Dodaj do ulubionych

Dylemat z chrzcinami

29.01.06, 19:14
W lutym zamierzam ochrzcić córkę i mam dylemat z poczęstunkiem po mszy.Msza o 13.00,więc poczęstunek musi obejmować obiad.Ponieważ
ludzi przyjedzie niewielu,to od biedy mogłabym ich ugościć w domu,ale... sama z pewnych względów nie mogę gotować.I tu mam kłopot
- czy jest możliwe zamówienie do domu jedzenia zrobionego w restauracji i podgrzanie np.w mikrofali przed podaniem?Ktoś to
praktykował? Jak to wychodzi finansowo w relacji z własnym gotowaniem lub wzięciem rodzinki do lokalu? A może wiecie,który z lokali swarzędzkich/poznańskich coś takiego oferuje? Proszę doradzcie coś...
Pozdrawiam
Jola
    • m.online Re: Dylemat z chrzcinami 29.01.06, 19:25
      Zdecydowanie polecam obiad w restauracji. Nie wiem, w jakim miescie mieszkasz
      (wybór lokali i tak jest spory), ale jestem pewna, ze obiad w postaci:
      przystawka/zupa/danie glówne/deser + kawa, herbata, woda, soki i po lampce
      szampana nie będzie (naprawdę) dużo droższy niż cała imprez w domu, a
      przynajmniej "przed" się nie narobisz i "po" nie będziesz musiała odgruzowywać
      domu wink. Warto.
      • edytkus Re: Dylemat z chrzcinami 29.01.06, 20:04
        Moja kuzynka wyprawia dzisiaj chrzciny w jakims lokalu w Warszawie, z tego co wiem ma byc 20 osob a
        obiad wyniesie kuzynke 700zl.
        • liviax Re: Dylemat z chrzcinami 29.01.06, 20:39
          To faktycznie niedużo smileW knajpce,która ma idealne położenie i warunki jeśli chodzi o chrzest (blisko kościoła i domu)"zaśpiewali" nam za sam obiad+soki - bez kawy,ciasta i alkoholu ponad 50pln/osobę.To jednak sporouncertain
          J.
      • elam11 Re: do edytkus- Dylemat z chrzcinami 29.01.06, 20:16
        A możesz napisać gdzie ta impreza chrzcinowa?
        • liviax Re: do edytkus- Dylemat z chrzcinami 29.01.06, 20:20
          W Swarzędzu pod Poznaniem smile
          Pozdrawiam
          • liviax Przepraszam odpowiedziałam na post nie do mnie :) 29.01.06, 20:24
    • zabinski Re: Dylemat z chrzcinami 29.01.06, 22:41
      ja tez zamierzam wlasnie w lutym chrzcic moją corkę i mialam ten sam
      problem.jednak zdecydowalam sie na firmę cateringową z dostawą do domu.mysle ze
      to bedzie najlepsze rozwiązanie.Wybralam sobie 2 rodz.mięsa kluski
      śląskie ,ziemniaki i 3 rodz. surówek.Mysle ze na obiad to wystraczy a zimne
      zakąski przygotuje sama.Mozesz tez cos takiego sobie zamowic wtedy przywiozą ci
      na konkretną godzine do domu cieple dania.Ja jestem z Wroclawia i u nas
      kosztuje to ok.30zl za os.W niektórych firmach cateringowych mozna sobie
      zamoiwc np. 20 sz.krokietów ,20 szt.jakiegos miesa itp...wtedy to wychodzi
      chyba jeszcze taniej.pozdrawiam
      • liviax Re: Dylemat z chrzcinami 30.01.06, 09:38
        Ooo właśnie, o czymś takim myślałam smileTo faktycznie najlepsze rozwiązanie
        Pozdrawiam
        Jola
      • liviax Re: Dylemat z chrzcinami 04.03.06, 10:20
        Już po chrzcinachsmile
        Udało mi się zorganizować super posiłek za naprawdę malutkie pieniądze!Wszystko za 1/3 ceny w restauracji smile
        Gdyby ktoś potrzebował namiar na tanią i smaczną firmę cateringową ze Swarzędza pod Poznaniem piszcie na priv(liviax@gazeta.pl)
        Pozdrawiam swarzędzaków!
        J.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka