Dodaj do ulubionych

dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee

29.03.06, 08:08
obudzialam sie przed siodma.Nie, nie przez dziecko.A wlasciwie przez dziecko,
tylko,ze nie moje.Dostalam smsa od kolezanki, ze wczoraj o 17stej urodzila
synkasmileodeslalam jej wiec smsa z gratulacjami, wtedy przebudzil sie Matek,
dostal flaszke i po 40 min walczenia ze snem zasnal ponownie.Ja juz nie moglam
i jakos tak zaczelam myslec o malym Kaceprku, o ktorym pisala Ezra.Az mnie
glowa rozbolala, wstawam wiec, zrobilam sobie kawe, wlaczylam kompa w celu
zrobienia przelewu dla Kacperka wlasnie.
No i w miedzyczasie zapraszam na kawe i co tam chcecie do tej kawysmileja nie
jem slodyczy, wiec nie mam czym poczestowac ale wirtualnie to hulaj dusza!wink)
Milego dnia!!
Obserwuj wątek
    • z1mka Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:12
      no dzień dobrywink
      mnie Maryś tradycyjnie o 5.30 zakomunikowała, iz już jest wyspanasmile
      nie dziwię się, gdyż wczoraj padła o 17 i tak już spała do nocysmile

do kawki poproszę ciasteczko - pierniczek z marmoladką...
      • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:17
        no pewnie, ile bedzie spac!wink)
        Pierniczek z marmoladka? alez wymyslaswinkprosze!
        • wenus.z.willendorfu Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:32
          a ja do kawki poprozę cokolwiek z czekoladą
          • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:33
            moze byc ser bialy z rzodkiewka i szczypiorkiem?wink
            • wenus.z.willendorfu Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:35
              a wiesz, że też bym zjadła? taka potrawa już wybitnie kojarzy mi się z wiosną!
              • z1mka Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:37
                ja mam rodzynki w czekoladziewink
                a ser ze szczypiorkiem to mój ulubiony łakoć jeśli chodzi o wyroby czekoladowewink))
                • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:38
                  Zimka, szczypiorek czy czekolada, co za roznica?wink)
                  • z1mka Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:43
                    Jasne: i to chude... i to nie tuczywink))
              • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:37
                ja takie sniadanko od paru dni jem i masz racje, od razu pachnie wiosnasmile))
                Jeszcze sobie nie zrobilam, ale jak zrobie, to poczestujesmile
                • wenus.z.willendorfu Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:43
                  żeby zjeść śniadania, najpierw muszę wybrać się na zakupy, ale tak mi się nie
                  chce...
                  • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:49
                    u nas pada....
                    • wenus.z.willendorfu Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:50
                      u nas niestety tez
                      • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:51
                        z jednej strony dobrze, bo mamy wreszcie wiosne, z drugiej jakos nie bardzo, bo
                        siedziec w domu z moja Mega Maruda to bedzie maly horrorek.
    • wiolkak Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:51
      heloł gerlssmile
      właśnie Kaśka dostała opierdziel, bo mnie tak małpa gryzie po nogach, że ledwo
      sie powstrzymuję, żeby jej nie przyłożyć!
      jade dzisiaj do pracy przedłużyć urlop wychowawczy i spotkac sie z moim
      przeuroczym szefem, na samą myśl boli mnie zołądek (Mmala, to chyba znak, że
      nie powinnam tam wracać?), poproszę dużo czekoladki na poprawę humoru
      • wenus.z.willendorfu Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:55
        Wiolka, weź ze obą Kaśkę, to on się będzie bał, a nie ty wink
      • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:57
        Wiolka, tak to jest ZNAK!! a nie mozesz tego zalatwic korespondencyjnie?smile
        ale z tego co wiem, to Ty jeszcze chcesz tam wrocic, ja mam urlop maksymalny
        wypisany, bo do mojej pracy juz nie wracam.Po wakacjach, najdalej od nowego roku
        szukam czegos nowego.Tzn szukac zacznie wczesniej (moze juz powinnam??), zeby od
        nowego roku juz pracowac.Chyba, ze maz zostanie prezesem i bedzie przynosil 20
        kawalkow do domuwink)
        Nastepna z czekolada!prosze bardzo!wink
        • wiolkak Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:06
          kaśke biorę żeby mi sie znowu priorytety nie pomyliły!
          a co do powrotu to nie mam takiej chęci, tyle ze wyznaję zasade "nigdy nie mów
          nigdy", a póki co myślimy o konkurencji dla Kaśki, dopiero później bede szukała
      • z1mka Wiolka 29.03.06, 09:02
        Absolutnie tam nie wracaj. Siedź tu z nami na dupie jak Ci dobrze. Niedługo Pani
        Prezes zacznie przynosić do domu prezesowskie wynagrodzenie, co Ty się będziesz
        trudziławink))
    • matylda301 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:57
      To moja ostatnia kawka, zrywam z tą używką, także poproszę dużo. Świeci
      słoneczko hurra.... I bardzo proszę o podtrzymywanie mnie czasami na duchu,
      stosuję diete, chodzę na długie spacery(ok. 5godz. z przerwą na karmienie)i jak
      ta cholerna waga nie ruszy w końcu to normalnie wpadne w depresje "wiosenną".
      • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 08:58
        gdzie Ci to slonce swieci??
        Trzymam kciuki za diete!!!smile)
      • matylda301 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:03

• mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:04
          i pewnie co sklep to nizsze wnagrodzenie.
        • matylda301 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:04

• wiolkak Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:08
            kuźwa, u mnie nawet pogoda do dupy, chyba zeby mnie zdołować do reszty!
            a co do pracy, to ja moja droga dojeżdżałam 33 km w jedną stronę, fajnymi,
            krętymi, górskimi dróżkamismile to jest życie!
          • z1mka Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:11
            Słuchajcie, a nie dało by się tak jakoś zacząć zarabiać siedząc w domu na
            tyłkach i pisząc na forum. Tak 20 groszy od jednego postawink))
            • wiolkak Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:14
              Zimka, nawet nie szczuj! co ja bym zrobiła z taką ilością kasy?wink
    • mamapauli1 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:07
      A w Szczecinie co prawda nie ma słoneczka ale jest bardzo ciepło.
      • mmala6 sluchajcie, a co z Hipcia? 29.03.06, 09:15
        byla wczoraj?? ktos widzial?? czyzby.....????TO JUZ?
        • wiolkak Re: sluchajcie, a co z Hipcia? 29.03.06, 09:18
          śniła mi sie dzisiaj
        • wenus.z.willendorfu Re: sluchajcie, a co z Hipcia? 29.03.06, 09:18
          profilaktycznie możemy się napić za szczęśliwe rozwiązanie smile
      • pampeliszka Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:18
        Ahoj, holki. U nas leje juz od wczoraj jak cholera. Dobrze, ze idziemy zaraz na
        basen, to sie mlodziez nie bedzie w domu nudzic. A wczoraj w ramach rozrywki
        bylysmy rano u kumpeli, a po poludniu u lekarki- Malgol wazy 10,5 kg i ma 84 cm juz.
        • wiolkak Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:19
          kawał z niej babki, a co do deszczu to u nas też zaczęło lać i podawali w
          telewizji, ze jest najwieksze w kraju zagrożenie powodziowe!
        • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 09:20
          O! Mateusz dokldanie tyle wazyl jak mial 13 m-cysmilei jest chyba krotszy (ups,
          przepraszam NIZSZY) ale nie jestem pewna, bo go jeszcze never nie mierzylamwink
          • dusiek7 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 12:21
            witajcie girls!
            dawno nic nie pisałam bo taka piękna pogoda, że właściwie non stop siedzimy na
            dworze a jak wracamy to mały bobek tak hyca, że o spokoju nie ma mowy a
            wieczorem padam jak mucha o 22.00.
            Służy Juli ta zmiana czasu bo śpi do 8.00 big_grin ale za to kładzie się o 21.30, ale
            mogę to przeżyć i pospać sobie do tej ósmej..
            czytam i czytam te posty z mojej nieobecności i widzę, że jak zawsze ciekawo i
            miło big_grin ehh dziewczyny..
            to ja też poproszę w takim razie kawkę i rogalika francuskiego z czekoladą! A co!
            • anetka75 czy ja też coś dostanę?? na osłodę!! 29.03.06, 12:45
              nade mną wiszą gradowe chmurzyska.
              Od 1 maja mam wracać do pracy. Chyba... Jeszcze z dyrektorem nie rozmawiałam,
              tylko z kadrową. Miałam taką nadzieję, że nie znajdę miejsca w żadnym żłobku i
              problem się rozwiąże, ale niestety, a może jednak stety, miejsce się znalazło.
              Nie mam już wymówki, że nie mam miejsca w żłobku i nie mogę wracać do tej
              pracy. Jezu!! Chyba się potnę!
              Dziecko już przedwczoraj próbowało popełnić samobójstwo i najpierw natrętnie
              bawiła się kurkami od gazu, a potem znalazła tabletki na ładną sierć dla psów i
              pisalo na nich wyraźnie, że "wyłącznie dla zwierząt", a ona nie i nie, musiała
              je próbować otwierać. Dzisiaj bez przerwy łazi w okolicach schodów - mam
              nadzieję, że nie w głowie jej rzucanie się ze schodów.
              Biedna Niunia. Pewnie już wie, co matka jej za los zgotowała
              • kasiulek11 Re: czy ja też coś dostanę?? na osłodę!! 29.03.06, 12:57
                Witam Kobitkismile
                Poproszę dużą, mocną kawę bo jak nakazują tradycyjne obrzędy ludowe mojego
                syna - miałam dziś pobudkę o 5.20smile
                • mmala6 Re: czy ja też coś dostanę?? na osłodę!! 29.03.06, 13:16
                  Prosze bardzo dla wszystkich potrzebujacych i pragnacych BIG kawa.I czekolada do
                  tego!smile
                  ja sie chyba poloze, bo Mlody zasnal wiec bym sie jednak zdrzemnela, bylismy pol
                  godziny na dworze ale wieje i pada, do kitu z taka wiosna.
        • kura17 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 13:25
          pampeliszka napisała:

> Malgol wazy 10,5 kg i ma 84 cm juz.

to Malgosia olbrzymia smile w niemieckich siatkach cntylowych sie nie miesci! smile
          i raczej szczuplutka (na swoj wzrost). kurczaka mierzylismy sami, na stojaka, ma
          jakies 80 cm i troche mniej niz 12 kg. do szczuplasow nie nalezy (ale gruby tez
          nie jest smile

``````````````````
          kurczak: 03.03.05
          • enja11 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 14:05
            Czy ja wam mówiłam dziewczyny, że zapisałam Jacha do żłobka? Nie? To mówiewink
            Od września. Znaczy to tyle, że ja od września powinnam iść do pracy, ale po
            pierwsze primo nie mam pomysłu gdzie, po drugie primo nie mam pomysłu jak
            zacząć szukać, a po trzecie największe primo to nie mam przekonania czy chcę.
            Ale muszę - niestety. Mój mąż chce zrezygnować z pracy na rzecz nauki
            (doktoratu się mu zachciało), a z 1000 złotowego stypendium to się raczej nie
            utrzymamysad( No i masz babo placek!
            • pampeliszka Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 14:42
              Enja, a maz nie moze pisac doktoratu i pracowac?
              • mmala6 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 14:49
                wlasnie o tym samym pomyslalam robiac sobie obiad.Wszystkich 'doktorow' jakich
                znam, to ludzie, ktorzy normalnie pracuja.Enja, mowie Ci nie daj sie!wink a nawet
                jak nie bedzie pracowal, to przeciez moze zajac sie Jaszkiem?
                • kura17 Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 18:47
                  to chyba zalezy, jaki doktorat... jesli badawczy, to nie ma sily, trzeba te
                  badania zrobic, a to zajmnuje multum czasu. prawie wszyscy znani mi doktorzy,
                  owszem, pracowali jak szaleni w czasie pisania doktoratu (po 12 godzin na dobe i
                  dluzej, przez 7 dni w tygodniu...), ale wlasnie nad tym doktoratem pracowali...
                  nie wyobrazam sobie wcisniecia pracy zarobkowej do tego...
                  no ale to zalezy od rodzaju doktoratu.

a poza tym Ezra pisze, ze maz dostawalby stypendium. na ogol w takim wypadku
                  trzeba pracowac na rzecz wlasnej pracy doktorskiej oraz instytutu/uniwersytetu,
                  na ktorym sie robi doktorat

``````````````````
                  kurczak: 03.03.05
          • ezrapound Jesteście jeszcze z tą kawą? Mmala? 29.03.06, 14:07
            Ja jak zwykle z opóźnieniem, ale kawy też bardzo potrzebuję - co prawda moje
            dziecię pospało do 7.40, ale za to między 4 a 5 nad ranem miała godzinną
            przerwę na jęczenie (chyba z powodu zębów). A na dworze chyba spada ciśnienie.
            Faktycznie, do kitu z taką wiosnę. Dużą kawę please!!! I żadnych słodyczy.
            • mmala6 Re: Jesteście jeszcze z tą kawą? Mmala? 29.03.06, 14:33
              Kawa dla Ezry! ja chyba zaraz trzecia wypije, bo cos mi spanie nie wyszlo.

Enja, nie daj sie!!zajdz szybko w ciaze!!!
            • pampeliszka Re: Jesteście jeszcze z tą kawą? Mmala? 29.03.06, 14:34
              Ja Ci moge dzis kawe postawic, Ezra. Malgol spi, wymeczony po basenie, to mam
              luzik. Zrobiłam sobie wlasnie wizytowke, jeszcze mi tylko zdjecia brak.
              ps.Wenus kazała.
              • niemowlaki_maluchy Pam, 29.03.06, 15:29
                właśnie kończę tę kawę od mmali, więc stawiaj drugą. Kurde, ja ani wizytówki
                nie umiem sobie zrobić, ani suwaczka, ani wogóle nic. Jestem opóźniona i
                nieinteligentna.
                • pampeliszka Ezra, 29.03.06, 16:09
                  bardzo prosze. Moze byc czarna, moze byc z mlekiem.
                  ps. zdaje sie, ze u nas przestaje padac. Moze na jakis spacer wyskoczymy?
                  Przemysle to.
    • mama_olka Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 15:21
      pampeliszka napisała:

> Malgol wazy 10,5 kg i ma 84 cm juz.

Jak siedzialam ostatnio w poczekalni u dentysty to przeczytalam artykul o tym,
      co moze miec wplyw na wysokosc zarobkow. Otoz, podobno, jesli dziecko w wieku 1
      roku mierzy ponad 80 cm, to w przyszlosci bedzie zarabialo kilkakrotna srednia
      krajowawink
      • pampeliszka Re: dzisiaj ja zapraszam na poranna coffee 29.03.06, 16:07
        No to super. Nie powiedzieli w jakim wieku zacznie zarabiac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka