Dodaj do ulubionych

Kubek niekapek - doradźcie proszę :)

06.03.06, 19:35
Zamierzam zakupić niekapka. Miśka przechodzi butelkowy bunt, z niewiadomego mi
powodu. Jała by tylko cyc i z łyżeczki - do czasu aż się nie zniecierpliwi...
Czy kubek mógłby nam pomóc?
Tak czy inaczej chciałabym zakupić.
Któraś z was doradzała jedynie aventa, znalazłam na przykład taki:
www.allegro.pl/item89872546_avent_kubek_niekapek_200_ml_extra_cena_warszawa_.html
ale też znal;azłam canpola i wydaje mi się, że się za bardzo nie różnią, jak
myślicie, w sumie tylko 3 zeta różnicy, nie oszczędzam na dziecku, ale one
naprawdę niczym się chyba nie różnią ???
A to canpol:
www.allegro.pl/item90050171__kubek_niekapek_canpol_babies_z_serii_balonik_.html
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Kubek niekapek - doradźcie proszę :) 06.03.06, 19:44
      Zimka, ja Canpola nie uzywalam ale kolezanka miala i podobno kapalo.Kupila
      Avent.My od razu kupilismy Avent, wczesniej mielismy niekapek z Ikea (prezent),
      ktory tylko z nazwy nie kapalwinkz niego po prostu cieklo strumieniami!
      Czy bedziesz kupowac przez allegro?
      Ja w sklepie kupilam Avent chyba za podobna cene....
    • enja11 Re: Kubek niekapek - doradźcie proszę :) 06.03.06, 19:45
      Ja mam Avent (nigdy nie mialam innego, dokupuje tylko nowe ustniki) i polecam.
      • mmala6 Re: Kubek niekapek - doradźcie proszę :) 06.03.06, 19:49
        Enja, jak fura dla Jacha?
        Przypomnialas mi,ze wypadaloby zmienic ustnik w niekapkuwink
        Zimka, jak to mowia - chytry placi dwa razy.Kup od razu Avent, chyba ze jakas
        mama z reka na serce poleci Canpolasmile
        • enja11 Re: Kubek niekapek - doradźcie proszę :) 06.03.06, 20:23
          Nadal brak furysad(( Bylismy w oszolomie, ale kiszka. Chyba kupie na Allegro
          cos takiego:
          www.allegro.pl/item88180424_jezdzik_mis_sorter_5_kolorow_ofrat_ale_cena_.html
          albo
          www.allegro.pl/item88988998_super_duzy_jezdzik_dino_cena_hurtowa_okazja.h
          tml , ale cena jest
          trochwww.allegro.pl/item88988998_super_duzy_jezdzik_dino_cena_hurtowa_oka
          zja.htmlasad(
          • enja11 Re: Kubek niekapek - doradźcie proszę :) 06.03.06, 20:45
            www.allegro.pl/item88988998_super_duzy_jezdzik_dino_cena_hurtowa_okazja.html
            mam nadzieje, ze teraz bedzie dobrze. Ten jest fajny, tylko troche drogisad
            • mmala6 Enja 06.03.06, 22:17
              ten pierwszy sama ogladalam na allegro i mi sie podobal.Szkoda, ze go nie
              kupilam....Tylko jakos tak ciezko, bo niewiadomo jakie to ma rozmiary, niektore
              sa male i dziecko ma kolana pod broda.A ten drugi 'dinozaur'ma fajne kola,
              hehehe, wydaje sie byc wysoki ale moze to takie zdjecie.
              • tatavariata jeździk 06.03.06, 22:59
                Radzę znaleźć taki sam jeździk w jakimś sklepie i go "przymierzyć" i dopiero
                wtedy kupić na allegro, jeśli będzie dobry.
                • enja11 Re: jeździk 07.03.06, 00:24
                  jakbym znalazla taki w jakims sklepie to Jachu juz by smigalwink) Ale niestety
                  nie ma nigdzie, same badziewia, a ten drugi wyglada dosc solidnie, tylko
                  drogi sad
                  • mmala6 Re: jeździk 07.03.06, 09:06
                    Enja, ten pierwszy tez jest bardzo fajny.Wyglada na podobny do mojego, tylko ze
                    ma ten sorter!smile
                  • hipcia5 to ważne 07.03.06, 23:38
                    nie proponowałabym tej zabawki, już kiedyś z mmala o tym rozmawiałyśmy. Ten sprzęt bardzo dizeciom wykrzywia nózki ze względu na to że dizecko "sztuczne" ruchy wykonuje . mój synek bardzo wykrzywił sobie kolanka i musimy roibć ćwiczenia- prosze przemyślcie to wszystkie kobitki. Już lepiej kupić konik na biekunach albo rowerek. Moja znajoma swojej córeczce też taki kupiła, dziewczynka ma teraz 5 lat a nogi i kolana.....wybaczcie bardzo skrzywionejak X. Także zastanówie się. Jak ładować pieniądze w dziecko to też uwzględniając jego zdrowie, a rowerek tez jest niezły. Ja synkowi chce kupić misia na biegunach żeby się wyszalałsmile bo torpedę w pupie to on masmile
    • z1mka a jeszcze jedno 06.03.06, 19:51
      bo ten model ma ustniczek miękki, a są też twarde ustniczki, to może by od razu
      kupić też ten twardszy - co piszą, że od 6 m-ca.
      I chyba kupię na allegro w jednej aukcji z ustnikami, Mmala, u nas są
      cholerrnie drogie sklepy, mimo, ze zatyłkowiewink
      • mmala6 Re: a jeszcze jedno 06.03.06, 19:55
        Zimka, to pewnie wlasnie dlatego,ze 'zatylkowie' a nie 'mimo ze'wink
        Wydaje mi sie, ze lepiej najpierw z miekkim zwlaszcza jak zebow za wiele niet.I
        jak beda bolaly dziasla to miekki ustnik bedzie bardziej przyjazny, tak sie mnie
        wydajewink
        My kupilismy twardy jak Mateusz mial z 9m-cy, wiec zeby mial i na dole i na gorze.
        • z1mka właśnie zaszalałam 06.03.06, 20:05
          zakupiłam butlę aventu rzecz jasna, ustniczki na zapas, dwa śliniaki takie że
          całe dziecko przykrywają - prawie - a wszyscy wiemy jak moje dziecko się świni i
          uwaga... nocnik z pozytywką...
          hmmm, kiedyś się chyba przydawink))
          • mmala6 Re: właśnie zaszalałam 06.03.06, 22:17
            jak szalec to szalec, dalas komus zarobicwink)
          • kangur4 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 00:59
            Ja też wczoraj zaszalałam. Kupiłam wózek-parasolkę za całe 148 plnów.
            Wymyśliliśmy, ze będziemy ją trzymać w bagażniku samochodu na stałe, bo mimo,
            że że nasz normalny wózek jest b. lekki (o 3 kilo cięższy od rzeczonej
            parasolki), to strasznie upierdliwe jest pakowanie do babci na przykład -
            wózek, fotelik (fotelika nie wozimy na stałe, bo nasłuchalismy się, że kradną a
            samochód trzymamy pod domem, na ulicy), torby. Aaaa, no i dziecko. Dużo
            tego.
            • mmala6 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 09:05
              to faktycznie, chyba tanszej juz nie bylowink)))no coz, niektore matki
              oszczedzaja na dziecku i potem sie chwala jak to sobie burzuazyjnie urzadzaja
              mieszkaniewink
              • z1mka Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 09:17
                Mmala, to się nazywa tworzenie silnych korzeni. Znaczy na pewno jest jakieś
                fachowe określenie, ja sobie tak nazwałam. Korzeni - bo domostwo jest takimi
                korzeniami. A fura to jedynie kupka liści, które usychają co sezonwink
                Czyli: Niektórzy ludzie w zamian za rezygnacje z super drogiej bryki urządzają
                mieszkanie na pałac smile
                No i Matylda do takich będzie należećwink))
                • kangur4 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 10:52
                  O, to, to!
                  A tak serio - po co kupować droższą parasolkę, jak się wie, że będzie użyta z
                  kilka, może kilkanascie razy, bo staremu wózkowi [którego bardzo lubię i który
                  był drogi wink] nie mówię jeszcze do widzenia?
                  • z1mka Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 10:57
                    wiesz co, to Ty mooocno przepłaciłaś!!!
                    Widziałam parasolki za 72 zeta...
                    nie mówię o parasolkach na Targowicy w Krośnie za 5,50, ale druty się łamią i
                    przecieka big_grinDD
                    • mmala6 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 11:14
                      hehe, a moze do jakiejs gazety dolaczaja parasolki?winkteraz sezon deszczowywink
                    • guruburu Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 11:23
                      Włąśnie - chciałam powiedzieć, ze moja koleżanka się chwaliła parasolką za 120
                      zeta, też jako drugi wózek, ale te 75 to mnie przebiłaś smile
                      • z1mka Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 11:41
                        ooo proszę:
                        www.allegro.pl/item88491992_wozek_dla_lalki_baby_born_spacerowka_parasolka.html
                        i jeszcze, z tym, że to nie parasolka, ale spacerowy:
                        www.allegro.pl/item88204674_wozki_spacerowe_super_cena.html
                        • mmala6 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 11:42
                          Zimka ale ten pierwszy jest dla lalkiwink)))
                          A ten drugi widzialam u siebie na placu i za darmo bym nie wziela.
                          • z1mka Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 11:44
                            to co, że dla lalki, ale parasolka big_grin jakby nie patrzeć... big_grinDD
                            Może na siłę by tam Matyldę Kangur wcisnęławink
                        • kangur4 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 12:41
                          Ja kupiłam ten: tinyurl.com/jzq45
                          Zielony. Ma co trzeba, a M juz nie spi na spacerze, więc się wylegiwać nie
                          potrzebuje, zresztą to nie będzie wózek spacerowy tylko dojazdowy.
                          No co, zły interes zrobiłam? Pytam, bo po przygodzie z łóżeczkiem (łózeczko
                          100, materac 200) nie jestem do końca pewna swoich wyborów.
                          • wenus.z.willendorfu Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 12:47
                            Jeżeli będziemy Frutce kupować parasolkę (a coraz bardziej ię zastanawiamy, czy
                            warto), to też na pewno będzie z tych tańszych
                          • mmala6 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 12:48
                            no dobra Kangur, przyznam sie ze tez mysle o czym takim, nie juz i nie teraz ale
                            blizej lata....Zawsze mi bylo zal dzieci w takich wozkach, dlatego jestem do
                            nich sceptycznie nastawiona.Ale Mateusz jest coraz ciezszy, chodzic nie mysli a
                            nasz ukochany Atlantico jest jednak duzym wozkiem i nie zawsze porecznym jak
                            trzeba gdzies podjechac i Mlodego na chwile do wozka wrzucic.Ja bym chciala
                            Pliko ale maz sie ze mna rozwiedziewink
                            Dostalas go juz? macalas?
                            • wenus.z.willendorfu Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 12:53
                              towar macany należy do macanta

A tak mi SIĘ skojarzyło wink
                              • mmala6 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 12:54
                                no wlasnie ale jeszcze nie wiemy czy macant macal.
                            • kangur4 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 12:57
                              Jeszcze nie dostałam, ale jak dostanę to dam znać, jak tam macanie wyszło.
                              Nie wiem jak Wy, ale my windy nie mamy i tak jak pisałam, targanie wózka,
                              fotelika, torby i dziecka to strasznie jest uciążliwe. A tak parasolka będzie
                              sobie grzecznie leżeć w bagażniku i czekać na swoją kolej. I czasem jak
                              taksówką będę jechać, to może mi się przyda. Z dwojga złego, to lepszy taki
                              wózek, niż noszenie dziecka na rękach - byłam na szczepieniu, powrotna taksówka
                              się spóźniła, czekałam pod wejściem do przychodni i myślałam, że mi ręce
                              odpadną.
                          • renatka_sz Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 13:01
                            wiecie co, ja w piatek kupilam parasolke dla Szafki taka:

www.mothercare.com/invt/la0137&bklist=icat,5,shop,shopushchairs,puspushchairsbybrand,pusmaclaren
                            no i mnie zatkalo, jak zobaczylam, ze w Polsce na Allegro mozna bylo ja kupic za
                            620 zl (okazja - przecena z 690!!!). Ja zaplacilam 120 Euro, tylko ze jesli
                            chodzi o sile nabywcza tych 120 Euro to jest to mniej wiecej tyle ile w Polsce
                            100 zlotych! Dlatego wlasnie Irlandczycy sie mnoza na potege, a w Polsce ujemny
                            przyrost naturalny...
                            • mmala6 Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 13:07
                              jejku jakie male koleczka!!Renatka, jak sie tym jezdzi?
                              Kangur, ja akurat nie narzekam, bo mieszkam na parterze (ale Ty przeciez tez
                              bedziesz) i mam DWA schodkiwinkSamochod pod oknem na strzezonym osiedlu, wiec
                              nawet mi do glowynie przyszlo wyciagac fotelik.No i z mieszkania do auta jest z
                              20 krokow, wiec jakby co to nawet trzy razy mozna obrocic bez problemu.
                              No ale i tak pomysl parasolki gdzies tam mi w glowie kolacze...
                              • renatka_sz Re: właśnie zaszalałam 07.03.06, 13:32
                                jezdzi sie super, wozek leciutki (to ma dla mnie znaczenie szczegolnie jak lece
                                do Polski), pcha sie jedna reka, koleczka zwrotne, wozek swietnie jezdzi miedzy
                                polkami w markeciesmile
                          • hipcia5 he 07.03.06, 23:43
                            ja tez taki mam, jest świetny i ładnysmile
                            • hipcia5 Re: he 07.03.06, 23:47
                              tzn mam taką parasolke jak kangur, firmy Coneco
    • hipcia5 wybrałabym Canpol Babies 07.03.06, 21:32
      jest bardzo dobry, nie mam specjalnie poważnych powodów i dowodów, poprostu bardziej lubię tę firmę, sa ładniejsze, dłużej wyglądają jak nowe, w użytkowaniu niezbyt sie różnią poza tym że w Canpolu ma 2 uchwyty a w Avencie 1
      • miodzio_k Re: wybrałabym Canpol Babies 07.03.06, 21:36
        ja wybrałam Canpol Balonika. Teraz Juli uczy się pić przez biały miękki ustnik i
        idzie jej świetnie. Nic nie kapie i bardzo ładnie wygląda.
        • mmala6 Re: wybrałabym Canpol Babies 07.03.06, 22:30
          juz za pozno.Przedstawiciele firmy Avent skutecznie sprzedali produktwink
          • z1mka Re: wybrałabym Canpol Babies 08.03.06, 08:37
            otóż to, otóż to!
            Już po ptokach smile
            ale dziękuję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka