kinia4444 05.02.09, 08:10 Kochani, w jaki sposób oduczyć 3,5 latka spania w nocy w pieluszce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariola1315 Re: Pieluszka u 3.5 latka 05.02.09, 10:03 Przed spaniem zaprowadź go do łazienki i niech zrobi siusiu. Połóż normalnie w majteczkach a pod prześcieradło podłóż folię (na wypadek gdyby zsiusiał się w nocy); w nocy wysadź go raz na śpiąco (niech zrobi siusiu) i lepiej będzie jakby ktoś dorosły spał przez kilka nocy z dzieckiem. Będziecie mogli w ten sposób kontrolować czy kręci się i czy chce mu się siusiu w nocy. Po kilku nockach powinno być już dobrze. My tak robiliśmy. Powodzenia Mateuszek ma Łukaszek ma Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pa Re: Pieluszka u 3.5 latka 06.02.09, 12:52 Mój był co prawda trochę mniejszy, ale też długo się wahałam przez rezygnacja z nocnej pieluszki, bo ta zawsze rano była mokra, Któregoś dnia po prostu mu jej nie założyłam (oczywiście upewniwszy się, że się wysikał przed pójściem do łóżka) i rano było sucho, w kolejne dni też - nigdy od tego czasu nie zdarzyło mu się zsiusiać w nocy, nie wstaje też na siusiu. Czasem wręcz rano muszę mu przypominać o siusiu. Tyle że 3,5 latkowi pewnie trzeba jeszcze dodatkowo wytłumaczyć, że pieluszki sie skończyły czy coś - żeby się nie zestresował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Pieluszka u 3.5 latka IP: *.chello.pl 03.07.09, 22:53 mam na imie krzyś mam 33 lat mieszkam w Kędzierzynie szukam dziewczynę z Kędzierzyna która będzie mnie przebierać w czyste pieluchy i karmić z butelki ze smoczkiem{lubie pić bebiko1 na noc} chyba mam mokro w majtkach niech ktoś mnie przebierze Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kosk Re: Pieluszka u 3.5 latka 06.02.09, 14:43 Witam. Na pewno warto porozmawiać z maluchem o zmianie, powiedzieć ,ze jest już duży i wygodniej mu będzie spać bez pieluszki, tylko musi robić siusiu przed spaniem, a w nocy jak mu się zachce wołać i może do nocniczka, żeby było bliżej i szybciej? Zabezpieczyć materac podkładem z folii, i nie stresować się w razie katastrofy - a może od razu się uda? i na pewno doceniać i chwalić każdą "suchą" noc. Powodzenia! ak Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_kowalska Re: Pieluszka u 3.5 latka 25.02.09, 13:57 Ja mam ten sam problem. Mój synek ma 3 lata i 4 m-ce.Prze okolo 4 m- ce budzil sie z sucha pielucha az tu nagle znow zaczal sikac.Ale wiem czemu,niestety w nocy pije.Chyba musialabym go najpierw oduczyc picia w nocy a potem spania bez pieluchy.Nie wiem co robic Odpowiedz Link Zgłoś