mooh 04.05.06, 15:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=41259945&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pampeliszka Re: Nie mogę się powstrzymać 04.05.06, 15:20 Smiej sie smiej, a ona w nocy spac nie moze... Odpowiedz Link Zgłoś
duramgama Re: Nie mogę się powstrzymać 04.05.06, 15:23 Stawiam na bardzo mocne, głębokie przeżywanie ciąży. Być może wyrazisty sen. Nic z czego bym się śmiała. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Nie mogę się powstrzymać 04.05.06, 15:31 Nie zamierzam się naśmiewać z autorki wątku. Mi się śniło, że rozmawiam z Zosią, kiedy byłam w 33 tygodniu ciąży i leżałam w szpitalu. To było metafizyczne przeżycie, nawet jeśli to tylko sen. Ale hipoteza którejś z odpowiadających, że dziecko w 26 tygodniu ciąży może już płakać jest o tyle zabawna, że z drogami oddechowymi wypełnionymi wodami płodowymi raczej trudno jest wydobyć głos. I to mi się wydało zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
duramgama Re: Nie mogę się powstrzymać 04.05.06, 15:45 Ale hipoteza którejś z > odpowiadających, że dziecko w 26 tygodniu ciąży może już płakać jest o tyle > zabawna, że z drogami oddechowymi wypełnionymi wodami płodowymi raczej trudno > jest wydobyć głos. I to mi się wydało zabawne. Może ewentualnie rozkosznie zabulgotać Wiesz Mooh, na brak elementarnej wiedzy u niektórych osobników poradzić da się nie zbyt wiele... Chyba żeby ich dokształcać w ramach samopomocy międzyludzkiej. Ale mój czas zbyt cenny (że się tak snobistycznie uniosę) Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Nie mogę się powstrzymać 04.05.06, 16:07 Mnie aż trzęsie, jak słyszę lub czytam podobne rzeczy. Brak elementarnej wiedzy z historii lub geografii może być kompromitujący, ale brak wiedzy dotyczący ludzkiej fizjologii jest niebezpieczny. Znam kilkoro całkiem dobrze wykształconych osób, które nie mają bladego pojęcia o fizologii rozrodu człowieka (Boże, jak to okropnie brzmi). Dostałam nawet na twarz pytanie czy jak już jestem w ciąży, to czy teraz będę się starała popracować nad płcią dziecka. Mało nie dostałam apopleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
duramgama Re: Nie mogę się powstrzymać 04.05.06, 16:18 Dostałam nawet na twarz pytanie czy > jak już jestem w ciąży, to czy teraz będę się starała popracować nad płcią > dziecka. Mało nie dostałam apopleksji. Apopleksji? Moim skromnym zdaniem szkoda nerwów, Mooh. Ja raczej na tak postawione pytanie popłakałabym się ze śmiechu, ewentualnie zapytałabym o skuteczną metodę "formowania płci" (pomysłowe, nie powiem, chętnie poznałabym szczegóły!. Żal z powodu ludzkiej głupoty towrzyszy nam niemal codziennie i chyba nie warto zwiększać sobie dawki. Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że w ogóle nie warto zaprzątać sobie tym głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Nie mogę się powstrzymać 04.05.06, 16:21 Niepotrafię, Duram, po prostu nie potrafię! Nic mnie tak nie wkurza jak ludzka głupota (u siebie samej też Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 zaczęłam 27tc... :) 04.05.06, 16:33 to też mi już powinno w brzuchu płakać?... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: zaczęłam 27tc... :) 04.05.06, 17:56 Eee, Twoje to już Morse'm Ci nadaje: "Mamaaaa, chcę kanapkę. Z majonezem." Odpowiedz Link Zgłoś
duramgama Re: zaczęłam 27tc... :) 04.05.06, 18:56 kangur4 napisała: > Eee, Twoje to już Morse'm Ci nadaje: "Mamaaaa, chcę kanapkę. Z majonezem." > He he. Koniecznie z majonezem. Ostatnio się chyba od niego uzależniłam. I musi być KIELECKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
be-ko Re: zaczęłam 27tc... :) 04.05.06, 20:05 O tak! Kielecki jest debeściak! BTW - jak niepostrzeżenie można od tematu nietypowego przezywania ciązy przejść do majonezu Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nie mogę się powstrzymać 04.05.06, 20:01 jaki poziom forum taki problem, niemniej taka dawka jadu jaka sie tam sączy mnie osobiście bardziej żenuje niż głupota/niewiedza pytającego Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Nie mogę się powstrzymać 04.05.06, 21:32 Ja w ciąży miałam bardzo realistyczsne sny. Śniła mi się Wiki i jak się urodziła to dokładnie tak samo wyglądała jak w moim śnie. Kiedy ją pierwszy raz zobaczyłam to nie wierzyłam własnym oczom. Ta sama co ze snu. Śniło mi się, że ma skórę jakby za długo leżała w kąpieli i taka właśnie się urodziła. Wcale się bym nie zdziwiła, gdyby płacz ze snu był płaczem jej dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ezrapound Re: Nie mogę się powstrzymać 05.05.06, 07:40 A mi się w kółko śnił poród - chyba się jednak trochę bałam. A Królewna śniła mi się tylko raz - miałam ją ze sobą (w tym śnie) w pracy, studenci przychodzili po wpisy do indeksów, a ona patrzyła na nich z cynicznym uśmiechem, wszystkich onieśmielając. Muszę powiedzieć, że sen się nie sprawdził - uśmiech mojego dziecka jest całkiem mało cyniczny. Mooh, z tym formowaniem płci to szok - ktoś Ci osobiście zadał takie pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Nie mogę się powstrzymać 05.05.06, 07:50 A mi się śniło, że urodziłam pluszowego misia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nie mogę się powstrzymać 05.05.06, 08:40 no i sie sprawdziło! Matylda to anioł wcielony, a pluszowe misie sa alter ego aniołków a poza tym, moze to był mis z policjantem? Odpowiedz Link Zgłoś