Dodaj do ulubionych

Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!!

31.03.09, 14:12
Dziewczyny, dzisiaj wyszłam pierwszy raz na dwór z Arią. Tym razem
siedział w niej starszak. Po prostu super! Oczywiście hitem była
tacka, na której wysypane były chrupki i kubeczek z piciem i
piłeczka... ;) Najpierw pojechaliśmy do centrum handlowego
(autobusem) gdzie nie miałam żadnych problemów z manewrowaniem nim w
sklepach między rzędami. Miałam mnóstwo siat, które wrzuciłam pod
wózek. Aż trudno uwierzyć ile tam się mieści:) Potem poszliśmy do
parku gdzie Aria również zdała egzamin. Lekko się prowadzi i nieźle
podbija. Aha jeśli chodzi o kopanie (dzisiaj byłam w obcasach) to
kopnęłam może ze 3 razy i to leciutko w kółko. Ale szybko się
dostosowałam;) Mi osobiście ten pałąk od hamulców wogóle nie
przeszkadza. Dziewczyny, mieszkam w Warszawie i uwierzcie odkąd się
napaliłam na Arię to specjalnie oglądałam wózki z dziećmi na ulicy i
do tej pory nie widziałam ani jednej Arii! Nie rozumiem tego bo to
naprawdę bardzo fajny wózek nie mówiąc już o cenie! POLECAM!!!
Obserwuj wątek
    • leila78 wiemy:) 31.03.09, 14:22

• kachna44 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 31.03.09, 14:26
      Zgadzam się miałam , naprawdę fajny zwinny wózeczek. Polecam
    • leila78 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 31.03.09, 14:28
      a czemu ich nie ma? bo wszyscy boją się tych małych kółek. mnie ona intrygowała
      już rok temu ale co chciałam kupić to rezygnowałam. raz zamówiłam zamiast uno i
      odesłałam tego samego dnia. pewnie bym jej i nie kupiła ale normalnie nie mogłam
      się przemóc żeby kupić maca;) wiadomo o gustach się nie dyskutuje. i w końcu
      znalazłam na forum rówieśniczym posiadaczkę arii i dzięki jej info zaryzykowałam
      zamówienie. i to był strzał w 10. jeszcze raz dziękuję Zyna:) jak już ją kupiłam
      to przecież musiałam napisać jaka fajna jest. oczywiście Pinik nie wytrzymała,
      Magda też i tak poszło:) jeszcze trochę to będzie ich sporo na ulicach:)

ja jestem ze Szczecina i tu też jej nie widziałam. jak ktoś chce to mogę
      zaprezentować:)
      • helginia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 31.03.09, 14:32
        ja tez jestem ze Szczecina - moja aria również ;)
        • leila78 Helginia 31.03.09, 14:35
          to jak zobaczę kogoś z arią w galaxy to zapytam czy to Ty:)
      • isabel_o Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 31.03.09, 14:34
        Fakt, gdyby nie Wy i to forum to nawet bym na nią nie wpadła. A
        nawiasem mówiąc też jestem maniaczką wózkową i wiele się ich
        przewinęło przez moje ręce, ale nie na długo bo zawsze się okazywało
        coś...;)Aria zaintrygowała mnie po tych Waszych zachwytach. Dzięki
        dziewczyny:) Dlatego ja też ją tu wychwalam żeby inne Mamy
        skorzystały. Dzielmy się tym co dobre;)
        • isabel_o Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 31.03.09, 14:41
          Wogóle teraz pozostanę przy 2 wózkach. I obydwa kupione dzięki
          Waszym opiniom. Jeden to bugaboo bee (używam teraz dla maluszka) a
          drugi to Aria (i na razie korzystać z niej będzie starszak póki
          jeździ jeszcze w wózku). I chociaż obydwa mają małe kółeczka to
          prowadzą się rewelacyjnie i nie zamienię ich na żadne inne:)
          • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 31.03.09, 14:49
            "i nie zamienię ich na żadne inne:)"
            ----------------------------------------------------
            ja nie wierzę :) tak samo jak nie wierzę że volo jest u mnie ostatni :D
            • isabel_o Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 31.03.09, 14:50
              :))) ;)
              • otiku Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 31.03.09, 16:33
                Mam nadzieję, że będę się tak samo zachwycać. Kupuje ten od Maja333
                i już nie mogę się doczekać. Myślę jeszcze o volo ale to jak
                sprzedam xlr. I to będzie koniec.
    • marriposa Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 17:10
      Powiem jak pewnie wszyscy: wagowo rewelacja, gabarytowo nieźle,
      dzieciak nie chciał wychodzić z wózka. Miałam niestety model na
      starych kółkach - nie wyszłam na spacer więc nie wiem jak sie
      sprawuja.
      Na minus myślałam, że sobie żyły podetne przy rozkladaniu po raz
      piewszy - akurat byłam w domu bez neta więc nie miałam jak sprawdzic
      Waszych porad "jak rozłożyć wozek". Za drugim razem było
      zdecydowanie łatwiej. No i budka niestety w straych modelach
      kiepska :(. Pewnie gdybym nie wiedziała o OH to nie byłbym
      niezadowolona, ale tak zdecydowanie mi sie nie podobała.

Dziwna tez ta folia. Jest ogromna, zajeła znaczną część dużego kosza
      (ale wielkie folie to chyba standard w Pegach). Tą arię M&P dziś
      odesłałam, za to na 100 % kupuje Arie OH :).
      • marriposa Re: Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 17:12
        a i doradzcie jeszcze jak nie kolor moka to co... :))))
        • isabel_o Re: Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 17:41
          Ja miałam kolor moka w pliko. A tutaj żeby sobie urozmaicić wzięłam
          papaia i dla mnie jest śliczny:)
          • marriposa Re: Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 17:53
            A który ładniejszy tak jakbys miała wybrać jeden. Ten M&P był prawie
            czarny i o dziwo całkiem mi sie spodobał
            • isabel_o Re: Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 19:02
              papaia
              • anusia_kra Re: Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 19:26
                Isabel kusisz :)))

Ja nad kolorem mysle od 2 tygodni :) Moka to taki neutralny pewniak
                wiadomo, a kusi mnie jak licho papja i cedro.
                Teraz jeszcze Tango jest dostępne i tak sie zastanawiam...
                • pawimi455 Re: Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 20:27
                  ja moke odeslalam....jakas bez charakteru byla dla mnie - mialam
                  moke ta z 2008 roku, zamowilam surf z 2008, czekam co przyjdzie :)
                  pomyslalam ze na lato moze byc taka pomaranczowka jasna zwlaszcza ze
                  nie mam pomaranczowego wozka jeszcze:)))
                  • penelopa1 Re: Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 21:20
                    Też dostałam wczoraj swoją Arię - w kolorze papaia. Kolor jest super fajny i nie
                    jakiś żarówiasty - normalny, przyjemny i ciepły. Taki radosny. Prowadzi się Arię
                    i podbija łatwo, lekko i przyjemnie, składa się faktycznie jedną ręką. Na razie
                    przeszłam po nierównych chodnikach z płytek i było b.dobrze.
                    Mam natomiast pytanie techniczne. W części plecowej - czyli na oparciu jest
                    wycięcie, w które wkłada się kawałek plastiku od pasów bezpieczeństwa-taki
                    pionowy zaczep jakby - no nie wiem jak to nazwać. Ale chodzi o to,że na rysunku
                    objaśniającym jak włożyć -popatrzcie na rysunek 16 w polskiej wersji językowej.
                    Tam wygląda na to,ze ten kawałek plastiku-tzw.języczek od pasów bezpieczeństwa
                    należy włożyć w klamrę.
                    Pytania mam dwa:
                    1) czy u was to jest faktycznie taka szlufka w oparciu/obiciu na ten
                    języczek/pionowy kawałek plastiku? bo u mnie jest tylko jedno wycięcie i nie
                    mogę tego przełożyć przez tą szlufkę tak jak to jest na rysunku - mogę tylko
                    włożyć jak do kieszeni a nie przewlec.
                    2) w instrukcji piszą: "przymocuj pasy do oparcia wkłądając języczek pasów w
                    specjalne uszko na oparciu (jak wspomniałam wyżej - u mnie nie ma uszka tylko
                    jeden otwór taki jakby kieszeń) i załóż je na dziecko. PO ZAŁOŻENIU PASÓW WYJMIJ
                    JE Z USZKA NA OPARCIU swobodne poruszanie się w wózku. Pasy muszą przylegać do
                    ramion dziecka." - czy to znaczy,że ten języczek plastikowy mam faktycznie
                    wyjąć z tego uszka po tym jak założę pasy na dziecko? to znaczy,że mały nie jest
                    przypięty/przytwierdzony do oparcia tak jak to ma miejsce w większości wózków
                    typu spacerówka?

Bardzo proszę o odpowiedź bo na razie nie mam jak iść do sklepu i się o to
                    wszystko wypytać. No i nie wiem czy faktycznie wy też macie taką jakby szlufkę
                    na oparciu wózka a ja dostałam może wadliwe obicie bo nie mam tej szlufki.
                    Pozdrawiam posiadaczki Arii a szczególnie izabel_o posiadaczkę tak jak ja koloru
                    papaia :-) - super ten kolor nie? cieszę się,że się jednak na niego zdecydowałam.
                    • leila78 Re: Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 21:58
                      no to właśnie o to chodzi w tych pasach pega!!!! dziecko ma swobodę i NIE JEST PRZYKLEJONE do oparcia!!! ja mam na oparciu czarną szlufkę (jak w spodniach), w nią wtykam tylko ten zaczep w momencie zapinania (żeby pasów nie szukać pod dzieckiem), potem odczepiam. dziecko może się przechylać do przodu i ruszać. oni to nawet reklamują - ten system pasów:
                      https://www.pegperego.com/m58template/newpeg/images/juvenile/5point_ico.jpg
                  • anusia_kra Re: Miałam przez pół dnia Mamas&Papas :/ 31.03.09, 21:44
                    pawimi455 napisała:

> ja moke odeslalam....jakas bez charakteru byla dla mnie - mialam
                    > moke ta z 2008 roku, zamowilam surf z 2008, czekam co przyjdzie :)
                    > pomyslalam ze na lato moze byc taka pomaranczowka jasna zwlaszcza
                    ze
                    > nie mam pomaranczowego wozka jeszcze:)))

Ja wreszcie widziałam moke w sklepie, co prawda nie na arii tylko na
                    switchu, ale ogólne odczucie średnie. Niestety nie ma nic wspólnego
                    z moim ulubionym czekoladowym questem. Chciałam kiedyś bambu też mi
                    przeszło i z faworytów została papaja, cedro i ewentualnie tango z
                    2008.
    • marriposa czy do arii bedzie pasowac uniwersalna wkładka? 31.03.09, 22:09
      tak cztam Wasze uwagi n/t pasów i wychodzi mi ze moze nie?
      • leila78 Re: czy do arii bedzie pasowac uniwersalna wkładk 31.03.09, 22:17
        będzie, bo pasy można zostawić zaczepione i się trzymać będzie lub nie używać
        pasów barkowych. ja używam śpiworka maclarena.
        • isabel_o Do penelopa1 31.03.09, 23:32
          Hej, fajnie, że masz już Arię. Nie martw się u mnie też nie ma tej
          szlufki. Widocznie w serii 2009 inaczej to rozwiązali. Bo faktycznie
          w pliko miałam szlufkę, a tu w Arii jest tylko wycięcie.
          Cieszę się, że kolorek Ci się podoba:) Jest naprawdę super!
          • magda79pn Re: Do penelopa1 31.03.09, 23:34
            ja mam mamas&papas i też niema ani szlufki ani wycięcia :)
            • izz78 Re: Do penelopa1 01.04.09, 07:38
              ja też nie, a mam stary model m&p, który dziś wypróbuję na spacerze i napiszę
              wrażenia. Na teraz wiem że płytka budka mi się nie podoba a resztę ocenię w
              terenie :))))
    • moni7a Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 08:27
      dajcie jakiś link do tego wózka, nie mogę go znaleźć :(
      • isabel_o Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 08:38
        Np tu: www.swiatwozkow.pl/product_info.php?
        manufacturers_id=12&products_id=1273&osCsid=5ab703e508107e4493e75bd07
        bfcf6c0
        • isabel_o Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 08:40
          Coś nie wyszło więc daję drugi
          link:
          www.90n.pl/sklep/product/p/334/peg,perego,aria,oh.html
    • anusia_kra Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 12:15
      Dziewczyny a wiecie może czy oni coś zmienili w modelach z 2009 w
      porównaniu do 2008?
    • anm-aj Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 12:15
      Hej a widzialyscie moze kolor cameo, czy to jest róż z brązem, czy z czarnym,
      czy z szarym?
      • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 12:31
        a gdzie kupowałyscie wasze wózki? ja mam stary model arii,ktory
        dostalam po chrzesniaku.Niestety nie da sie nim wcale manewrowac:(
        bardzo ciezko skręca.Stelarz jest lekki i super szybko sie
        sklada,dziecko lubi w nim jezdzic.Zastanawiam sie nad kupnem nowej
        arii oh,ale boje sie ze tez nie bedzie dobrze skręcac.nowa aria ma
        lepsze kola,ze tak sie fajnie ja prowadzi?
        • maja3333 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 13:02
          mamaguciusia tak nowa Aria ma calkowicie inne kola i dlatego tak dobrze sie ja
          prowadzi. (mysle, ze tu nie tylko o kola chodzi, ale tez pewnie jakies
          polaczenia w srodku itp)

mam taki przyklad z tego co obserwuje na angielskim ebayu - stare modele Arii
          chocby nawet nowe i nieuzywane, bardzo slabo ida, malo kto je kupuje. Za to te
          nowe modele, z nowymi kolami, nawet uzywane ida za niezle sumy.
          Tak wiec mysle, ze wiele ludzi tez sie zorientowalo, ze arie maja nowy design.

Peg perego powinno zalowac, ze sie lepiej nie reklamuje i tych swoich nowych
          ulepszonych arii, bo sa one naprawde fajne :)
          • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 13:13
            bardzo dziekuje za odpowiedz...stwierdzam wiec,że nowy model do
            starego ma sie jak niebo do ziemi.Szukam wlasnie gdzie najtaniej
            mozna by bylo kupic arie oh.Widzialam na amerykanskim ebayu niestety
            tylko jedna oliwkowa w kolka.Przepiękna:))taka bym bardzo
            chciala,ale u nas pewnie nie dostepna:( cgi.ebay.com/Peg-
            Perego-2008-Aria-OH-Stroller-Green-Bubbles-
            New_W0QQitemZ120382960012QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?
            hash=item120382960012&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%
            3A15%7C39%3A1%7C240%3A1318
            • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 13:14
              cgi.ebay.com/Peg-Perego-2008-Aria-OH-Stroller-Green-Bubbles-New_W0QQitemZ120382960012QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?
              hash=item120382960012&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%
              3A15%7C39%3A1%7C240%3A1318
              • marriposa Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 14:44
                Ta green bubbles jest śliczna i ma ładny czarny stelaż.

Co do kolorków 2009 to jak dla mnie szkoda słów - zresztą nie bede
                ich wypowiadać bo na forum sa osoby biorące do siebie i na siebie
                kolorystyke Pega. Brakuje mi takiego neutralnego jak bylo ICE w 2008
                czy chociaż ładnej zieleni. W zasadzie to z czerwieniami zaszaleli
                bo reszta... :(
    • sugar78 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 14:33
      Ja oszaleje z tym naszym forum:)))) Jadę pooglądać Arię w tym
      tygodniu chyba (oczywiście w tajemnicy przed mężem. A mój dylemat
      Buggster czy Aria (jako kolejny wózek) Aria na razie wygrywa. Idą
      łeb w łeb.

Na razie rozglądam się po ulicach:( Ciężko znaleźć ale to tak jak z
      moim Mountain Buggy.
      • izz78 jak ja mogłam bez niej żyć ??? :)))))))))) 01.04.09, 14:45
        jestem po pierwszym spacerze. mam model ze starymi kółkami i na prawdę nie wiem
        o co chodzi ale moje są świetne!!! żadne wyboje im nie straszne, chodzą płynnie,
        cicho no po prostu rewelacja!!! oczywiście nie wiem jak się prowadzi ten nowy
        model ale mój stary typ kół wymiata :)))))
        jedyna wada to płytka budka i właściwie tyle :)))
        jestem bardzo zadowolona: z ceny no i z wózeczka.
        A mój roczniak spał w niej dziś 2 i pół godz. !! Dodam że przesiadłam się z PP
        AT4 a to jest czołg, więc jakby te kółka w arii były kiepskie to na pewno bym to
        czuła.
    • marriposa a w USA mają Titanio w kolekcji 2009 01.04.09, 14:49
      www.amazon.com/Peg-Perego-2009-Stroller-Titanio/dp/B001NIUUN0/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=baby-
      products&qid=1238589929&sr=1-3

i podoba mi sie :)
      • magda79pn Re: a w USA mają Titanio w kolekcji 2009 01.04.09, 15:48
        izz78 - ja też nie wiem o co chodzi z tymi kołami, moje też są ok może to po
        jakimś czasie wychodzi? my mamy nowe, mój w sumie w większej części jeździ
        pusty, może dlatego ?
        • izz78 a tak w ogóle.....:))) 01.04.09, 16:30
          to muszę Ci Magdo bardzo podziękować!!! to tylko dzięki Twoim radom mam ten
          wózeczek, no i byłaś bardzo cierpliwa na gg odpisując na moje wszystkie pytania
          i wątpliwości!!!
          DZIĘKI !!!! :)))
          a co do kółek to będę teraz dużo jeździć arią i zobaczymy-najwyżej wymienię
          sobie na nowe-jak sama wiesz 150 zł komplet to jeszcze nie tak źle :)
          • magda79pn Re: a tak w ogóle.....:))) 01.04.09, 17:13
            kurcze faktycznie, może kupię sobie nowe :) tak żeby z wyglądu było lepiej ;)
            • maja3333 Re: a tak w ogóle.....:))) 01.04.09, 17:32
              widze, ze sledztwo w sprawie kolek trwa :D

moja wersja jest taka : TU NIE CHODZI O KOLKA tylko o rocznik wozka.
              Z tego co czytam na necie (na stronach brytyjskich i USA) to dobre opinie o Arii
              zaczely pojawiac sie od 2007 roku, raz jedni pisza, ze per perego ulepszylo kola
              w 2007, kiedy indziej czytam, ze w 2008r.
              Moje zdanie jest takie, ze od 2007 firma zaczela cos zmieniac w kolach (nie wiem
              - moze jakies polaczenia nowe czy sruby) i dlatego lepiej sie je prowadzi.
              Przypuszczam, ze wyglad zewnetrzny kol nie ma nic do komfortu jazdy.
              Pewnie jak juz wszedl nowy projekt kol to mieli jeszcze na magazynie duzo kol o
              starym wygladzie i zakladali je na te nowe, juz ulepszone Arie.
              Tak wiec, dlatego (moim zdaniem) na nowych Ariach spotyka sie i nowy i stary
              rodzaj kol. Mysle, ze rocznik jest najwazniejszy i od 2008 mozna juz
              "bezpiecznie" kupowac (pamietam,ze Magda pisala, ze tez ma rocznik 2008 mimo
              starych kol)

moja teze potwerdzaloby to, ze ostatnio widzialam na ebay arie oh z opuszczana
              budka i stara wersja kol - pewnie to byla jeszcze koncowka lini produkcyjnej.

jednak ja wolalam wybierac patrzac na wyglad kol, bo nikt mi nie mogl
              zagwarantowac, ze to jest ten rocznik, ktory szukam ;)

amen :P
              • magda79pn Re: a tak w ogóle.....:))) 01.04.09, 17:53
                masz rację, ja mam 2008 napisane na stelażu, chociaż podejrzewam że mój wózek to
                składak, chociaż z drugiej strony niekoniecznie... bo też widziałam peg perego
                na starych kołach a może mamas&papas dłużej na tych starych wypuszczali, nie
                wiadomo :) ja też bym kupiła na nowych kołach ale za tyle co on mnie kosztował
                to wyboru nie było ;)
                • majatusia Re: a tak w ogóle.....:))) 01.04.09, 21:02
                  a jak rozroznic "na oko" nowe kołka od starych?
    • cytrusowa999 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 21:07
      Popieram, super wózek, gratuluję dobrego gustu i wyboru. My
      przegapiliśmy Arię ale może, kiedyś, jeśli, to na pewno Arię.
      • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 21:15
        stary typ oponki ma bieżnik a nowe są gładkie i kołpaczki inne.
        • maja3333 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 21:23
          dla mnie najprosciej po tym, ze nowe maja trzy szprychy ;)
        • marriposa Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 21:25
          Mozliwe, że jest z tymi Ariami jak piszecie, tzn producent wrzuca co
          ma. Na mojej arii M&P był rocznik 2005 i co mnie zdziwiło na naklejc
          pisało producent Peg Perego Italia, a na tacce była naklejka M&P
          • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 21:54
            a mogłaby któraś z dziewczyn wkleic fotke ze starymi kołami? mi sie
            wydaje,na mojej ari nie ma zadnej daty produkcji:( i jak nia skrecam
            to na boki mi ucieka,tak jakby byla za szeroka do tych kółek.Mam
            takie odciski na rękach od spacerowania nią po marketach,ze
            szok..coprawda mojemu dziecku jest bardzo wygodnie.Wydaje mi sie ze
            to dosc stara wersja tego wozka( wozek czarny ze wstawkami w kratke)
            takiego zabytku to chyba nie macie:))?
            • marriposa Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:00
              tu sa stare koła:
              allegro.pl/item589308138_lekki_wozek_peg_perego_aria.html
              i tu:
              allegro.pl/item554676062_mamas_papas_aria_wozek_spacerowka_bcm_hit.html
              • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:05
                więc ja mam dokładnie taki sam jak na pierwszym
                zdjeciu..kupiłybyście taki moel wózka za taką cene? bo własnie sie
                zastanawiam czy warto go sprzedac i kupic nowy model? oczywiscie moj
                jest w lwpszym stanie...a i wiecie z ktorego roku to moze byc?
              • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:32
                marriposa napisał:

