pampeliszka 25.11.05, 09:02 Bo my tu tylko o tym, co dzieci dostaną, a co dla mamuś drogich? Ja juz wiem, ze chcę nowego "Mikołajka" i nową "Żabę" Musierowicz. Ale co jeszcze, to nie wymyslilam.A Wy macie jakies pomysły prezentowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropikalna Re: a co dla Was pod choinkę? 25.11.05, 09:05 Ja marzę o ślicznym kolorowym długaśnym szaliku i rękawiczkach. I nowej płycie Bon Jovi. I choć nie przepadam za Świętami bo mnie wkurzają te życzenia przy stole z ciociami i wujkami(zawsze mamy spęd rodzinny u mojej babci) to tym razem będziemy we troje i będzie na pewno magicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu He, he, he, 25.11.05, 09:37 ja już po Targach Książki w zeszłym miesiącu nazbierałam tam mnóstwo katalogów wydawniczych i baaardzo subtelnie i dyplomatycznie podrzucam mężowi (tzn. wygląda to tak: "popatrz kochanie, może kupiłbyś mi tę książkę? i tę? i te dwie...itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: He, he, he, 25.11.05, 09:43 mój mąż na takie podpowiedzi zawsze odpowiada - tak, tak, masz rację jakoś tak zimno dzisiaj cham i prostak!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Mmala, wiedziałam, że wyciągniesz to SPA :-) 25.11.05, 10:12 Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mmala, wiedziałam, że wyciągniesz to SPA :-) 25.11.05, 10:28 co ja poradze skoro potrzeba odnowy biologicznej wychodzi ze mnie wszystkimi zmyslami... Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Re: Mmala, wiedziałam, że wyciągniesz to SPA :-) 25.11.05, 10:28 Ja też chcę Musierowicz i Mikołajka))))) A poza tym pewnie coś z kosmetyków, bo mi się jakoś hurtem kończą i potem majątek trzeba wydać żeby uzupełnić. I może jakiś ciuszek? Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Mmala, wiedziałam, że wyciągniesz to SPA :-) 25.11.05, 10:31 ja szukam inspiracji, kolezanki drogie, bo chyba jednak bedziemy spedzac swieta u tesciow, wiec juz sie pytaja, co mi kupic... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mmala, wiedziałam, że wyciągniesz to SPA :-) 25.11.05, 10:38 ja w zesazlym roku dostalam od tesciow portfel.TZn oni dali kase a wybral i kupil maz potrzebowalam nowego i kupili mi Wittchen (chyba tak sie pisze) z czerwonej skorki)piekny!! Mozesz chciec: perfumy zegarek kosmetyki (ale takie jakies bardziej wypasione) ciuch upatrzony torebka plyta/ksiazka ..... Ja pewnie dostane cos do mieszkania, bo w sumie tyle rzeczy potrzeba.... Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Pampeliszko 25.11.05, 10:43 czy "u teściów" oznacza w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Enja 25.11.05, 10:37 o widze, ze mamy podobne potrzeby mnie sie tez wszystko konczy, moze zloze zamowienie u tesciowej na jakies cienie do powiek i tusz do rzęs. Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Pampeliszka 25.11.05, 10:39 Ja mam jeszcze jedną taką samą potrzebę jak Ty: SEN!!!!!!!! Tylko, że tego pod choinkę nie dają..... Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 SPA to dobry pomysł 25.11.05, 10:47 a najchętniej w połączeniu z jakims dobrym, profesjonalnym masażem, bo moje plecy za chwilę odmowią posłuszeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 ja stawiam na książki! 25.11.05, 14:49 dla Amelci jakiś fajny zbiór bajek - najlepiej, żeby ich tam było (w jednej książce) ze 100! a dla mnie jakieś książki Chmielewskiej... muszę się rozejrzeć po księgarniach, ale dopiero w samą Wigilię, bo dzień przed dopiero lecimy do Polski... tatuś pewnie kupi sobie kolejną wiertarkę, wkrętarkę, wyżynarkę lub coś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
dariamax Re: ja stawiam na książki! 26.11.05, 00:56 to polecam "Kocie worki" bardzo fajne, Szkoda że mieszkasz daleko mogłabym Ci coś pozyczyć bo bardzo lubie Chmielewską Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 dzięki za propozycję... 26.11.05, 12:10 tej książki jeszcze nie czytałam! a wchodzisz czasem na forum: "Chmielewska - forum fanów"?... ja dopiero niedawno je odkryłam! dawno niczego nie czytałam to narazie zbyt często się tam nie wypowiadam ale podczytuję!... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: a co dla Was pod choinkę? 25.11.05, 14:52 na Mikołajki dostanę nowego "Mikołajka" )) Mój mąż już dostał płykę, wyczaił skrytkę - spryciarz jeden ale to dzięki Maluniowi a na Gwiazdkę robimy sobie niespodzianki, także nie wiem co?? Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: a co dla Was pod choinkę? 25.11.05, 17:49 A ja chcę ubijak do mleka (do cafe latte), no i do kompletu przydałyby się kubki... (i Mercedesa, i kucyka... - Garfield.) Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 12:17 ja chcę zestaw bizuterii od mojej koleżanki, odjechane kolczyki i bransoletki z kilcowych kulek www.wylegarnia.com/sklep/ekspozycja.php?id=516 są cudne! a wogóle pogrzebcie sobie na tej wylęgarni, są tam cudeńka, można się zrujnowac Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 13:18 Joa, oj mozna, wlasnie sobie przejzalam!!cuda!! Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 13:25 ja choruję na jedna torebkę i prawie całą bizuterię tam. O, może tę torebkę podsunę mamie, tzn: zeby mi na gwiazdkę sprawiła. a co do prezentów dla maluchów, to moi rodzice kupują Antkowi...sanki, takie z pchaniem z tyłu: www.sanki.com.pl/index.php?site=wyswietlanie&id_inne=3&what=kategoria Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 13:26 i znów się dziad-link nie wyświetlił www.sanki.com.pl/index.php?site=wyswietlanie&id_inne=3&what=kategoria Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 13:27 a mi sie tam pare obrazow podoba i obrazek z kotem do pokoju Mateuszka...i te miseczki zolte ze zwierzatkami....i te misie z wloczki... Kangur, tez masz tak,ze wszedzie weszysz co by tu pasowalo do nowego mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 13:33 ja tak mam! ja tak mam! w styczniu będziemy remontować łazienkę, to jeszcze do niedawna spałam z kafelkiem ) moim ślicznym, wymarzonym, cholernie drogim kafelkiem. I teraz jestem sfokusowana na łazienkę, szukam, węszę, co chwila zmieniam koncepcję, hehehe, męża głowa boli. No i sprawiamy sobie prezent w Ikei, bo teraz jest taka oferta, że kredyt jest 0 procent, więc my hajda - mebelki do łazienki, nowa sofka, okrągły stół do kuchni, dywan po pupinę Antosia. Ech bedzie pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 15:35 oh pamietam, pamietam to....lazienke juz mamy z glowy, kafle polozone.Koniec.Nic nie zmienimyTeraz bawimy sie w dodatki "tylko" A w Ikea dostaje zawrotu glowy, Ci specjaliscie po nocach siedza zeby tak ulozyc to wszystko, aby potencjalnemu klientowi, czyli mnie, wydawalo sie,ze WSZYSTKO jest poptrzebne. A jaki dywan kupilam Antosiowi? bo tez chcemy kupic Matkowi do pokoiku ale jakow w Ikea nic mnie nie natchnelo...(nie podobaja mi sie te malutkie w autka czy np w ksztalcie slimaka...).Podoba mi sie taki jeden gruby w kolorowe pasy, cholernie drogi( Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 16:22 no właśnie ten w pasy!!!!! taki niesamowicie kolorowy, wełniany, niestety kosztuje 700 zł, ale chyba się szarpnę. Całe mieszkanie mam takie kolorowe, więc będzie idealnie pasował. A że na razie mamy z Antosiem wspólną sypialnio- bawialnie, więc nie może być za dziecięcy. Ech, Ikea... ) moja kochana ikeunia ) mogłabym tam zamieszkać, w tych pokazowych mieszkankach ostatnio do ikei jeżdzimy, jako do...sali zabaw, nie, nie zostawiam Antka jeszcze w kulkach , ale tam obok restauracji jest taki placyk dla maluchów, przy rzeczach dla dzieci też jest takie miejsce do zabaw. Jest gdzie dziaciaka nakarmić, podgrzać słoiczek. My jemy obiadek, a Antoś buszuje z innymi dziećmi. A przy okazji mamusia kupi coś co jest KONIECZNIE, ALE TO KONIECZNIE, potrzebne - 5 kubeczek, 7 kocyk, 86 pudełko wiklinowe, hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 16:37 skad ja to znam.... A wiec jednak TEN dywan!!!O zesz Ty !) on mi sie zawsze ale to zawsze podobal i ja tylko ten dywan widze u Matka w pokoju.Boze alez drogi!On wlasnie jest taki ni dziececy ni dorosly, pasuje wszedzie, uh!!zazdrosc we mnie wzbiera, gdyby nie to ze TAMZE kupujemy kuchnie ze stolem krzeslami, lozko do sypialni, stolik po tv i mase POTRZEBNYCH rzeczy...to, eh.... Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 16:39 oj, no to jeden marny dywanik w paski w te czy we wte ) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 16:45 ten "marny" dywanik kosztuje tyle co pol mojej kuchni!) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 16:46 troche mniej niz pol jednak, kiepska z matmy jestem No ale wiecej niz stol z krzeslami!o! a co wazniejsze??kurcze, a jak zabraknie zanim bedziemy miec na noego kase.... Joa, jak kupisz, to prosze koniecznie o zdjecie!!) Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 16:54 no własnie, juz chciałam pisac, gdzie taką tanią kuchnię dopadłaś a dywanu nie zabraknie, mają go od dawna, a ja tak naprawdę też cierpie, ze on taki drogi. No ale miłośc nie wybiera Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 16:48 no, no ikeomania pełną parą.... ) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 16:57 a Ty Xemm jestes z tych ZA czy PRZECIW Ikea? Bo ja ubolewam tylko nad tym ze IKea jest tak powszechna, nie lubie po prostu miec tego co wszyscyale z drugiej strony bardzo mi sie podoba i zywie do niej podobne uczucia jak Joa, wiec mam gdzies ze jest tak popularna) Kwestie dywanu przemilcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 17:06 zdecydowanie ZA!!! pamiętam jak IKEA się u nas dopiero zadamawiała (ho, ho ... dawno temu) jakoś w tym czasie byliśmy u znajomych w Danii i oni mieli urządzone mieszkanko w ciepłym ikeowym stylu - cudeńko... tylko ze u nich Ikea była sklepem z niskimi cenami - akurat dla dorabiających się młodych małżeństw Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 17:06 zwasze można jakoś po swojemu zaaranżować, ja mam w domu trochę staroci po Babci i trochę ratanowych mebelków i juz sztanca ikeaowa wygląda nieco inaczej. A, miałam kiedyś sen - jeden z najpiękniejszych otóż śniło mi się, że jestem w ikei, tej w alejach jerozlimskiech (kiedyś w wawie była taka ikea w centrum tylko w pierdolotami, mieszkałam tam prawie i nagle przez megafon mówią: "zamykamy sklep, już nikogo nie wpuszcamy, ale wszytscy co są w srodku, moga kupic wszytsko za 1 zł" Wyobrażacie to sobie!!!! za złotówkę!!! wszytsko!!! i następna scena jest taka, że ciągnę do kasy sofę (było tam czasem kilka mebli) po sufit wyładowaną ikeowskim dobrem ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 17:12 he he he, a dalsza częśc snu, to jak w reklamie ... auto napakowane "gadżetami ikeowskimi" po... szczyty choinek, tylko gdzie w Wawie w centrum ośniezone choinki )) Malunio Malunio ma PozdrawiaMY Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 17:14 tych reklam jeszcze nie było, jak mi się to śniło, oni po prostu czytają w moich snach Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 17:16 może trzeba skasować ich za prawa autorskie... taki np. dywanik gratis ) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Joa!! to juz chyba jakies chorobowe, hihi:-)) 26.11.05, 17:13 moj kuzyn przez pare lat pracowal w jakiejs firmie telekomunikacyjnej w Paryzu.I ta forma wysylala go na projekty do roznych krajow i tam wynajmowala apartament.W zeszlym roku kuzyn wrocil do Polski i zaczal urzadzac swoje mieszkanie.Powiedzial ze nie moze patrzec na IKEA , bo wszystkie mieszkania w ktorych mieszkal byly urzadzona "by Ikea", bo to najtaniej! Ostatecznie i tak jest urzadzony w Ikea, hehe) Oprocz tego ze Ikea ma piekne wzornictwo (wiekszosc) i funkcjonalne rozwiazania, to ma jeden podstawowy plus-wszystko w jednym miejscu.Nie trzeba po calym miescie jezdzic z poduszka, szklanka czy krzeslem.I za to ja lubie i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: a co dla Was pod choinkę? 26.11.05, 14:07 Po pobieżnym przejrzeniu (ile tego jest!) to wybrałabym: księzycową ceramikę, aniołki na desce, mydelniczki od E. Dudelewicz, ceramikę od Sylwii, Jacka i Pawła, kołderki od K. Ejchart, ceramikę od Faustyny i Mirosława, całą bizuterię (kocham takie rzeczy), no i obrazki do pokoju matyldzinego. Coś czuję, że jutrzejszy dzień spędzam na oglądaniu dogłębnym tej stronki. Gdyby ktos pytał, dlaczego nie dziesiejszy wieczór, to odpowiadam, że dziś wieczorem idę na imprezę (M. idzie na zesłanie do babci). Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: a co dla Was pod choinkę? 27.11.05, 21:20 a ja już sobie kupiłam prezencik na gwiazdkę torebkę, piekną wiadomo, kasę "oddałam" juz sobie z konta mojego M. "Torebianka" lezy schowana tak żebym jej nie widziała No i czekam do Gwiazdki! Odpowiedz Link Zgłoś
agusiajasia Re: a co dla Was pod choinkę? 27.11.05, 22:40 choinka, swieta... rozmarzylam sie! ja bym bardzo chciala dostac od mezulka jakas super bielizne....... Odpowiedz Link Zgłoś