anttk30
21.10.10, 13:11
Dzień dobry,
Mam pytanie do eksperta i mam.
Jestem mama 11 msc dziewczynki. Urodzona zostala w terminie rozwija się mysle ok. Od miesiaca pieknie raczkuje.
Jakiś prawie miesiac temu przyplatało nam sie pieluszkowe zapalenie skóry w okolicach pachwin i warg sromowych ( zaczeło się niewinnie myśle ze pogorszyło się po wizycie na basenie z którego zaraz zrezygnowalismy). Leczylismy sie długo:najpierw domowe sposoby bo krochmal nadmanganian sudokrem linomag potem byal wizyta u pediatry i tam dostalismy triderm i krem przeciwbakteryjny. Niby pomoglo ale na krótko. Pani doktor kazala zmienić na gencjane która pmogła. Podleczyłam małą i mam nadzieje że nie wroci juz ten problem.
Dodam ze mała ma zdiagnozowane AZS z uwagi na to by kupki nie podrażniały skórki uczymy sie korzystania z nocnika (idzie jako tako bardziej to ja ja obserwuje i wysadzam). A badane moczu było nie ma żadnego zakarzenia przynajmniej nie było.
Ale teraz do sedna. Przy tym zapaleniu pokawiło się cos takiego. Mała zaciska nózki preży się postękuje. Zdarza się to w czasie zabawy w krzesełku do karmienia i w foteliku samochodowym. Nie wiem czym to jest spowodowane. Może ją tam swędzi, boli, piecze a jak tu sie podrapać czy jakos inaczej zaradzić.
Proszę więc o rade albo może mamy maja jakies spostrzezenia co to może być.
Dodam ze lekarz postawił przyuszczenie onanizmu. I tu sie martwie czy aby to moze być to? A może po prostu córce jeszcze coś dolega.
Prosze o wskazowki