nie udało
                  załapać z moją dość egzotyczną tematyką wink
                  Mamo Olka, a czy to wielką tajemnicą jest, z jakimi pismami Ty współpracowałaś?
                  • mama_olka hmm, troche sie boje krytyki ;-) 19.10.05, 23:18
                    jak dojdziecie co tam napisalam, ale ryzykuje: Wyborcza, Rzeczpospolita,
                    Podroze, dwutygodnik dla dzieci nazywal sie bodajze OK, ale go chyba zamkneli ;-
                    ), Polityka (Wprost nie chcialwink
      • el_sylwana o pracy 19.10.05, 22:44
        ja tez chetnie poslucham ..znaczy poczytam
      • mmala6 Re: ja jestem ale glownie czytam 19.10.05, 22:45
        fajnie, czekamsmile
        • mmala6 to do Mamy Olka! 19.10.05, 22:45

• alimar27 Re: lista obencosci 19.10.05, 22:36
      witajcie ,po długiej nieobecności na forum melduję się ,czytam czytam,
      nadrabiam wszystkie zaleglości
    • wenus.z.willendorfu Wenus- obecna! 19.10.05, 22:38

• viviene12 jeeeeestem!!! 19.10.05, 22:41

• el_sylwana no tak 19.10.05, 22:43