Dodaj do ulubionych

Czy taki rowerek....

04.04.07, 16:31
bedzie dobry dla 17-miesiecznej kobiety? wink Jestem w trakcie poszukiwan, bo
mala az pieje do rowerkow. Zaznaczam, ze chodzi mi o rowerek tylko na ten rok
(w przyszlym,jak bedzie chciala sie uczyc jezdzic- dostanie taki z pedalami
blizej). Czy on jest ok? Tzn stabilny? Moze ktoras mama miala/widziala taki
rowerek? Ja niestety tylko w necie...A jesli nie ten, to jaki?
Bede wdzieczna za rady. smile
www.allegro.pl/item180470298_rowerek_ze_sterowaniem_kolyska_pozytywka_j_190.html
Obserwuj wątek
    • de_la_hoya Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 16:59
      Moim zdaniem bedzie ok
    • mika_007 Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 18:00
      same nie potrzebne bajery
      główna wada -pedały w przednim kole -nie polecane przez ortopedów,bo źle
      rozkłada się ciężar na stopy,dwa-nie wygodnie dziecku pedałować,bo kierownica
      będzie skręcała w tą stronę którą nogą dziecko będzie kładło większy nacisk

lepszy byłby zwykły rowerek z koszyczkiem (jako bajerek) i pedałami na łańcuch
      jak w normalnych rowerach
      • mama_basienki Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 18:11
        Hmmm, tyle tylko, ze ja pisalam, ze nie ma byc to rowerek do nauki jazdy. Wiem,
        ze pedaly na przednim kole sa niewskazane. Ale moja corcia nie ma jeszcze 1,5
        roku, wiec nie sadze, zeby odrazu zasiadla i zaczela pedalowac. W domu ma
        jezdzik i tez trzeba ja wozic smile. A zwykly rowerek nie ma zabezpieczen i mala
        nie utrzyma sie siedzac na nim. Musi miec siedzonko zabezpieczone dobrze. Czy w
        takiej sytuacji nadaje sie ten rowerek?
        Taki zwykly (jak pisalam) dostanie za rok, kiedy juz pewnie bedzie chciala sama
        zasuwac i bedzie stabilnie siedziala na siodelku)
      • mika_007 Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 18:11
        jak lubicie bajerki to coś takiego byłoby dobre -ma i bajerki i napęd łańcuchowy
        www.allegro.pl/item182459214_super_rowerek_z_napedem_na_lancuch_jak_nowy.html
      • mama_basienki Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 18:14
        Tyle tylko, ze (jak pisalam) tu nie chodzi o rowerek do nauki jazdy. Dobrze
        wiem, ze rowerki z pedalami na przednim kole sa do tego niewskazane. Ten
        rowerek bede pchala ja smile, mala ma dopiero rok i piec miesiecy i nie utrzyma
        sie jeszcze na normalnym siodelku, poza tym nie ma w takich "normalnych" wink
        rowerkach oparcia na nozki. Jak pisalam, za rok dostanie taki zwykly rowerek,
        bo podejrzewam, ze bedzie chciala probowac jezdzic.
        Czy w takim badz razie nadaje sie ten rowerek?
        • mama_basienki Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 18:16
          napisalam 2 razy, bo myslalam, ze poprzedni post mi sie skasowal.
          Przepraszam. smile
          • magdamroziuk Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 18:21
            Taki rowerek z łańcuchem to kosztuje parę setek. Większość dzieci jeździ na
            zwykłych, z pedałami na przednim kole i jakoś im to nie szkodzi. Przecież taki
            dwulatek nie jeździ na rowerze pół dnia bez przerwy.
            Ja myślę, że taki rowerek jak pokazuje autorka wątku będzie ok, byleby był dość
            stabilny (niektóre lecą trochę na boki na nierównościach chodnikowych).
            • mama_basienki Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 20:21
              Ten przestawiony przez jedna z dziewczyn rowerek ma 1 wade - nie ma oparcia na
              nozki. Moja mala nie utrzyma nozek na pedalach, nawet jak ja bede pchala
              rowerek. Chodzi o to, zeby ona mogla spokojnie siedziec a mama bedzie
              zasuwac wink. No i nie bedzie problemu z wyciem przy rowerkach innych dzieci.
              Decyduje sie na ten. Nietety nie wiedzialam go, mam nadzieje, ze jest stabilny
              (konstrukcje ma ze stalowych rurek, raczke tez, a ja w sklepach widzialam tylko
              takie z plastikowa- wydaje mi sie, ze moglaby sie polamac taka raczka).

Dziekuje za pomoc, upewnilyscie mnie, ze nie popelniam strasznego bledu chcac
              kupic dziecku taki rowerek. Tym bardziej, ze 5 zl nie kosztuje. smile

Acha, co do bajerow wink, ja nie przepaam delikatnie mowiac ale moja mala kobieta
              kocha miloscia pierwsza wszystko co gra, spiewa, tanczy, grzechocze i jest
              czerwone ;D. Nie mam wiec innego wyjscia jak pozwolic jej na ta milosc. smile)))
              • mala283 Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 20:29
                No rowerek bajerzasty.Fajnie bo ma dwa koszyczki ,a jak wiadomo schowki na
                skarby sa bardzo wazne.My tez mamy z raczka do prowadzenia naprawde fajna
                sprawa(w tym roku raczka wyjeta bo mala juz sama smiga).smile
    • marta28.j Re: Czy taki rowerek.... 04.04.07, 20:29
      My kupiliśmy taki właśnie rowerek dla naszej 15 miesięcznej córci i jest on
      bardzo fajny, stabilny i myślę ,że również bardzo wygodny.Duża frajda dla
      dzieciaczka- polecam.
      • mama_basienki Kupilam :))) 04.04.07, 20:34
        Bardzo wam dziewczyny dziekuje za pomoc. smile)))))))))
        Juz sobie wyobrazam radosc malej. Jak go ogladala na monitoze to byl taki
        pisk.... big_grinDDDDDDD
        • andziulindzia Re: Kupilam :))) 04.04.07, 21:46
          Ty wcale nie chciałaś posłuchać rad tylko przyklasku, że dokonałaś dobrego
          wyboru.
          Widziałam takie rowerki w akcji. Po miesiącu wszystkie te bajerki ci się
          pourywają, a melodyjka będzie skrzeczeć. Rowerki te są bardzo lekkie, a przez
          to bardzo niestabilne i wywrotne.
          A tak na marginesie: moja starsza córka zaczęła samodzielnie pedałować gdy
          miała niecałe dwa lata. I dzieci uczą się pedałować/jeździć na trójkołowych
          rowerkach właśnie, są niższe i łatwiejsze do obsługi niż dwukołowe z bocznymi
          kółkami. No chyba, że stać cię na kupowanie nowego rowerka co roku.
          • mama_basienki Re: Kupilam :))) 04.04.07, 21:55
            andziulindzia napisała:

> Ty wcale nie chciałaś posłuchać rad tylko przyklasku, że dokonałaś dobrego
            > wyboru.

Chcialam porady, czy wybrany przeze mnie rower bedzie ok. Co w tym zlego? Jesli
            bylby zly, to bym go nie kupila. Proste.

> Widziałam takie rowerki w akcji. Po miesiącu wszystkie te bajerki ci się
            > pourywają, a melodyjka będzie skrzeczeć. Rowerki te są bardzo lekkie, a przez
            > to bardzo niestabilne i wywrotne.

Coz, trudno, nic nie jest wieczne smile A jak pisalam - dziecie moje lubi
            melodyjki. No i po to sa baterie, zeby je zmieniac. smile

> A tak na marginesie: moja starsza córka zaczęła samodzielnie pedałować gdy
            > miała niecałe dwa lata. I dzieci uczą się pedałować/jeździć na trójkołowych
            > rowerkach właśnie, są niższe i łatwiejsze do obsługi niż dwukołowe z bocznymi
            > kółkami.

Hm, a moja nie umie odpychac sie na jezdziku i chce zeby ja wozic. smile Byc moze
            nauczy sie sama pedalowac - byloby super, ale sie na to nie nastawiam, w koncu
            ma jeszcze czas. Z opowiesci mojej mamy wiem, ze ja kompletnie nie wiedzialam
            jak jezdzic na takim trojkolowcu - dopiero jak posadzili mnie na dwukolowy (z
            bocznymi kolkami) to sie nauczylam - nie dla kazdego wiec trojkolowce
            sa "latwiejsze w obsludze".
            I gratuluje zdolnej corci. smile

No chyba, że stać cię na kupowanie nowego rowerka co roku.

A to juz, przyznasz moja sprawa. smile Wyraznie napisalam, ze bedzie to rowerek na
            ten rok i ze w przyszlum mala dostanie inny.
            • andziulindzia Re: Kupilam :))) 04.04.07, 23:28
              Moja córka też nie odpychała się na jeździku i kazała się wozić. To nie ma
              znaczenia jak widać.
              A dlaczego nie chciałś słuchać opinii? Bo na każdą negatywną wdawałaś się w
              dykusję argumentując tylko za.
              Miłego użytkowania
    • ecomarta2 Re: Czy taki rowerek.... 05.04.07, 09:43
      A ja myśle że to bardzo dobry wybór!Ja mam podobny już....5 latsmileNajpierw
      jeździła starsza córa,później młodsza.Nie rozsypal sie chociaż był intensywnie
      użytkowany.To jest taka alternatywa dla wózka dla takiego dziecka.Melodyjki
      oczywiście zgineły śmiercią naturalną ale nic sie nie urwało.
    • leokadia206 Re: Czy taki rowerek.... 06.04.07, 11:08
      kupialam taki (z zabka na allegro za 106 zł)dla roczniaka jest zachwycony, brat
      go wozi i jest mnostwo smiechu. Tylko skręcanie go to porażka, instrukcja do
      d..... Małż ciągle nieobecny wiec sama 2 godziny go skrecalam!!!!
      • mama_basienki Re: Czy taki rowerek.... 06.04.07, 11:16
        Ja dzis dostane (wlasnie siedze i czekam na kuriera smile). Skrecac bedzie
        dziadek, ja sie nie dotykam, bo jeszcze bym dziecku popsula... indifferent
    • sylwiabn Re: Czy taki rowerek.... 06.04.07, 11:57
      Moja agatka, ma 1,5 roku, mamy identyczny i jesteśmy b. zadowoleni, ona
      również. Melodyjki już się popsuły, ale z naszej winy, wleciał tam piach i nie
      da się nacisnąc, ale rowerek jest stabilny i wygodnie się go prowadzi, więc
      jeżeli chodzi tylko o wożenie to jest super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka