Dodaj do ulubionych

mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to normalne czy rośnie mi zboczeniec?

IP: *.* 09.09.02, 09:41
Mamy chłopców - Waszych opinii jestem szczególnie ciekawa...Mój Piotruś, do tej pory całkiem niewinne dzieciątko liczące sobie 20 miesięcy :D , od jakiegoś czasu przed zaśnięciem, po obowiązkowym drapaniu po pleckach, opowiedzeniu bajeczek, pogłaskaniu policzków i pocałowaniu w czółko, nie przekręca się na bok jak kiedyś tylko....Tylko wkłada sobie między nogi swego ukochanego słonika przytulankę :what: i najzwyczajniej w świecie oddaje rozkoszom cielesnym płynącym z aktywnego ocierania się o ową sponiewieraną w tym momencie przytulankę :ouch:No i jak powinnam prawidłowo zareagować co by na przyszłe lata nie zwichrować psychiki dziecka? Kategorycznie zabronić? Przyzwolić? No i czy to normalne? Czy wasi chłopcy - synkowie też to mieli? Minie? czy to tylko mój Piotruś tak sobie umila życie?Zaniepokojona lekko (na razie) Lilka :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: Asik25 Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to normalne czy rośnie mi zboczeniec? IP: *.* 09.09.02, 11:02
      Mój siostrzeniec w podobnym wieku (chyba miał wtedy 2 latka) był na etapie "a ja wam pokaze co mam pod majtkami" czyli robił ciągłe pokazy swojego ptaszka. Czasem na zdjeciach dopiero zobaczylismy co potrafił pokazac "w ostatnim momencie". Przeszło mu i teraz jest przecietnym 10 latkiem. Nie wiem czy to podobna sytuacja i czy Ci pomogę, my w każym razie nie robiliśmy z tego afery bo mieliśmy nadzieję, że przejdzie tak jak dłubanie w nosie.Asia
    • Gość: guest Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to normalne czy rośnie mi zboczeniec? IP: *.* 09.09.02, 12:24
      Lilly, mój szarpie swojego siusiaka od kiedy odkrył że go ma :-) i nic w tym dziwnego. Odpieluszanie wiąże się z odkrywaniem funkcji siusiaka i tyle.Acha, pamietam jak jeszce w ubiegłym roku moja mama przewijaać Jacusia dmuchała mu na pupkę i podczas tego dmuchania siusiak mu stanął. Babcia się speszyła, po czym stwierdziła, ze skoro sprawia mu tym przyjemność to dmuchac nie przestanie :hap:
    • Gość: Padlinka Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to normalne czy rośnie mi zboczeniec? IP: *.* 09.09.02, 12:53
      Moja coreczka tez tak robi, z przerwami jakies pol roku albo i wiecej. Kladzie się na brzuszku z raczkami miedzy nogami. Najwazniesza zasada to odwracanie uwagi, jeśli zaczyna tak robic należy jak najszybciej go czyms zajac. Mi się tak udawalo w dzien np. zaczynalam wtedy ciagac ja za nogi po lozku (bardzo się przy tym smiala), ale gorzej było wieczorami, kiedy robila tak do snu i wszelka moja interwencja konczyla się rozespaniem. Ale na to tez znalazlam sposób: tylko jak lezy na boczku opowiadam jej jej ulubione historyjki. Teraz ma 17 miesiecy i robi to coraz rzadziej. Niestety oduczanie dlugo trwa, wiec trzeba być cierpliwym.
    • Gość: guest Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to normalne czy rośnie mi zboczeniec? IP: *.* 09.09.02, 13:50
      może zacytuję fragment "dziecka" spocka:niemowlęta: w drugiej połowie życia badają swoje narządy płciowe tak samo jak przyglądają się palcom u rąk i stóp, studiują poszczególne części ciała na chybił trafił. dotykając narządów płciowych odczuwają przyjemność, ponieważ zapamiętują te odczucia od czasu do czasu celowo dotykają narządów płciowych.małe dzieci: w wieku od 18 do 30 miesięcy zaczynają być świadome różnic płciowych. naturalne zainteresowanie organami płciowymi w tym czasie prowadzi do częstszej masturbacji.masturbacja: trzylatki masturbują się od czasu do czasu, jeśli wcześniej im tego nie zabraniano albo nie powstrzymywano ich przed tym. w tym wieku chłopcy i dziewczynki otwarcie zdradzają zainteresowanie ciałem drugiej płci i jeśli się im na to pozwoli, spontanicznie się bawią w pokazywanie i dotykanie. zabawa w dom albo w lekarza pomaga dzieciom zaspokoić ciekawość seksualną. dzieci mogą także dotykać narządów płciowych kiedy są spięte, przerażone.i jeszcze:wszystkim niemowlętom ogromną i niczym nieograniczoną przyjemność sprawia poznawanie własnego ciała, zwłaszcza okolic ust i organów płciowych. z czasem - w zależności od tego, jak otoczenie malucha reaguje na jego zmysłowość - niemowlę zaczyna łączyć pewne emocje i pojęcia z odczuwaną przyjemnością. jeśli niemowlęciu powie się "nie rób tego! to brzydko" zaczyna ono łączyć odczucie przyjemności z dezaprobatą. choć może zaprzestać podobnych zachowań, pragnienie odczuwania przyjemności nie zniknie, a malec nie zrozumie, dlaczego tak przyjemna czynność jest zabroniona.pozdrawiam
      • Gość: Lilly Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to normalne czy rośnie mi zboczeniec? IP: *.* 09.09.02, 14:02
        Wszystkim mamom dziękuję :hello:
    • Gość: DorotaO. Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to normalne czy rośnie mi zboczeniec? IP: *.* 09.09.02, 14:30
      To podobno normalne, ale wiem że np. w przedszkolu dzieci śmieją się z chłopca, który "bawi się siusiakiem".A może zrezygnuj z głaskania po pleckach? Ja w pewnym momencie musiałam ograniczyć czułości względem mojego synka, po prostu dostawał wzwodu. I może nie dawaj tego słonika. Niech zasypia np. trzymając cię za rękę. Teraz mój synuś ma 6 lat. Zdarza się, że mu "rośnie siusiaczek". Wmówiłam mu, że to znaczy że chce mu się siusiu. Idzie się wysiusiać i po problemie, już nie ma ochoty na miętolenie ptasia.
      • Gość: Anita53 Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to normalne czy rośnie mi zboczeniec? IP: *.* 09.09.02, 15:34
        Dziewczyny spokojnie - to zadne zboczenie tylko normalna rzecz. Nazywa sie to onanizm dzieciecy - wynika z zainteresowania dziecka swoim cialem. Dziecko - niezaleznie czy chlopiec czy dziewczyna poznaje swoje cialo dotykajac i ogladajac (kolegow/ rodzenstwo/rodzicow)obserwuje roznice, zauwaza ze pewien sposob dotyku sprawia mu/ jej przyjemnosc. Bez paniki, nalezy dziecku wyjasnic zeby sie nie dotykalo w miejscach publicznych tylko jak jest same. Najlepiej dawac dziecku jakas inna zabawke, zainteresowac czyms innym. Nie nalezy za to karcic !!!!!Poczytajcie sobie najlepiej A. Samsona "Dobra milosc" ten watek jest tam poruszony i bardzo jasno wytlumaczony.Zly odruch rodzicow w tym wypadku moze "skrzywic" psychike dziecka jesli chodzi o jego seksualnosc. Zachecam do lektury.
    • saszanasza Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to norma 06.02.14, 16:15
      to normalny etap, przejdzie z czasem, potem znowu "wróci"wink
      w ogóle się tym nie przejmuj i broń boże nie gań dziecka za to. najlepiej nie ingeruj, ew. spróbuj zająć go czym innym
      • beataj1 Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to norma 06.02.14, 16:43
        Oj chyba nie przejdzie. Raczej nie teraz. Tym bardziej że synek ma już skończone 13 lat smile
        • saszanasza Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to norma 06.02.14, 17:01
          rzeczywiście....że komuś się chciało ekshumować taką staroć....
          • budzik11 Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to norma 06.02.14, 19:50
            saszanasza napisała:

> rzeczywiście....że komuś się chciało ekshumować taką staroć....

Wygląda na to, że to ty go wyciągnęłaś.
            • saszanasza Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to norma 07.02.14, 15:22
              oj nie, nie! ona już była "na górze"
              • saszanasza dodam.... 07.02.14, 15:26
                że to rzeczywiście dziwne, bo jestem jedyną osobą która wpisała się w roku 2014, tyle że ja nawet nie wiem, jak szukać wątków archiwalnychsad
                u mnie na ipadzie wątek był wśród innych "na wierzchu", być może wina przeglądarki....nie wiemsad
      • magdagg2 Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to norma 06.02.14, 16:58
        a jak sie znajduje watki sprzed 12 lat? wink
    • sunlife44 Re: mój synek się hmmmmm..... onanizuje- to norma 06.02.14, 16:17
      mój synek za dwa tygodnie kończy 3 latka. Jakiś rok temu jak pożegnaliśmy się z pieluchą to przez pół roku temu systematycznie dotykał swojego siusiaka, potem coraz rzadziej. Na początku się z tym krył widać było że go to krępuje. Jak go przyłapałam kolejny raz to zapytałam go "co Ty robisz? Pokaż mi" I pokazał mi że ściska sam siusiaka i on w tym czasie mu że tak powiem "staje" potem doszło że zaczął ściągać majtki i mówić "zobacz zobacz mama siusiak mi urósł... " kończyło się to odpowiedzeniem "tak? to nałóż majtki żeby nie zmarzł" działało to na niego bo akurat miał etap że nie lubił latać na golasa. potem zdarzało się to ale już bardzo rzadko, a teraz od jakiś 3 miesięcy cisza, skończyły się zabawy siusiakiem. więc myślę ze po prostu zapoznawał się ze swoim ciałem.
    • camel_3d norma. 06.02.14, 18:03
      nie rob teatru..przejdzie mu.

mlody sobie poduszke wkladal smile)
      • ann.afrodyta Re: norma 07.02.14, 09:26
        zgadzam sie, moj tez sie dotyka juz mniej niz kiedys ale nie ma co sie przejmowac, ja swojemu tylko tłumaczę zeby nie robil tego brudnymi raczkami, zdziwiony tylko ze rano robi sie duzy ale tato wytlumaczyl ze tak sie chlopcom robi i na chwile obecna wiecej o nic nie pyta
    • mama_amelii Wow watek sprzed 12 lat heheh 07.02.14, 13:40
      Teraz tio juz pewnie Piotrsmile
    • zona_mi mamamaleosia 10.02.14, 15:37
      Zapraszam do zapoznania się z regulaminem, którego stosowanie akceptowałaś, zakładając konto na Gazeta.pl i przestań spamować. To forum dyskusyjne, a nie linkownia ankiet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka