e.tm 15.04.08, 09:27 Spotkanie jak w temacie, w piątek. Zaczęłam nowy wątek, bo z doświadczenia wiem, że nie zawsze zagląda się w stare. Pozdrwawiam i mam nadzieje do zobaczenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jovita66 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 15.04.08, 09:36 Witam serdecznie! Jestem pierwszy raz na forum i chciałam zapytać czy spotkanie 18.04 jest dla ścisłego grona, takie raczej towarzyskie bo wszystkie Panie się już świetnie znacie? Odpowiedz Link
olioliwa Miejsce 15.04.08, 09:50 Zapraszamy wszystkie chętne mamy chustujące i chętne chustować swe dzieci. Nasze spotkania są otwarte:) Jeśli pogoda dopisze spotkamy się w Parku Oliwskim, w okolicach fontanny przed Pałacem Opatów (czyli od strony alejek i klombów). Gdyby było zimno lub padało jesteśmy w kafejce "Altanka" naprzeciwko Parku, od głównej bramy trzeba iść w kierunku pętli tramwajowej, w połowie drogi jest "Altanka". Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
willow_girl Re: Miejsce 15.04.08, 18:03 Ja niestety bezchustowa (jeszcze ;) ), ale może się odważę ;) Bardzo chciałabym się przymierzyć do jakiejś chusty:) Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Miejsce 16.04.08, 22:21 Do odwaznych swiat nalezy :) Bede miala ze soba girasolka i indio didymos (a moze i flamingo), mozna bedzie przymierzyc obie :) Odpowiedz Link
jowitaiczterykoty Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 15.04.08, 18:45 postaram się stawić na miejsce :) do zobaczenia Odpowiedz Link
willow_girl Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 15.04.08, 18:52 A ja mam pytanie jeszcze: czy są wśród trójmiejskich mam jakieś wędrujące chusty? Bo chętnie wypróbowałabym (ale nie zagłębiałam się w wątek i nie jestem pewna, jak to działa...) Odpowiedz Link
pepsi82 Re: Do Willow:) 15.04.08, 21:03 Willow, ja Ci pozyczę swoja:)wszak jesteśmy sąsiadkami, a ja czekam właśnie na drugą chustę:)więc jak tylko do mnie przyjdzie, odezwę się do Ciebie, umówimy się pod Carrefourem:) Odpowiedz Link
willow_girl Re: Do Willow:) 15.04.08, 22:28 Pepsi, Ty mi normalnie z nieba spadasz :))) Czekam więc na słówko i lecę pod Carrefoura:) Odpowiedz Link
pepsi82 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 15.04.08, 21:06 To może ja też w końcu się wybiorę, mam nadzieje, że humor Jasia i moje zdolności prowadzenia samochodu mi na to pozwolą:)także, mam nadzieję - do zobaczenia:) Odpowiedz Link
olioliwa Prośba do Jowity 15.04.08, 21:15 Jowito! Czy mogłabyś napisać do dziewczyn z poprzedniego wątku spotkaniowego o piątku? Ja mam przez najbliższe dni sporadyczny dostęp do netu:( Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
jowitaiczterykoty Re: Prośba do Jowity 17.04.08, 13:15 napisałam maile do wszystkich którzy pojawili się w obu wątkach. Oczywiście na gazetową pocztę... więc nie wiem jak to będzie :) Odpowiedz Link
jowitaiczterykoty India1983, Ktosia77 i Ola-zola 17.04.08, 13:23 cofa mi maile do Was... nie wiem czemu :( Odpowiedz Link
ktosia77 Re: India1983, Ktosia77 i Ola-zola 17.04.08, 17:35 Ja nie tworzylam na gazecie zadnego maila, wiec w zasadzie taki moj" gazetowy nie istnieje.... pewnie dlatego go odbija. Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 16.04.08, 22:29 > A ja mam pytanie jeszcze: czy są wśród trójmiejskich mam jakieś > wędrujące chusty? Jak juz przyjdzie flamingo to moge pozyczyc na troche, zeby je wspolnie nieco wymietosic zeby przyjemniejsze bylo :) Odpowiedz Link
ola-zola Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 15.04.08, 21:25 tez jestem bezchustowa podobnie jak willow_girl i chcialam pojawic sie na spotkaniu zeby na sucho sie przymierzyc, ale niestety godzina jest dla mnie nieosiagalna - pracuje to 15,20 najszybciej moge byc o 16, ale to juz chyba bedzie po herbacie :( moze nastepnym razem, tylko zeby to znow nie bylo o tej samej porze, bo tak to nigdy sie nie wybiore :) Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 16.04.08, 22:24 > moze nastepnym razem, tylko zeby to znow nie bylo o tej > samej porze, bo tak to nigdy sie nie wybiore No do tej pory zawsze byly o 14tej. Ja w sumie mam czas, wiec naastepne jak dla mnei moze byc i pozniej (tyle ze bede mleko musiala ze soba zabrac :) ) Odpowiedz Link
annq27 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 16.04.08, 21:00 bedziemy :) pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link
isuza Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 16.04.08, 22:54 Ja podobnie jak Jovita66 jestem tu nowa (jak również nowa w dziedzinie chust) i też chętnie spotkałabym się z wami. Skoro spotkania są otwarte to przyjdę dowiedzieć się więcej o chustowaniu Jowita (też) Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 16.04.08, 22:55 Fajnie ze bedzie nas tak duzo :) Odpowiedz Link
malabru Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 16.04.08, 23:52 Hmmm, też bym bardzo chciała przybyć. Ja z tych co to jeszcze nie wiedzą o co chodzi. Już się przymierzałam do kilku spotkań i mi nie wyszło. Tym razem też się może nie powieść bo mam termin porodu na środę, a że to już bedzie 3 raz, więc wszystko może się zdarzyć. No nic. Jak się uda to będę. Jak nie, to pozwolę sobie odezwać się do olioliwy :) w temacie szkolenia... Fajnie, że w Trójmieście mamy teraz speca od warsztatów! Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link
india1983 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 17.04.08, 09:30 Chcialabym sprawic sobie chuste, ale najpierw chce nauczyc sie wiazac, postaram sie wiec przybyc z malzem i naszym Jasiem ;) Jas ma 3 tygodnie, czy takiego maluszka tez mozna juz zapakowac w chuste? Pozdrawiam Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 11:03 > Jas ma 3 tygodnie, czy takiego maluszka tez mozna juz zapakowac w > chuste? Mozna. Glownie w wiazania typu kolyska. Mozna tez w kieszonke. Odpowiedz Link
frau.calineczka Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 17.04.08, 10:12 Witam Was serdecznie dziewczyny, moje maleństwo dopiero przyjdzie na świat :), ale w temacie chust buszuję już chwilkę i przymierzając się do wyprawki dużo bardziej angażuję się w poszukiwaniu chusty niż wózka. Czytałam że w chustach wiązanych w określonych typach wiązań można nosić już noworodki i bardzo się cieszę że w trójmieście znalazłam chustowe mamy :) Mam nadzieję że będę miała okazję się z Wami spotkać, niestety jutro mi się nie uda, ale maluszka mam rodzić we wrześniu i liczę po cichutku że do tego czasu będzie jakieś spotkanie :) Pozdrawiam Was i Wasze maluszki :) Odpowiedz Link
isuza Re: HMM?? 18.04.08, 11:43 To ja jestem jedną z Jowit :-) i niestety nie będę mogła przyjechać - starsza córka się rozchorowała, a nie mam dziś nikogo w zastępstwo do opieki nad nią... Żałuję, bo bardzo chciałam się czegoś dowiedzieć "naocznie" o chustowaniu. Może następnym razem mi się uda Odpowiedz Link
nika0507 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 17.04.08, 16:00 Niestety nie będę mogła przyjść :-( Mam nadzieję, że następnym razem się uda. Bawcie się dobrze! Odpowiedz Link
willow_girl Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 17.04.08, 16:42 Napaliłam się na spotkanie, a nie mogę przyjechać :((( Rozłożyło mnie przeziębienie, kicham i prycham, nie chcę dzieci ani Was pozarażać:( Szkoda mi bardzo - i mam nadzieję, że następne będzie niedługo:) Odpowiedz Link
lady.godivia Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 07:47 mnie chyba rozkłada, zaczyna mnie drapać w gardle i lecieć z nosa:( chyba odpuszczę tym bardziej że pogoda paskudna i nie chce doprawić ani siebie ani Młodego, zwłaszcza,ze mamy w przyszłym tygodniu szczepienia i zdrowi musimy być:) Odpowiedz Link
ktosia77 Nasze maile do powiadomien. 17.04.08, 17:37 Moze przyda sie taka lista, bo nie kazdy uzywa gazetowego maila, no i fajnie miec wszystko w 1 miejscu :) Takze prosze sie dopisywac. ktosia - ktosia@zakatek.net Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Nasze maile do powiadomien. 19.04.08, 14:37 madusia - ebatawawa@neostrada.pl olioliwa - olioliwa@yahoo.com Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Nasze maile do powiadomien. 23.04.08, 11:22 tygrysek_86 - Tygrysek22071986@wp.pl Odpowiedz Link
abepe Re: Nasze maile do powiadomien. 24.04.08, 22:53 Ja też poproszę - może wreszcie dotrę:) abepe@gazeta.pl Odpowiedz Link
olioliwa Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 17.04.08, 20:43 Mam potworny ból zęba od 2 dni i jutro na 13 wskakuję w okienko do mojej dentystki:( Wracając zajrzę do Altanki, może jeszcze będziecie. Elu, nie odpisałam jeszcze na smska, ale oczywiście zapraszam za tydzień to się powymieniamy pożyczkami:) mój mail do informacji spotkaniowych : olioliwa@yahoo.com Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
mama08 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 07:49 A mozna wózkiem przyjechac? Bo ja dotąd moją chustę traktuję użytkowo w domu (pranie, zmywanie, sprzątanie) i nie mam doświadczeń w wychodzeniu z nią na dwór, a mały ma niecałe 2 ms i obawiam się,że kilka godzin (licząc z dojazdem) to by było dla niego za dużo. Bardzo chętnie zobaczę, jak ubieracie swoje zachustowane dzieci w taką pogodę. Inne chusty też mnie ciekawią. No i Wy :) Ale nie jestem pewna,czy wózek na chustowym spotkaniu to nie profanacja ;) no i jakie warunki lokalowe są w Altance? (bo sądząc po tym, co za oknem, to raczej tam będzie można Was znaleźć) Odpowiedz Link
lady.godivia Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 08:23 w Altance jest podjazd dla wózków a i w środku miejsca na wózek jest dość:) także spoko:) Odpowiedz Link
mama08 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 08:58 To fajnie :) jak zobaczyłam częstotliwość kursowania tramwaju niskopodłogowego (raz na 2 godziny-dojezdza do oliwy o 13 i o 15...) to postanowilam jednak wybrac sie z chustą. Potem zobaczyłam jak leje- i jednak chyba wózek (nie mam parasola a jak ten mały łepek inaczej ochronię?). Ale przyjadę, bo ani pogoda ani komunikacja nie będą mi dyktować, co mam robić :P Odpowiedz Link
lady.godivia Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 10:18 ja moze na chwilke sama wpadne bez Młodego troche z nosa mu kapie, a chce go zaszczepic w przyszłym tygodniu i nie chce go w taka pogode doprawic. Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 10:31 Nie przejmuj sie... wozek to zadna profanacja ;) ja tez z nim bede. W kaciku dzieciecym w altance byly ostatnio 3 wozki i mozna bylo sie jeszcze w miare swobodnie poruszac wiec nie ma problemu. Ale z tego co piszecie to ledwo malusienko sie nas zrobilo :( Ot, kaprysny kwiecien :/ Odpowiedz Link
lady.godivia Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 10:27 mama08 kiedy sie urodził Twój Mały? Odpowiedz Link
lady.godivia Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 12:01 o to całe 22 dni młodszy od mojego Małego:) mój z 31.01.08:) tez świeżynka:):) Odpowiedz Link
madasia Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 18.04.08, 13:45 Tez bym chetnie zobaczyla jak wiązecie swoje maleństwa, niestety, mala ma katar i siedzimy w domu. Moja 4 miesieczna córke nosze w girasolu i sie sprawdza. Do nastepnego spotkania do ktosi: lista z mailami trojmiejskich chustomam to swietna sprawa: dopisz mnie do nich ebatawawa@neostrada.pl Pozdrawiam Beata P.S. Moze sa chustomamy z poludniowej czesci Gdanska? Jestem z Chelmu Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 19.04.08, 14:32 > P.S. Moze sa chustomamy z poludniowej czesci Gdanska? > Jestem z Chelmu Ja bede za 3-4 misiace, konkretnie- Mile Wzgorze. Odpowiedz Link
malabru Jak się udało spotkanie? 18.04.08, 18:41 Ja stchurzyłam. Stwierdziłam, że wolę się jednak sama w podróż samochodem nie wybierać te kilka dni przed terminem. Gdyby się coś zaczęło dziać, to mialabym problem ze ściągnięciem męża do mnie. A mam takie pytanie. Czy istnieje możliwość organizowania tych spotkań w soboty lub niedziele? W tygodniu godzina 14 tak średnio mi pasuje, bo nawet jak urodzę i będę na macierzyńskim, to pozostaje mi jeszcze dwójka przedszkolaków, którą trzeba koło 15 odebrać z przedszkola. Gdybym chciała być na spotkaniu, to musiałabym kogoś organizować do dzieci, a tego wolałabym uniknąć. W weekendy to co innego, bo miałabym męża pod ręką i albo moglibyśmy się stawiać na spotkania całą ferajną albo miałabym z kim dzieci zostawić. I jeszcze mój mail w razie czego: malabru@gazeta.pl Bardzo dziękuję za wiadomość, którą dostałam tym razem i prosze o mnie nie zapominać, choć jeszcze ani razu nie udało mi się dotrzeć na spotkanie... Odpowiedz Link
lady.godivia Re: Jak się udało spotkanie? 18.04.08, 19:18 a udało się, mimo kiepskiej pogody parę nas było doświadczeniami sie wymieniłyśmy i chusty pomacałyśmy czekamy na lepszą pogodę, żeby sie na spacerze w Parku Oliwskim spotkć moim zdaniem od czasu do czasu można zorganizować takie spotkanie i w niedzielę, przyjdzie kto będzie mógł:) Odpowiedz Link
ktosia77 Re: Jak się udało spotkanie? 19.04.08, 14:40 > czekamy na lepszą pogodę, żeby sie na spacerze w Parku Oliwskim spotkć Ja akurat jak wychodzilam trafilam na dziure w niebie i enico sloneczka i jeszcze z wozkeim zrobilysmy szybka rundae poparku :) > moim zdaniem od czasu do czasu można zorganizować takie spotkanie i w niedzielę Tez jestem za. Napewno wielu z nas pasowal by weekend bardziej. Jednak wiele mam pracuje. Odpowiedz Link
annq27 Re: Jak się udało spotkanie? 18.04.08, 21:12 a my nie dalismy rady dotrzec :( Tesciowa miala mi sie synkiem zajac zebym mogla tylko z Mala przyjsc ale biedna brzuch rozbolal ... coz do zobaczenia nastepnym razem :) Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: Jak się udało spotkanie? 18.04.08, 22:25 No zabijecie mnie śmiechem. Przeglądałam rozkład jazdy PKP, na 90% zdecydowana, że dojadę jutro na to spotkanie. I całe szczęście, że wlazłam na forum. Bo jutro okazało się być dzisiaj. Jestem wielce niepocieszona. I też się piszę na terminy weekendowe, bo z pracy nie chcę się urywać. Odpowiedz Link
foczkabalbinka Re: Jak się udało spotkanie? 22.04.08, 23:11 Kochaniutkie, dopiszcie mnie do listy mailingowej. Może nastepnym razem mi się też uda przybyć. zakip@o2.pl Odpowiedz Link
tygrysek_86 Re: Jak się udało spotkanie? 23.04.08, 09:13 Mnie też proszę dopisać :) Tygrysek22071986@wp.pl Odpowiedz Link
graturka Re: Jak się udało spotkanie? 23.04.08, 20:58 Ja też baaaardzo proszę! gratur@wp.pl Odpowiedz Link
eerys Re: Trójmiasto-18.04 godz.14 24.04.08, 16:23 Ja tez nowa. Starsza córcia 22.02.2006 a młodsza 18.03 br. i tą chciałabym zachustować bo przytulak z niej ogromny. Czy mogę w zw. z tym poprosić o info na gazetowego o następnym spotkaniu? Odpowiedz Link