Dodaj do ulubionych

nauczyć ssać butelkę

IP: *.* 28.06.02, 20:28
Moje malenstwo przyzwyczjone jest do ssania piersi.Niestety nie toleruje smoczka a ja nie potrafię go przekonać mimo wielu starań.Wszystko dostaje łyżeczką a smoczkiem bawi się i nie chce ssać.Proszę o rady jeśli ktoś miał podobny problem jak nauczyć maleństwo pić z butelki.Pozdrawiam,Małgosia
Obserwuj wątek
    • Gość: laska Re: nauczyć ssać butelkę IP: *.* 28.06.02, 21:17
      Tylko po co ma się uczyć pić z butelki???Mój Synek już prawie dwa lata ciągnie cyca, pije zkubka, je wszystko łyżeczką, a z butelki to pije z tkiej "dorosłej" z dziubkiem dla sportowców.Pozdrawiamy Agnieszka i Tymek
    • Gość: agnes Re: nauczyć ssać butelkę IP: *.* 29.06.02, 09:27
      Cześć Gosiu!Mój synek też nie chciał zrozumieć, że nam wszystkim byłoby wygodniej, gdyby nauczył się pić z butelki ze smoczkiem. I się nie nauczył. Teraz ma ponad rok i pije wyłącznie z kubka, z cycusiem już się pożegnał 2 miesiące temu. A przy okazji musiałam go nauczyć przesypiania całych nocy, no bo ciężko pić w nocy z kubeczka :bounce:Jeśli chcesz zrobić tak jak ja, to dawaj małemu sutą kolację, pić z kubeczka, a potem do łóżeczka i spanko. Kilka nocy będzie się budził, to go polulaj, utul, a potem nauczy się ładnie przesypiać. No a w dzień tylko kubeczek.Pozdrawiam. jaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka