baba06 07.11.09, 16:31 a może wykonujecie inne kobiece zajęcia? p.s. tak mnie natchnęło bo właśnie porządkuję ubrania synka do sprzedaży na allegro i odkryłam maleńki sweter zrobiony na drutach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 16:52 Kiedys robiłam i bardzo lubilam, przyjemnie, kiedy cos powstaje. Pzrymierzam sie od dluższego czasu - bez efektu. I wyszywam na kanwie motyla - od trzech lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 16:53 Ach, uwielbiam dziergać. Tylko czasu nie mam. Ale mam w kolekcji takie właśnie maniunie sweterki. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 17:14 Robię na drutach - ciuchy - i na szydełku - ciuchy głównie dla dzieci, ale nie tylko, ozdoby świąteczne, kartki okolicznościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 17:34 Kiedys szylam sporo, nawet kiecke na studniowke uszylam sobie calkiem przyzwoita. Teraz nie szyje, nie mam maszyny. Chociaz, nieprawda dzisiaj uszylam dziecku zabawke - pieska na wzor jednego takiego z filmu. Dziecie zachwycone. Na drutach mam wielkie plany, ale poza czapkami i szalikami jest mi szalenie ciezko cokolwiek skonczyc. Nie mam czasu, w czasie produkcji zmienia mi sie koncept, albo dziecko ma skok wzrostowy i na tym sie konczy. Na szydelku robie multum ubran dla lalek i misiow. Dla dziecia zrobilam kapelusik i torebusie. Strasznie chicalabym zrobic cos wiekszego, ale niestety brakuje mi wytrwalosci w koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 17:45 Ja ostatnio wyszywam koralikami, to coś jak haftowanie krzyżykiem - cholery można dostać, zanim się skończy. Ale sam proces uspokaja. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 17:58 umiem robic na drutach i kiedys to nawet lubilam, ale im jestem starsza, tym mniej mam ku temu cierpliwosci. szydelkowacv nigdy nie umialam, nie n aucze sie juz tego , ale nie ubolewam nad tym zbytnio. co do szycia, nie lubie szyc, ale dawnio temu zdarzyl sie cud, bo uszylam sobie sama spodenki Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 22:07 To ja się pochwalę ostatnio uszyłam ręcznie dla Barbie ogrodniczkę, z dwiema kieszonkami. Skupianie się na małych elementach wpływa na mnie bardzo uspokajająco Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 22:21 chciałabym umiec szydełkować, ale zyję i tak w ciągłym niedoczasie i i tak jest mnóstwo rzeczy które czekaja w kolecje więc pewnie się nie nauczę. Za to mama jako dziewczynka robiła cała kolekcje laleczek z włóczki i drucików tzw. laleczki włóczkowskie, dla których robiła tez (szyła i dziergała) przesliczne maltuki ubranka, plecaczki, posciele itd. No bajka, dobrze, że to się zachowało. Ja jestem już o to ubozsza mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 22:30 robię na drutach w planach mam nauczyc się szyć sama nauczyłam się dziergac,więc i sama zacznę szyć, tylko muszę maszynę teściowej podwędzić Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 07.11.09, 23:27 Umiem szydełkować Robię całkiem niezłe serwetki, serwety, obrusy, czasem szaliki. Stanowczo za mało czasu ma na to, dodatkowo mam ciemne mieszkanie a w sztucznym świetle nie lubię szydełkować ba po 15 minutach bolą mnie oczy Teraz szaleję z robieniem ciast i ucze się robić torty w stylu angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 08.11.09, 18:45 a jakie to torty? Odpowiedz Link Zgłoś
drakas_a Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 08.11.09, 01:16 Robię na drutach, szydełku, szyję, gotuję Najbardziej lubię projektować i szyć ciuszki dla lalekBędąc w ciąży zrobiłam cały karton odzieży barbiowej, od bielizny, przez płaszcze po pościel. Niestety ostatnio brakuje mi czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 08.11.09, 11:23 Robię na szydełku i haftuję (głównie haft krzyżykowy). Mam parę obrazów własnej roboty na ścinach. Niestety ostatnio nie mam czasu na te przyjemności A szkoda bo te robótki działają na mnie bardzo uspokajająco. Odpowiedz Link Zgłoś
selavi2 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 08.11.09, 18:38 W okolicach Bożego Narodzenia produkuję kordonkowe aniołki na szydełku. Zaczełam się uczyć robienia frywolitek. Na poczatku 2010 planuję zakup maszyny do szycia i zaczne się bawić w patchwork. Zdarza mi się też haftowanie krzyzykami. Ale ja mam dorosłe dzieci.)) Odpowiedz Link Zgłoś
beata7305 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 08.11.09, 20:28 Lubie szydełkować, wyszywać krzyżykami. Ostatnio odkryłam haft matematyczny. Tylko czasu nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 08.11.09, 23:00 baba06 napisała: > a może wykonujecie inne kobiece zajęcia? gotuję do prac manualnych nie mam zdolności chociaż swego czasu lubiłam haftować.. Z szyciem, szydełkiem, drutami itp jestem na bakier Taka ze mnie Kura Domowa Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 09:06 Robię tylko frywolitki. Ale to najtrudniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 09:38 broceliande napisała: > Robię tylko frywolitki. > Ale to najtrudniejsze ale jaki efekt! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 09:18 Nie umiem, zresztą chyba nie miałabym do tego cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
ja1ja1 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 09:38 zalezy cos masz na mysli , jesli chodzi o roboty na drutach, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 10:06 > a może wykonujecie inne kobiece zajęcia? Z zajęć całkiem typowo absolutnie i bez reszty kobiecych - jestem w ciąży. Z pozostałych - szydełkuję, robię na drutach, szyłam (teraz nie mogę), próbowałam frywolitek (co ciekawe, mistrzem frywolitek jest facet, to tyle jeśli chodzi o ukobiecenie tych zajęć ;p). Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 10:29 kiedyś wyszywałam krzyżykami, ale odkąd zaczęłam "dekupażować" krzyżyki poszły w kąt robię tez wstążkowe bombki Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 12:44 na drutach umiem same prawe oczka, moge cos nimi wydziergać jak trzeba, na szydełku umiem dziergać, nawet różne ściegi, z braku czasu nie dziergam, ale mogę jakby co... szyć na maszynie nigdy nie szyłam, w ręku podszyję, zaszyję i uszyję co kto chce, szyłam ubranka dla misia pluszowego, kostiumy dla dziecka na bale oraz robiłam różne przeróbki ubrań..., mogę zacerować coś i powyszywać muliną, mam potwierdzone manualne zdolności, natomiast niczego z w/wym nie robię stale, jako hobby... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 12:46 Na drutach robiłam kiedys. Teraz musze zakupic włóczkę i druty bo syn zazyczył sobie szalika zrobionego przeze mnie. Z przyjemnościa posmigam drutami. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 14:25 w czasie kryzysu tyle się naszyłam, nadziergałam, naszydełkowałam, majsterkowałam, robiłam obrusy na drutach i szydełku, prułam i przerabiałam, odziewałam też lalki w przedszkolu na wszelkie sezony i szyłam fartuszki z aplikacjami dla dyżurnych.. że teraz jak mi się w czymś dziura zrobi lub coś popruje.. to wolę wywalić, chyba wyczerpałam limit robótek na obecne wcielenie Odpowiedz Link Zgłoś
lidia341 Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 21:35 Ja lubie szydełkować Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 23:28 Szyję, projektuję głównie przebrania dla mojej córki. Ostatnio ducha na halloween. Wciąga mnie starszliwie, choć trudno mi się zabrać, ale jak już siądę to mi się rudno oderwać Na drutach i szydełku też umiem ale to za długo trwa, pewnie z racji mojego "sokolego wzroku" Ale jeżeli chcę się odprężyć wieczorową porą, a jest za późno na jazde na rowerze, albo za ciemno na czytanie to lubię coś ugotowć. Zawsze się udaje Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: robicie na drutach,szydełku, szyjecie? 09.11.09, 23:33 na maszynie szyję od czasu do czasu kiedy muszę coś poprawić, na drutach nie robię ale chyba zacznę,bo obiecałam córce zrobić kolorowy szalik i czapkę, szydełka nie opanowałam. Odpowiedz Link Zgłoś