Dodaj do ulubionych

Pierwszy roczek

22.04.06, 21:52
Jak spędzały wasze maluchy pierwszy roczek. U nas zbliża sięon wielkimi
krokami, a ja nie mam pojęcia co przygotować i jak spędzić ten czas. Czy
robić huczne urodzinki, czy ograniczyć się do najbliższych? Tort musi być
obowiązkowy, ale co jeszcze, a może olać wszystko i zabrać małą i wyjechać
gdzieś ( bo będzie to niedziela)? Jak było u was, albo jak planujecie spędzić
ten dzień?
Obserwuj wątek
    • mamapauli1 Re: Pierwszy roczek 23.04.06, 07:48
      U nas to będzie roczek na 23 osoby i nie wiem jak ja ich wszystkich pomieszczę
      i dodam, ze to najbliższa rodzina. Napewno bęzie tort i coś do jedzenia, a że u
      mnie w rodzinie na wszystkich imprezach jest dużo jedzenia wiec i ja muszę się
      postarać, ale pomogą mi mama z teściową. Roczek tuż tuż a ja w coraz wiekszym
      strachu jak to bedzie.
      • pampeliszka Re: Pierwszy roczek 23.04.06, 08:35
        Moj maz powiedzial bardzo madra rzecz przy okazji urodzin Malgosi- ze to jest
        JEJ dzien i powinnismy robic to, co jej sprawi najwieksza radosc, a nie nam.
        Wiec nie powinnam spedzic tego dnia w kuchni, szykujac impreze dla polowy
        rodziny, ale sie z nia bawic. No i w efekcie gosci bylo dwoje- chrzestni
        Malgosi, ktorzy sami upiekli tort i przygotowali czesc artystyczna z kukielkami
        i spiewami. Do jedzenia zrobilam tylko salatki z tych szybkich, gdzie sie
        otwiera puszki i miesza.
        W przyszlym roku spedzimy urodziny we troje, zabierzemy Malgosie do zoo, albo
        gdzies indziej.
        • sylwiawm Pampeliszko 23.04.06, 23:01
          Masz rację. Dziisaj usłyszłam, że to jest jej dzień i co będzie bardziej
          wspominać (nie dosłownie, bo pewnie nie będzie pamiętać, ale z czego w
          przyszłości byłaby zadowolona). Tak naprawdę impreza nie jest dla dziecka, bo
          co tortu nie zje czy innych dorosłych potraw, a to raczej jest spotkanie dla
          dorosłych, trochę jakby na pokaz. Tak sobie pomyślałam, ze może wycieczka.
          Tylko ja i Wiki, gdzieś daleko, może pociągiem. Myślę o Krakowie. Ciekawe jak
          dziadkowie zareagują. Nie wiem jak im to powiedzieć jeżeli się zdecyduję
          • pampeliszka Re: Pampeliszko 24.04.06, 08:06
            Przy roku to pewnie jej jeszcze wszystko jedno bedzie, ale kiedy skonczy dwa, to
            juz bedzie wszystko rozumiec i cieszyc sie na niespodzianke wyjazdowa. Zawsze
            mozna zrobic dwie imprezy, jak masz ochote, jedna, tydzien wczesniej dla
            rodziny, a w dniu urodzin juz byc tylko z dzieckiem i dla dziecka.
    • kpaxstar Re: Pierwszy roczek 24.04.06, 10:38
      Szymusia urodziny wypadły w srodku tyg. takkże imprezke przeniosłam na
      najbliższą sobotę. Była w sumie na 11 osób, tylko Dziadzie i Babcie oraz
      Chrześni z rodzinami.I to było jak dla mnie na styk, dla Niunia widziałam że
      teżsmilegości zwołałam po południowym spanku, żeby Szymcio był wypoczęty, bo
      wiadomo jak chłop głodny i senny to złysmile Moi rodzice przyszli wczesniej,w
      czasie snu Szymcia, żeby pomóc mi w przygotowaniach. Przy garach nie narobiłam
      się aż tak bardzo bo połowę cateringu przejęła moja mamunia, teściowa przywiozła
      tort.Myślę że Szymusiowi się podobały urodzinki. Były papierowe czapeczki,
      piszczki. Ale największe wrażenie wywarło na Nim śpiewane przez wszystkich STO
      LAT... no i oczywiście to, że mógł powybierać z tacy zakazane do tej pory
      przedmioty typu nożyczki, kieliszek, tel. komorkowy, aparat fotogr. itd...smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka