syla7 09.03.07, 11:48 Napiszczie co potrafią robić Wasze Roczniaki Mój synek potrafi: przewracać kartki książki papierowej, przesłuwać stolik, odsuwać szuflady, otwierać szafki, włączyć telewizor i zmienić kanał , wyciągną CD z kieszonki . A co potrafią Wasze Maluchy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ika1979 Re: co potrafią roczniaki :) 09.03.07, 13:34 Mój mały od jakiegos czasu nie pozwala się karmić tylko sam,poza tym telewizor też włącza i wyłącza,kartki też przewraca i gazety kolorowe ogląda przy tym takze konsumuje )Szafki mam zabezpieczone bo nie dawałam rady z układaniem niestety szuflad nie dało rady i co chwile wyciaga swoje rajtuzy i zakłada sobie na głowę.Potrafi z małą pomocą się rozebrać np.z piżamki,samodzielnie pić ze zwykłego kubeczka ale wodę z wanny )Od jakiegoś czasu lata z odkurzaczem (ale nie właczonym) i odkurza mieszkanie oprócz tego wyciaga śmieci z kubła,pranie z pralki(czyste i brudne) a jego hobby to myszka od komputera i wszelakie kable jakie dostrzeże.Aaaaaaa i jak cos mu nie po nosie to zaczyna płakać i tupać. Pozdrawiam ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chiqita7 Re: co potrafią roczniaki :) 10.03.07, 00:34 Mój maly,potrafi wyciagac po kolei wszystkie swoje ksiazki-przewraca strony i wpatruje sie w obrazki, pokazuje paluszkiem na zwierzatka które mu powiem, pokazuje czesci ciała, np. oczy, nos, uszy, szuflady sa ciagle w obrocie. Ostatnio, maz wział gwizdek od czajnika(nigdy nie uzywany), i zagwizdał nim raz, podał go synkowi, a on go wział i zaczał gwizdac- teraz to jest jego najciekawsza zabawka. Robi to co sie mu powie, mówie "przynies piłke, wstanie i idzie ja przyniesc,albo "załoz bucika"- popatrzy ze bucik lezy obok wezmie go i próbuje przykładac do stópki! Czasem nie moge sie nadziwic, co mu przyjdzie do głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: co potrafią roczniaki :) 11.03.07, 00:35 Mój synek umie sprzątac (to znaczy bierze jakaś scierczkę i wszystko nią wyciera- podłogę, półki, szafki), mąż nauczył go zabawy w indian, więc potrafi cały czas gadac przykładając jedoczesnie rękę do ust- wydaje też dźwięki mrucząc i dotykając palcem warg. Poza tym próbuje zakładac sam buty i spodnie (tyle że próbuje wkładac je przez głowę). Uwielbia rysować- jak widzi kredki to sie od razu śmieje i wyciąga rączki. Robi papa nawet nie proszony- wystarczy, ze ktoś otworzy drzwi od mieszkania i zacznie wychodzić. Oczywiście wyciąga wszystko z szuflad i szafek kuchennych i układa po swojemu n.p. na półkach z książkami. I uwielbia chować się do szafy Odpowiedz Link Zgłoś