Dodaj do ulubionych

Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja!

15.08.09, 21:59
Wakacje sie kończą, więc może czas zacząć myśleć o wznowieniu spotkań KK?
Na początek może napiszcie w jakie dni i o której godzinie Wam najbardziej pasuje.
Obserwuj wątek
    • askg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 19.08.09, 11:25
      Ja wprawdzie mieszkam w Lubinie ale chętnie odwiedze Klubik ;-)
      Zielona czy wrocław to dla mnie ta sama odległość ;-)Mam nadzieje że moge do Was zaglądnąć
      Czekam na jakiś termin
    • beatazet Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 19.08.09, 16:13
      Wracam do pracy więc w tygodniu z czasem kiepsko tzn. względnie popołudnia
      pewnie od 16 w większości będę wolna. Weekendy mam wolne raczej. Na spotkania
      się piszę choć za wiele nie nosimy, ale w wakacje kilka razy tak :)
    • mysia125 Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 20.08.09, 11:13
      O, i fajnie :)
      A moze w Tygodniu Bliskosci wezmiecie udzial?

--
      Kasia z Chustomanii
      • petisu Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 20.08.09, 14:39
        Chętnie!
    • edelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 20.08.09, 12:23
      No ja w tygodni to chyba tez nie bardzo dałabym radę, bo pracuję i od września
      starsza córa do przedszkola idzie, więc zanim ją odbiorę i dotrę do domu...
      Także chyba weekend, czy właściwe chyba sobota zostaje tak jak było:)

A gdzie spotkania miałyby być?:)
      • petisu Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 20.08.09, 14:40
        Zaraz pod Twoim domem. ;)
        • edelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 20.08.09, 15:18
          hehe no tak właśnie się zastanawiałam czy w tej Oazie:)
          No to ja na bank chętna jestem na spotkania:)
    • petisu Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 26.08.09, 23:01
      UP!
      • edelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 27.08.09, 21:39
        no jak dla mnie wciąż sobota najlepiej:)
        Ewentualnie piątkowe popołudnie:)
        Ale to od września, tak? Bo tam chyba jeszcze remonty jakieś trwają...
        • askg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 12.09.09, 20:57
          Już wrzesień...
          Ustalona jakaś data, dzień spotkań???
          • edelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 13.09.09, 10:19
            Właśnie wczoraj spotkałam się przez przypadek z Petisu:)
            Wstępnie rozmawiałyśmy o sobocie 19 września, ale to jeszcze niech Petisu
            potwierdzi:)

U nas winobranie i widziałam jedną mamę z chustą (no druga, po pierwszą była
            Petisu:)). Miała bardzo ładną chustę różową z brązowymi paskami, ale nie była to
            vatanai. I dzieciątko było zamotane na biodrze (no brawie). Muszę w końcu się
            zabrać za to wiązanie:)
            • lhasa1 Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 16.09.09, 14:23
              witam, czy data spotkania ustalona?
              chetnie przylacze sie do klubu!
    • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 16.09.09, 15:16
      Witam, my rowniez z checia dolaczymy :)
      • edelka Petisu! Czy spotkanie 19.09.2009 aktualne? 16.09.09, 22:30

• petisu Re: Petisu! Czy spotkanie 19.09.2009 aktualne? 16.09.09, 22:37
          Jak są chętne, to dlaczego nie. :)
          Dzis miałam pogadanke w tej szkole rodzenia. Znajduje sie na Jagiellonki.
          Jaka godzina by Wam odpowiadała?
          • kachna_zg Re: Petisu! Czy spotkanie 19.09.2009 aktualne? 16.09.09, 22:49
            My sie dopasujemy :) mamy wolny caly dzien
          • jusder mi pasuje ok 12 tej. :-) 17.09.09, 10:49
            • petisu Re: mi pasuje ok 12 tej. :-) 17.09.09, 16:38
              To niech 12 będzie.
              Spotkanie w szkole rodzenia Oaza na Anny Jagiellonki 25.
              Jeszcze potwierdzę po telefonie do Reni w sprawie klucza. :)
              • edelka Re: mi pasuje ok 12 tej. :-) 17.09.09, 21:39
                będziemy:)

I czekamy na potwierdzenie:)
                • petisu Re: mi pasuje ok 12 tej. :-) 18.09.09, 19:50
                  Potwierdzam. Jutro 12, Anny Jagiellonki 25
                  Aczkolwiek będziemy musiały sobie znaleść inne lokum. :/ Szczegóły jutro.
                  • lhasa1 Re: mi pasuje ok 12 tej. :-) 18.09.09, 20:52
                    czy nie bedzie wam przeszkadzalo jesli wezme 2ke dzieci Mloda 6mcy i
                    starszaka 2,5 roku? nie ma z kim zostawic a chce bardzo sie spotkac?
                    • jusder Re: mi pasuje ok 12 tej. :-) 18.09.09, 21:23
                      dawaj
                      :-)
                    • edelka Re: mi pasuje ok 12 tej. :-) 18.09.09, 21:28
                      ja tez z dwójką będę!
                      To przecież nie mają być tylko spotkania mam:)
                      A ja będę z dwoma dziewuchami:) 10 miesięcy i 3,5 roku:)
                      Więc będą miły dzieci towarzystwo:)
                  • jusder Re: mi pasuje ok 12 tej. :-) 18.09.09, 20:52
                    bedziemy na 200%
    • edelka czy któraś z a Was ma... 18.09.09, 21:31
      chustę kółkowa lub poucha?
      Chciałabym zobaczyć i może się przymierzyć?
      • kachna_zg Re: czy któraś z a Was ma... 18.09.09, 21:44
        my mamy poucha, mozemy zabrac :)
        • edelka Re: czy któraś z a Was ma... 18.09.09, 21:51
          super:) bardzo dziękuję:)
          • petisu Re: czy któraś z a Was ma... 18.09.09, 22:35
            Chwilowo nie mam swojej kółkowej, następnym razem przyniosę.

Koło szkółki jest plac zabaw, więc starszaki można tam z moim mężem wyprawić. :D
    • petisu Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 19.09.09, 16:33
      Dzięki dziewczyny, fajnie było! :)
      • edelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 21.09.09, 08:48
        :) Dzięki i do następnego razu!:)
        • lhasa1 Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 24.09.09, 12:26
          buu nie bylam..:(( zapalenie zatok mnie takie dopadlo ze caly
          weekend spedzilam pod prysznicem lejac wode na glowe:(
          dajcie koniecznie znak kiedy kolejne spotkanie!
          • petisu Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 24.09.09, 22:56
            Ooo! A to pomaga?
            Ja się mogę spotykaj jak tylko mi sie starsza odchoruje.
            • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 27.09.09, 20:32
              Spotkanie było super:) !! Chusta elastyczna Gabi sprawdza się dla mojego
              maluszka. Jak w niej chodzę po lesie obok domu to mamy spacerujące z wózkami
              dopytują się o nią :).
              • lhasa1 Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 28.09.09, 16:31
                goraca woda pomaga, fajny tez termofor na lebek:)
              • edelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 28.09.09, 21:49
                super, że chusta się sprawdza:)
                Prosimy o pokazanie nam maluszka następnym razem:)
              • jusder Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 29.09.09, 16:31
                no i fajnie!!
                wstaw może jakieś foty. :-)
                • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 01.10.09, 20:33
                  Foty chetnie wstawie tylko podpowiedzcie jak to tutaj sie robi.
    • edelka kolejne spotkanie? 01.10.09, 22:27
      Planujemy jakieś? Na kiedy? Gdzie?
      • petisu Re: kolejne spotkanie? 02.10.09, 20:32
        POdobno możemy w Kseni, muszę dogadać szczegóły. Niestety chwilowo zasmarkane
        jesteśmy, więc jutro nie dam rady.
        • edelka Re: kolejne spotkanie? 02.10.09, 21:33
          akurat nie miałam na myśli konkretnie tej soboty, tylko ogólnie ustalenie
          jakiegoś terminu:)
          My też katar mamy niestety i nie wiem czy tak łatwo się go pozbędziemy, bo już
          się trochę ciągnie...
          • petisu Re: kolejne spotkanie? 02.10.09, 22:14
            Ja mam wolną sobotę za 2 tygodnie (w nastepna wyrywam sie do fryzjera i MUSZĘ :))
            • edelka Re: kolejne spotkanie? 05.10.09, 12:05
              na razie nie mam planów na 17 października:)
              Ktoś jeszcze byłby chętny?
              • witchy83 Re: kolejne spotkanie? 28.07.10, 12:58
                Dziewczyny, spotykacie się jeszcze?:) Bo ja po zakupie chusty tkanej chętnie bym
                się spotkała, może byście mi pokazały co i jak?:) Narazie mam elastyczną, jakoś
                sobie z nią radzę:)
                • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 01.08.10, 21:19
                  Witam!Ja także jestem początkującą chusto-mamą spod Zielonej Góry i
                  jestem zainteresowana spotkaniem z mamami noszącymi. Mój synek ma
                  niecałe sześć tygodni, 2 tyg. temu kupiłam chustę długą elastyczną,
                  mam wiele pytań i chętnie się spotkam :)
                  • kachna_zg Re: kolejne spotkanie? 06.08.10, 08:51
                    Dziewczyny najlepiej kontaktowac się z Petisu :) ja w razie czego coś tam też mogę pokazać. Mieszkam pod zielona ale prawie codziennie w zielonce bywam. kontakt do Petisu jest na jej stronie gugu-gaga.pl :)
                  • luliluli Re: kolejne spotkanie? 06.08.10, 09:24
                    Przyłączam się:)
                    właśnie siedzę z dzieckiem w chuście po raz pierwszy samodzielnie
                    zawiązanej:P strasznie jestem ciekawa, czy wyszło mi to prawidłowo.
                    Mój synek ma dopiero 15 dni, więc moja dyspozycyjność jest obecnie
                    na bardzo marnym poziomie, liczę, że dzięki chuście to się zmieni:)
                    a wtedy chętnie wybiorę się na jakieś spotkanie:)
                    • petisu Re: kolejne spotkanie? 07.08.10, 00:56
                      Moghę się umawiać na kawę i chust macanie w przyszłym tygodniu jakoś (pod koniec
                      lepiej). Narazie Młodsza ma ospę, więc siedzimy w domu.
                      • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 07.08.10, 09:36
                        super! jestem chętna, czekam na dokładniejszą informację kiedy i
                        gdzie :)
                        • kachna_zg Re: kolejne spotkanie? 09.08.10, 18:59
                          a my w tym tygodniu chyba nie damy rady :( Maćka dopadła angina...
                          • witchy83 Re: kolejne spotkanie? 23.08.10, 22:18
                            kupię chustę i będę Was molestować:)
                        • fizbach Re: kolejne spotkanie? 02.09.10, 21:45
                          Piszcie tylko kiedy, ja jestem chętna :)
                    • luliluli Re: kolejne spotkanie? 03.09.10, 11:49
                      A jak przyjdę z najbardziej rozwrzeszczanym dzieckiem na Ziemi, to mnie nie
                      wygonicie?;)
                      dopiero zaczynamy zapuszczać się gdzieś poza swoje osiedle, bo wciąż mam
                      stracha, że mi się krzykacz obudzi i dopiero będzie...
                      PS wiecie, że Ksenia (szkoła rodzenia) wyniosła się do domku na Zacisze? mają
                      teraz duuużo miejsca, więc może w razie braku lepszych możliwości, będzie można
                      wynegocjować jakiś kawałek kanapy na spotkanie:)
                      • fizbach Re: kolejne spotkanie? 06.09.10, 14:19
                        luliluli napisała:

> A jak przyjdę z najbardziej rozwrzeszczanym dzieckiem na Ziemi, to mnie nie
                        > wygonicie?;)
                        > dopiero zaczynamy zapuszczać się gdzieś poza swoje osiedle, bo wciąż mam
                        > stracha, że mi się krzykacz obudzi i dopiero będzie...

Rozwrzeszczane dzieci nam nie straszne! ;)

https://www.zapytajpolozna.pl/cache/0264145081f450c77c001d920ff60354-962b83062f1ed4d84d35c2c65d4d03ef.png
                        • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 06.09.10, 19:22
                          Ja jak już to przyjdę z dwójką- jedno rozwrzeszczane, drugie trochę mniej, więc spoko ;) im nas więcej tym weselej! :)
                          • kachna_zg Re: kolejne spotkanie? 06.09.10, 20:18
                            Dziewczyny, dzisiaj babcia doniosła mi, że na ul. Kasztanowej chodzi mama i nosi maleństwo tak jak ja ;P a reszta to w wózkach jeździ :) Czy to któraś z Was mieszka w tamtych okolicach? :)
                            A co do spotkania to ja cały czas chętna, najlepiej jak starszak w żłobku :D
                            • adanko77 Re: kolejne spotkanie? 06.09.10, 22:28
                              to tyle tu jest zielonogorzanek? wow Ja sie wlasnie zanosze do chustowania i chetnie sie spotkam (tylko jeszcze chusty nie mam) :-)
                              • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 06.09.10, 22:39
                                ja tez sie pisze :), cos sama nie moge sobie poradzic z plecaczkiem; a ostatnio widzialam chusciocha lub chuscioszke w Fokusie, czy to ktoras z Was ? :)
                                • witchy83 Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 00:32
                                  Ja mam nowego ślicznego hopka i też chętnie się spotkam z kimś mądrzejszym;)
                                  Ja wczoraj po deptaku się przechadzałam i trochę sensacji wzbudzałam;))
                                  • petisu Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 01:15
                                    No to mówcie kiedy.
                                    W sobotę widziałam tatusia z synkiem w Katji! (w sumie w sobotę moja Mila też kolorystycznie robiła za synka, więc nie dam sobie głowy uciąć, ze to chłopczyk był:))
                                    • kachna_zg Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 08:05
                                      Petisu, a w sobote to my was widzieliśmy :) Staliście na światłach przy wenusie. Zgadza się?
                                    • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 11:12
                                      to moze w sobote po winobraniu? 18 wrzesnia ? pasuje Wam? tylko pytanie jeszcze gdzie?
                                      • witchy83 Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 11:54
                                        Pasuje:)
                                      • luliluli Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 13:06
                                        Pasuje:) Jako mama żarłoka chętnie spotkam się gdzieś gdzie będę mogła go nakarmić bez społecznego ostracyzmu (gdyż dziecko moje zazwyczaj jada, rycząc i się o co popadnie wściekając, bekając i szalejąc...);)
                                      • fizbach Re: kolejne spotkanie? 09.09.10, 08:59
                                        18 mi pasuje :)
                                        O której? Też przyniosę jakieś otulacze ;)
                                • luliluli Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 13:03
                                  jak byli w pasiaku niebieskim to my;) nasz pierwszy raz publicznie poza osiedlem, z duszą na ramieniu robiliśmy zakupy ubrankowe:D
                            • luliluli Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 13:09
                              Za to moja teściowa doniosła mi, że jakaś mama chustuje się w okolicach Auchana, a co gorsza została w tym Auchanie przez mą teściową zaczepiona:P Teściowa jest pod wrażeniem dzieci chustowych, uważajcie;)
                              • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 16:55
                                Ożesz, to byłam ja! Nie co gorsza, bardzo sympatyczna babeczka, żebym ja taką teściową miała (nie żebym się skarżyła, hehe ;) ) Powiedziała, że jej synowa też tak nosi i się chciała kilka rzeczy mnie zapytać, bo nie chciała wypytywać synowej, zeby nie wyszło, że się wtrąca ;) więc jej grzecznie odpowiedziałam :) Mówiła, że wtedy jej wnuczek (chyba?) miał coś koło 3-4 tyg. i dość dużo płakał, a chusta była lekiem na całe zło :) Na koniec kazałam nawet pozdrowić synową od innej "mamy noszącej", pozdrowiła??? Nawet szukałam Cię na chusty.info :)
                                • luliluli Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 20:43
                                  oo, nie pozdrowiła:D pewnie była pod zbyt dużym wrażeniem - nie mogła wyjść z podziwu, że robisz zakupy a dziecko śpi;)))
                              • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 17:00
                                18 mi pasuje, ale nie wiem czy wszystkim? wstępnie z dziewczynami rozmawiałyśmy na chustach, że najlepiej jest w indyjskiej, jest najprzystępniejsza dla dzieci :)
                                • witchy83 Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 20:02
                                  co to jest indyjska? to na placu pocztowym?:)
                                • luliluli Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 20:45
                                  O proszę, nigdy tam nie byłam, super. Będzie gdzie przechadzać się z nagim cyckiem??:P pytam bo moje dziecko domaga się odbijania na stojąco;)))
                                  nie no, nie dramatyzuję, ale to będzie moje pierwsze wyjście z dzieckiem w miejsce prawdziwie publiczne! Fokus się nie liczy, bo tam jest dużo zakamarów:D
                                  • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 21:22
                                    Ja też tam nie byłam :) ale ponoć to jest zaprzyjaźniona z chusto-mamami restauracja, więc ok :) szkoda, że chusty.info nie działają, bo bym linka podesłała, gdzie była ta rozmowa :(
                                    • luliluli Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 21:28
                                      akurat kiedy postanowiłam się zarejestrować:P rozmowę przeczytałam, bo forum działało przez moment, więc jestem nawet zarejestrowana, ale nie mam jak wysłać posta:) to ja byłam na Leśnym w tej turkusowej, teraz chadzam też w czerrrwonej, więc łatwiej mnie zauważyć;)))
                                      • witchy83 Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 21:35
                                        Dziewczyny, ja jestem nowa. Powiedzcie jak mam się przygotować na takie spotkanie?:D Oczywiście oprócz zabrania chusty i dziecia;)
                                        • luliluli Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 21:52
                                          Ja też jestem nowa, ale wydaje mi się, że chyba nic:D
                                          O - mam prośbę, jakby któraś mama okazała się miłośniczką pieluch wielorazowych - żeby zabrała ze sobą otulacz, bom zaciekawiona tematem, a na żywo nie widziałam;)
                                          A - i zamówiłam właśnie niedawno osłonkę na dziecko od Pentelki, obiecałam w innym wątku, że mogę zabrać na spotkanie - więc mogę zabrać;)
                                          • witchy83 Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 22:00
                                            zabierz. też chętnie zobaczę:)
                                            • kachna_zg Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 22:06
                                              Tylko otulacz czy coś jeszcze ?:) mamy jeszcze kieszonki, wkładki i formowanki ;)
                                              • luliluli Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 22:11
                                                omajgat:P
                                                Jeśli dysponujesz większą torbą, to chętnie zobaczę wszystko;) na żywo na razie widziałam tylko pieluchę tetrową...

OOOo, kurczę! Może macie jakiegoś godnego polecenia ortopedę w ZG?
                                                Temat pieluch wielorazowych zainteresował mnie po wczorajszym USG bioderek, po którym lekarz kazał mi szeroko pieluchować dziecko, a żeby nie wdawać się w szczegóły, powiem tylko, że nie podoba mi się ten pomysł;)
                                                • adanko77 Re: kolejne spotkanie? 07.09.10, 22:53
                                                  kupilam chuste ale pewnie do soboty nie dojdzie :-(
                                                  • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 08.09.10, 11:16
                                                    Ale to ma być sobota 18 września, czyli następna, więc spoko, na pewno do tego czasu dojdzie :)
                                                  • stanleyowa Re: kolejne spotkanie? 08.09.10, 18:36
                                                    Dobrze wiedzieć ze w Zielonej tak prężnie działacie, bo ja mam mega ochote na chustowanie, a właściwie to juz jestem zdecydowana (list do św MIkołaja napisałam to przyniesie). Ale zanim się u Was pojawię to muszę chyba wykluć swoje maleństwo. Także po Nowym Roku się na jakieś spotkanko wproszę :D
                                                • kingasierpniowa Re: kolejne spotkanie? 08.09.10, 21:37
                                                  Hello, ortopeda ponoc godny polecenia to dr Ciach, ale nie jest to moje polecenie, bo my sie z bioderkami dopiero don wybieramy za 2 tygodnie, natomiast z polecenia znajomych. A co do chustowania, to tez sie pisze na spotkanie 18 wrzesnia, jestem poczatkujaca ale od zaawansowanych na pewno sie naucze :-) Moj maluszek ma 6 tygodni, wiec jestem zainteresowana chustami elastycznymi, jesli ktos ma i wiąże to chetnie popatrze i sie naucze :-)
                                                  • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 08.09.10, 21:48
                                                    witam kochana kingesierpniowa ;)
                                                  • kingasierpniowa Re: kolejne spotkanie? 09.09.10, 22:39
                                                    Gonia, kochana - :* - dzieki za info o tym forum, dzieki Tobie moge sie przylaczyc :-)
                                                  • luliluli Re: kolejne spotkanie? 09.09.10, 09:26
                                                    Mój ma dziś 7, więc może nawet byłyśmy w szpitalu w podobnym czasie (leżałam długo po cc):D
                                                    Super! czyli nie tylko ja przyjdę z mikroufokiem?;)
                                                    Właśnie u dra Ciacha byliśmy, tez z polecenia - zapalił fajeczkę przed wizytą i nawet łapsk nie mył...
                                                    No i kazał nam szeroko pieluchować dziecko, a wszędzie czytam, że to przeżytek...
                                                  • kingasierpniowa Re: kolejne spotkanie? 09.09.10, 22:37
                                                    A rodzilas w ZG? Bo ja w Sulu... Jesli o dr Ciacha chodzi, to w takim razie zobaczymy co mi powie, a jesli to samo, to tez bede poszukiwac innego ortopedy :/ Do zobaczenia 18 wrzesnia :-)
                                      • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 08.09.10, 20:51
                                        a w jakich godzinach spacerujesz po Lesnym? bo ja z Zacisza tez tam czasem laskiem dochodze :)
                                        • fizbach Re: kolejne spotkanie? 08.09.10, 21:42
                                          To dajcie znać, bo ja na Osadniczej mieszkam, to rzut beretem na Zacisze :)
                                          • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 08.09.10, 21:47
                                            o prosze, ja tu samotnie wedruje (nie liczac synka :)), a tu tyle mam chustowych dookola :), musimy koniecznie sie zmowic !!, bedzie okazja na spotkaniu
                                            • petisu Re: kolejne spotkanie? 08.09.10, 22:19
                                              Jak ktoś ma ochotę na kawę jutro, to będę po 12 krążyć w okolicach winobrania (obiecałam starszej kilka atrakcji).
                                              • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 09.09.10, 09:22
                                                Miałam ochotę, ale pogoda dziś straszna, także raczej nic z tego :( zwłaszcza,że mały coś zakatarzony :(
                                        • luliluli Re: kolejne spotkanie? 09.09.10, 09:29
                                          a różnie, bo wciąż dziecko moje ma nienormowany czas ssania;) a więc często między 12 a 14, rzadziej poobiednią porą, ale zaws\ze możemy się jakoś konkretniej umówić:) moje sacery są nie dłuższe niż godzinne - półtoragodzinne niestety, bo dziecko jada co 2 godziny...
                                          • kachna_zg Re: kolejne spotkanie? 10.09.10, 22:03
                                            A czy to któraś z Was była dzisiaj w wydziale komunikacji starostwa powiatowego z maluszkiem w zielonym elastyku? Jeśli tak to ja stałam z mężem po odbiór stałego dowodu rejestracyjnego :)
                                            • pianura Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 08:39
                                              Czy mogłabym do Was dołączyć? Chętnie obejrzałabym prawidłowo zawiązaną chustę. Sama posiadam od niedawna elastyczną i parę razy jej użyłam, ale nie wiem, czy właściwie. Jestem mamą dwójki - Maja ma 2 i pół miesiąca a Łukasz 2 lata.
                                              • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 09:31
                                                W zielonym elastyku to byłam ja :) no to czemu nie zaczepiasz kobieto, jak tak blisko stoję :D ja niestety nie zwróciłam uwagi :(
                                                pianura serdecznie zapraszamy na spotkanie- w tą sobotę :)
                                                • fizbach Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 13:42
                                                  To o której godzinie to spotkanie?
                                                  • luliluli Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 14:10
                                                    No właśnie przyszłam spytać o to samo;)
                                                    Mnie pasuje wszystko, co pozwala wrócić do domu przed 6, bo wtedy u nas zaczyna się wieczorne SPA dziecięce;)
                                                  • fizbach Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 21:46
                                                    To może 13 lub 14?
                                                  • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 22:01
                                                    petisu a na ktora godzine Ci pasuje i czy wogole Ci pasuje?, chetnych sporo sie juz zebralo :)
                                                  • fizbach Re: kolejne spotkanie? 18.09.10, 09:17
                                                    Nie udało nam się jeszcze złapać petisu, ale myślę, że i tak warto się spotkać.
                                                    My z moją córcią będziemy ok 14 w Indyjskiej, zapraszamy serdecznie :)

mój telefon: 880 134 688, jakby co, to się możemy zdzwonić
                                                • kachna_zg Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 15:33
                                                  hehe do męża mi się komentarz wyrwał, coś w stylu o zobacz dzidzia w szmacie :D aż się pan w okienku obok obejrzał ;) nie zaczepiałam bo musieliśmy być oboje przy okienku a jak wyszliśmy z urzędu to już zniknęłaś a ja pędziłam na kawę do petisu :D ja byłam bez dziecia, tzn. z ale w brzuchu ;)
                                                  julcia87 napisała:

> W zielonym elastyku to byłam ja :) no to czemu nie zaczepiasz kobieto, jak tak
                                                  > blisko stoję :D ja niestety nie zwróciłam uwagi :(
                                                  > pianura serdecznie zapraszamy na spotkanie- w tą sobotę :)
                                                  • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 16:59
                                                    o, no to szkoda :( ale dziewczyny, my się tak zmawiamy, ale napiszcie, czy Wam pasuje??? bo kto nam udzieli porad jak Was nie będzie? petisu, kachna_zg, możecie być w sobotę? pilizzzz :D
                                                  • pianura Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 17:13
                                                    Dziękuję za miłe przyjęcie. A gdzie byłoby to sobotnie spotkanie? Można przyjść z dwójką dzieci? Może moja mama by mi pomogła tam dotrzeć, bo chyba potrzebny byłby samochód.
                                                  • kachna_zg Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 19:08
                                                    ja mogę być, chyba że dalej będzie nas choroba trzymać. nie wiem jak Petisu :) ja w każdym razie za bardzo wiązań nie pokaże bo mam za duże dziecko w stosunku do wystającego brzucha :) ale chętnie się spotkam
                                                  • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 19:34
                                                    To super :) ale na którą wstępnie się umawiamy, jak Wam pasuje?
                                                  • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 19:39
                                                    To super :) tylko na którą wstępnie się umawiamy? piszcie, na którą wam pasuje?
                                                  • petisu Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 22:17
                                                    Nie wiem czy dotrę, bo mnie jakiś wirus męczy.
                                                    Nawet jeśli dotrę, to też za dużo nie pokażę, bo będę z dwójką moją sama.
                                                    Tak sobie myślę, że możnaby się kiedyś w tygodniu spotkać z rana w sali zabaw, przynajmniej dzieciaki (te poruszające się) by wścieklizny nie dostawały, a z rana w takim Bubulandzie, to ludzi nie ma.
                                                  • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 14.09.10, 22:44
                                                    to spotkajmy sie kto moze okolo 13:00 w ta sb w Indyjskiej, poznamy sie i kto bardziej doswiadczony pokaze wiazania, ja moge pokazac elastyka i kieszonke z tkanej, dajcie znac kto bedzie
                                                  • julcia87 Re: kolejne spotkanie? 15.09.10, 12:04
                                                    Ja będę, no chyba, żeby coś wypadło niespodziewanego...
                                                    Mam wieeelką prośbę.... gdyby któraś z Was zaposiadała zarę... jakąkolwiek... to bym ją chętnie sobie troszkę pomacała :) bo chyba się zakochałam :) a jeszcze nawet żadnej na oczy nie widziałam :(
                                                    A tak w ogóle, to w tej Indyjskiej wypadałoby uprzedzić, że się spotykamy? jak to wcześniej robiłyście? bo faktycznie tyle dzieciaczków na raz to nie będzie dla nich problem?
                                                  • luliluli Re: kolejne spotkanie? 15.09.10, 12:09
                                                    Ja też będę, no właśnie, może jakaś rezerwacja? Kto jest zaprzyjaźniony z tą knajpką? bo może lepiej dać im znać, żebyśmy miały na czym usiąść:D
                                                  • petisu Re: kolejne spotkanie? 15.09.10, 12:22
                                                    Mogę rezerwować, na ile osób?
                                                    Tłoku to oni tam raczej nie mają we wczesnych godzinach, ale trzeba zapytać czy nie ma jakiegoś wesela.
                                                  • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 15.09.10, 12:38
                                                    na 10 osob, a z kim tam najlepiej rozmawiac o rezerwacji?
                                                  • luliluli Re: kolejne spotkanie? 15.09.10, 13:15
                                                    To może 11, bo na 99% przyjdzie też moja sąsiadka zainteresowana tematem:)
                                                  • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 15.09.10, 13:33
                                                    ja wzielam maly zapas, ale moze byc na 11 :)
                                                  • petisu Re: kolejne spotkanie? 15.09.10, 13:52
                                                    Spoko, rezerwuję w takim razie.
                                                  • pianura Re: kolejne spotkanie? 16.09.10, 22:24
                                                    Ja też spróbuję dotrzeć. Jeśli mama do mnie przyjedzie, bo sama z moją dwójką nie dam rady. Indyjska na Placu Pocztowym?
                                                  • goniagrzelka Re: kolejne spotkanie? 17.09.10, 12:08
                                                    Tak, na Placu Pocztowym, do zobaczenia :)
                                                  • kachna_zg Re: kolejne spotkanie? 17.09.10, 17:03
                                                    ja już wiem, że nie dotrzemy :( ja dalej zaatakowana przez jakiś wirus a młodemu zaczęło w oskrzela przechodzić :(((( jak nie urok to ...
                                                  • witchy83 Re: kolejne spotkanie? 17.09.10, 22:44
                                                    Mnie też nie będzie, bom chora...:(
                                                    Ale na następne spotkanie koniecznie muszę dotrzeć:)
    • luliluli Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 18.09.10, 20:47
      Bardzo fajne spotkanie, dziewczyny;) wybaczcie mojemu dziecięciu, że wszczęło taki raban, no ale takie już jest (a ktoś mi nie wierzył?!:P)
      W domu w ramach samouspokajania pożarł dwa posiłki w ciągu 2 godzin (czyli jakieś 3 razy więcej niż zwykle) i szybko zasnął... i tak oto przekonałam się, że moje dziecko wciąż jest za małe na zbiorowe wyjścia;) trzymajcie kciuki, żeby mu przeszło!
      • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 18.09.10, 21:15
        Ja tez uwazam ze spotkanie bylo super! Mimo ze moj juz ponad roczny synek tez narobil halasu na poczatku ;). Ale trzeba mu wybaczyc bo ida mu dolne czworki. Mam nadzieje, ze niedlugo znowu sie spotkamy i znowu wymienimy sie doswiaczeniami. Ja zaraz siadam i zamawiam otulacz od Pentelki - bardzo mi sie spodobal. Moze nastepnym razem spotkamy sie w kawiarni 'Pod Aniolami' na Zaciszu? Kawiarenka bardzo przytulna (kominek, kanapy) i z klimatem. Do zobaczenia.
        • luliluli Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 18.09.10, 21:38
          Jestem za, bo mam blisko:D
          • pianura Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 19.09.10, 08:19
            Ja też jestem zadowolona, że udało mi się wyjść do ludzi. I że Maja przespała spotkanie, co jej się rzadko zdarza:) Obudziła się pod blokiem. Jestem chętna na kolejne spotkanie, ale raczej w tygodniu, bo wtedy czasem mój mąż ma wolne i mógłby zająć się starszym dzieckiem. W weekendy pracuje a nie mam nikogo na miejscu do pomocy. W tej kawiarence na Zaciszu jest miejsce na wózek?
            • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 20.09.10, 12:45
              tak, wozek mozna zostawic w przedsionku, albo mozna wjechac na sale, przynajmniej ja wjezdzalam i nikt mi uwagi nie zwrocil, jest tez kacik dla dziecka z przewijakiem, tam czesto odbywaja sie chrzty wiec miejsce wydaje sie przystosowane dla maluszkow, ja moge sie spotkac w tygodniu bo i tak siedze z malym w domu
              • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 20.09.10, 13:25
                ja najlepiej w przyszłym tygodniu jak już wyzdrowiejemy. najchętniej w godzinach wcześniejszych jak Maciek jest w żłobku bo on nie usiedzi w jednym miejscu a nosić już ciężko :)
                • kingasierpniowa Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 20.09.10, 19:57
                  Dzieki dziewczyny za bardzo fajne spotkanie, przed nim malo wiedzialam o chustach, a tu po kilku godzinach "dorobilam sie" dwoch naraz (Julcia - dzieki! :*), dodatkowo nauczylam sie wiazac i dzis juz poszlysmy z Kinga odwaznie w las na spacerek zamotane w cukierkowy roz z Jendrulino :-) Czas zamowic otulaczka z Pentelki bo choc mezowski polar na razie wystarcza, to chlodno sie robi, i cieplej nie bedzie do nastepnej wiosny... Wracajac na osiedle zaszlysmy do piekarni i dopiero zauwazylam wiele zaciekawionych (i kilka wspolczujacych ... ;-)) spojrzen. Pod Anioly sie stawie, moze byc w tygodniu, pozdrawiam i do zobaczenia :-))) Ps. Gonia, moze by nowy watek zalozyc w temacie nastepnego spotkania? Bo sie juz gubie w odniesieniach :-)
                  • sylwia_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 20.09.10, 23:05
                    :) cześć dziewczyny!!

Wracam (mam nadzieję) do grona chustomam po przerwie. Olka się rozstała z chustą jak tylko nauczyła się tuptać na własnych nogach, czyli 14 miesięcy temu, potem sporadycznie był MT na wyjazdy, no ale teraz czekamy na drugiego chuścioszka, więc chętnie dołączę na spotkania:) Będę śledzić wątek:) Pozdrawiam!!
                    • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 21.09.10, 11:55
                      tak zaloze nowy watek :), czesc Sywia, a my sie chyba znamy z Klubu Mam ;)
      • fizbach Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 21.09.10, 19:37
        Super spotkanie!
        Powiedzcie, kiedy wam pasuje, nam odpadają jedynie poniedziałki i środy.
        • luliluli Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 21.09.10, 20:22
          Nam pasuje codziennie, ze szczególnym uwzględnieniem dni powszednich, bo na weekendy czasem wyjeżdżamy do rodziców:)

Tylko ja się teraz boję, że mój mały płaczek znowu obudzi się i śmiertelnie przerazi, że nie jest w domu:( Powinnam organizować spotkania u nas w mieszkaniu, może dziecko by nie dostawało takiej histerii;):D
          • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 21.09.10, 20:38
            cześć Sylwia :)
            jeju zostały wam tylko 3 tygodnie :) ja teraz też mało noszę bo Maciek się jakiś taki ciężki zrobił, a poza tym za często ma własne zdanie i co chwila chce wyłazić :D
            • sylwia_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 21.09.10, 21:50
              Dziękuję za miłe przyjęcie;) mi teoretycznie przez pół roku macierzyńskiego każdy termin będzie pasował:) chociaż pewnie życie zweryfikuje; zobaczymy na ile mała będzie wymagająca;)

Gosia - miałaś rację;)

kachna - z Tobą też się znamy?? No i pewnie nosisz mniej też z brzuszkowego powodu:)
              • witchy83 Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 22.09.10, 00:39
                Ja również piszę się na kolejne spotkanie:) Nie zapomnijcie o mnie;);)
              • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 22.09.10, 07:24
                Sylwia, tak z masaży u p. Asi :) Mój Maciek to ten długowłosy kudłacz :)
                • pianura Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 22.09.10, 07:51
                  Sylwia, Kachna, macie podobną różnicę wieku między dziećmi jak u mnie. Maja za 10 dni skończy 3 miesiące a Łukasz 2 lata i miesiąc. Mam obóz przetrwania w domu. Chętnie się z niego wyrwę, choćby na chwilę:)
                  • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 22.09.10, 08:31
                    hehe, ja od dwóch tygodni siedzę w domu bo starszy chory był, ja zresztą też... od poniedziałku wraca do żłobka :) ale jak masz chęć to może jakaś sala zabaw dla starszych jeszcze w tym tygodniu ?
                    • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 22.09.10, 08:34
                      Sylwia to my :)
                      http://images39.fotosik.pl/244/8f076bdff0fc831bmed.jpg
                  • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 22.09.10, 08:36
                    my od dwóch tygodni siedzimy w domu bo byliśmy chorzy... od poniedziałku mały do żłoba ale jak masz chęć n jakąś sale zabaw do końca tygodnia to my chętnie
                    • petisu Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 24.09.10, 13:36
                      Czy któraś z Was zainteresowana jest zajęciem się na stałe naszym zielonogórskim Klubem Kangura? Ja mogę wspomagać, ale na zajęcie się pełoetatowe nie mam czasu.
                      • luliluli Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 24.09.10, 14:19
                        Nie mam pojęcia, na czym polegał KK, bom za krótko chustująca. Wiedzy o wiązaniach nie mam, ale może o jakiś inny rodzaj "zajęcia się" chodzi? Mogłabyś przybliżyć?:)
                        • sylwia_zg Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 24.09.10, 20:07
                          Kasia - miło Cię było dzisiaj spotkać;)
                          póki co nic nie załatwiłam, bo pani Asia do pn. na urlopie.

pianura - chętnie posłucham jak to jest w praniu z różnica 2 lata... na razie jakiegoś szczególnego stracha nie mam, ale... Ola chodzi od września do przedszkola, więc przynajmniej przedpołudnia z samym niemowlakiem;)

Coś nie ma szczęścia do prowadzącego ten nasz klub kangura, ale w końcu nieformalna grupa też może się spotykać i też może być fajnie;)
                          • pianura Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 25.09.10, 08:01
                            Kachna, nie wchodziłam na forum, więc nie widziałam Twojej propozycji. Na jakiekolwiek dalsze wyjścia z moją dwójką muszę mieć kogoś do pomocy, bo Łukasz ostatnio, delikatnie mówiąc, nie współpracuje. Sylwia, ja bałam się zostania w domu z dwójką dzieci i bałam się słusznie, ale w Twoim przypadku nie musi być tak źle:) Ani Maja ani Łukasz nie chcą spać w dzień, Maja przepłakała pierwszy miesiąc a Łukasz jest zazdrosny o ciągle noszoną siostrę. W nocy też nie jest lekko. Byle do wiosny:)
                      • goniagrzelka Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 24.09.10, 22:04
                        petisu, szczerze to myslalam troche o tym. Podpowiedz z czym wiaze sie przewodzenie takiemu klubowi, przekazuje sie gdzies relacje ze spotkan? czy prowadzacy musi miec uprawnienia chustowe, czy moze byc to mniej formalne?
                        • kachna_zg Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 25.09.10, 09:44
                          Sylwia trzymam kciuki żebyś załatwiła cos w poniedziałek :)

pianura propozycja nadal aktualna :) ja od poniedziałku mam już dziecko w żłobku ale chetnie gdzieś na jakąś kawę wyskoczę :) auto mam więc mogę dojechać i różnica wieku w praniu też mnie interesuje :D

co do prowadzenia klubu chętnie pomogę ale zaraz po urlopach macierzyńskich i wypoczynkowych wracam do pracy i niestety nie moge się zająć prowadzeniem.
                        • malabru Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 30.09.10, 18:31
                          Może ja odpowiem, bo lideruję KK w Trójmieście, a zależy mi na tym, żeby KK w Zielonej Górze nie zaginął. Powiem szczerze, że jeśli nie znajdzie się chętna do poprowadzenia KK, to trzeba będzie oddział zamknąć a szkoda by było, bo przecież się spotykacie...

Co robi lider?
                          1. Załatwia miejsce spotkań - prowadzi rozmowy z partnerami, wyznacza terminy spotkań. My w trójmieście mamy w sumie 4 miejsca spotkań, ale jeśli macie już jakiś stały punkt w Zielonej Górze, to wystarczy tylko być w kontakcie z lokalem i uzgadniać kolejne terminy spotkań
                          2. Wymyśla i przygotowuje tematy spotkań. To ile zorganizujecie i czy zaprosicie jakiegoś specjalistę na spotkanie czy nie zależy tylko od Was i Waszych możliwości przerobowych. Spotkania mają charakter towarzyski. Z założenia rodzice pomagają rodzicom, więc nie organizujemy warsztatów chustowych tylko spotkania towarzysko - edukacyjne, które mają ludziom rozjaśniać w głowie, bo temat chust to temat rzeka i początkujący często toną przy brzegu. Jeśli dorwiecie jakiegoś specjalistę (np. od pieluch wielorazowych, od karmienia piersią, od porodów naturalnych, fizjoterapeutę, psychologa itd.) to możecie organizować spotkania tematyczne, ale takiego wymogu nie ma. Każdy klub na własną rękę uatrakcyjnia spotkania jak może. Aha, no i oczywiście nie trzeba być doradcą noszenia, żeby prowadzić spotkania
                          3. Zawiadamia osoby zainteresowane o kolejnych terminach spotkań. I robicie to też na tyle na ile dajecie radę. Możecie prowadzić listy mailingowe, możecie zamieszczać info w sieci. Lider zyskuje dostęp do tworzenia ogłoszeń na forum klubowym oraz do moderowania forum.
                          4. Organizuje większe wydarzenia promujące noszenie w chustach. Jak wyżej - na tyle na ile sił i czasu Wam starczy - pisząc o większych wydarzeniach mam na myśli np. Tydzień Bliskości, udział w targach lub akcjach promocyjnych we współpracy z urzędem miasta czy jakimikolwiek innymi firmami związanymi tematyką z małymi dziećmi. Jeśli rzucicie okiem na stronę główną klubu kangura zobaczycie, że klubów jest w sumie 21 a tylko cześć z nich organizuje TB i to w każdym mieście na innych zasadach i z innymi atrakcjami. Po prostu liczymy zamiary na siły i organizujemy tyle ile damy radę.
                          5. Organizuje pogadanki w Szkołach Rodzenia. To też zależy od lidera i jego inwencji twórczej oraz tego jak się czuje w tematyce chust
                          6. Wymyśla każde inne działanie, które będzie promować KK oraz ideę noszenia dzieci w chustach...

Podsumowując:
                          wersja minimum to zorganizowanie spotkania dla zainteresowanych rodziców - znalezienie lokalu i wyznaczenie terminu spotkania a potem poprowadzenie spotkania
                          wersja maksimum jest nie do oszacowania, bo zależy od tego ile macie czasu i chęci do działania na rzecz Klubu

Generalnie w kupie raźniej, więc im więcej Was będzie działać w Klubie tym łatwiej Wam będzie pogodzić obowiązki prowadzenia Klubu i zajmowania się swoim życiem. Lider jest jeden, ale może mieć zespół do pomocy :) Już dwóm osobom jest łatwiej, bo zawsze jest ktoś, kto może drugą osobę zastąpić w sytuacjach losowych.
                          Wypadałoby, żeby lider złożył deklarację przystąpienia do KK, ale już osoby, które będą mu pomagać tego robić nie muszą. Wstąpienie do KK jest dobrowolne. Ja przez rok byłam jedyną zadeklarowaną osobą. Teraz dziewczyny, które mi najwięcej pomagały zdecydowały się też złożyć deklaracje członkowskie. Ich wybór.

A w planach mamy przekształcenie Stowarzyszenia w fundację, więc czekają nas zmiany organizacyjne. Szkoda, żeby KK w Zielonej Górze nie wziął udziału w tych zmianach

Jeśli któraś z Was zastanawia się jeszcze nad tym, czy poprowadzić KK wejdźcie sobie na stronę klubu i poczytajcie ogłoszenia o spotkaniach z rożnych miast. Zobaczycie jak działamy i będzie Wam łatwiej wyrobić sobie opinię. Do mnie możecie się zgłaszać w sprawie deklaracji, a szczegółowych wyjaśnień co do wymogów formalnych itp możecie szukać u naszej prezeski - Agi (agamamaani) :)
                          • luliluli Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 30.09.10, 20:50
                            Ja bardzo chętnie zgłoszę się do "zespołu" jakiegoś lidera;) na więcej niestety nie pozwala mi w tej chwili dziecko. Ale jeśli ktoś się zdecyduje i będzie potrzebował pomocy, to ja przez najbliższy rok jestem na urlopie i jak tylko dziecię mi się (w końcu) przyzwyczai do życia na tym strasznym świecie nieco bardziej, będę mogła się udzielać nieco więcej, mam nadzieję.
                          • fizbach Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 02.10.10, 13:50
                            Ja też chętnie pomogę liderowi - mogę zrobić na przykład stronę naszego klubu.
                            Kiedy umawiamy się na spotkanie? Pasuje wam 5 października (wtorek)?
                            • luliluli Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 02.10.10, 15:30
                              Ja tylko jeśli mi się dziecko naprawi, bo się właśnie na kilka dni popsuło;) płacze całymi dniami (tak tak, dokładnie tak głośno jak Wam zaprezentowało na ostatnim spotkaniu...), jedzenie, spanie - wszystko odwróciło się do góry nogami, nawet nie zaryzykuję wyjścia:(((
                              • malabru Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 02.10.10, 21:32
                                Po Tygodniu bliskości będę kończyć uaktualnianie listy członków Klubu , dlatego prosiłabym o informację powiedzmy do 17 października jaką decyzję powzięłyście w sprawie Waszego oddziału Klubu

KK swoją stronę ma :) Wasz oddział też. Aktualnie wygląda ona tak:
                                klubkangura.com.pl/zielonagora
                                Macie nawet swoje podforum :):
                                klubkangura.com.pl/forumkangura/viewforum.php?f=18&sid=f8ca25014ebe7c8fb34f94daf21578fe
                                Pozdrawiam,
                                Marta
                                • goniagrzelka Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 03.10.10, 21:33
                                  Malabru, tak jak mowisz, bardzo szkoda by bylo zaprzestac dzialalnosci Klubu Kangura w ZG, szczegolnie, ze chustomam nam przybywa. Nawet jesli na poczatku mialybysmy realizowac program "minimum", ktory wczesniej opisalas to i tak warto. A z czasem mozna rozwinac skrzydla :). Damy znac do polowy pazdziernika co ustalilysmy.
                                  • malabru Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 04.10.10, 21:52
                                    Trzymam kciuki za owocne rozmowy! :)
                                    Udanego spotkania!
                                    M.
                            • goniagrzelka Re: Czy któraś jest chętna do zajęcia się KK? 03.10.10, 19:02
                              to troche szybki termin, nie wiem czy wszyscy do tej pory wejda na forum :), a na ktora godzine by Wam pasowalo we wtorek i komu?
    • agrafa83 Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 30.09.10, 10:22
      Witam, dziewczyny niedługo zostanę mamą i zastanawiam się nad chustą-spacer z psem, zakupy itd.

Organizujecie jakieś spotkania dla początkujących i zielonych?
      Czy na takie spotkanie lepiej przyjść już z dzieckiem- od razu test na żywo:-).
      Czy w ZG można gdzieś kupić chusty?

Pozdrawiam.
      • luliluli Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 30.09.10, 20:58
        Na razie o ile wiem, żadnych spotkań "zorganizowanych" nie ma:) ale zawsze możemy się ponownie umówić wszystkie na kawę, a wtedy i z dzieckiem w brzuchu możesz przyjść, choćby po to, żeby na żywo zobaczyć, jak się nosi, bo później z dzieckiem może być ciężkawo (mówię to jako mama dziecka, z którym tak właśnie jest - cieszę się, że chusta już czekała na nas w domu po wyjściu ze szpitala i że mimo brzucha ćwiczyłam na misiu co i gdzie po kolei przełożyć i zawiązać:D).

Odnosząc się przy okazji jeszcze do postów o Klubie Kangura - rzeczywiście przydałoby się wznowić spotkania, bo moje osiedle jest do zagospodarowania:D kolejna mama mnie zaczepiła, żebym jej na żywo pokazała, w czym mam dziecko na spacerze;)) to miłe, że dzięki chuście można nawiązać parę nowych znajomości;)
        • petisu Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 01.10.10, 11:50
          Na żywo można u mnie pomacać kilka firm. :)
          Co do lokalu, to szkoła rodzenia Ksenia zawsze chętnie oferowała swoją salę. (teraz są na Zaciszu)
          • luliluli Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 01.10.10, 12:25
            Ano i do tego mają więcej niż jedną salę:)
            • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 01.10.10, 13:00
              to ja proponuje na nastepnym spotkaniu "nieformalnym" w pazdzierniku poruszyc sprawe Klubu Kangura. Ustalimy jakie mamy mozliwosci i ambicje :). Ja ze swojej strony moge porozmawiac ze szkola rodzenia odnosnie sali.
              • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 02.10.10, 09:52
                Gosia to daj znać czy będziesz rozmawiać bo ja w poniedziałek zgodnie z planem idę na ćwiczenia :) Mogę z Ewą porozmawiać ;)
                • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 03.10.10, 19:00
                  ja juz z Ewa wstepnie rozmawialam, zadzwonie do niej jutro zeby spytac jakie terminy wchodza w gre, czy w tygodniu, czy weekend i dam znac co ustalilam
                  • sylwia_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 09.10.10, 20:07
                    I jak Gosia? Są już jakieś terminy? Bo ja już mam kogo chustować jakby co:) No może za kilka dni:) ale już widzę, że mała przytulańska i w pozycji żabki pięknie się układa:)
                    • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 09.10.10, 21:21
                      Moje gratulacje :) ! Niestety nie moge sie dodzwonic do p. Ewy z Kseni, wstepnie mowilysmy o piatku, ale miala jeszcze ustalic z p. Joasia czy nie ma jakis planow zwiazanych z sala w ten dzien. Mam nadzieje ze dodzwonie sie w poniedzialek. Dam znac jak mi sie uda ustalic.
                    • fizbach Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 09.10.10, 21:33
                      Gratulacje!
                      Ja swoją na początku nosiłam w kółkowej i tak spała.
                      Ech, a teraz tu już wielki klocek jest (roczek ma).
                      • witchy83 Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 10.10.10, 22:12
                        Gratulacje:) Ja też chętnie się spotkam, bo na ostatnie spotkanie nie dotarłam.
                        Czytałam program Tygodnia Bliskości z Wrocławia... Suuuper. Gdyby u nas tak można było...:)
                        • sylwia_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 13.10.10, 12:09
                          Coś wiadomo o piątku?? Już nie mogę się doczekać zachustowania Alicji, a raźniej byłoby mi pierwszy raz to zrobić z Wami:) w kółkowej na spacer, jak pogoda pozwoli to może jutro wyjdziemy a elastyka jakoś nie mam odwagi sama zawiązać. Praktyki brak, Olka dopiero do tkanej wskoczyła jak miała prawie 5 miesięcy.
                          • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 13.10.10, 13:07
                            Sylwia, przede wszystkim gratuluję :) a jak potrzebujesz tkanej to mów ja mam ich kilka na stanie a teraz mało noszę :) więc jak tylko potrzebujesz to mów
                            • sylwia_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 13.10.10, 15:31
                              Dzięki Kasia;) wysłałam Ci wiadomość przez NK:)
                              • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 13.10.10, 18:21
                                Dziewczyny, sytuacja z sala w Kseni jeszcze sie krystalizuje, ok. 19 pazdziernika maja dac odpowiedz. Mozemy spotkac sie w pt. gdzies indziej. Musimy tez obgadac Klub Kangura. A moze znacie jakas sale, w ktorej moglybysmy sie spotkac? Mozemy tez spotkac sie w Indyjskiej jak ostatnio. Jaka godzina Wam pasuje?
                                • luliluli Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 13.10.10, 20:23
                                  Ja w piątek odpadam, bo jedziemy w południe do Żar do lekarza, kurcze, szkoda:/
                                • fizbach Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 13.10.10, 20:51
                                  Mnie w piątek też nie ma :(((
                                  • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 14.10.10, 13:49
                                    ja w piątek też odpadam, z rana jadę do Karpacza i wróce dopiero popołudniu :(

https://www.suwaczki.com/tickers/d69canli9sj6kths.png https://www.suwaczki.com/tickers/rg5043r8ay7vd08e.png
                              • goniagrzelka Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 14.10.10, 22:02
                                Sylwia,towarzystwo sie wykruszylo :), a bedziesz na Klubie Mam we wtorek, czy jeszcze nie zabierasz malenstwa do ludzi? bo moglybysmy sie tam zawiazac
                                • witchy83 Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 15.10.10, 22:12
                                  Co to klub mam??:) Ja chcę tam iść:D
                                  • kachna_zg Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 16.10.10, 08:33
                                    Klub mam z Zielonej Górze :)
                                    www.wimbp.zgora.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=117&Itemid=203
                                    Ja tez tam jeszcze nie dotarłam bo zawsze spotkania wypadały jak ja miałam 2 zmianę w pracy :) Chyba czas najwyższy się wybrać :)

witchy83 napisała:

> Co to klub mam??:) Ja chcę tam iść:D
                                • fizbach Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 17.10.10, 22:41
                                  Ja też się do nich wybieram i mi tym razem znów coś wypada :(

Napiszcie, jak się wykrystalizuje termin następnego spotkania, bo się nie mogę doczekać. :)
                                  • luliluli Re: Klub Kangura Zielona Góra-reaktywacja! 19.10.10, 09:07
                                    Fizbach, napisałam maila do Ciebie w sprawie otulacza:) przepraszam, że tak późno!
    • malabru Jaka decyzja w sprawie KK? / nt 25.10.10, 16:39

• goniagrzelka Re: Jaka decyzja w sprawie KK? / nt 26.10.10, 22:34
        Poprosze o formularz zgloszeniowy na lidera na maila m.grzelka77(malpka)gmail.com
        • laverde Re: Jaka decyzja w sprawie KK? / nt 18.02.11, 11:30
          hej Goniu, nie dziala Wam forum na klubie kangura - zielona gora, nie moge sie zarejestrowac, ciagle nie dostalam aktywacjnego maila, stad pisze tutaj, kiedy jest najblizsze spotkanie klubu i gdzie? nie bylam jeszcze a jestem ciekawa :)
          prosze info na maila laverde@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka