Dodaj do ulubionych

Syrop cebulowy

02.07.07, 14:17
Witam wszystkie Mamusie!
Czy mogę dawać syrop cebulowy 20 miesięcznemu dziecku? Z surowej czy gotowanej cebuli? 3x dziennie po 1/2 łyżeczki? A może znacie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie (duże zaflegmienie)? Grozi nam antybiotyk więc bardzo proszę o pomoc!
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • reniuta67 Re: Syrop cebulowy 02.07.07, 14:59
      Ja od zarania dziejow stosuje miksture czosnkowa. 8 zabkow czosnku wyciskam ,
      zalewam sokiem z 1-2 cytryn i dodaje 3 duze lyzki miodu. To wszystko musi
      postac pare godzin- acha dodaje tez troche przegotoweanej chlodnej wody-
      odcedzam i daje po lyzeczce do herbaty 2xdziennie z piciem.Stosuje ja od 16 lat
      ( syn 17 lat, corka 11lati najmniejsza ma 14m-cy).Tej najmniejszej dalam do
      picia czosnek jak miala swoj pierwszy katar w zyciu- w wieku 6 m-cy.I katar
      oczywiscie przeszedl po tygodniu ale obylo sie bez wizyty u lakarza. nie boj
      sie podawac ten czosnek bo to jezt naturalny antybiotyk i twoje dziecko co
      najwyzej moze miec luzniejsze kupy .Przepis dostalam od redakcji "Twojego
      Dziecka" jak moj syn Grzes byl jeszcze maly.Pozdrawiam,Renata
    • reniuta67 Re: Syrop cebulowy 02.07.07, 15:00
      Zapomnialam dodac ze syrop z cebuli tez podawalam i tez pomagal.Renata
    • agniesia59 Re: Syrop cebulowy 02.07.07, 15:02
      syrop z cebuli surowej. kroisz cebulę w kostke wsypujesz do słoiczka trochę
      cebuli trochę cukru i tak dwa trzy razy (warstwy) odstawiasz w ciepłe miejsce.
      i już masz syrop. potem trzymaj go w lodówce bo cebula szybko fermentuje.
      • libra_bb Re: Syrop cebulowy 03.07.07, 01:27
        Mojemu synkowi zaleciła lekarka ten syrop jak miał ok. roczku, ale kazała
        przygotowywać codziennie, bo świeży najlepiej działa. Przygotowywałam zawsze
        wieczorem na następny dzień i dawkowałam właśnie 3x dziennie, ale chyba po całej
        łyżeczce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka