Dodaj do ulubionych

co potrafią roczniaki :)

09.03.07, 11:48
Napiszczie co potrafią robić Wasze Roczniaki
Mój synek potrafi: przewracać kartki książki papierowej, przesłuwać stolik,
odsuwać szuflady, otwierać szafki, włączyć telewizor i zmienić kanał smile,
wyciągną CD z kieszonki . A co potrafią Wasze Maluchy?
Obserwuj wątek
    • ika1979 Re: co potrafią roczniaki :) 09.03.07, 13:34
      Mój mały od jakiegos czasu nie pozwala się karmić tylko sam,poza tym telewizor
      też włącza i wyłącza,kartki też przewraca i gazety kolorowe ogląda przy tym
      takze konsumuje smile)Szafki mam zabezpieczone bo nie dawałam rady z układaniem
      niestety szuflad nie dało rady i co chwile wyciaga swoje rajtuzy i zakłada
      sobie na głowę.Potrafi z małą pomocą się rozebrać np.z piżamki,samodzielnie pić
      ze zwykłego kubeczka ale wodę z wanny smile)Od jakiegoś czasu lata z odkurzaczem
      (ale nie właczonym) i odkurza mieszkanie oprócz tego wyciaga śmieci z
      kubła,pranie z pralki(czyste i brudne) a jego hobby to myszka od komputera i
      wszelakie kable jakie dostrzeże.Aaaaaaa i jak cos mu nie po nosie to zaczyna
      płakać i tupać.
      Pozdrawiam smile)))))
    • chiqita7 Re: co potrafią roczniaki :) 10.03.07, 00:34
      Mój maly,potrafi wyciagac po kolei wszystkie swoje ksiazki-przewraca strony i
      wpatruje sie w obrazki, pokazuje paluszkiem na zwierzatka które mu powiem,
      pokazuje czesci ciała, np. oczy, nos, uszy, szuflady sa ciagle w obrocie.
      Ostatnio, maz wział gwizdek od czajnika(nigdy nie uzywany), i zagwizdał nim
      raz, podał go synkowi, a on go wział i zaczał gwizdac- teraz to jest jego
      najciekawsza zabawka. Robi to co sie mu powie, mówie "przynies piłke, wstanie i
      idzie ja przyniesc,albo "załoz bucika"- popatrzy ze bucik lezy obok wezmie go i
      próbuje przykładac do stópki! Czasem nie moge sie nadziwic, co mu przyjdzie do
      głowy!
      • mama_frania Re: co potrafią roczniaki :) 11.03.07, 00:35
        Mój synek umie sprzątac (to znaczy bierze jakaś scierczkę i wszystko nią
        wyciera- podłogę, półki, szafki), mąż nauczył go zabawy w indian, więc potrafi
        cały czas gadac przykładając jedoczesnie rękę do ust- wydaje też dźwięki mrucząc
        i dotykając palcem warg. Poza tym próbuje zakładac sam buty i spodnie (tyle że
        próbuje wkładac je przez głowę). Uwielbia rysować- jak widzi kredki to sie od
        razu śmieje i wyciąga rączki. Robi papa nawet nie proszony- wystarczy, ze ktoś
        otworzy drzwi od mieszkania i zacznie wychodzić. Oczywiście wyciąga wszystko z
        szuflad i szafek kuchennych i układa po swojemu n.p. na półkach z książkami. I
        uwielbia chować się do szafy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka