triada1301 04.01.07, 10:29 Pytam czysto z ciekawości,u nas jabłko z melisą BOBOVITA. Podawajcie tez proszę firmę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 10:33 Limonkowo-cytrynowa (taka z "kapsułkami soku") z Biedronki I dla mnie tez pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalcahn Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 11:28 ułatwiająca trawienie Hippa( koperek itp). Nic wiecrj moje dzieciątko nie chce pic Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 11:49 U nas woda. I sok jabłkowy. Te herbatki to blee - sam cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszynka79 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 12:18 U nas malinowa z różą- Hipp oraz uspakajająca (mieszanka ziół lipa, rumianek, melisa)Hipp. Jeśli robi się je wg. przepisu- nie są wcale słodkie. a poza tym ten "cukier " to glukoza a nie sacharoza Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 13:27 A glukoza to juz nie cukier? www.dami.pl/~chemia/gimnazjum/gimnazjum10/organiczna9.htm Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 13:47 u nas malinowa herbapolu - gorzka Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 13:56 U nas tak samo malinowa z dzika różą Hippa sypię małą płaska łyżeczkę i nie muszę słodzić. Ach nie uzywamy z mężem cukru i nie trzeba pamiętać o jego zakupie. Zawsze tez mały lubi ułatwiającą trawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 16:37 U nas malinowa Herbapolu (bez dosładzania) i inne smaki tej firmy (np. dzika róża, leśna). Czasami sok ze świeżo wyciśniętyych pomarańczy albo Bobovity melisa z czymś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 19:34 Jabłko - melisa Hipp, a najgorsza pomarańczowa Hippa. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 04.01.07, 20:19 Moja córa pije Bobovita Ziołowa. Jabłko z miętą nie chciała.Pluła. www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszynka79 do osmanthus 05.01.07, 08:50 nie napisałam że herbatka jest bez cukru, tylko że słodzona glukoza. Glukoza to cukier prosty-mniej "niezdrowy" niż sacharoza- czyli cukier złożony (uzyskiwany z buraków. Wole dac małemy herbatkę słodzoną glukozą niz inne soki/syropy i inne "cuda" dosładzane zwykłym białym cukrem. A poza tym glukoza czyli cukier prosty jest potrzebny do rozwoju tkanki miesniowej oraz stanowi doskonałe paliwo dla komórek nerwowych. Wiem cos o tym bo mam doktorat z biochemii i pracuje na AWF. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 05.01.07, 09:58 Mój synek ma awersję do wszelkich granulatów za to chętnie pije zwykłą herbatkę z miodkiem i cytryną albo rumiankową.Nie znosi też wszelkich soczków typu-bobofrut. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 05.01.07, 12:10 moj najbardziej do picia lubi wode zwykla przegotowana lub mineralna. Czasami kawe zbozowa z mlekiem Nie lubi sokow, herbat itp. cudow - a im slodsze tym gorsze Co nie moge to napoje gazowane - pilby hektorlitrami - na szczescie nie kupujemy, gorzej u kogos Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 05.01.07, 21:48 z herbatek to malinowa z różą Hippa ale najczęściej pija moje kompoty wieloowocowe,niesłodzone Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 05.01.07, 21:53 Moja uznaje tylko wodę i mleko. Czasem sok jabłko/mięta tymbarku. Zdrowy, bez sztucznych cudeńków. Odpowiedz Link Zgłoś
masumi2006 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 06.01.07, 20:27 U nas wszystko co pachnie trawą jest super,tzn: Z Hippa i Bobo Vity - na przeziębienie -ułatwiająca trawienie - rumianek -ziołowa -jabłko z melisą zwykła miętowa parzona w torebkach expressowych - chętnie pije uspokajającą z Hippa,ale wolę mu jej nie podawać,bo zamiast go uspokajać ona go POBUDZA!(nie wiem dlaczego,ale ilekroć się jej napije staje się wulkanem energii,a o spaniu w nocy moge zapomnieć...) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter woda z sokiem (przeczkowym, malinowym 06.01.07, 21:56 Herbapolu). Woda oczywiście przegotowana. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 14.01.07, 14:49 Zielona z trawą cytrynową. Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 14.01.07, 15:19 Malina z dziką różą z Bobovity. Na początku glukoza, herbatki z Hipp'a odpadają, bo mój mały ma bóle brzucha po ziołach a nawet owocowe herbatki z tej firmy mają domieszkę ziół. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 15.01.07, 01:25 Malinowa i owoce lesne z Herbapolu, nieslodzona, torebka na szklanke. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap80 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 15.01.07, 12:18 A my razem pijemy wode,a herbata to rooibos z miodem Odpowiedz Link Zgłoś
jawn7 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 10.02.07, 14:48 Moje dzieci piją wodę mineralną a takze herbatki ziołowe firmy Phyto Pharm o nazwie RUBINKI(do kupienia tylko w aptekach).Jest to linia dla dzieci;znajdziecie tam herbatki na różne dolegliwości oraz owocowe.Mają kolorowe zabawne opakowania i nie znajdziecie w nich grama cukru.Zawsze można dosłodzić miodem lub glukozą.Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 10.02.07, 15:25 Z herbat na pierwszym miejscu jest miętowa bez cukru, na drugim herbata czarna z cytryną i cukrem. Chętnie piją też kawę zbożową [zwykłą] z mlekiem bez cukru, duże ilości mocnego kakao [oczywiście z cukrem i szczyptą soli], do tego soki których mam ogromną kolekcję z własnych ogrodowych owoców [z cukrem]. Poza tym chętnie piją różne ziołowe herbatki z ziół z ogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: BoboVita malinowa z dziką różą 10.02.07, 21:19 i owocowe Saga czasem z odrobiną brązowego cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia59 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 11.02.07, 12:08 moja córcia pije owocową z BOBOVITY. bardzo ją lubi.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia1111 Re: Ulubiona herbatka Waszych dzieciaczków. 11.02.07, 12:19 malinowa, wieloowocowa, owoce leśne - herbatki ekspresowe z Biedronki dzika róża z jabłkiem, dzika róża z porzeczką - Saga słodzę lekko miodem Odpowiedz Link Zgłoś