Dodaj do ulubionych

Pierwsze ząbki kontra cycuś

02.12.03, 18:16
Dziewczyny jak radzicie sobie przy karmieniu dzieci, którym wyszły ząbki.
Moja córcia ma 8 m-cy i dwa ząbki(jeden do połowy wyszedł drugi jeszcze
maleńki)a ja juz zaczynam odczuwać delikatnie mówiąc dyskomfort.Nie zawsze
ale zdarza sie ,że mała ćwiczy ząbki na sutku. Radzono mi wyciaganie sutka za
kazdym razem gdy mnie dziabnie. No ale ona gdy czuje,ze chcę jej zabrac cyca
mocniej zaciska na nim ząbki(od maleńkości trudno było jej wyjąć cyca gdy nie
wyrażała na to zgody) - tak, że ta metoda jest średnia w naszym układzie.
Moze macie jakies sprawdzone sposoby na "gryzonia"
Obserwuj wątek
    • mama_kacperka Re: Pierwsze ząbki kontra cycuś 02.12.03, 22:05
      Witam.Myśle że nie ma dobrego sposobu na takiego gryzonia.Gdy ja syczłam z bólu
      Kacperek śmiał sie w głos.Nie pomagała surowa mina,ani stanowcze "nie".Wszystko
      to go bawiło i przygryzał cycusia dalej.Po jakimś czasie przestał gryźć.Myśle
      że u ciebie też szybko minie.Trzymaj sie.
      Lidka mama Kacperka
    • edytka73 Re: Pierwsze ząbki kontra cycuś 02.12.03, 22:10
      Kiedy Kubie zdarzyło się to po raz pierwszy - wrzasnęłam, bo mnie zabolało i
      było to chyba bardzo autentyczne, bo sie przejął. Próbował jescze kilka razy,
      ale wrzeszcałam (nie specjalnie, bolało mnie po prostu) i wyciągałam cyca. Jak
      nie daje go sobie wyjąć to trzeba w kącik ust włożyć mały palec i wtedy buzia
      musi się otworzyć, i wypychasz swoją brodawkę na zewnątrz. I jescze: Kuba
      najbardziej póbował gryźć, gdt mu te ząbki wychodziły, jak już wyszły to było
      OK. Teraz ma ich (ząbków) 16, a ja go nadal karmię.
      Powodzenia z małym gryzoniem. Ed.
    • mamadwojga Re: Pierwsze ząbki kontra cycuś 03.12.03, 07:22
      Ja robię dokładnie tak jak edytka. Wrzeszczę z bólu za każdym razem kiedy mały
      mnie ugryzie. A on ze strachu i zainteresowania otwiera buzię i cycuś sam
      wypada. To na razie jedyne skuteczne działanie, bo jak wpływać na kogoś kto
      nic a nic nie rozumie i jeszcze robi niewinne minki typu: "zęby???jakie zęby??"
    • j_aga Re: Pierwsze ząbki kontra cycuś 07.12.03, 21:31
      Mojemu synkowi wystarczało, zabranie cyca i powiedzenie nie, ale niestety do
      czasu. Bo kiedy rosły mu już trójki dolne, czyli 15 i 16 ząb, a miał wtedy
      niecałe 16 m-cy,nie było sposobu, żeby zapobiec gryzieniu, na nic się zdało
      zabieranie cyca, bo następnym razem robił dokładnie to samo, po ponad 2 tyg.
      podjęłam decyzję , o odstawieniu go. I całkiem dobrze to znieśliśmy (oboje!).
      Pozdrawiam Agnieszka
      • daisy123 Re: Pierwsze ząbki kontra cycuś 08.12.03, 22:58
        Karmilam 26 miesiecy i takie przygryzanie cyca zdarzalo mi sie, gdy còrka
        zasypiala - zaciskala szczeny i koniec. Szczerze mòwiac niewiele razy mnie tak
        ugryzla mocno. Przy pierwszych pròbach swoich zabkòw na moich cycolach
        krzyczalam i tak jak napisaly poprzedniczki cycol wypadal z buzi i sprawa
        zalatwiona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka