Dodaj do ulubionych

Tanie latanie!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 11:28
Ludzie, nie dajcie się nabrać biurom podróży! Rezerwujcie low costy przez
internet. Biura robią tak samo, ale do cen doliczają prowizję 50-200 złotych.
Albo negocjujcie jak najniższe prowizje, jeśli problemem są karty kredytowe.
Obserwuj wątek
    • olioli1 Re: Tanie latanie!!! 17.05.04, 21:53
      Hey
      właśnie chciałam zarezerwować bilet on line do Peru w KLM i niestety nie chca
      dokonac rezerwacji. Platnosc 17 maja! Do wrzesnia kupe rzeczy moze sie zmienic.
      te same bilety dzis rano zarezerwowalam w dwoch biurach, doliczyli mi po 130
      lub 100 zl, ale za bilet moge zaplacic na dwa tygodnie przed wylotem. Jak to w
      takim razie jest???
      Pozdrawiam

Oliwka (czekam pilnie na odpowiedz!!!:)
      • freddie_m Re: Tanie latanie!!! 18.05.04, 00:18
        Zwiedziłem już kawałek świata i zawsze jak najmniej pośredników napewno będzie
        taniej.Najlepiej wszystko załatwiać przez internet.
      • Gość: Annette Re: Tanie latanie!!! IP: 212.85.12.* 18.05.04, 14:45
        zgadzam sie z freddim, najlepiej wszystko przez Internet zalatwic, wychodzi
        duzo taniej. Przyklad...szukalam biletu do RPA, wybralam sie do kilku biur
        podrozy i flight centre. Podano mi ceny, porownalam z Internetem i wychodzi az
        o £100 mniej! Problem w tym, ze jak robisz booking przez Internet to musisz od
        razu zaplacic, wiec trzeba byc naprawde zdecydowanym czy jedziesz czy nie. W
        biurach podrozy zazwyczaj wplacasz zaliczke ok 10% biletu, albo trzymaja ci
        rezerwacje przez 2 tyg bez niczego ( to w przypadky biura American Express
        Travel)

Pozdrawiam
        • Gość: smerfa Re: Tanie latanie!!! IP: *.proxy.aol.com 18.05.04, 21:03
          pewnie, ze najtaniej przez internet, ale i tu trzeba polowac na ceny, gdyz te
          zmieniaja sie z dnia nadzien. Wczoraj wykupilam bilet do Cardiff za 60 euro w
          dwie strony, dzis kosztuje ok.200 euro, a tydzien temu kosztowal ok.250 euro.
          Od czego to zalezy?
    • Gość: Kajka Re: Tanie latanie!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 11:32
      Oczywiscie macie racje przy biletach zwyklych taryf. Ale biletu młodzieżowego
      przez internet się nie kupi, a to 200-500 zl taniej...
      • Gość: nina Re: Tanie latanie!!! IP: *.unitron.lublin.pl / 62.233.195.* 29.05.04, 17:28
        A jakieś adresy na tanie latanie?? poproszę ślicznie..
    • Gość: misio Re: Tanie latanie!!! IP: 212.160.230.* 08.06.04, 13:53
      trochę przesadzacie z tymi prowizjami w biurach... pamiętajcie że każdy chce
      zarobić ... czy 50-200 złotych przy cenach biletów czesto przekraczających
      4.000 to dużo??
      kupisz bilet w biurze i jak masz problem to bedą stasrali się pomóc... kupisz w
      internecie to twoja linia zapewne wypnie się do ciebie... ogonem

już raz miałem nieprzyjemna przygode na lotnisku... koniecznośc zmiany biletu
      itd... tylko i wyłącznie dzięki pomocy biura w ktorym kupiłem bilet udało sie
      problem rozwiązać... mnie pasażera spuszczono ...

i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka