jotemka 29.05.07, 21:34 ... w jaki sposób je usypiacie? Napiszcie też, czy dziecko spi w zamkniętym, niemowlęcym łóżeczku czy już w otwartym i czy wyłazi przed zaśnięciem, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majan2 Re: O której zasypiają wasze 1,5 roczniaki i... 29.05.07, 21:37 Kladzie sie do lozka o 20.20, ale zanimz asnie bywa ze i ponad godzina (wrr), spi w zamknietym lozku, z wyjetymi szczebelkami. Ktos musi przy niej byc jak zasypia, ale ja czytam jej kilka wierszykow, a potem czytam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika0808 Re: O której zasypiają wasze 1,5 roczniaki i... 29.05.07, 22:13 syn ma 20 msc zasypia w swoim lozeczku (takim dla wiekszych dzieci, bez szczebelek) i czasami wychodzi z niego okolo 2 lub 3 nad ranem jak mu sie przypomni ze chce possac mleczko...ale coraz czesciej zaczyna przesypiac noce.. Odpowiedz Link Zgłoś
gizmaaa Re: O której zasypiają wasze 1,5 roczniaki i... 29.05.07, 23:40 Ja mam łóżeczko turystyczne, więc nie ma mowy o żadnym wyłażeniu w nocy z łóżeczka. Kąpiemy małego przed 20 i mała kolacyjka, grysik, mleczko itp... i zamykamy małego w pokoju, mały usypia w ciągu 15 minut, czasami jeszcze coś tam gada do misia, ale ogólnie nie ma problemu z zasypianiem Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m Re: O której zasypiają wasze 1,5 roczniaki i... 30.05.07, 06:49 Paweł właśnie skończył 13 miesięcy. Zasypia ostatnio o 21 (wcześniej o 20). Kąpiel + butelka + lekkie kołysanie albo zasypia sam, ale w czyjejś obecności. Lila Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Re: O której zasypiają wasze 1,5 roczniaki i... 30.05.07, 08:12 U nas w takiej kolejności: -kolacja -kąpiel lub prysznic -godz.20 leży w łóżeczku z butlą mleka, wypija i zasypia przy kołysankach. Nie wychodzi z łózeczka, bo ma zamknięte jeszcze. Ostatnio w nocy budzi się ok 1 razAle bywało, ze po 5 razy sie budził. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: O której zasypiają wasze 1,5 roczniaki i... 30.05.07, 08:59 moja mała: 1,5 roku zwykle zasypiała ok 20, w naszym łożku, przytulona do mamy lub taty, po wcześniejszym oglądaniu ksiązeczek, śpiewaniu piosenek itd. przenosiłam ją zwykle po zaśnięciu do łożeczka ze szczebelkami, czasem przebudzła sie w nocy- na przytulenie, czasem spała do rana odkąd jest dłużej jasno, pora spania opóźniła się do 21-21 30, a wczoraj ku mojemu zdziwieniu mała sama kazała się zanieść do własnego łożeczka i tam sobie zasnęła po jakiś 15 minutach ( w dzień zawsze spi w swoim łóżeczku). Pewnie do tego dorosła.....a już się trochę bałam, że tak jej zostanie z tym usypianiem w łóżku rodziców..... Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1980 Re: O której zasypiają wasze 1,5 roczniaki i... 30.05.07, 09:36 Moja Zosia spi w zamknietym lozeczku.Byl moment ze szczebelki wyjelam ale wogole nie bylo wtedy szans na spanie.Chodzi spac o godz 20.Zanosze ja do pokoju,podaje butelke i wychodze.Mala jeszcze gada cos tam do siebie albo prowadzi dyskusje z misiami i zasypia.I tak juz chyba od pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1980 rybka z Mini Mini 30.05.07, 09:40 Zapomnialam dodac ze u nas w tej chwili to mala sama ok godz 20 juz krzyczy ze chce aaaaaaa..... bo o tej porze zasypia rybka na kanale Mini Mini.Czasami zdarza sie ze Zosia jest spiaca przed 20 to wtedy wystarczy ze przyjdzie i mi powie "kika aaaa....(czyt.rybka spi) i wiadomo o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: O której zasypiają wasze 1,5 roczniaki i... 30.05.07, 13:15 ok 20:30. kolacja, kąpiel, kołysanka, do łózia ze smokiem i zasypia sam, często słuchając bajek czytanych starszemu synkowi łóżeczko ze szczebelkami Odpowiedz Link Zgłoś