Dodaj do ulubionych

Sen 2 latka?? Mam pytanie??

27.10.06, 19:55
Witam. Mam pytanie,jak to u Was jest ze spaniem w dzien Waszych dwulatkow.
Moja coreczka od paru dni nie chce spac w dzien. Spala zawsze ok 13,
godzinke, czasem troche dluzej.A teraz normalnie cos jej sie przestawialo.
Mowi,ze chce spac,idzie do swojego pokoju i niby chce spac,a nie moze zasnac
i po jakims czasie idzie sie bawic. Pozniej oczywiscie jest nieznosna sad Nie
wiem czy to przejsciowe, czy moze juz nie bedzie spala w dzien. Jak to jest u
Was drogie mamy?? Od kiedy dzieciaczki nie potrzebuja drzemki w ciagu dnia??
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • lulla1 Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 27.10.06, 20:14
      witam, moja córcia już od dawna nie sypia w dzień /tak od ok 18 mc/. Ale ona
      zawsze miała problemy z zasypianiem. W ciągu dnia ma momenty "kryzysu" i wtedy
      musi się położyć ale regeneruje się po 15 min. Po prostu gdy jest zmęczona to
      kładzie się na chwilkę, zato wcześniej chodzi spać wieczorem, między 19 a 20.
      Widać że przydałaby jej się jeszcze drzemka w dzień no ale przecież nie da sie
      uśpić dziecka na siłę /przynajmniej jaj nie potrafię smile/Pozdrawiam
      • filipinka79 Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 27.10.06, 21:26
        mój synek ma 2,5 roku i jego spanie w dzien zaależy od jego humorku. Jak
        rzeczywiście chce spać to zaśnie i nawet dwie godzinki spi. Czasem ma ochotę i
        tylko poleży i tez mu wystarcza. A jak nie chce to nie spi, nie ma takiej siły
        która by go uspiła wbrew jego woli.
    • jj09 Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 28.10.06, 11:41
      A moje dziecko bez problemu zasypia o 13:15
      gdy usypiają ją dziadki.
      A gdy w weekend wkraczam ja lub mąż do akcji
      tragediasad((
      Już podpatruję mamę jak to robi i niestety
      nie potrafię. Straszne;-(
      • konwalia9 Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 28.10.06, 11:47
        Mój synek (2,5) odkąd zaczął chodzić do przedszkola nie śpi w ogóle w dzień, za
        to chodzi spać o 19 i wszyscy są szczęśliwi (szczególnie Mamusia, która ma
        jesczcze córeczkę 1,3). Pozdrawiam
      • martynahpt Re: Do jj09 30.10.06, 10:07
        Mam to samo moj synek w tygodniu jezdzi do mojej mamy i spi bez problemu a w
        weekend palcz krzyk i mowi ze on chce sie bawic i nie ma spania. Nic na sile. A
        u mojej mamy no problem. Moze to wynika z tego ze dziecko potrzebuje bliskosci
        z nami i chce byc z rodzicami. Nie wiem ale w sumie nie przeszkadza mi to az
        tak bardzo bo przynajmniej zasypia mi szybko wieczorem smile takze mamy identyczny
        przypadek.
    • kamyczek_2 Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 28.10.06, 11:55
      witam moja córeczka chodzi spać w dzień regularnie o godz.12.30 i śpi
      najczęściej dwie godziny tak jest codziennie a wieczorem zasypia około21.00 jak
      się nie prześpi w ciągu dnia to później marudzi do samego wieczora!
    • aluc Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 28.10.06, 14:29
      u starszego tak właśnie wyglądał proces rezygnacji z dziennej drzemki - był
      senny, ale nie zasypiał, a potem był nieznośny, bo niewyspany

po pewnym czasie zaczął normalnie funkcjonować, tylko wieczorem robił się
      śpiący jakąś godzine wcześniej
    • mamadzikija Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 28.10.06, 14:35
      Mój synek (2,3) spi jeszcze w dzien okolo 2h.w tygodniu gdy jest z bacia nie ma
      z tym problemu. gorzej jak jest ze mna. dzisiaj uciekal z lozeczka wiec mowie
      ze ide po tate (pracowal kolo domu).chyba myslal ze zartuje bo dalej wariowal
      ale jak uslyszal glos taty jeszcze na schodach to sie sam polozyl, przykryl i
      za 5 min. spal. mnie sie niestety w ogole nie slucha.
      pozdrawiam
      • cichaiza Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 28.10.06, 16:33
        Mój synuś 2,1 też miał taki moment w zyciu że nie chciał iść spaćpopołudniu i
        koniec kropka ale trwało to tylko kilka dni i znowu spi popołudniu nawe 2,5
        godz.ale kłade go po obiadku tak koło 14-15 a chodzi spac niestety póżno bo ok
        22-30.No ale wczesniej nie zasnie nie ma szans!Ale myśle pomału zaprzestać
        popołudniowej drzemki to napewno zacznie szybciej zasypiać!Pozdrawiam pa
        • peggy1 Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 29.10.06, 08:21
          MOj synek nie sypia w dzien od pierwszych urodzin. Obecnie (2,3) spi w nocy ok.9
          godzin. W dzien nie jest zmeczomy ani marudny. Wstaje ok 7-8, zasypia 22-23. Byl
          Dlugo spal w nocy po 12h, ale teraz skrocil sobie czas spania sad((
    • mammax Re: Sen 2 latka?? Mam pytanie?? 30.10.06, 13:09
      Mój starszy syn zaprzestał dziennych drzemek jak miał trochę ponad 2 lata. Też
      był problem z uśpieniem go i tak w końcu usypiał bardzi późno a potem wieczorem
      szalał niekiedy do 23. I jak przestaliśmy go usypiać w ciągu dnia w pierwsze
      dni był wieczorem zmęczony ale szybko się przyzwyczaił i zaczął wieczorem
      zasypiać o ludzkiej porze czyli ok 21 i tak jest do dzisiaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka