Dodaj do ulubionych

kompletny uśmiech

IP: *.* 23.12.02, 13:04
WitamNapiszcie mi proszę drogie Mamy w jakim wieku Wasze dzieciaczki mogły się poszczycić wszystkimi ząbkami mlecznymi? Mój synek ma 19 miesięcy i brakuje mu ośmiu. Tak się zastanawiam jak to wygląda u innych dzieci.Dziękuję i podrawiamKasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: kompletny uśmiech IP: *.* 23.12.02, 13:06
      Moja małą miała 23 miesiące i miała juz wszytkie przy czym osiem ostatnich wyrosło niepostrzeżenie
      • Gość: guest Re: kompletny uśmiech IP: *.* 23.12.02, 13:19
        Aa moja Kasia (20 miesięcy) nie ma tylko piątek.Pozdrawiam Pyza
    • Gość: halina Re: kompletny uśmiech IP: *.* 23.12.02, 16:14
      Lena ma 21 miesiecy i nie ma piatek :)
    • Gość: guest Re: kompletny uśmiech IP: *.* 24.12.02, 01:54
      Witaj! nie martw się, mój synek ma 2 lata i 8 miesięcy, a dopiero przed kilkom atygodniami wyszły mu ostatnie trzonowe zęby. Ponoc, im później zęby się wyrzynają tym są mocniejsze, bo nają więcej czasu na mineralizację. Pamiętam dziewczynkę, która miła 15 miesięcy i dziury w zębach trzonowych. Horror, a mój dwa miesiące od niej młodszy miał raptem 4 zęby na krzyż.
    • Gość: guest Re: kompletny uśmiech IP: *.* 24.12.02, 21:48
      kasia, ponoc dzieciom zeby rosna przez 18 mcy (wyczytalam to gdzies i jeden pediatra mi tak powiedzial). czyli do daty wyrosniecia pierwszego zeba dodaj osiemnascie miesiecy i bedziesz wiedziec kiedy doczekacie sie kompletnego usmiechu. Moj franio pierwszy zabek mial w wieku 10,5 mca wiec liczac wedle tego co wyzej majac dwa lata i cztery mce bedzie w pelni uzbionysmilepozdrowkafran
    • Gość: wyroślaczka Re: kompletny uśmiech IP: *.* 25.12.02, 19:24
      WitamDzięuję wszystkim za odpowiedzi. Wykrakałam z tym pytaniem. Noc następującą po dniu napisania tego postu miałamm z głowy, ponieważ mojemu synkowi przedzierały się górne trójki. Nie wiedziałam co się dzieje, bo byłam nastawiona na dolne i dolne dziąsełka oglądałam, a tu nic nie widać. Myślałam, żę może brzuszek go boli albo co i dopiero ranem mówię do niego:"synku, pokaż mamusi gdzie cię boli?", a on włożył paluszka do buzi i pokazał dziąsełko na górze. Zaglądam, a tu dwie trójki widać!!Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiamKasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka