czar_bajry 06.06.10, 00:23 Słyszałyście że z konta Andrzeja Przewoźnika zginęło 6.tys zł do kradzieży użyto karty kredytowej która miał przy sobie w chwili katastrofy? Karta była w użyciu w Smoleńsku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renata28 Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 00:30 Wszędzie są hieny. Już nie pamiętacie, jak było z samolotem, który się rozbił na Kabatach, czyli bez wątpienia w Polsce. Ilu tam było szabrowników, co szukali dolarów, ile tam rzeczy ukradziono. Z pewnością nie kart, bo ich wtedy nie było, ale kradziono wszystko co się tylko dało. I robili to Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 00:35 Pamiętam opowieści o tym jaki tam majątek można "znaleźć". Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 10:15 > Wszędzie są hieny jakie hieny? co wy z tymi hienami. Zlodziej po prostu. skąd zdziwienie, że złodzieje wykorzystują okazję? To przecież typowe, łatwiej kraść tym, którzy mają inne problemy, czym innym mają myśli zajęte. Złodzieje wykorzystują sytuację po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 10:33 nchyb napisała: > > > Wszędzie są hieny > > jakie hieny? co wy z tymi hienami. Zlodziej po prostu. Okradanie zmarłych osób, wykorzystywanie tragedii, nie jest zwykłym złodziejstwem. To już jest zbydlęcenie wyższej próby, a jeśli ten proceder uprawia osoba, która teoretycznie ma chronić ofiary (policjant, itp) to już całkiem słów brakuje, by to nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 06:21 > Okradanie zmarłych osób, wykorzystywanie tragedii, nie jest zwykłym > złodziejstwem. To już jest zbydlęcenie wyższej próby nie nie nie. To jest po prostu PROSTSZE okradanie. Łatwiej okraść tego, kto zajęty jest czym innym. Czy naprawdę ktoś uwierzy, że nie ofiara - ale okradziona, cierpi po takiej kradzieży mniej? Pewnie, najlepiej żeby nie było ani kradzieży, ani ofiar, ale to nie bajka, tylko życie. Najłatwiej okrada się najsłabszych. Po prostu... I ohydna jest jednak każda kradzież, no może poza przypadkiem małego dziecka wynoszącego coś ze sklepu. Ono nie okrada świadomie ... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 09:43 Nie zgodzę się z tobą. Jednak przyłażenie na miejsce tragedii po to, by coś sobie ukraść, jest paskudniejsze niż zwykła kradzież. Ludzie w większości mają chyba jakiś elementarny szacunek wobec śmierci - jeśli ktoś nie ma nawet tego, to jest hieną właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 10:35 > Nie zgodzę się z tobą. Jednak przyłażenie na miejsce tragedii po to, > by coś sobie ukraść z tego co słychać o sprawcach kradzieży, oni nie przyszli tam ukraść, ale będąc tam służbowo - wykorzystali ponoć okazję... > Ludzie > w większości mają chyba jakiś elementarny szacunek wobec śmierci - no widzisz, a moim zdaniem przyzwoici ludzie nie kradną, czy to przy okazji śmierci, starosci, czy innej. Kto kradnie ten żeruje na innych. Niezależnie od tego czy okradnie zwłoki, czy podchmielonego gościa w barze, czy też okradnie opuszczony dom. To są hieny... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 12:25 No tak tylko, że to nie jest zajęcie myśli wybieraniem marchewki na targu, prawda? To tak, jak z plądrowaniem domów ludzi poszkodowanych w powodzi, trzesieniu zimi itp- złodziejstwo, zgoda, ale mające wyjatkowo zła prase w społeczenstwie, i słusznie, bo to wyjątkowo niskie żerowanie na ludzkiej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 09:07 Kilka lat temu miałam wypadek samochodowy. Kiedy mnie zabierała karetka (byłam w bardzo ciężkim stanie), takie hieny zajmowały się wyjmowaniem zapasowego koła z samochodu i przeszukiwaniem wszystkich schowków. Torebkę odzyskałam, ale już bez pieniędzy i kart Dobrze, że dowód zostawili, łaskawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 09:37 A inne konta zostały błyskawicznie zablokowane,o czym media trąbiły,bo rodziny na chleb nie miały. Odpowiedz Link Zgłoś
asik262 Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 11:12 a c o ma piernik do wiatraka? konto nie zostalo zablokowane,tylko nie ma osoby uprawnionej do dysponowania kontem. Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 10:12 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7977154,Gras__aresztowano_funkcjonariuszy_OMON__ktorzy_okradli.html straszny obciach dla Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 10:50 Pytanie, czy w innym kraju byłoby inaczej - nie sądzę, zawsze się trafi jakaś menda. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 11:00 Też sądzę że to mogło by się zdarzyć wszędzie. W tym akurat wypadku obciach dla Rosji olbrzymi tym bardziej ze to nie cywile kradli. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 12:01 "W tym akurat wypadku obciach dla Rosji olbrzymi tym bardziej ze to nie cywile kradli."- zgadzam się całkowicie.To nie jest zwykłe złodziejstwo, ale hienowatość najgorszego gatunku. I wiecie co? Tyle jest spekulacji wokół tragedii, a to zdarzenie może być wykorzystane jako antyrosyjski akcent: no jak Rosjanie mają wyjaśnić kulisy tragedii, gdy sami okradają naszych zmarłych- tak to będzie, w ten deseń. Odpowiedz Link Zgłoś
molkamolkah Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 22:52 No wybitnie zabezpieczali teren katastrofy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 13:51 Scierwojady przeklete, a zeby im - jak to mawiala moja prababcia - reka uschla. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 06.06.10, 23:06 spokojnie jeszcze sie niedlugo okaze ze to kolejna prowokacja jacusia kurskiego Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 07.06.10, 08:36 Jak wydarzyła się tragedia w Lesie Kabackim to szefem zabezpieczenia na Okęciu był Dziewulski. Słyszałam w jakimś wywiadzie, jak opowiadał, że musieli użyć broni, bo w moment po katastrofie naleciało się hien tak rozżartych i napalonych, że słowami nie szło ich rozpędzić, dopiero strzałami w powietrze. Niewyobrażalne to jest. Tu ręka, tam noga a tu hamerykański portfel, bierzemy ! Zatem wszędzie może się trafić zbydlęcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 07:59 Wszędzie mówią, że pieniądze zostały wypłacone. To ja się pytam skąd PIN mieli? Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 08:09 Karty były na podpis?? Bo moja kredytówka nie wymaga pinu i mojego męża służbowa też? Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 09:59 circa.about napisała: > Karty były na podpis?? > Bo moja kredytówka nie wymaga pinu i mojego męża służbowa też? A my skąd to mamy wiedzieć? Szczególnie o tej Twojej jak to piszesz, - "kredytówce" Matko jedyno, jak ja nie cierpię tej debilnej maniery! Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 08:16 wypłacone, zdjęte z konta - co za różnica grupy wyspecjalizowane w kartach mają sposoby na wyjmowanie kasy np. przez fikcyjną sprzedaż we współpracujących sklepach, do tego żaden PIN nie jest potrzebny, a jeśli na Ukrainie można jeszcze używać tzw. hebli, a nie tylko terminali (nie wiem, czy można) - to już szalone ułatwienie Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 08:13 Słyszałysmy, na miejscu Rosjan chyba bym sie pod ziemię zapadła. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 08:35 ) jasne i to że ukradli pieniądze, i to, ze lecący wysoko samolot pozrywał linie która była niżej o jakieś 200 m, i to, ze skandalem międzynarodowym jest to, ze się rzecznik kopnoł mówiąc o milicji a nie wojsku, ale kradzież nie jest już skandalem... tak sobie myślę, ze niedługo będziemy musieli płacić odszkodowania rosji, za wszystko co związane z tą katastrofa i za to co wyssane z palca, pewnie i za ten zniszczony las.. nie chce mi się nawet już tego słuchać, czytać i oglądać, bo to są po prostu jaja..... należy chyba uznać, ze to ufo zaatakowało samolot, albo było to samobójstwo zbiorowe w protescie przeciw wystrzelaniu bobrów.... Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 08:59 Ja za bardzo z tym skandalem bym nie przesadzała. U nas też podczas wypadków najpierw to co cennne ginie, dopiero później ratuje się ludzi. Podejrzewam, że w każdym kraju byłoby tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Skradziona kasa - Smoleńsk 08.06.10, 10:07 premeda napisała: > Ja za bardzo z tym skandalem bym nie przesadzała. U nas też podczas > wypadków najpierw to co cennne ginie, dopiero później ratuje się > ludzi. Podejrzewam, że w każdym kraju byłoby tak samo. mam nadzieję, ze byłabyś tak samo wyrozumiała, jakby taka gafę strzelił ktoś z PIS-u. Bo mam dziwne przeczucie, że Tusk, który już nawet nie udaje, że chce rządzić w sposób demokratyczny, wtedy by robił srogie miny w TVN-ie i o skandalu by cały czas nawijał. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 iuscogens 08.06.10, 10:30 Iuscogens, zupełnie bez złośliwości-3 razy przeczytałam twój post i postdziewczyny, który komentujesz i nie rozumiem o czym piszesz. Co masz na mysli pisząc: "> mam nadzieję, ze byłabyś tak samo wyrozumiała, jakby taka gafę strzelił ktoś z > PIS-u." Jaką gafę? Jakby ktoś z PiS okradł ofiary katastrofy? Czy jakby ktoś z PiS-u źle zabezpieczył teren? NO przecież Tusk nie zabezpieczał terenu bo katastrofa miała miejsce na terenie Rosji. A co ma do tego demokratycznośc lub niedemokratyczność rządów Tuska? A co ma do tego TVN? Albo ja mam zamroczenie przedkawowe bo nie widzę najmniejszego zwiwązku tego co napisałaś z komentowanym tematem albo coś się niedobrego z toba dzieje i niezależnie od tematu rozmowy ty walisz tylko w jeden bęben. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: iuscogens 08.06.10, 10:55 Marychna31, chodziło mi o gafę Grasia. Wczoraj o niej Tusk mówił, ze to żaden problem. Powiem szczerze, ze dla mnie to tez nie jest problem, ale jestem pewna, gdyby coś takiego walnął rzecznik Pisowsiego rządu to Tusk taki wyrozumiały by nie był mam nadzieję, ze zrozumiałas a demokartyczność to rzeczywiście związku nie ma większego, to tylko wyraz mojego szoku po tym jak słyszę naszego premiera Odpowiedz Link Zgłoś
green-blue-eye a jednak nie sa aresztowani 08.06.10, 10:30 wyborcza.pl/1,75477,7984694,Smolenskie_hieny_nie_siedza.html i jeszcze wmawiaja ze wdowa wiedziala o uzyciu kart! 1,5 miesiaca wczesniej.hmm czyli rodzina wiedziela ze bedzie katastrofa i z wyprzedzeniem wybrala w smolensku kase zeby pozniej mozna bylo oskarzyc rosjan o kradziez?? Odpowiedz Link Zgłoś