Dodaj do ulubionych

Chce tylko z mamą...!!!!

IP: *.* 23.07.02, 16:06
Dziewczyny pomóżcie! Usypiamy naszą 10 miesięczną córeczkę na rękach...I to przed każdym spaniem - dziennym i wieczornym. Do tej pory robiliśmy to na zmianę, tzn zwykle ja - mama - przede wszystkim wieczorem, ale i tata i babcia czasami brali sprawy w swoje ręce. Wczoraj wieczorem mąż chciał pobyć trochę z Myszką i postanowił ją uśpić.I zaczęła się histeria, płacz okropny i szloch rozdzierający. Przyszłam, wzięłam na ręce i zapanował spokój. Dzisiaj wychodziłam do pracy, więc mąż tradycyjnie chciał uśpić w dzień i to samo...Musiałam wrócić i przytulić. Nie wim co jej się stało - tatusia kocha nad życie, spędzją razem mnóstwo czasu na dzikich zabawach...Może to dlatego, że ma infekcje, źle się czuje i dostaje sporo leków... Nie chcę sytuacji, że nie mogę się nigdzie ruszyć, bo nikt oprócz mnie nie będzie mógł uśpić dziecka... Napiszcie co robić i czy to samo przejdzie, czy musimy coś przedsięwziąć? Dzięki - Myszka
Obserwuj wątek
    • Gość: beattta Re: Chce tylko z mamą...!!!! IP: *.* 23.07.02, 19:50
      Cześć!Myślę, że to przejściowe. Moja córcia ma 22 m-ce i co jakiś czas przeżywa okres "na mamę". Tylko ja mogę ją uśpić, przebrać, dać zjeść, pocałować gdy coś zaboli itp. Potem mija. I tak co jakiś czas. Na pewno nie wynika to z faktu, że mniej kocha tatusia. Dzieci przeważnie bardziej związane są z mamą (przynajmniej w tych rodzinach, które znam). Zazwyczaj więcej uwagi poświęcamy dziecku, chociażby przez fakt karmienia go piersią i okresu urlopu macierzyńskiego. Myślę, że nie ma po co podejmować jakiś specjalnych kroków. 10-cio miesięczny brzdąc nie zrozumie dlaczego mama mniej się nim zajmuje. W Twoim przypadku problem może tkwić w tej infekcji. Dzidziuś jest osłabiony, trochę więc marudny i miewa specjalne zachcianki. Teraz chce mamy i nic na to nie poradzisz. Tak jest z moją córeczką - podczas choroby szczególnie potrzebuje mojej bliskości. Wydaje mi się, że to minie i trzymam za to kciuki.Pozdrawiam Beata
    • Gość: guest Re: Chce tylko z mamą...!!!! IP: *.* 23.07.02, 23:25
      normalne najlepiej bol w chorobie ukoi mama to jeszcze maluch i Ciebie potrzebuje najbardziej to nic nienormalnego spokojnie
    • Gość: guest Re: Chce tylko z mamą...!!!! IP: *.* 24.07.02, 11:12
      hejniestety bez "ciecia" sie nie obejdziesad(z moja cora tez tak bylo..opadalam juz z sil..nie bylam w stanie ja nosic caaly czas..i wiesz co?..poprostu wyszlam ,jak maz mial ja usypiac i dziecko rowniez wpadlo w histerie( ale tym razem nikt-czyli ja- sie nie zlamal i nie wzial jej na raczki) a potem poprostu zasnelo..i tak jest do dzisiajsmile) sama zasypia bez problemu!! warto wiec sie raz przelamac i pozwolic mezowi"robic swoje"smile)Ale moze dopiero jak maluszek wyzdrowieje?..pozdrawiamsmile
      • Gość: guest Re: Chce tylko z mamą...!!!! IP: *.* 10.08.02, 08:09
        Hej!Zgadzam się w 100 proc. Też stosuję "szybkie wychodzenie" do pracy, bez żegnania się z małą i okazuje się, że wszystko jest o.k. Ale jak jestem, to muszę być koniecznie ja - do wszystkiego.Matki to mają dopiero przekichane - muszą być zawsze twarde.Pozdrawiam-aneta
    • Gość: Padlinka Re: Chce tylko z mamą...!!!! IP: *.* 08.08.02, 09:30
      Mama to mama i jest najlepsza na swiecie. Wiadomo. Ale musisz jakos ja odzwyczajc, bo cie zameczy. Moja czasem nie pozwolila mi nigdzie wyjsc, a do tej pory (ma poltora roku) moja mama czesto dzwoni do mnie w srodku nocy jak jestem poza domem (impreza) i musze przyjechac nawet z konca swiata. Najlepiej wyjsc z domu na czas usypiania. Poplacze raz drugi i sie nauczy, ze mamy nie ma, wiec tata musi uspic. Nic jej sie nie stanie.
    • Gość: guest Re: Chce tylko z mamą...!!!! IP: *.* 09.08.02, 08:58
      zazdroszczę ci...moja chce tylko z babcią lub tatą......ale myślę, że to przejściowe -Zuzia ma takie "fazy" - raz jest na topie mama, raz babcia a kiedy indziej tata...takie są już dzieciKika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka