Dodaj do ulubionych

Piosenki Fasolek

IP: 212.106.1.* 06.03.03, 12:34
Wspaniałe, znane piosenki dla dzieci śpiewały kiedyś Fasolki i Pan Tik-Tak. Nie pamiętam tekstów, ale znalazłam stronę, z której można ściągnąć mp3. Ja nie mogę - nie mam głośników, ale może któraś się pokusi i spisze teksty? Please, dla wspólnego dobra :)http://www.shadow.mowi.ble.pl/fasolki.htmlJa pamiętam (piąte przez dziesiąte) Ogórka, Mam fryzurę na cebulę, Zuzia lalka nieduża... A Wy?
Obserwuj wątek
    • Gość edziecko: ania Re: Piosenki Fasolek IP: [62.29.255.242] 62.29.198.* 06.03.03, 15:39
      A ja wiem,że była tam piosenka ze ślicznym refrenem "Pocałuj żabkę w łapkę". Moje dziewuszki bardzo ją lubią. I jeszcze przepadają za "Ciociu, ciociu, nie bądź taka". Znam słowa części tych piosenek, część już mam nagranych. W wolniejszej chwili mogę niekóre napisać. Teraz, niestety, nie. Pa. Ania.
    • Gość edziecko: Asia Re: Piosenki Fasolek - Zuzia lalka nieduza IP: [195.92.67.68] 217.134.4.* 06.03.03, 19:56
      Zuzia lalka nieduzaI na dodatek cala ze szmatekW kratke stara spodniczkaLzy na policzkachA w glowce marzen stoLecz kocham ja najbardziej ze wszystkich moich lalchoc nie ma sukni zlotejZabiore ja na balZuzia lalka nieduza plaszczyk za krotkiZbyt duze butkiFartuch bialy z kieszonkaw kieszonce slonkoA w glowce marzen stoLecz kocham ja ...Zuzia lalka niewielkaBrotka malutkaNos jak muszelkaOczy ma jak piec zlotychwelniane loki a w glowce marzen stoLecz kocham ja ...
      • Gość edziecko: burek Re: Piosenki Fasolek - Ogórek wąsaty IP: 80.55.179.* 06.03.03, 23:59
        Wesoło jesienią w ogródku na grządce tu ruda marchewka, tam strączek.Tu dynia jak słońce, tam główka sałaty,a w kącie ogórek wąsaty.Ogórek, ogórek, ogórek zielony ma garniturek i czapkę i sandały, zielony, zielony jest cały./x2Czasami jesienią na grządkę w ogrodzie ponura pogoda przychodzi.Parasol ma w ręku, konewkę ma z chmurkii deszczem podlewa ogórki.Ogórek, ogórek, ogórek....Miłego śpiewania. Ania :hello:
        • Gość edziecko: MamaMajki Re: Piosenki Fasolek - Ogórek wąsaty IP: 212.106.1.* 07.03.03, 09:00
          Wielkie dzięki i czekam na więcej piosenek! Proszę!Ania-burek jesteś skarbnicą wiedzy! Skorzystałam już z kilku twoich postów na eZabawach. Niestety nie pamiętam melodii do zwrotki ogórka, może byś mi zaśpiewała? :)
          • Gość edziecko: burek Re: Piosenki Fasolek - ufoludki IP: 80.55.179.* 07.03.03, 22:32
            A moze ufoludki? Niestey pamiętam tylko jedną zwrotkę.Mój brat wciąż czyta o kosmitach,gwiazdach, planetach i orbitach. O niczym innym nie chce słyszeć, nawet do UFO listy pisze.Wreszcie zasłużył na nagrodę i latający ujrzał spodekbo wylądował dziś w ogródku pojazd zielonych ufoludków.Zielone włosy, zielone butki,całe zielone są ufoludki.Zielone włosy, zielone butki,całe zielone są ufoludki. Miłego śpiewania. burek :hello:
            • Gość edziecko: mama Gabrynki Re: Piosenki Fasolek - ufoludki IP: 213.76.91.* 08.03.03, 08:46
              Proszę bardzo, oto druga zwrotka:Kot na ich widok zaraz zmyka,Dziwnego boi się ludzika.Pies szybko przykrył nos ogonemMoże to gryzie to zielone?A czym się żywi śmieszny stworek?Czy zjedzą z nami podwieczorek?Kompot dostały, tort dostały, Zjadły, wypiły, odleciały.Zielone włosy...Pozdrawiam,Sylwia
    • Gość edziecko: Psotka Re: Piosenki Fasolek - A ja rosnę IP: 62.233.201.* 08.03.03, 11:51
      A ja rosnę (Fasolki)Gdybym była całkiem małato bym wsiadła do sandałai pływała po kałużyi nie bałabym się burzyGdybym wcale nie urosłamiałabym z zapałek wiosłai robiłabym co chciałagdybym była całkiem małaa ja rosnę i rosnęlatem zimą na wiosnęi niedługo przerosnęmamę tatę i sosnę...Gdybym była całkiem małato w kieszeni bym sypiałai chowała do poduszkiswej malutkiej jak okruszkigdybym wcale nie urosłato bym sobie od was poszłapo malutku po cichutkudo krainy krasnoludkówA ja rosnę i rosnę ...
    • Gość edziecko: Ewa mama Szymcia Re: Piosenki Fasolek-Pan Tik Tak IP: 213.158.197.* 11.03.03, 10:29
      Ja śpiewam mojemu synkowi piosenkę o Panu Tik Tak. Oczywiście nie pamiętam zbyt dobrze słów, więc fantazja działa, ale synuś jest cały szczęśliwy.Która godzina ? - pyta rodzina,jak świat jest piękny wszerz i wzdłuż.Wszyscy gotowi?? Pora zaczynać !!Zatem otwieram nasz program już !!Ja jestem Pan Tik Tak Ten zegar - to mój znak.Tak, tak, tak to Ja Tik Tak,a to mój mały znak.jakoś tak to leciało.pozdowieniaEwa
    • Gość edziecko: ania Re: Piosenki Fasolek IP: [62.29.255.242] 62.29.208.* 13.03.03, 15:47
      Parę dni temu napisałam, że napiszę słowa niektórych piosenek „Fasolek”. Oto one, chociaż w niektórych brakuje jednego wersu (ja sobie przeważnie coś tam wymyślam, ale może któraś z Was zna prawidłową wersję i dopisze, byłoby miło).Ciotka KlotkaCiotka Klotka patrzcie dzieciNa kokardach w górę leciNa kokardach, na błyszczącychZ walizkami mknie pod słońcePrzeleciała nad ulicąI zamiotła dach spódnicąNa kominie była chwilęCzy to ciocia czy motylek?Ref. Ciociu ciociu nie bądź takaWracaj zaraz do Tik-TakaNie siedź długo w górze tamBo bez ciebie smutno nam.Pędzi ciotka z szumem wielkim Gubi w locie pantofelkiMoże z UFO chce się spotkać Fruwająca Ciotka KlotkaLeci ciotka wciąż do góry I roztrąca nosem chmuryCo to będzie, co się stanie,Gdy nie zjawi się w programie.FantazjaTo szkiełko wszystko potrafiNa każde pytanie odpowieWystarczy wziąć je do rękiI wszystko będzie różoweWystarczy wziąć je do rękiDosypać ziarnko fantazjiI już za chwilę można Dolecieć aż do gwiazdyRef. Fantazja, fantazja,Bo fantazja jest od tego, Aby bawić się, aby bawić się, Aby bawić się na całego. To szkiełko nigdy nie płacze,]Zawsze jest w dobrym humorzeTo szkiełko wszystko rozumie Każdemu chętnie pomożeWystarczy wziąć je do rękiZiarnko fantazji dosypaćI już za chwilę możnaZ Panem Kleksem w świat pomykać.Domowa piosenkaKiedy wracam ze szkoły i otworzyć chcę drzwiJuż od progu dobiega zawsze wierny głos psiNa dywanie w pokoju do nóg łasi się kotA w pudełku pod stołem chomik chowa się w kąt]Ref. Każdy ma jakiegoś bzikaKażdy jakieś hobby ma A ja w domu mam chomika,Kota, rybki oraz psa.Kiedy smutno mi czasem, przyjdzie do mnie Pan Pies, Poda łapę, zapyta: Nie martw się, co ci jest?Kot zamruczy pod nosem, chomik także da znać i od razu weselej, już zaczynam się śmiać.Niedziela z tatą, niedziela z mamąCały tydzień coś się dzieje, coś się kręci, Wszyscy strasznie są zmęczeni i zajęci, Lecz w niedziele jest inaczej, staje czas, bo w niedzielę tata z mamą mają nas.Ref. Niedziela z tatą, niedziela z mamą To najweselszy w tygodniu dzień, Bo od „dzień dobry” aż po dobranoc cała rodzina razem jest.Cały tydzień na to czekasz i się dręczyszCzy rodzice będą wolni czy zajęciBy w niedzielę jak co tydzień stanął czasBy w niedzielę tata z mamą mieli nas.WitaminkiSpójrzcie na Jasia, co za chudzina,Słaby, mizerny, ponura mina,A inni chłopcy silni jak słonieKażdy gra w piłkę lepiej niż Boniek.Dlaczego Jasio wciąż mizernieje?Bo to głuptasek, witamin nie je.Ref. Witaminki, witaminki, dla chłopczyka i dziewczynkiWszyscy mamy dziarskie minki,Bo zjadamy witaminki............, ruda marchewka,gruszka, pietruszka i kalarepkakwaśne porzeczki, słodkie malinyto wszystko właśnie są witaminy.Kto chce być silny i zdrów jak ryba Musi owoce jeść i warzywa.Zając PoziomkaNa skraju lasu jest mały domek, Ma złote szybki i dach z orzeszkaA obok rośnie mnóstwo poziomekZgadnij, kto w domku tym zamieszkałRef. Nie koziołek, nie biedronkaTylko ja, Zając PoziomkaOgon, uszy, zęby dwaHej, Poziomka! Hej, to ja!Co dzień od rana cały las śpiewa, znam nawet kilku niezłych śpiewaków, lecz gdy kapusta zacznie dojrzewaćkto śpiewa piękniej od wszystkich ptakówWiele zwierzątek jest w naszym lesie, Niektóre znają tysiące bajekLecz kto bajeczki najpiękniej pleciePowiedzcie dzieci jak się wam zdaje.....(coś tam o zaletach i zasługach)mogę wymienić wam listę całą:Kto przegnał wilka, kto zadrwił z lisa, Kto jest największym... samochwałą!CebulaSpódniczek żółtych i fartuszkówCebula dużo ma na brzuszkuSiedem czy osiem albo dziewięćTego dokładnie nie wiem.Ref. Gdy żółtą ma suknię cebulaWesoło się turla jak kulaLecz kiedy jest biała to bywa zgryźliwa niby pokrzywa, oj.Niech tylko zrzuci swe spódniceOd razu zmienia się w złośnicęKto ją przekroi musi płakaćPrzez cebulowy zapach.I jeszcze „Najłatwiejsze ciasto w świecie”, ale bez pierwszej zwrotki i w ogóle możliwe, że jeszcze coś nie tak, ale jest to jedna z ulubionych piosenek moich córek, nadająca się doskonale do śpiewania z babcią, gdy pieką razem ciasto, ale bywało, że śpiewałyśmy ją cały Boży dzień (i przy klockach, i przy sprzątaniu, i przed spaniem...). Może któraś z Was zna brakujące fragmenty. Będę wdzięczna.Najłatwiejsze ciasto w świecieII. Szklankę mąki, cukru szklankęZaraz wsypię do miseczki,potem proszku do pieczenia dodam jeszcze dwie łyżeczki I dwa jajka i na koniec Pół stopionej margarynyI zamieszam tylko tyle, by się rzeczy połączyłyref. Najłatwiejsze ciasto w świecietak tak taknic a nic się go nie gniecietak tak takty potrafisz także upiectak tak taknawet gdy nie jesteś zuchemtak tak takIII. Najpierw śliwki poukładam w natłuszczonej tortownicywłożę ciasto i do pieca na około pół godzinya gdy będzie już gotowetakie chrupkie i rumianeto zaproszę koleżanki, babcię, dziadka, tatę, mamę.To na razie tyle. Może coś jeszcze mi się przypomni. Teraz zajęłam się spisywaniem słów kilku ulubionych przez moje córeńki piosenek Natalki. Jak skończę, może umieszczę je w oddzielnym poście. Tymczasem .... Przyjemnego śpiewania.Ania.
      • Gość edziecko: DorotamamaKacpercia Re: Piosenki Fasolek IP: [153.19.194.11] 217.172.244.* 22.03.03, 16:48
        hihi ja piekę czasami cisto według tego przepisu z różnymi owocami i jest pyszne i faktycznie bardzo łatwea oto początek:Żeby w domu było miłotak tak takżeby cos dobrego bylotak tak takby pachniało wakacjamitak tak takrobię ciasto ze śliwkamitak tak tak :)
    • Gość edziecko: Marta_K - mama Ewy Re: Piosenki Fasolek IP: 213.77.241.* 14.03.03, 13:57
      Dziewczyny! Mam pytanie do tych, które ściągały piosenki z podanej przez MonikęS. strony - czy Wam tez nie chciały się wszystkie ściągnąć? Bo ja poprosiłam męża, żeby mi je w pracy ściągnął i tylko kilka mu się udało.Marta z Ewunią.
    • Gość edziecko: voni; mama Julci i Zuzy Re: Piosenki Fasolek - MARUDA IP: 62.179.20.* 19.03.03, 14:57
      Jestem wieeelką fanką Fasolek już od dzieciństwa ;)A oto moja ulubiona piosenka: "MARUDA"Gdy na dworze robi się ciemnoKiedy słońce się chowa za chmurkiCoś dziwnego dzieje się ze mnąNie poznaje mamusia swej córkiMina staje się kaśna jak ocetNarzekam, wybrzydzam, grymaszęNie chcę słyszeć o żadnej kąpieliNa kolację ze wstrętem jem kaszę.REF. Maruda, maruda tak każdy na mnie woła Maruda, maruda wciąż słyszę dookoła Maruda, maruda na pamięć już to znam Maruda, maruda do tego talent mam.Gdy mnie babcia prosi o pomockiedy trzeba posprzątać mieszkanieCoś dziwnego dzieje się ze mnąchoć mam czas, to wykręcam się sianemWynajduję tysiąc uników, symuluję, że boli mnie brzuszekI choć babci po cichu współczuję,to marudzę, choć wiem, że nie muszęREF. Maruda, maruda tak każdy na mnie woła Maruda, maruda wciąż słyszę dookoła Maruda, maruda na pamięć już to znam Maruda, maruda do tego talent mam.Kiedy klasa idzie do kinai potrzebne pieniądze na biletcoś dziwnego dzieje się ze mnąnie poznaje mnie cała rodzinaMina staje się słodka jak lukierkażdemu we wszystkim pomogęNie ma dla mnie nic niemożliwegonawet zmyję ze smiechem podłogęREF. Maruda, maruda wołali jeszcze wczoraj Maruda, maruda już dzisiaj nikt nie woła MAruda, maruda to jakaś stara gra Maruda, maruda kto z was marudę zna?
    • Gość edziecko: voni; mama Julci i Zuzy Re: Piosenki Fasolek - Szczotka, pasta... IP: 62.179.20.* 19.03.03, 15:05
      Szczotka, pasta, kubek, ciepła wodatak sie zaczyna wielka przygodaMyje zęby, bo wiem dobrze o tymkto ich nie myje ten ma kłopotyŻeby zdrowe zęby mieć, trzeba tylko chcieć REFREN: Szczotko, szotko, hej szczoteczko ooo zatańcz ze mną, tańcz w kółeczko ooo w prawo, w lewo, w lewo, w prawo ooo po jedzeniu kręć się rzwawo ooo Bo to bardzo ważna rzecz, zeby zdrowe zęby mieć!!!
    • Gość edziecko: voni; mama Julci i Zuzy Re: Piosenki Fasolek - Mydło lubi zabawę IP: 62.179.20.* 19.03.03, 15:13
      IMydło lubi zabawęw chowanego pod wodąKażda taka zabawajest wspaniałą przygodąKiedy dobry ma humor, to zamienia się w pianęA jak znajdzie gdzieś słomkę, puszcza bańki mydlaneREFREN:Mydło wszystko umyjenawet uszy i szyjęMydło, mydło pachnące jak kwiatki na łąceIIMydło lubi kąpielekiedy woda gorącaSkacząc z ręki do rękizłapie czasem zającaLubi bawić się w berkaz gąbką chętnie gra w klasyi do wspólnej zabawy wciąga wszystkie brudasy
    • Gość edziecko: magdaa Re: Piosenki Fasolek IP: [213.76.218.65] 192.168.0.* 19.03.03, 15:19
      A ja mam inną prośbę. Czy któraś z Was mogłaby nagrać mi te piosenki na kasetę i przesłać. Pokryję wszyskie koszty. W zamian mogę nagrać jakieś bajki na video.Pozdrawiam Magda
      • Gość edziecko: voni; mama Julci i Zuzy Re: Piosenki Fasolek IP: 62.179.20.* 19.03.03, 15:31
        Bardzo chętnie Ci to nagram. Mam też kilka piosenek z Pana Kleksa i parę Natalki Kukulskiej.Pisz na privaiwonada@wp.plPozdrawiam wszystkich maniaków Fasolek ;) ;) ;)Voni
    • Gość edziecko: voni; mama Julci i Zuzy Re: Piosenki Fasolek - BURSZTYNEK IP: 62.179.20.* 19.03.03, 15:29
      IKiedy już trzeba będzie powiedzieć: "cześć"Kiedy już lato pęknie i spadnie deszczco ci dać przyjaciółko mych słonecznych dniŻeby czas nie zamazał tych wspólnych chwilREFREN:Burszytek, bursztynekznalazłam go na plażysłoneczna kropelkakropelka złotych marzeńBursztynek, bursztynekpołożę ci na dłonigdy spojrzysz przez niegomój uśmiech cię dogoniIIKiedy znów się spotkamy za wieków sześćkiedy znów powiesz do mnie po prostu : "cześć"Może nawet nie poznam przez chwilę cięale ty wtedy prędko wyciągniesz ten
    • Gość edziecko: voni; mama Julci i Zuzy Re: Piosenki Fasolek - ROPUCHA KŁAMCZUCHA IP: 62.179.20.* 19.03.03, 15:40
      IW miasteczku za rzekągdzieś bardzo dalekomieszkała ropucha kłamczuchaKto do niej przychodził, ten ze mną się zgodzi,że nikt się ropuchy nie słuchałREFREN:Ropucha kłamczucha bez przerwy kłamałaże woda jest suchaże krucha jest skałaże mleka nie będzie już więcej od krowybo ta się przestawia na sok malinowy(też pomysł... co ty, mniam,mniam)IIRaz kiedyś za rzekę przybyła wycieczkazobaczyć takiego kłamczuchaktoś nawet w gazecie zamieścił z niż wywiadtak sławna się stała ropuchaREFREN:Ropucha kłamczucha......IIINiedawno z miasteczka daleko za rzekązniknęła ropucha kłamczuchaci, którzy ją znalipodobno czytali, że wpadła boćkowi do brzucha
    • Gość edziecko: voni; mama Julci i Zuzy Re: Piosenki Fasolek - MAM FRYZURĘ NA CEBULĘ IP: 62.179.20.* 19.03.03, 15:48
      IMam fryzurę na cebulęprzestraszyłam panią UlęPewnie zaraz wszystkim powie co ja dzisiaj mam na głowieNie kucyki, nie warkoczechociaż może są uroczeto fryzura całkiem nowataka właśnie cebulowaREFREN:Niech się ze mnie śmieją - co mi tambędę ją nosiła, mówię wamIIPrzestraszyłam ciocię w szkolei tę dużą, rudą Olęlecz fryzura cebulowato jest przecież moda nowawięc fryzurę na cebulępielęgnować będę czulei na pewno sie ucieszęgdy ktoś też się tak uczesze
    • Gość edziecko: voni; mama Julci i Zuzy Re: Piosenki Fasolek - A TO JEŻ... IP: 62.179.20.* 19.03.03, 16:25
      ITaki las, taki lasdziki, że aż strachz rudych drzew ściany maz rudych liści dachw lesie szmer, w lesie szumcoś tam stuka wciążmoże to dziki smokmoże wielki wążREFREN:Skacze coś jak piłkacałe w burych szpilkachtoczy się jak kulka całe w liści piórkachskacze coś jak piłkacałe w burych szpilkachIdzie poprzez jesieńwrzosy w palcach niesieIIBiegnę więc, biegnę więcbiegnę ile tchumoże tam schowam sięmoże lepiej tuwkoło szmer, wkoło szumcoś tam stuka wciążcoś jest tuż obok mnieczy to smok, czy wąż?REFREN:A to jeż jak piłkacały w burych szpilkacha to jeż jak kulka cały w liści piórkacha to jeż jak piłkacały w burych szpilkachIdzie poprzez jesieńwrzosy w palcach niesieNo, dość tej fasolkomanii na dziś ;) . Jeśli chcecie więcej - znam tego jeszcze trochę :) Mogę w wolnych chwilach wystukać więcej.Pozdrawiam!!!-Voni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka