katarzyna251 28.07.04, 22:35 Nasz "Erikson" urodzil sie 20.09.2002. Jak mial 14 miesiecy mowil pelnymi zdaniami- teraz nie da sie go przegadac. Czy inni Panowie o tym imieniu tez tak nawijaja? za to nie chce korzystac z nocnika... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barborka11 Re: Eryk 08.10.04, 21:20 Hej, a nasz urodzil sie 20.06.2004 i teraz ma 3,5 miesiaca. majac 2 m-ce zaczal gaworzyc, a teraz w ciagu dnia "gada jak najety". Chyba w tym imieniu cos jest. ale z nocnikiem to mnie nie pocieszylas. pozdrawiam pa basia Odpowiedz Link
j_aga Re: Eryk 28.12.04, 19:17 Nasz synek urodził się 19.06.2002 r. Też jest straszną gadułą i mówi tylko całymi zdaniami, nie uznaje pojedyńczych słówek . Jest strasznie ruchliwym dzieckiem, co było widać od chwili urodzin, a nawet w brzuchu, bo już panidr. mówiła, że będzie dziecko z temperamentem. Chociaz nie mam pojęcia skąd u niego tyle energii, bo jest strasznym niejadkiem. Odpowiedz Link
melba76 Re: Eryk 15.01.05, 20:45 Zawsze chciałam mieć Eryka i Idę, na razie mam Idę Pozdrawiam Was, to piękne imię - powiedzcie, jak je zdrabniacie? I czy podoba się otoczeniu? Odpowiedz Link
eviki Re: Eryk 18.01.05, 15:50 mój eryk ma juz półtora roku,przed jego urodzeniem zarzekałam sie że nie będę mówić eryczek nieraz tak zdrabniam czasem też eri ,eryś . Generalnie otoczeniu spodobalo sie to imię przy czym zauważylam mała tendecje im ktos starszy tym bardziej sceptycznie do tego imienia podchodził,ale przeważnie zawsze spotykam sie z miłymi komentarzami. Odpowiedz Link
cari33 Re: Eryk 04.05.05, 17:51 Moj Eryk ma juz 11lat i przypomnialo mi sie jak z malutkim jechalam trmwajem,strasznie plakal.ja go uspakajalam... Eryczek to tamto.Nagle jakas zachwycona babcia krzyknela :o to jak Eryk Forester.Dopiero w domu ktos mnie uswiadomil o takim swietnym serialu,ktory byl wtedy na czasie Odpowiedz Link
olioliwa Re: Eryk 15.09.06, 17:56 Autor: blanka33 Data: 14.09.06, 21:08 Oj, stoczyłam wielki bój o to imię, rodzina z Gliwic w tym teściowie nie odzywali sie do mnie przez kilka miesiecy - że to niby germańskie. Tak na prawdę to imię skandynawskie i takie miało być, proste i dobrze brzmiące w każdym języku - na wypadek gdybyśmy mieli zamiar wyjechać zagranicę. A wymyśliłam je w czasie nauki norweskiego - jeden z bohaterów tak miał na imię. Postawiłam na swoim i jakoś dziwnie teraz sie wszystkim podoba. Odpowiedz Link