Dodaj do ulubionych

krem z factorem

24.04.06, 15:28
pewnie waterk juz był wiec mnie nie uduście. Moje małe ma alergie skórną na
niewiadomoco, mamy specjalna maść i td, czasem mu jakies krostki wychodża ale
nie jakoś nadmiernie i nie swędzą. Na weekend majowy jedziemy w góry,
pomyslałam ze krem z filtrem mógłby sie przydać. co polecacie?
Obserwuj wątek
    • kpaxstar Re: krem z factorem 24.04.06, 16:17
      W tamtym roku używałam krem Nivea Baby z factorem 30 dla dzieci od urodzenia.
      Jeśli by stawiać na ochronę to polecam bo b. dobrze chroni skórę. Natomiast
      rozsmarowuje się gorzej a jeszcze gorzej pachnie- dla mnie jakoś chemicznie
      bardzo. W tym roku (też w górysmile) zabiorę balsam do opalania dla dzieci powyżej
      6 miesiąca firmy DAX COSMETICS. Używałam tego balsamu sama bo mam b. wrażliwą
      skórę na słońce i jest super. nie dość że dobrze się rozsmarowuje, ładnie
      pachnie to jeszcze jest wydajny i b. dobrze chroni skórę.
    • kangur4 Re: krem z factorem 24.04.06, 16:19
      Dla dzieci polecane są kremy tylko z filtrem mineralnym. Są troche mniej
      trwałe - czytaj - ścierają się i trzeba co jakiś czas kolejną warstwę nałożyć.
      My w zeszłym roku uzywaliśmy Klorane, u nas się spra
      • kangur4 Re: krem z factorem 24.04.06, 16:21
        Matylda mi nacisnęła.
        No więc u nas się sprawdził, ale nie wiem jak alergik na niego zareaguje, bo
        jest dośc mocno perfumowany - czytaj - bardzo pięknie pachnie, ale nie wiem po
        co perfumować kosmetyki dziecięce.
        • pomme Re: krem z factorem 24.04.06, 16:33
          dziekismile
          • enja11 Re: krem z factorem 25.04.06, 16:52
            a nie wiecie czy Lirene też ma filtr mineralny? Widziałam dzisiaj w aptece
            mleczko w spraju i pomyślałam, że to dobry pomysł, ze względu na łatwość
            rozsmarowania (Nivea właśnie z tego powodu odpada, na sobie nie mogłam
            rozsmarować, a co dopiero na rocznym dziecku). A filtr 20 wystarczy? Czy musi
            być mocniejszy?
            • mmala6 Re: krem z factorem 25.04.06, 21:14
              zalezy, na teraz 20stka sie nada ale jak bedzie pelnia lata to raczej nie.My
              jakos dajemy rade z Nivea, robie to szybko jak Matek siedzi w wozku i jest juz
              gotowy do wyjscia.Ale to tylko buzia i dzis raczki.
              Enja, wszystkie kremy z filtrami mineralnymi beda sie tak ciezko rozsmarowywac,
              pytalam p.Ewy na forum Kosmetyki Dzieciece.
              Ja na lato kupie dla Mlodego mleczko czy krem w sprayu z wysokim faktorem
              (powzyej 30stki)i juz.Z filtrami chemicznymi.Jak ledwo udaje mi sie posmarowac
              mu buzie Nivea to co bedzie jak przyjdzie do posmarowania calego ciala na
              plazy??!!Przez pare tygodni nic mu sie nie stanie od filtrow chemicznych a
              mineralne sa bezwglednie zalecane dla Mlodziezy do 6tego m-ca.
              • enja11 Re: krem z factorem 26.04.06, 00:42
                A masz może już obstalowane jaki kupisz? Lirene ma jeszcze filtr 35 i 69, ale
                już nie w sprajusad
                • zuza08 Re: krem z factorem 26.04.06, 10:14
                  My za radą Pani dermatolog kupiliśmy dla córeczki ( trzynaście miesięcy )
                  mleczko A-Dermy z filtrami mineralnymi, faktor 25. Bardzo wydajne, rozprowadza
                  się bardzo dobrze i bezzapachowe. Dodam, że mała ma bardzo wrażliwą skórę.
                  Niestety jest to nieco droższy kosmetyk.
                  • enja11 Re: krem z factorem 26.04.06, 11:47
                    napisz, proszę, jak drogiwink) i gdzie go można kupić? w aptece?
                    • zuza08 Re: krem z factorem 26.04.06, 12:08
                      W aptece kosztuje 52 zł. Ja kupiłam w aptece internetowej za 39 zł. 75 ml
                      Poniżej wklejam adres.vena-vita.pl/index.php?cPath=33_42_83
                      • mmala6 Re: krem z factorem 26.04.06, 13:05
                        p.Ewa napisala ze Aderma tez sie tak rozmarowuje jak Nivea, wlasnie ze wzgledu
                        na filtry chemiczne.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=40573575
                        Enja, jeszcze nie wiem jaki ale w ktoryms watku p.Ewa pisze jakie kremy sa ok
                        dla maluchow, bez filtrow minelarnych ale tez bez alkoholu.Bo wlasnie ten
                        ostatni jest w wiekszosc kremow i dlatego Mlodziez nie moze z nich korzystac.
                        • pampeliszka Re: krem z factorem 26.04.06, 13:14
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=37379356&v=2&s=0
                        • mmala6 Re: krem z factorem 26.04.06, 13:20
                          mmala6 napisała:

> p.Ewa napisala ze Aderma tez sie tak rozmarowuje jak Nivea, wlasnie ze wzgledu
                          > na filtry chemiczne.
                          mineralne, oczywiscie!!smile
                          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=40573575
                          > Enja, jeszcze nie wiem jaki ale w ktoryms watku p.Ewa pisze jakie kremy sa ok
                          > dla maluchow, bez filtrow minelarnych ale tez bez alkoholu.Bo wlasnie ten
                          > ostatni jest w wiekszosc kremow i dlatego Mlodziez nie moze z nich korzystac.
                          • zuza08 Re: krem z factorem 26.04.06, 13:48
                            Nie wiem jak się rozsmarowuje Nivea. Na mleczko A-Dermy nie mogę narzekać. Ma
                            lekką konsystencję więc nie jest źle.
                            • mmala6 Re: krem z factorem 26.04.06, 13:52
                              no wlasnie, Nivea jest prawie taki jak np Sudokrem.
                              Pytalam specjalnie p.Ewe o Aderma i Avene bo zalezy mi na latwym
                              rozsmarowywaniu.Chyba bym musiala sama w aptece zobaczyc jak sie
                              rozsmarowuje.Sam buzia jeszcze ujdzie ale cale cialko??uh!
                              Zuza a ile kosztuje przesylka w tej aptece?
                              • zuza08 Re: krem z factorem 26.04.06, 14:54
                                Koszt wyski to 6 zł. Ja zamawiałam więcej rzeczy więc opłaciło się. A teraz na
                                temat konsystencji mleczka. Nigdy nie miałam kremu Nivea. Natomiast od
                                urodzenia Zuzi do pupy używam tylko sudokremu. Znam więc jego konsystencję.
                                Zaręczam : Mleczko A-Dermy nie można porównywać z sudokremem!! To jakieś
                                nieporozumienie.
                                • mmala6 Re: krem z factorem 26.04.06, 15:02
                                  smile)napisalam 'prawie' bo chcialam porownac do czegos co moglas widziec (bo
                                  pisalas ze kremu Nivea nie mialas).Oczywiscie lepiej sie rosmarowuje i jest
                                  nieco rzadsze niz Sudokrem ale nie jest takie jak np moj krem do twarzy czy
                                  powiedzmy Alantan...wiesz o co chodzi? jest biale, geste i nie wnika w skore
                                  tylko skora jest taka pomaziana (jak po rozsmarowanym Sudokremie).No ale tak
                                  maja filtry mineralne wlasnie,ze nie wnikaja w skore jak chemiczne tylko zostaja
                                  na zew. o przez to latwiej sie scieraja, wiec trzeba dziecko smarowac pare razy
                                  dziennie (o ile jest na sloncu).
                                  No.A jak bede w aptece to zobacze to mleczko Adermy.Choc wolabym cos tanszegowink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka