Dodaj do ulubionych

jaka pasta?

IP: *.* 08.02.03, 22:31
Chcialabym sie Was spytac jakiej pasty do zebow moze uzywac moj 9-miesieczny prawie 6-zebny brzdac? Na razie myje mu zabinki przegotowana woda lub rumiankiem ale moze to juz czas na paste? Pytalam lekarki, powiedziala, ze ok, tylko zeby kupic cos odpowiedniego w aptece. Bylam w dwoch i jedyna rzecza jaka mi dali byla Homeodent2. Znacie? A moze jest cos lepszego? Pozdrawiam wszystkie Mamusie! Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia22 Re: jaka pasta? IP: *.* 08.02.03, 22:53
      Moja dentystka jest zdania, ze pastę do zębów, wystarczy wprowadzić około drugiego roku życia. Wcześniej nie ma potrzeby, bo dziecko nie je słodyczy i innych korzystnych dla próchnicy produktów. Należy dbać jedynie o czystość ząbków, czyli przecierać je lnianą szmatką i już.PozdrawiamMadzia
      • Gość: guest Re: jaka pasta? IP: *.* 09.02.03, 13:04
        Mój Jasiek uwielbia mycie ząbków pastą Chicco; bananowa i truskawkowa. Nie ma w niej fluoru i dzieci mogą ją łykać.Jakiś czas temu (niedawno) był post właśnie o pastach bez fluoru dla najmłodszych. Dziewczyny polecały tam także inne pasty.Warto poszukać.PozdrawiamAniaMagdalena Malinowska-Orfinger napisała/ł:> Moja dentystka jest zdania, ze pastę do zębów, wystarczy wprowadzić około drugiego roku życia. Wcześniej nie ma potrzeby, bo dziecko nie je słodyczy i innych korzystnych dla próchnicy produktów. Należy dbać jedynie o czystość ząbków, czyli przecierać je lnianą szmatką i już.> Pozdrawiam> Madzia
      • Gość: guest Re: Przepraszam za cytat IP: *.* 09.02.03, 13:07
        Magdusiu!Przepraszam za niepotrzebne cytowanie Twojego postu, przez pomyłkę nacisnęłam złą ikonkę. Odezwę się na priva w "naszej" sprawie.
    • Gość: Aluc Re: jaka pasta? IP: *.* 09.02.03, 11:33
      prawie roczny Maksio z ośmioma zębami zadowala się samą szczoteczką, zwilżoną wodą :) w tym wieku chodzi raczej o wyrobienie nawyku mycia zębów, niż faktyczne mycie, o ile oczywiście bobas nie wcina słodyczy ;) z pastą poczekamy jeszcze co najmniej parę miesięcy
    • Gość: guest Re: jaka pasta? IP: *.* 09.02.03, 14:26
      Witam My używamy pasty elmex polecił ją nam nasz pediatra i uważam że to jest dobry wybór.Pozdrawiam i życze powodzenia w szczotkowaniu.Sylwia
    • Gość: asiaks Re: jaka pasta? IP: *.* 10.02.03, 08:09
      Wtam, rzeczywiście na pastę jeszcze trochę za wcześnie, ale zapisz sobie na przyszłość: Nenedent i Putsi (obie bez fluoru i cukru oczywiście) :)
    • Gość: ksta Re: jaka pasta? IP: *.* 10.02.03, 08:52
      Jak dotąd znalazłam jedynie pasetę dla maluchów od 1 roku życia. Nazywa się BOBINI i ma smak cukierkowy. Moja 1,5 roczna córka bardzo chętnie ją zajada podczas mycia zębów.Kasia
      • Gość: guest Re: jaka pasta? IP: *.* 10.02.03, 18:40
        Ania (prawie 15 m-cy) na razie myje ząbki samą wodą, ale kupiliśmy jej pastę elmex dla dzieci, którą mamy zamiar wprowadzić za jakiś bliżej nieokreślony czas
    • Gość: bma Re: jaka pasta? IP: *.* 12.02.03, 16:44
      A ja słyszałam, że pastę się wprowadza, jak dziecko umie już wypłukać buzię i wypluć wodę ? Co wy na to ? Moja mała ma prawie 2 latka i nie umie wypluć wody, tylko ją łyka, więc czyścimy wodą (córcia nie je słodyczy). Może już powinnam wprowadzić pastę bez względu na umiejętność płukania buzi ? Wiele z Was pisze, że pasta dla maluchów może być zjadana ...Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka