mamamarcysi 24.03.05, 16:32 Marcelinka urodziła się w maju 2004r. Teraz ma już 10,5 msc. Jest strasznym łobuziakiem,ale i kochaną istotką. Czekamy na inne Marcelinki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_madziq Re: MARCELINA 02.02.06, 11:19 Spodziewam sie za niecałe 3 m-ce ujrzeć moja córeczkę. Imię jeszcze nie do konca wybrane, ale maż coś właśnie wspomina o Marcysi. Czy tylko we dwie tu będziemy ?? Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link
1monika Re: MARCELINA 12.02.06, 16:37 Cześć. Jeszcze ja Też mam Marcelinkę, ma prawie 3 miesiące i jest cudna. Imię wybrała starsza córeczka jak jeszcze nie byłam w ciąży. Powiedziała, że chciałaby mieć siostrę-Marcelinkę. No i udało się, od listopada jest z nami mała Marcysia. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link
filipkafilipa Re: MARCELINA 24.09.06, 20:17 witajcie. nie bedzie chyba wiele Marcelek, bo wciąz widzę zdumienie jak mała się przedstawia, ma 5 lat i w jej roczniku to ogromna rzadkość. mam wrażenie , ze teraz coś się zmienia. Imię wymyśliła Aleksandra - miała nadzieję na siostrzyczkę to piękne imię choć muszę się przyznać, ze początkowo nie byłam zachwycona z wyboru Oli -ale obiecałam , że tak nazwiemy dzidziusia jesli bedzie siostrzyczką. Byłam głęboko przekonana, że dzidzius to synek czyli Filip przy nazwisku Filipowicz dodam jeszcze ,ze gdy moja mama dowiedziała sie jakie imię nadaliśmy córci- stwierdziła, że "cóż to za imię...babcia Marcelina to tak, ale takie małe dziecko.... będę do niej mówić Ania" (tak marcelka ma na drugie)a widząc moją minę " no dobra - Mania, M jak marcelka a ania zostanie" pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=42545498&a=42545498 tu o zdrobnieniach Marceliny - część swojej wypowiedzi skopiowałam własnie stamtąd Odpowiedz Link
1monika Re: MARCELINA 18.10.06, 18:31 Cześć Masz rację-to piękne imię. Moja mama juz po narodzinach dzwoniła do mnie i prosiła, żebym się zlitowała i inaczej nazwała dziecko. Babcia załammała ręce, ciotki się śmiały. Nie słuchałam nikogo i dobrze, bo nie wyobrażam sobie innego imienia dla córeczki. Teraz mała Marcelinka ma prawie rok i jest cudna pozdrawiam Odpowiedz Link