> tu sa stare koła:
                > allegro.pl/item589308138_lekki_wozek_peg_perego_aria.html
                > i tu:
                ---------------------------------------
                model nr1 ma inne koła niż nr2, nr1 niema tacki, ja mam koła jak nr2 tzn są
                wyższe i szersze oponki, zupełnie inne i nie wydaje mi się żeby tak równiutko
                się starły w modelu nr.1.
                Ja mam naklejkę pod tapicerką na stelażu w miejscu gdzie dziecko ma zgięte kolanka.
                > allegro.pl/item554676062_mamas_papas_aria_wozek_spacerowka_bcm_hit.html
                • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:33
                  więc podejrzewam że moje koła są ok i chodzi o oponki w jeszcze starszych modelach.
                  • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:41
                    chodzi o to,ze lepsze beda takie co nie sa takie wyjechane
                    (tzn.gładkie)?
                  • izz78 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:44
                    tak dokładnie!!! na moim stelażu jest naklejka rokiem 2007, ale mam takie same
                    kółka jak Magda. Natomiast na koszu mam metkę Aria OH ;) a więc mój wózek to po
                    prostu składak....na szczęście na dobrych kołach :)
                    • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:45
                      CZYLI TE MAMAS&PAPAS Z ALLEGRO TO SKŁADAKI :) TO NIC I TAK WARTO :)))
                      • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:47
                        a gdzie mozna kupic arie z m&p? bo na allegro ich nie mają a na
                        stronie m&p sa tylko podwójne(bliżniacze)?
                        • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:51
                          SĄ 2 SZT NA ALLEGRO ALE NIE DO KOŃCA ZŁOŻONE ;) JEDEN NIEMA NAKLEJKI NA TACY DLA
                          DZIECKA ALE MA ŚPIWÓR I KOSZTUJE 260ZŁ A DRUGI MA DZIURĘ W MIEJSCU NA KUBEK NA
                          TACY (TAM POWINNA BYĆ TAKA WKŁADKA OKRĄGŁA) I NIEMA ŚPIWORKA I KOSZTUJE 220ZŁ -
                          OBYDWA NA STARYCH KOŁACH.
                          • anusia_kra Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:53
                            I są lekko po ekspozycyjne i nkt ich nie chce , tylko
                            czemu ?????????????
                            • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:55
                              NIE WIEM CZEMU, JA TĄ BEZ NAKLEJKI BYM WZIĘŁA :) I ŚPIWÓR NA ALLEGRO ZA 99ZŁ (ZA
                              TYLE POSZEDŁ MÓJ) I ARIA JAK NOWA ZA 160ZŁ :)
                        • anusia_kra Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:51
                          Czasem sie zdażają pojedyncze sztuki, ostatnio było nawet kilka
                          licytacji BCM. I używana poszła w tej samej cenie co nowa :)
                      • izz78 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:48
                        magda79pn napisała:

> CZYLI TE MAMAS&PAPAS Z ALLEGRO TO SKŁADAKI :) TO NIC I TAK WARTO :)))
                        jasne że warto za taką cenę ;)))) trzeba dokładnie te aukcje oglądać i można
                        trafić perełkę bo wątpię że składający tak dobrze się znają ja my :))))
                    • izz78 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:46
                      tzn. kółka gładkie są lepsze bo najnowsze
                      • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:49
                        TAK
                        • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:52
                          allegro.pl/search.php?string=ARIA&description=1&cat_no_limit=1&category=11763&category=11843
                          • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:54
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=93496149&a=93572633
                            BRAĆ GO?? Jak powiecie,ze tak to kupuje zaraz!!
                            • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:56
                              jeszcze raz link
                              • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:57
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=93496149&a=93573231
                                • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 22:59
                                  ten link jest do forum !
                                  • mamaguciusia Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 01.04.09, 23:01
                                    allegro.pl/item599463715_super_spacerowka_mamas_papas.html
                                    • mamaguciusia Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:06
                                      • magda79pn Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:08
                                        już ktoś kupił, ty?
                                      • isabel_o Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:08
                                        Chyba ma starą budę, tę płytką... Kwestia czy Ci to przeszkadza czy
                                        nie?
                                        • magda79pn Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:10
                                          tutaj ta sama osoba kupiła:
                                          allegro.pl/item589337510_nagrodzony_wozek_spacerowy_z_anglii_od_1zl_bcm.html
                                          • izz78 Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:13
                                            no właśnie dziwnie jakoś :/
                                            • magda79pn Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:15
                                              zadzwoń jutro rano do AKORDU w poznaniu i zapytaj czy mają wkład do kubka do
                                              tacki w arii i za ile, może grosze to kup tą drugą za 210zł.
                                            • aregiec Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:16
                                              najpierw oh a teraz zwykla? dziwna kolejnosc...
                                              • magda79pn Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:19
                                                aregiec napisała:

> najpierw oh a teraz zwykla? dziwna kolejnosc...
                                                -------------------
                                                pewnie na handel...
                                              • mamaguciusia Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:29
                                                sorry,net mi wolno chodzi i nie zauwazyłam wczesniejszych postow.Ta
                                                druga jest czarna zupelnie,nie zabardzo na lato:((((
                                          • otiku Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:13
                                            Magda tą którą podałaś to też licytowałam ale trochę zraziło mnie
                                            to, że nie było zdjęć w realu. Jestem ciekawa co to był za wózek.
                                            • otiku Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:15
                                              Magda a Ty masz tą płytką budę i przeszkadza Ci to? Mój też będzie
                                              taki i tak się zastanawiam czy po xlr będę się mogła przyzwyczaić.
                                            • magda79pn Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:17
                                              otiku napisała:

> Magda tą którą podałaś to też licytowałam ale trochę zraziło mnie
                                              > to, że nie było zdjęć w realu. Jestem ciekawa co to był za wózek.
                                              --------------------------------------
                                              ja też jestem ciekawa... i facet komentarze ma nieciekawe... i tak trzymam ją w
                                              obserwowanych i czekam na komentarz ale go pewnie nie będzie...
                                          • mamaguciusia Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:15
                                            własnie nie wiem co z ta budka,generalnie to bedzie wózek po
                                            marketach,bo u mnie na wsi zadnego nie potrzebuje,ale zamierzam
                                            conajmniej dwa miesiace spedzic u mamy nad morzem i tam z pewnoscia
                                            bym go uzytkowala na plaże...ale z drugiej strony mam czarną
                                            parasole od Blooma.Co radzicie okazja to czy nie?
                                            • magda79pn Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:21
                                              otiku - mi ta budka przeszkadza, pomijając fakt że mój syn haczy o nią pomponem
                                              od czapki to ta budka jest do bani, jak jadę pustym wózkiem i pada to mam całe
                                              siedzenie i oparcie mokre.
                                        • anusia_kra Re: Doradżcie-brać go czy nie? 01.04.09, 23:14
                                          no i w sumie cena w porównaniu do Peregów tez jest niewielka

Ja kiedyś o mały włos nie kupiłam tej tego typu co masz Ty Magda.
                                          Tylko jakas forumka mnie ubiegła. I teraz wisze nad kolorkiem Perega
                                          i mammmmm dooooość
                                        • mamaguciusia to nie ja! nie zdazylam!ktos mnie wygryzl! 01.04.09, 23:23
    • anusia_kra Wrzuce jeszcze raz 01.04.09, 23:19
      Wie ktoś czy coś zmienili w Pegach z 2009 w porównaniu do 2008?

Gdzie można coś znależć n/t
      • anusia_kra Re: Wrzuce jeszcze raz 01.04.09, 23:20
        oczywiście chodzi Arię :)
        • isabel_o Re: Wrzuce jeszcze raz 01.04.09, 23:23
          Powinnyście wziąć taki kolor, który jako pierwszy wpadł Wam w oko.
          Zamówicie inny a potem będziecie żałować... (przerabiałam to z
          innymi wózkami. Zawsze pierwsze wrażenie jest najtrafniejsze i nie
          ma co rozpatrywać, że może za żywy lub za mdły itd. Pierwsze
          odczucie się liczy!
          • aregiec Re: Wrzuce jeszcze raz 01.04.09, 23:29
            he to pierwszym odczuciem byl cedro :)
            • isabel_o Re: Wrzuce jeszcze raz 01.04.09, 23:38
              To bierz cedro:)
              Ja od początku miałam chęć na papaię, zamówiłam ją i teraz jestem
              bardzo zadowolona! Ale to, że mi się podoba i ja się zachwycam nie
              oznacza, że innym też. Dlatego uważam, że doradzanie w sprawie
              koloru jest trochę bez sensu bo przecież każda może mieć inny gust,
              jedne wolą stonowane kolorki a inne dziewczyny wolą żywsze. Dla
              kogoś moka może być cudna a dla kogoś ponura. Tak samo z papaią czy
              cedro, dla mnie będzie ok a dla kogoś za krzykliwe. To Tobie ma się
              podobać dlatego zdaj się na swoją intuicję:) !!!
    • maja3333 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 02.04.09, 00:03
      otiku wozek spakowany i czeka na kuriera :)

mnie sie chyba jednak lepiej jezdzilo ta Twoja aria, poniewaz w tym modelu OH
      mam ten przycisk na srodku raczki i to mi przeszkadza jak chce zlapac raczke
      posrodku :/
      zawsze cos :P
      • a_aneczkaa Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 02.04.09, 18:30
        dziewczyny jestem w szoku! po tym jak zachwalacie arie stwierdzilam ze chyba sie
        na nia skusze i zaczelam dzwonic po sklepach czy maja- nigdzie nie ma w waw! ale
        nie o tym chcialam.
        w dwoch sklepach panie powiedzialy ze to maly wozek z wazkim siedziskiem i jak
        przyjdzie zima to dziecko sie nie zmiesci w kombinezonie-ze bedzie mu ciasno! co
        wy na to? to prawda?
        • magda79pn Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 02.04.09, 18:58
          mój 3 latek w kurtce puchowej się mieścił :) szerokość siedzenia miedzy
          podłokietnikami to 35cm więc chyba nie aż tak mało? dla porównania graco
          citisport ma 29cm - "podobny" wózek ;)
          • aregiec ZAMÓWIŁAM arie CEDRO!!! 02.04.09, 19:44
            Raz sie zyje! :) W sumie jakos specjalnie zaden kolor z tegorocznej
            kolekcji mnie nie zachwyca ale majac 2 typy: moka i cedro
            zdecydowalam sie na cedro bo stwierdzilam ze moze na wiosne i lato
            to bedzie taki wesoly, zywy kolorek :D No nic bede czekac z
            niecierpliwoscia na nia i zobaczymy.
            Uff jakas ulge odczulam jak juz zamowilam :)
            • 2.n.n Re: ZAMÓWIŁAM arie CEDRO!!! 10.04.09, 22:19
              Dziewczyny, mam pytanie - w arii może jeździć dziecko tylko do 15 kg.? Mój synek waży 13, ma rok, z tego co wiem wózek przydaje się do 3,4 roku życia, więc trochę się martwię, czy da radę?? Chciałam kupić Maclarena XLR, ale jego teraźniejsza cena skutecznie mnie odstraszyła i szukam czegoś tańszego, ale bardzo dobrej jakości. Jak to wygląda z wagą dziecka u Was?
              • magda79pn Re: ZAMÓWIŁAM arie CEDRO!!! 10.04.09, 22:32
                mój 3 latek waży ok 15-16kg + ok 5-10kg zakupów i wózek daje radę, inną rzeczą
                jest że mój syn który teraz mierzy ok 104cm głową prawie dotyka budki i
                kolankami tacki.
    • emma30 Re: Aria jest naprawdę rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!! 10.04.09, 22:47
      Poczekam aż się nacieszycie tym wózkiem i będzicie chciały go
      sprzedać za jakieś 10 miesięcy. Odkupię od Was ;)
    • mama_lena Chyba nie jest dla wysokich ??? 12.04.09, 20:47
      Witam,
      jestem nowa na tym forum, przy okazji tego wątku chcę się przywitać i od razu
      zapytać czy wysokie osoby również są zadowolone z Arii? Martwi mnie to, że wg
      opisów ma ok. 80 cm wysokości. Ja mam 170, mąż 180 i wydaje mi się, że to jednak
      mały wózek. Już byłam zdecydowana na Zoopera Twista 2008, ale wolałabym coś w
      podobnej cenie z pełną rączką.
      • magda79pn Re: Chyba nie jest dla wysokich ??? 12.04.09, 20:57
        JA MAM 178CM I JEST OK, MĄŻ MA 184 I TEŻ JEDZIE :) TYLE ŻE RZADKO ;)
        • mamaguciulka Re: Chyba nie jest dla wysokich ??? 12.04.09, 21:00
          ja mam 170cm i jest idealna nawe na korkach:)
          • otiku Re: Chyba nie jest dla wysokich ??? 12.04.09, 22:15
            Mam 175 cm i dobrze mi się prowdzi ten wózek. Dużo lepiej niż zooper
            twist ten to typowo dla niskich ;). Ogólnie jestem po dwóch długich
            spacerach i zakochana w tym wózku. Mąż się śmieje, że nawet drobne
            wady tego wózka przerabiam na zalety.
            • mama_lena Re: Chyba nie jest dla wysokich ??? 14.04.09, 10:56
              Dzięki za odpowiedzi. Nie wiem skąd mi się wzięła ta wysokość 80cm ???, teraz
              doczytałam, że wysokość rączki jest na 99cm. Może ktoś to potwierdzić?
              • magda79pn Re: Chyba nie jest dla wysokich ??? 14.04.09, 11:20
                nie zmierzę bo jak już gdzieś pisałam wózek złożyłam i schowałam chwilowo, ale
                może mieć coś ok 1 metra ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka