Dodaj do ulubionych

Goraczkowy brak apetytu

19.12.05, 22:00
Witajcie dziewczyny.Mam do Was wielka prosbe.Otoz chodzi o moja 20 miesieczna
corcie ktora od kilku dni jest chora i doskwiera jej powazny brak apetytu.
Okazalo sie ze ma zapalenie oskrzeli i zapalenie prawego ucha i przez to nic
nie chce jesc. Bardzo mocno kaszle i ma wysoko goraczke,nawet do 40°.Bardzo
sie o nia martwie bo zwykle jadala mi duzo a teraz nie chce nawet pic mleka.
Co chila ja dopajam ale chyba ma pozadnie zdarte gardlo bo z tym tez sa
problemy.Moze macie jakies sprawdzone papkowe przepisy na jedzonko dla
maluszkow gdy odmawiaja jedzenia czegokolwiek? Prosze podpowiedzcie cos bo ja
juz odchodze od zmyslow plizzzzz. Mama chorej Marcelinki.
Obserwuj wątek
    • martynahpt Re: Goraczkowy brak apetytu 19.12.05, 22:33
      To aj ci pwoiem ze moj synek (13 mies.) dwa tygodnie temu tez byl chory na zapalenie oskrzeli i mial goraczke, mzoe nie tak wysoka jak twoje dziecko, ale mial, mial katar i troche kaszelek. I przez dwa dni nie jadl nic. Ja tez juz bylam zalamana.Po tych dwoch dniach zaczal jesc croaz lepiej ale tez nie wszytko odrazu.Nawet nie chcial jesc swoich ukochanych Danonkow. Lekarka mi pwoedziala ze to normalne tylko zeby duzo pil zeby sie nie odwodnil.Faktycznie pil bardzo duzo. Ale tak naprawde jak jest sie chorym,nawet dorosly, to sie nie ma ochoty na jedzenie. Poprostu probyuj dawc te potrawy ktore twoje dziecko lubi i wtedy mzoe cos zje a jak nic to sie nie przejmuj,byleby duzo pilo.
      • kakolina25 Re: Goraczkowy brak apetytu 19.12.05, 22:41
        Najbardziej martwi mnie to ze nie chce pic.Musi ja bardzo bolec gardlo bo
        kompletnie nic nie chce brac do buzi.Co chwile podstawiam jej pod buzie butelke
        albo kubeczek z piciem ale dziala to na nia jak plachta na byka.Kurcze tak mi
        jej szkoda buuuu
        • msto05 Re: Goraczkowy brak apetytu 20.12.05, 09:32
          Może spróbuj dawać łyżeczką po troszku, albo przez słomkę.
          Zgadzam się z dziewczynami, że może nie jeść przez dłuższy czas, ale pić
          powinna, żeby się nie odwodnić(szczególnie przy gorączce).
          Pozdr. i życzę zdrówka.
    • vibe-b Re: Goraczkowy brak apetytu 19.12.05, 23:31
      Synek (13 miesiecy) przez tydzien mial 40 st. i nic nie jadl. Nie martw sie,
      nic dziecku nie bedzie, odbije sobie po chorobie. Natomiast pic, pic i jeszcze
      raz pic koniecznie musi. Dawaj soki slodzone, zeby chetniej pila.
      • gosiaczek1976 Re: Goraczkowy brak apetytu 20.12.05, 13:00
        Witam mój synek tez ma goraczke i nie chce kompletnie jesc nic a po mleku
        wymiotuje.Z tego co piszecie to mamy sie nie martwic tym ze dzieciaczki nie
        chca jesc bo w naszym przypadku to kompletnie nic nie chce do buzi wziasc i co
        tak caly dzien i noc na chcerbatce moze byc??????? Bo pic pije non stop.Dodam
        ze strasznie sie tym martwie a wizyte mam dopiero jutro u lekarza
        • berenia Re: Goraczkowy brak apetytu 20.12.05, 13:17
          Nie martw sie, moja mloda przez tydzien nic nie jadla (no, moze butelke mleka
          dziennie, a ma juz poltora roku), a zyje. Tez miala wysoka goraczke, 40 stopni
          przez trzy dni.
          • babsee Re: Goraczkowy brak apetytu 20.12.05, 14:07
            Moja córeczka ( 1,5 roczku) przez trzy doby nie jadła kompletnie nic.NIC.Na
            dzień czwarty zjadła pół deserku.na piątey cały deserek.I dopiero na szósty
            dzien zaczęła jesć po ociupince każdego posiłku.moja pediatra mówi,żeby nie
            zmuszac do jedzenia bo to tylko prowokuje wymioty.Ale pić dużo.Może soczek
            drażni gardło?Zreszta przy wsyokiej temperaturze soczków nie wolno- spróbuj oże
            słabiutką jak słomka herbatkę?
            • rybkaisia Re: Goraczkowy brak apetytu 20.12.05, 14:12
              Nie karmić jak nie mam ochoty - tak mówi nasz pediatra.

Tylko dawać pić - nawet co chwilkę po łyżeczce. Tylko absolutnie mleka przy
              gorączce.
              Uwierz moja 1,5 roczna córcia nie jadła 4 dni - nic ale piła bardzo dużo. Jak
              gorączka minęła ledwo stała na nogach - ale wystarczyło pół dnia aby wrócić do
              normy.
        • vibe-b Re: Goraczkowy brak apetytu 20.12.05, 14:30
          gosiaczek1976 napisała:

> Witam mój synek tez ma goraczke i nie chce kompletnie jesc nic a po mleku
          > wymiotuje.Z tego co piszecie to mamy sie nie martwic tym ze dzieciaczki nie
          > chca jesc bo w naszym przypadku to kompletnie nic nie chce do buzi wziasc i
          co
          > tak caly dzien i noc na chcerbatce moze byc???????

Moze byc. Jedzenie w czasie choroby z goraczka nie jest takie wazne. Ale
          jeszcze raz powiedzmy -pic, pic koniecznie, duzo.
    • mika_p Re: Goraczkowy brak apetytu 20.12.05, 14:48
      A moze kisiel lub galaretkę jej zrób ? To prawie sama woda.
      • kakolina25 Re: Goraczkowy brak apetytu 21.12.05, 16:02
        Dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Tak jak mowilyscie nic jej nie jest.Goraczk
        spadla dopiero na trzeci dzien i jak sie okazalo nie bylo to zwykle
        przeziebienie,jak mowil jeden lekarz,tylko zapalenie oskrzeli i ucha.Jak tylko
        dostala antybiotyk od razu poczula sie lepiej i na drugi dzien zaczela
        pomalutku domagac sie miamni. Mowie Wam kamien spadl mi z serca bo bardzo sie o
        nia martwilam. Mysle ze bedzie jue tylko lepiej. Dzieki dziewczyny. I Wam
        wszystkim rowniez zycze zdrowka i Wesolych oraz pogodnych Swiat Narodzenia
        Panskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka