Dodaj do ulubionych

Dlaczego????

IP: *.* 28.01.02, 09:23
Od 4 dni a właściwie nocy, mój 15 miesięczny synek budzi sie w nocy co 2-3 godziny.Podłączony do piersi "niby" zasypia ale jak tylko próbuję go odłączyć natychmiast się budzi!W ten sposób mija nam noc-na czuwaniu.Co się dzieje? Nie sprawia wrażenia głodnego.Czy powinnam go odstawić od piersi?Właściwie do tego zmierzam ale przyznam szczerze,że coś mi nie wychodzi.Może jestem wygodnicka a może to przyzwyczajenie a mały też mi tego nie ułatwia.Może macie podobne doświadczenia?Co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Misiek Re: Dlaczego???? IP: *.* 28.01.02, 10:44
      Masza nie martw się - też to miałam. Synek budził się na przytulanie, w efekcie czego chodziłam wiecznie niewyspana. Po pewnym czasie po prostu odstawiłam go od piersi - zacząłznowu przesypiać całe noce. Jeżeli miałaś zamiar rzeczywiście odstawić musisz to zrobić stanowczo - żadnych taryf ulgowych. Mi pomógł pobyt w szpitalu - mały mógł tylko przytulić się do taty ( 3 dni nie spali :( ), ale po moim powrocie było ok - przyjął do wiadomości, że już nie mam mleczka i skończyły się problemy. pozdrowienia
    • Gość: guest Re: Dlaczego???? IP: *.* 28.01.02, 12:36
      Moja Ola mając 16m-cy miała dokładnie to samo.Nie spałyśmy w nocy prawie wcale bo co 1,5-2 godziny budziła się domagając cyca.Pomogło wprowadzenie kaszki ryżowej na kolację oprócz cyca.Za miesiąc od tego czasu przy rannym karmieniu wzięła pierś do buzi i wypluła powiedziawszybleee...To był koniec karmienia piersią.PowodzeniaMonika mama Oli (2lata)
      • Gość: madzia22 Re: Dlaczego???? IP: *.* 28.01.02, 22:10
        Ja bym jeszcze dorzuciła próbę z czymś do picia.Madzia
        • Gość: guest Re: Dlaczego???? IP: *.* 29.01.02, 07:48
          Ja znowu po niewyspanej nocy.Nakarmiłam go przed snem omletem (nie znosi kaszek i mleka),potem tradycyjnie usnął przy piersi.Obym się położyła,zdążyła usnąć a tu słyszę nad głową-mama!!!Herbatki nie chciał tylko szukał cyca.I historia od nowa.Przyznam szczerze,że po 40 minutach cyckowania(zwykle usypiał szybciutko,odwrót i śpi)zdenerwowałam się i wysłałam do niego męża-wtedy się zaczęły wrzaski!W ten oto sposób minęła kolejna nieprzespana noc (budził się 3 razy i nie mógł usnąć).Czy to może być wina zębów?Wyrzynają mu się kły.
          • Gość: guest Re: Dlaczego???? IP: *.* 29.01.02, 12:20
            MAdzia też czasami robi mi takie numery(1,5 roku). GDy ją kładę jest padnięta, a ja szczęśliwa że to zaraz będzie spała a tu niespodzianka. Madzia chwilę pije i słyszę jak zaczyna oddychać, no śpi, nie pije tylko trzyba ten swój skarb. Próbuje po mało dać dyla a tu Madzia w ryk. Gdy mi to ostatnio zrobiła to po50 min. i kilku próbach zostawienia jej, zdenerwowałam się i położyłam na brzuchu i powiedziałam jej że nie ma mleka. Trochę pojęczała i w końcu zasnęła. Naprawdę szybko aż sie zdziwiłam.
    • Gość: janeczka Re: Dlaczego???? IP: *.* 28.01.02, 22:26
      Mój Synek ma prawie 2 latka i karmię go jedynie nocą. o drugiej sprowadza się do naszego łóżka i się "podłącza" do mnie. Kiedy się napije, odwraca się pupą do mnie, przytula do męża i śpi...Bardzo lubię te chwile, lubię kiedy w nocy go przytulam-takiego cieplutkiego, mięciutkiego, słodkiego...I tak sobie myślę :"Jaka szkoda, że to niedługo będzie musiało się skończyć..."
    • Gość: guest Re: Dlaczego???? IP: *.* 29.01.02, 13:54
      U mnie niestety taka sytuacja wymusiła podanie synkowi smoczka - upokajacza. Też zasypiał przy cycu a próba oderwania go od mleczarni nigdy się nie udawała. Budził się jak tylko miał "pusto" w buzi. Dlatego też, kiedy po raz kolejny przysnął, zrobiłam mu w buzi maleńką szparkę w którą wetknęłam smoczek i dopiero wtedy wyjmowałam cyca. Dwa czy trzy razy się obudził, ale do tej pory daje się oszukiwać. Wiem, że jest wielu przeciwników smoczka ale w tej chwili stał się moim najlepszym kumplem. :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka