Dodaj do ulubionych

Boki zrywac! :-}

IP: *.* 29.08.02, 11:42
Wesole sytuacje z dziecmi w roli glownej zdarzaja sie bardzo czesto. Co wydarzylo sie ostatnio u Was?Pare dni temu...Wykapalismy Alusia, w reczniku zanieslismy do pokoju, wycieramy, a Alus, patrzac sie na swojego siusiaka, z bezgranicznym smutkiem na twarzy: _ Malego mam, malego....A tatus z duza pewnoscia - urosnie, synu urosnie!A ja plakalam ze smiechu...Podzielcie sie humorem!!!!Kaska
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna72 Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 29.08.02, 11:56
      Kamilek wcisnął klawisze do zabawki imitujacej organy i usiłuje je wyciągnąć. W końcu się zdenerwował i uderzył pięścią w zabawkę. Na to tata mówi: Kamilku, nie mięśniami, tylko główką (chodziło oczywiście o pokombinowanie, jak naprawić). Kamilek uderzył czołem w zabawkę... :lol:. Anka.
    • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 29.08.02, 12:17
      Dobre!Sprzed pół roku.Kiedyś włączam telewizor, a tu wyścigi narciarskie.Domi patrząc na to: "O, mama ,Małysze jadą!":-) Agnieszka
    • Gość: olaz Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 29.08.02, 12:28
      Po długiej dyskusji na temat z czego składa się człowiek. Na kolejne pytanie odpowiedziałam : z komórek.Zaaferowana 3 letnia Hania : Niemożliwe, z takich do dzwonienia ?
    • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 29.08.02, 12:43
      Na górskim szlaku tatuś niesie 2,5 letnią Julkę w nosidle. Ja pytam: - Julciu, a znasz jakąś piosenkę O GÓRACH? Julka zaczyna natychmiast śpiewać: - OGÓREK, OGÓREK, OGÓREK, zielony ma.......:lol:Innym razem w trakcie wieczornego przytulania:- Mamusiu, tak baldzo, baldzo, baaaldzo cię kocham!!!Ja: - A za co tak bardzo?Julka z rozkoszą: - Za cieplutkość!- A gdybym była zimna?- To za zimność!! :love:
    • Gość: kn Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 29.08.02, 21:03
      Na wakacjach, w ośrodku wczasowym, poznaliśmy sympatyczną parę z małym pieskiem - Krzyś rwał się do pieska o każdej porze dnia i nocy; usiłując go chwilowo zniechęcić, mówię:- Synku, piesek teraz śpi, jak się obudzi pójdziemy do niego z wizytą.- No dobra... a dasz mi wizytę, żebym miał z czym iść?Kasia mama Krzysia
    • Gość: guest Re: Boki zrywać -o kotku IP: *.* 29.08.02, 22:33
      Moja córka jest na etapie kupowania wszystkiego szczególnie tego co zachwala reklama.Jest taka reklama jak to sprytny kot łapie kite-kat ,ten taki rudasek.Córka prosi kupis mi ,kupis mi .Ja mówię córeczko to jest dla kotków , a ona na to "to jak będę kotkiem to kupis mi".Ja ze zgrozą ,a kiedy ty będziesz kotkiem.Zastanowiła się sekundkę i mówi: no jak będę miauczeć.Ma 3 lata.
    • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 30.08.02, 11:19
      Tatus prosi - Gabrysiu pozwól się pobawić Zuzance twoją laleczką, one też jest dziewczynkna i lubi się bawić lalkami.Gabi na to - Tak jest dziewczynką ale bardziej Zuzią.Bajbus :))
      • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 30.08.02, 11:29
        Mój prawie 1,5 roczny synek ma wśród swoich licznych zabawek, także lalkę i widząc ją 5 letni kuzyn koleżanki zapytał mnie:- A on to jest chłopak czy dziewczynka?- Chłopak- To czemu się bawi lalkami? - nie mógł się nadziwić :-)PozdrawiamMagda
    • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 30.08.02, 11:27
      Wróciłam właśnie wczoraj z wakacji ,mój Jasio w naszym pensjonacie poznał koleżanke która musiała wcześniej wyjechać i z tego powodu strasznie płakała Jasio na to ,do właściciela pensjonatu,Józio ona płacze za mną !Najgorsze jest to że mówił to z szelmowskim uśmiechem na twarzySzlismy na spacerek i Jasio cos tam chciał ,powiedziałam ż e po obiedzie a Jasiek na to "umowa jak w banku"Kocham moje dziecko!Iwo
      • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 30.08.02, 20:36
        Michasia (w pazdzierniku 3) nad morzem, nie mogła spać. "mamo nie mogę spać, pies szczeka" a ja "to co mam zrobić, rzucić w niego butem?", "tak, tylko nie moim!twoim!".Zuzia (7) też na wczasach, dobijała się do łazienki, gdzie jej rodzice, czyli my, się kąpaliśmy. "mamo otwórz", "nie mogę, ubieramy się", a ona na to błagalnym tonem "nie będę się śmiać...". Załamaliśmy się...Uczyłam Michasię adresu (w razie zgubiena na plaży) i pytam "gdzie ty mieszkasz?", a ona "w polskiej ziemi".Zuzia: "mamo widzisz tego psa? jak byłam na wycieczce to był zupełnie taki sam. Tylko innej rasy."Widząc kury: "a te kogucice to co robią?"
    • Gość: bati Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 30.08.02, 22:28
      Oglądaliśmy z mężem film dokumentalny, Natalka (17 m-cy) przeglądała książeczki. Nagle scena: ucieka człowiek, a za nim pędzi lew. Mała, która uwielbia zwierzęta zerknęła w telewizor z zainteresowaniem. Lew jest coraz bliżej, człowiek praktycznie nie ma szans, ostatni skok i lew rzuca się na człowieka przewracając go. W tym momencie Natalka kwituje z filozoficznym uśmiechem: Bach !Basia
    • Gość: 21081970 Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 31.08.02, 02:47
      Marianna (2 latka) przybiega do mnie z krzykiem, Mamusiu! Mateusz ma chorego cipaska~!! Innym razem mówi: Zrobiłam Ci kawę tylko z wody bo ta z herbaty jest niezdrowa...Gośka
      • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 31.08.02, 16:11
        Maja(2 lata)siedząc z rodzicami w swoim pokoju"to moj potój,a ten z komputerem to potój taty"-mieszkanie mamy dwupokojowe-tata pyta"a gdzie jest pokój mamy?"Maja staje na środku przedpokoju rozgląda się i pokazując na kuchnie mówi"ten,taki inny"smileLUIZA
      • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 14.09.02, 19:16
        moja czternastomiesieczna malgonia widziala,ze dmucham na gorace jedzonko zanim jej je podam na lyzeczce.wie nawet,ze to gorace bo raz sie sparzyla.ktoregos wieczoru zrobilismy sobie z mezem w piekarniku grzanki.podalam je na stol.kiedy wrocilam do kuchni malgonia stala przed piekarnikiem i z calych sil w niego dmuchala...
    • Gość: franciszek Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 31.08.02, 22:26
      Julka( dwa latka)chodzi z telefonem zabawka i rozmawia:marzen swiat ma slodki smak mimo...dalej tak niewyraznie ze trudno zrozumiec. Pytam z kim rozmawiasz? Z Dominika ( moja kolezanka), a co robi Dominika? Ona robi chlopczyki z takim panem...Albo : co robi twoja lala w lodowce? -pytam. Studzi sie,- a ja niemadra pytalam. Julia pyta: Kto to jest? Mariusz-odpowiadam. Tata Mariusz?Nie, drugi Mariusz. Drugi tata? -docieka moje dziecko. Kasia
      • Gość: Patrynia Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 31.08.02, 22:36
        Już nie mogę sie doczekać kiedy moje dziecko podrośnie i będzie sprawiało mi tyle śmiechu co Wam ale napiszę co mówiła 3-letnia bratanica mojego męża.Gdy byłam jeszcze w ciąży teściowa opowiadała co to robił mój mąż a co jego brat jak byli mali a Gabrysia po chwili milczenia pełna powagi stwierdziła "takie są dzieci"Potem mi powiedziała :"uródź chłopczyka tylko żeby był grzeczny".A największy przebój to był podczas niedzielnego obiadu u teściów.Mówi do dziadka:-dziadek a ty jesteś Piko Poko-a dlaczego?-bo masz tylko dwa zęby (niestety ale to prawda)
    • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 09.09.02, 08:58
      Julia (2 lata i 8 mies.) wraca z ubikacji bez majtek. - Julciu, załóż majteczki! - mówi babcia.- Niee! - odkrzykuje Julka - nie mogę! Bo włożyłam WSZYSTKIE nogi do jednej nogawki!- A ile masz tych nóg? - śmieje się babcia.- No jak to ile? Dwie!!!:lol:Julka bierze dwie łyżeczki i skrobie nimi babcię po ramieniu.- Co ty robisz? - pyta babcia.- Zjadam cię! - odpowiada Julia, (no tak przecież to oczywiste)- O widzisz, mam cię pełno na łyżeczce, mniam! - dodaje Julka i z apetytem oblizuje pustą łyżeczkę.
    • Gość: aga102 Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 09.09.02, 13:06
      Mój Dominik (2,5 roku) na tych wakacjach oswajał się z wodą. Ubezpieczany przez tatusia robił pierwsze "kroki" w niewielkim basenie. W pewnym momencie tatuś mówi do synka :"no, a teraz rób tak jak piesek" a Dodek na to :"hau hau hau".:D
    • Gość: agnieszkaku Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 10.09.02, 11:35
      Marcinek lat 3,4 debiutuje w przedszkolu, nic niejadł przez cały dzień, pani pyta: -Marcinku czym ty żyjesz?-ja żyje rozumkiem!-a na długo ci wystarczy tego rozumku?-na długo.****Tatuś nie zdał egzaminu na prawo jazdy i dziadek mówi, że ojciec będzie jeździł gołą pupąmpo nie cheblowanej desce, a Marcinek stanowczo i z oburzeniem, że nioe na żadnej desce tylko samochodem!
    • Gość: Adzia Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 11.09.02, 07:29
      A to kwiatuszek ze wczoraj.Dominika zna dwie dziecinne modlitwy, które sobie odmawia - w jednej jest prośba o zdrowie mamusi i tatusia, a druga, żeby Anioł strzegł od wszystkiego złego.Wczoraj rano powiezdiała coś w tym guście:"Do Ciebie Boziu rączki podnoszęo zdrowie mamusi i tatusia złego..."
    • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 11.09.02, 11:21
      Wracamy z zakupów. Ja niosę swoją siatę, a Jaś (wtedy nieco ponad 2 latka) z dumą niesie swoją małą reklamóweczkę, a wniej jogurcik.Widzę, że dziecko jakoś dziwnie trzyna siatkę, więc mówię: "Jasiu, weż sobie za uszy reklamówkę-będzie ci lepiej."Na to Jaś natychmiast usiłował założyć sobie reklamówkę na WŁASNE ucho.Bardzo był zdziwiony, że się śmieję...
    • Gość: guest Przychodzi Kubuś do lekarza.... IP: *.* 11.09.02, 11:43
      Mój Kubuś ma roczek - no bez dwóch tygodni. W tej chwili przechodzi trudny okres ząbkowania - wszystkie 4 dwójki wyżynają się jednocześnie co objawiło się wysoką gorączką, nieprzespanymi nocami i brakiem apetytu. Objawy typowe jak na ząbkowanie. Poszłam więc do lekarza a zapytana o dolegliwości wymieniam: temperatura, brak apetytu .... katar, lekarz pyta "a kaszel ?" Ja odpowiadam zgodnie z prawdą " nie kasztu nie ma", na to mój synek zaczął udawać że ma kaszel. Tata nauczył go tej sztuczki, a mały teraz się popisał."to maten kaszel czy nie ?" - skwitował z uśmiechem lekarz.
    • Gość: Basiaczek Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 11.09.02, 13:49
      Mój Przemek ma 3 latka i uwielbia zaczepiać nieznajomych ludzi, którym z daleka krzyczy grubym głosem z poważną miną: "Dzień dobry, Dzień dooobryy !"- Zaczepia sąsiadkę na schodach i mówi:"O, jak Pani dzisiaj ładnie wygląda, czy pani sie gdzieś wybiera ?"- do mamy: A ty gdzie masz siusiaka?, Dziewczny nie mają siusiaków -na to mama, Acha, już wiem masz w brzuchu!!"- krzyczy zadowolony Przerywniki "Cholela jasna!" , "O, lany boskie", "Bo się przewrócę", "Chyba pęknę ze śmiechu" itp. I wiele, wiele innych, o których później.
    • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 14.09.02, 21:57
      Kubuś (lat 6)bawił się w pokoju przy włączonym tewizorze w którym leciał program o tym na jakich warunkach i kiedy nasz kraj wejdzie do Unii Europejskiej.Słuchał,słuchał po czym przyszedł do kuchni i zapytał:"mamo a jak będziemy iść do tej unii to zabierzemy wszystkie rzeczy z naszego domku?"
    • Gość: Kamila Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 15.09.02, 04:40
      Od urodzenia namietnie fotografujemy naszego synka, ale nigdy nie pozwalalam, zeby mial robione zdjecia "na golaska", zawsze zaslanialam go pieluszka. Kiedy synek mial niecaly m-c i po ktorejs kapieli wypadla "sesja fotograficzna" moj maz koniecznie chcial go sfotografowac golutkiego na co ja oczywiscie glosno zaprotestowalam, a on patrzac na synka mowi: - Przeciez on ma identycznego jak ja, wiec nie musi sie wstydzic :lol:PozdrawiamKamila
      • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 15.09.02, 14:57
        ... on patrzac na synka mowi: > - Przeciez on ma identycznego jak ja, wiec nie musi sie wstydzic :lol:> > Pozdrawiam> KamilaA to się chłopu udało :lol: :lol: :lol: :lol:
    • Gość: Franckrzyzak Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 15.09.02, 15:21
      Dowcip z mający ponad 14 lat - Mój syn Raduś :cry: bardzo o coś płakał, babcia poirytowana długim płaczem wnusia pyta:"A któż Cię zrobił!?", na co Raduś przez łzy odpowiada "taaataaa" :lol:Około trzech tygodni temu poleżeliśmy sobie dłużej w łóżku, z czego skapliwie korzystała nasza :love: Anusia :love: (14 miesięcy) z częstliwością co 15 minut przysysając się do cycusia. Mama w końcu pyta: "Aniu czy Ty umiesz robić coś innego?" na co Ania z cycusiem w buzi przecząco pokręciła głowką mrucząc "ymm" :D :lol: :hello:Pozdrawiam i życzę dużo radości z Waszych POCIECHFranek
      • Gość: guest Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 15.09.02, 19:27
        Mój synek (Krzyś 2 latka) podczas przygotowania do spanka zapytał się mamusi: Czy tatuś ma siusiaka?- Ma - odpowiedziała mama- A ja, mam siusiaka? - zapytał Krzyś- Masz.- A ty, masz siusiaka?- Nie, nie mam.- To sobie kup!!!pozdr.Jarek
    • Gość: AM Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 15.09.02, 19:54
      Ludzie, dzieciaczki sa cuuudowne!Zapisujcie wszystkie powiedzonka, zeby nie umknely.amo
    • Gość: Adzia Re: Boki zrywac! :-} - do Redakcji "Dziecka" IP: *.* 16.09.02, 06:27
      Kochana Redakcjo! Tyle tu ciekawych historyjek - czy to aż się nie prosi o wydrukowanie w miesięczniku? ;-)Pozdrawiam Agnieszka
    • Gość: Anias Re: Boki zrywac! :-} IP: *.* 16.09.02, 07:50
      Marek (3lata i 4 mies) poszedł z babcią do kościoła. Babcia dała mu jak zwykle pieniążki, żeby położył na tacę. Kiedy to zrobił szepnął babci na ucho:-Babciu, już zapłaciłem, możemy już iść!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka