aga031 23.11.06, 16:21 Esberitox N, witaminaB2, witamina B1 czy trzeba podawać przed jedzeniem po jedzeniu w trakcie czy Esberitox można podawać w soku ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulaula Re: Esberitox N, witaminaB2, witamina B1 23.11.06, 21:33 szczerze mówić moja córeczka brała esberitox, ale doraźnie przy jakiejś wirusówce (swoją drogą przeszło bardzo szybko)i podawałam 3*dziennie, nie bacząc na posiłki, bo nie było specjalnych zaleceń. Można go na pewno podać w soku, niemniej jednak jest tak nieprzyjemny w smaku, że ja podawałam po prostu na łyżeczce prosto do buzi, bo rozcieńczony myślę że smakuje bardzo podobnie, a o wypiciu dużej ilości mowy być nie może. Natomiast jeśli chodzi o witaminy B, to myślę, że skoro są to wit. rozpuszczalne w wodzie, nie ma znaczenia pora ich przyjmowania, choć ogólnie zaleca się podawanie witamin w okolicach posiłków, by zwiększyć ich przyswajalność. Nic mi natomiast nie wiadomo o tym, aby jakieś konkretne pokarmy utrudniały bądź maskowały ich wchłanianie. Myślę że pytanie do farmaceuty o to też pomogłoby. Odpowiedz Link Zgłoś