panti2 05.12.03, 10:56 a jesli tak to co polecacie na zwykłe przeziebienie dla roczniaka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniask_mama Re: HOMEOPATIA czy ja stosujecie? 05.12.03, 11:08 Ja ostatnio stosowałam homeopatyczną szczepionkę przeciwgrypową "Dolivaxil", a oprócz tego przy kaszlu zawsze Drosetux syrop. Czy pomaga? Hm... mały nie choruje Odpowiedz Link Zgłoś
e-milly Re: HOMEOPATIA czy ja stosujecie? 05.12.03, 11:24 Na przeziębienia są świetne krople L-52, w dawce odpowiadającej wiekowi dziecięcia, czyli 1 kropla na łyżeczkę wody, w zależności od stanu dziecka może być i co godzina i co dwie itd. im zdrowsze dziecko, tym rzadziej podajemy. Chociaż uważam, że najlepiej skonsultować z lekarzem, bo to on jest specjalistą i to on powinien podejmować decyzję o leczeniu. pozdrawiam Milly Odpowiedz Link Zgłoś
goniab3 Re: HOMEOPATIA czy ja stosujecie? 05.12.03, 13:22 Ja stosuję oscyllokocilum ( przepraszam ale nie wiem jak się piszę) na katar lek homeopatyczny który nie nazywa się jakoś specjalnie poprostu na katar, i zawsze przy przeziębieniu viburcol. Przy ząbkowaniu nigdy nie pomagał mojej córce, ale przy chorobie niezastąpiony.Na kaszel homeotuss syrop na miodzie.Jest on co prawda dla dzieci od 2 lat, ale ja dawałam go córce gdy miała 8 m-cy.Jedyny syrop jaki chciała łaskawie przełknąć. Odpowiedz Link Zgłoś