IP: *.* 19.02.02, 20:40
Muszę się z Wami podzielić radosnym (dla nas- rodziców) osiągnięciem naszej Anulki: posadziliśmy ją dziś po raz pierwszy, tak na dłużej na nocniku i od razu KUPKA!!! :hap:Cieszyliśmy się jak dzieci :lol:. Zdajemy sobie oczywiście sprawę z tego, że nie było to świadome ze strony niuni, ale pierwsze koty z płoty. Słyszałam negatywne opinie na temat sadzania niespełna rocznego dziecka na nocnik, ale skoro Ania nie protestuje, to czemu nie? :what:Potem oczywiście była kąpiel i suszenie włosków suszarką (też po raz pierwszy): brak protestów, przepraszam, głośny lament, gdy suszarka została wyłączona... :cry:Jestem mile zaskakiwana przez swoje dziecko, a dziś to dzień pełen miłych niespodzianek. Dla dopełnienia obrazu wspaniałego dziecka (przemawia przeze mnie matczyna skromność... :D), dodam, że zasnęła dziś w ciągu dnia BEZ smoczka i spała tak sobie 2,5 godziny! A Pan Smoczek to najlepszy przyjaciel. ;)Pomimo mojego kiepskiego samopoczucia (jakieś choróbsko się mnie ima), dzisiejszy dzień zaliczam do baaaaardzo udanych :wahoo:. Oby jak najwięcej takich dni, czego wszystkim, no i sobie życzę. :benetton:bunia
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga_zona_Jacentego Re: NOCNIK!!! IP: *.* 19.02.02, 21:26
      Kochana Buniu i Adasiu!!Jak miło czytać o osiągnięciach Waszej córci, to super, że Anulka "zaprzyjaźnia" się z nocnikiem. Nie widzę nic negatywnego w sadzaniu niespełna rocznego dziecka na nocniku, skoro samo chce to chwała mu :jap: za to (Adasiowi spodobało się to urządzenie w wieku dziewięciu miesięcy i problem kupy w pieluchę szybko odpadł i nikt go do tego nie zmuszał).No a ta suszarka... zawsze wiedziałam że z niej super dzieciak.:bounce: Zobaczycie teraz codziennie będzie coś nowego: chodzenie, eksperymenty ...(z różnym materiałem), gadulstwo i wiele, wiele innych fajoskich rzeczy.:crazy: Całuje Was mocno a w szególności Anię. :love: Czekamy na następne osiągnięcia.
    • Gość: Alka Re: NOCNIK!!! IP: *.* 20.02.02, 12:11
      Gratulacje! :bounce: :bounce: :bounce: Ja jakoś nie mogę namówić Zuzki do siadania na nocnik chociaż od 3 miesięcy dokładnie wiemy kiedy "coś" robi bo wtedy kuca. Ale nocnikiem nawet bawić się nie chce :-(
    • Gość: Basia_mama_Patryka Re: NOCNIK!!! IP: *.* 20.02.02, 14:40
      Bunia, można tylko pogratulować :bic: Ania to wspaniała kobietka :crazy: zobaczysz że będzie Was zaskakiwać coraz częściej... Ucałuj ją od nas :) Basia z Robertem i Patrysiem który od nocnika trzyma się z daleka :(
      • Gość: ruda Re: NOCNIK!!! IP: *.* 20.02.02, 15:15
        Ja uważam, że dobrze jest sadzać dziecko zanim skończy rok, bo wtedy traktuje nocnik i siedzenie na nim jako coś, co jest od zawsze. Tak było z moją Baśką, a co do objawiania radości przez Was - maluch to czuje i szybko zaczyna się wykazywać postępami. Co prawda my jeszcze nie wyszliśmy całkiem z pieluch, ale jest to nasze lenistwo i brak zaufania do dziecka, które za każdym razem przeciwko pielusze protestuje. Obecnie ma 20 miesięcy i już nie pamiętam, kiedy zrobiła kupę do pampersa. A jak miała ok roku, to chociaż jej się nie chciało sikać, coś tam nakapała przez grzeczność. Taraz jak jej się nie chce sikać, to protestuje przeciwko siadaniu na nocniku, no ale już jest duża i wie, czego chce...
    • Gość: NAB Re: NOCNIK!!! IP: *.* 20.02.02, 17:59
      Madzia na nocniku lubi siedzieć, chce by ją rozbierać i ubierac, ale siusiu, nie mówiąc o kupce, nie chce zrobić.:spookie:Gdy niechcący jej sie udana siusiać, jest bardzo niezadowolona i przez dwa dni nie chce patrzeć na nocnik.:bounce:Pozdrawiam Sylwia
    • Gość: Malandzia Re: NOCNIK!!! IP: *.* 20.02.02, 20:17
      Gratulacje dla Aneczki i wielkie brawa za tą kupkewięcej takich promiennych dni życzą Malandzia i M&M:bounce:
      • Gość: guest Re: NOCNIK!!! IP: *.* 21.02.02, 07:09
        Gratulacje ode mnie rownież.Ja niestety nie mam tyle szczęścia. Mój ponad dwuletni Pawełek nie bardzo chce słyszeć o nocniku-chociaż czasem da się namówić. Pozdrawiam i życze dalszych sukcesow. Kasia O.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka