nadrugiemiania 04.02.09, 13:43 Moja 2.5 letnia córeczka śpi w nocy bez pieluchy i nie ma wapdek.Oj żebym sie za bardzo nie pochwalila ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_frania Re: Chwalę się! 04.02.09, 13:46 Gratulacje! Mój trzylatek jeszcze śpi w pieluszce, ale czasem się budzi i woła, ze chce siku. Zwykle pielucha jest rano sucha, al jak mu nie założę na noc to na 200% się zesika do łóżka, więc jeszcze nie jego pora na noc bez pieluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
nadrugiemiania :-) 04.02.09, 13:51 A wiesz mamo frania, że moja córka cały czas budziła się z mokrą pieluchą.Byłam u koleżanki, której córka jest w wieku mojego dziecka i one były na etapie odpieluchowywania w dzień i w nocy jednocześnie.Normalnie jej pozazdrościłam i uznałam,że skoro mała nie nosi pieluchy w dzień od około 22 m-ca życia to czas najwyższy,żeby w nocy też przestała.Obiecałam jej nagrodę jeśli sie uda.Niestety jest to piekielnie droga Liana i Aleksa z Diamentowego Pałacu.No cóż, ale rzecz warta świeczki.Może spróbuj przekupić dziecko jakimś prezentem , który by bardzo chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: :-) 04.02.09, 14:05 najlepsze jest to że jemu ta pielucha wyraźnie przszkadza (co wieczór jest marudzenie, ze on niechce), ale jak mu nie założę to po pół godzinie leje w łózko (a tuż przed spaniem idzie się odcedzić i na noc nie pije). Na razie doceniam to, że się budzi na sikanie około 23 (jak mu wtedy nie założę pieluchy to do rana zwykle ma już sucho). dam mu jeszcze trochę czasu i tak już jest postęp, bo jakieś 2 miesiące temu musiałam mu ze dwa razy w nocy pieluchę wymieniac bo zwyczajnie przesiąkała tak lał. Teraz jak rano wstanie to czuć, z jest zsikana, ale nie az tak strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: :-) 05.02.09, 10:22 Uważam, że nie da się przekupić fizjologii. Jesli dziecko nie jest jeszcze gotowe, to przekupywanie może przynieść więcej szkody niz pozytku - np. dziecko może zacząć się jąkać, by odreagowanie stresu związany z koniecznością suchych nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
nadrugiemiania Może 13.03.09, 22:31 U nas ma rację bytu.Moje dziecko nie sika do łóżka, niespi z pieluchą.I dopóki magia prezentu bedzie dawała efekt, dopóty będę ją stosować .U dziecka mojej szwgierki też działała. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomek8311 Re: Chwalę się! 04.02.09, 21:36 Oby nie przechwalic. Moje slodkie dziecko nie uzywa pieluchy od wieku 1,5 roku w dzien i w nocy Zawsze wolala nawet w srodku nocy . Nie zdarzaly sie wpadki. A teraz od paru tygodni a juz ma 2,5 roku jak jej nie dopilnuje to zrobi kupe w majtki i sie tym nie przejmuje. Rece opadaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myroad Re: To i ja sie pochwale ;p 05.02.09, 10:32 Mój miał 2 lata jak przestał sikac do pieluchy w dzien a miesiac pozniej w nocy Pewnego dnia powiedziałam mu że nie ma pieluchy i spi w majtkach , były moze z 4 wpadki nocne a pozniej już tylko lepiej. Teraz ma prawie 3 latka i jedenym jego przewinieniem jest że zamarzylo mu sie pare razy zrobic siku do słoika ewentualnie jakiegos pudełka :} ;p Odpowiedz Link Zgłoś
alex_78_2006 Re: To i ja sie pochwale ;p 07.02.09, 09:58 I moja 2.5 latka śpi bez pieluchy jakieś 4 miesiące i też nie siusia w łóżko, a w dzień bez pieluchy chodziła już przed swoimi 2 urodzinami i wołała siusiu i kupę na nocnik, naprawdę ale mamy mądre dzieci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a-w Re: Chwalę się! 07.02.09, 11:17 Moja córcia (27 miesięcy)zaczęła regularnie korzystać z nocnika jak miała 22 miesięce, wówczas też przestała korzystać z pieluch w dzień, a miesiąc później również w nocy. Po zrobieniu siusiu przed spaniem, przesypia całe noce bez wpadek. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_s Re: Chwalę się! 08.02.09, 01:07 Gratulacje! U nas na razie też bez pieluch, do września :p Odpowiedz Link Zgłoś
latosie Re: Chwalę się! 08.02.09, 10:12 gratuluję wszystkim mamą i ich dzieciaczkom które nie sikają już w nocy do pieluszki... niestety moja córcia (3 latka) jeszcze nie opanowała tej sztuki..ale jestem dobrej myśli... Odpowiedz Link Zgłoś