vivibon 05.08.10, 14:38 ożeszq... www.rmf24.pl/fakty/polska/news-ozyj-i-zwyciezaj-zastapilo-zimnego-lecha,nId,291426 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vivibon Re: Ożyj... 05.08.10, 14:51 Nie wiem co to za napój, ale producenci mogą założyć ręce i patrzeć jak im oszołomy robią darmową kampanię reklamową. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Ożyj... 05.08.10, 17:59 vivibon napisała: > Nie wiem co to za napój, ale producenci mogą założyć ręce i patrzeć jak im > oszołomy robią darmową kampanię reklamową. I właśnie o to chodzi ....... Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Re: nie: Ożyj... tylko o żyj n/t. 05.08.10, 15:03 i takiej wersji będą się trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: nie: Ożyj... tylko o żyj n/t. 05.08.10, 15:09 ożyj byłoby lepsze, można tam nie zauważać odstępu Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Ożyj... 05.08.10, 18:14 Uwierzyć nie mogę... Ciekawa jestem, jak długo będzie obowiązywał nakaz dostosowania treści reklamy w tym miejscu do tego, że naprzeciwko leży LK. Czy to jest może o Piłsudskim? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Ożyj... 05.08.10, 18:54 hyhy... duch w narodzie jeszcze się tli nie tankuję tego typu napojów, ale ten chętnie nabędę. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Ożyj... 05.08.10, 19:01 Hłehłehłe...chyba też kupię to jeszcze lepsze niż zimny Lech Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 19:39 To jest prowokacyjne i nie dziwcie sie, jesli jakas czesc ludnosci znowu sie wkurzy. Oczywiscie bedziecie krzyczec, ze to oszolomy. Dziwne, ze widziecie glupote innych, a na swoja jestescie slepe. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:05 Hotel forum jest po drugiej stronie Wisły, od lat jedno z najlepszych (najdroższych) miejsc reklamowych w Kraku. Oburzenie budziłyby również inne obecne w przestrzeni publicznej hasła reklamowe. Wyobrażam sobie tą burzę "po padłeś? powstań!" czy "nie dla idiotów". Może to jednak nie był najleszy pomysł na pochówek w środku miasta? Żyjącego miasta dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:18 To co powyzej napisalas to zwykla hipokryzja. Dobrze wiesz, ze tresc reklamy ma bulwersowac i nawiazywac do nowego lokatora Wawelu. Czy Ty tego nie rozumiesz? Te stany wzajemnej nienawisci sa bez przerwy podgrzewane i nie mow, ze to tylko ONI sa tacy glupi i podli. Odpowiedz Link Zgłoś
chococino Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:22 To może tylko bulwersować takich skamieniałych moherów jak ty, bo normalni ludzie nie mają głupich skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:28 chococino napisała: > To może tylko bulwersować takich skamieniałych moherów jak ty, bo normalni > ludzie nie mają głupich skojarzeń. No dobrze, wyobraz sobie, ze jestem skamienialym moherem i pytam, dlaczego chcesz mnie bulwersowac, dlaczego chcesz reklamy, ktora dotyka osoby zmarlego prezydenta? Nie, nie jestem moherem, a Ty nie jestes normalnym czlowiekiem. Normalny czlowiek nie czerpie przyjemnosci z takich glupich prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chococino Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:34 Jakich przyjemności? Jakiej prowokacji? Czy ty nie rozumiesz, że gdyby ta sprawa nie była tak rozdmuchana w mediach to nie zwróciłabym uwagi na ową reklamę w kontekście zmarłego Lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:35 Normalny człowiek nie przestaje jeść kaczki tylko z tego powodu, że prezydentem jego kraju został Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:39 specjalniedla130xe napisała: > Normalny człowiek nie przestaje jeść kaczki tylko z tego powodu, że prezydentem > jego kraju został Kaczyński. Normalny czlowiek nie przezywa czlowieka o nazwisku Kaczynski - kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:44 Jak się wstawia emotkę uperzającą głową w mur? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:56 specjalniedla130xe napisała: > Jak się wstawia emotkę uperzającą głową w mur? Nie wal glowa w mur tylko pomysl. Tu nie chodzi o L. Kaczynskiego, nie chodzi i tzw. moherow ani o jakies pis czy po. Tu chodzi o zasady postepowania cywilizowanego czlowieka w cywilizowanym kraju. I zadne chamstwo nie zwalnia i nie usprawiedliwia Twojego chamstwa. Nie dziwie sie, ze w Polsce jest tak jak jest. Cale spoleczenstwo jest chore, pewnie, ze z wyjatkami. Ale jezeli wy uwazacie sie za swiatle, madre i super-duper nowoczesne, to bardzo sie mylicie. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:45 Dzieki ci, żeś oświeciła maluczkich. Tego było nam trzeba, teraz już wiemy, że idziemy złą drogą.... Daj mi przykłady tego mojego chamstwa? Czy przejawia się ono w tym, że mam świetne orgazmy nieopodal tego miejsca pochówku? Czy może chodzi o to, że nie zgadzam się na wyłączenie z życia całego kwartału miasta? A może wieczna żałoba, tylko pytam kilometr wokół Wawelu wystarczy czy trzeba więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 11:42 serio tobie sie to kojarzy z jakimis ofiarami wypadku? masz ostrą jazde na temat Kaczynskiego skroo wszedzie go widzisz Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 12:33 Nikt nie obraża zmarłego prezydenta. Te reklamy nie miały z nim NIC wspólnego. Lech reklamował się hasłem "zimny lech" już wcześniej, mieli takie reklamy w wielu lokalizacjach. Tak samo reklama oshee nic wspólnego z prezydentem nie ma. Ale dla chcącego nic trudnego, przy odrobinie wysiłku każdy przekaz reklamowy można uznać za obraźliwy dla pamięci zmarłego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winobluszcz Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 22:03 bez_seller napisała: dlaczego chcesz reklamy, ktora dotyka osoby zmarlego prezydenta? Wiesz za każdym razem jak widzę taki tekst to piszę sprostowanie - szkoła prezesa, nie zmarłego tylko poległego męczeńską śmiercią... Czy rozumiesz, że to pośmiertne stawianie go na piedestale, począwszy od mówienia o nim "poległy", a skończywszy na pochówku na Wawelu nakręciło spiralę niechęci do niebywałych rozmiarów A co do reklamy, to slogan "zimny lech" nie powstał po katastrofie. Na filmiku z youtube, do którego link wklejam poniżej, jest rok 2009, więc jak sądzę najpóźniej wtedy(być może nawet jeszcze wcześniej) pojawił się po raz pierwszy, czy sądzisz, że twórcy tego sloganu "antycypowali" www.youtube.com/watch?v=AzuuIbGs5Mk Tak na marginesie, tą reklamę też można odebrać na różne sposoby aż strach pomyśleć coby się działo gdyby puścili ją teraz w telewizji A tak poważenie, czy myślisz, że gdyby nie było tego szumu wokół reklamy na Wawelu, ludzie mieliby takie "chore" skojarzenia? k Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 22:12 A czy ja stawiam go na piedestale? Dla mnie L. Kaczynski to byl taki maly hitlerek. Mowie zupelnie o czym innym, ale tego, jak widze, nie jestescie w stanie pojac. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 22:18 Pytam się (kolejny raz) jaki obszar Krakowa powinien być wyłączony z życia żebyś uznała to za godne??? Bilbord po drugiej stronie Wisły z hasłem znanym przed katastrofą - źle. Powiedz proszę jak powinno to wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 13:04 specjalniedla130xe napisała: > Pytam się (kolejny raz) jaki obszar Krakowa powinien być wyłączony z życia żeby > ś uznała to za godne??? Bilbord po drugiej stronie Wisły z hasłem znanym przed > katastrofą - źle. Powiedz proszę jak powinno to wyglądać Co mialabym uznawac za godne czy niegodne? Mnie chodzi o te niepotrzebna eskalacje chamstwa. Nielubiany czlowiek odszedl, zostawmy go w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 13:37 Leży sobie na Wawelu, a Kraków żyje swoim rytmem. Życie toczy się dalej, ale niektórym to się nie podobało i podnieśli raban. No bo jak to tak, nikt nie chodzi na paluszkach i nie gnie się w ukłonach. Wawel to za mało? Na hotelu forum "zawsze" wisi jakaś reklama to raz, a dwa hasło reklamowe nie powstało specjalnie na tę okazję, jest znane od przynajmniej kilku miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 14:11 specjalniedla130xe napisała: Na hotelu forum "z > awsze" wisi jakaś reklama to raz, a dwa hasło reklamowe nie powstało specjalnie > na tę okazję, jest znane od przynajmniej kilku miesięcy. My tu mowimy o reklamie Ozyj i walcz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 14:17 Którą to zauważona po awanturze o reklamę Lecha. Teraz każda reklama w tym miejscu będzie z tym kojarzona. Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 14:02 To nie ma nic wspólnego z Kaczyńskim. Chodzi o to, żeby w tv pokazać, że jest się bardziej papieskim od papieża. Nie, wcale nie uważam, że to niesmaczne - tak się składa, że na Wawelu, Skałce i okolicach leżą ludzie o znacznie większych dokonaniach niż Kaczyński (chociaż o to nietrudno) i jakoś nikt nie rzuca się o to, że "ożyj i zwyciężaj" godzi w pamięć Kościuszki czy Sobieskiego. Popieram każdą reakcję (re-akcję zaznaczam) na absurdalne działania grupki PISiorowych oszołomów, mam nadzieję, że wkrótce wymyślą coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 16:28 Pewnie by go ludzie zostawili w spokoju, gdyby postawa PIS była inna. Niestety ludzie są przekorni i na przewrażliwienie PIS będą reagować głupimi komentarzami. Mnie też się czasami włącza. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:36 chococino napisała: > To może tylko bulwersować takich skamieniałych moherów jak ty, bo normalni > ludzie nie mają głupich skojarzeń. Wpisy w tym watku mowia cos o narmalnosci ich autorek. Wszystkie jak jedna maja glupie skojarzenia. Jedna nawet westchnela, zeby jednak nie ozyl, a druga dodala amen. Po prostu dno. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.com Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 23:14 Trochę luzu... Nie mogę zrozumiec jak tak można brac wszystko śmiertelnie poważnie (ups, przepraszam, nie wiem czy można używac tego słowa na ś?). Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 23:56 > (ups, przepraszam, nie wiem czy można używac tego słowa na ś?) Przypomina mi się stary telewizyjny skecz "W domu powieszonego nie mówi się o sznurku". Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 12:26 Znajdź na youtubie i zalinkuj, nie bądź żyła. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 21:55 Nie znalazłam niestety, to było w Studio Gama chyba w latach 70-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:32 Wszystko może nawiązywać do nowego lokatora Wawelu jak się ktoś uprze. Czy Ty tego nie rozumiesz? Powinniśmy wyznaczyć jakąś strefę ochronną? 1 km wokół wzgórza wystarczy czy może 5 będzie odpowiednie? A może cały Kraków pod nią podciągnijmy, dobry pomysł? Mogę się kochać(głośno i z finałem) na ulicy podzamcze czy to też zbyt blisko "strefy zero" i też tylko podgrzewam atmosferę? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:43 specjalniedla130xe napisała: > Wszystko może nawiązywać do nowego lokatora Wawelu jak się ktoś uprze. Czy Ty t > ego nie rozumiesz? Nie, nie wszystko. Ta reklama byla wymyslona specjalnie, zeby jatrzyc, zeby cos tam pokazac, tylko nie wiem co, ale jedno dobrze pokazuje - glupote pomyslodawcow tej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococino Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:44 Niestety to pokazuje głupotę czytających. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:48 I zimny Lech też??? I nie dla idiotów i padłeś? powstań i dwa w jednym twixa....w całym Krakowie zabrońmy reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:52 > Ta reklama byla wymyslona specjalnie, zeby > jatrzyc, zeby cos tam pokazac Po aferze z zimnym Lechem każda reklama będzie się z jednym kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
chococino Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:54 No najlepiej niech zmienią nazwę piwu, bo nie wypada, żeby browar nazywał się tak, jak nasz mąż stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:00 echtom napisała: > Po aferze z zimnym Lechem każda reklama będzie się z jednym kojarzyć. Nie, nie kazda. "Piwo Zywiec jest dobre" - nie kojarzy mi sie ta reklama z zadnymi zwlokami. Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:04 Może jeszcze powołać specjalną komisję, która będzie decydować, która reklama jest godna wisieć vis a vis Lecha. Bo to, że leżą tam królowie i inni nie tak świetni jak prezydent-denat do tej pory nie miało znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:08 vivibon napisała: > Może jeszcze powołać specjalną komisję, która będzie decydować, która reklama > jest godna wisieć vis a vis Lecha. Bo to, że leżą tam królowie i inni nie tak > świetni jak prezydent-denat do tej pory nie miało znaczenia. Bo do tej pory nikt pod przykrywka reklam nie probowal wysmiewac pochowanych tam krolow. Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:12 bzdura, kilka ładnych lat temu wisiały reklamy też piwa, nie pamiętam jakiego, nawiązujące do imion królów i jakoś nikt się nie moczył z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:27 > "Piwo Zywiec jest dobre" - nie kojarzy mi sie ta reklama z zadnymi > zwlokami. Nie zartuj. Zywiec? ZYWIEC? Przy nekropolii? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 12:24 Ta ma. Poprzednia nie miała, była jeszcze sprzed pogrzebu prezydenta. Oczywiście, że reklamodawcy będą prowokować, dopóki ludzie na to lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:01 Taaaaaaaaaaa... od razu mi się przypomina... chyba w "Dzieciach Arbatu" czytałam: kucharza zesłali za "ruskie pierogi". Może w ogóle zabrońmy używania niektórych słów, żeby przypadkiem ktoś nie poczuł się urażony Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:38 owszem masz racje, to jest prowokacyjne, moze nawet niesmaczne Natomiast zimny Lech bylo niewinna reklama Kto jest winny tej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Ożyj... 05.08.10, 19:40 widzę, że niedługo będzie to najdroższa powierzchnia reklamowa, a marketingowcy zaczną się prześcigać w wymyślaniu sloganów z podtekstem.. P.S. oby jednak nie ożył Odpowiedz Link Zgłoś
chococino Re: Ożyj... 05.08.10, 20:23 Brawo! A moherom teraz pójdzie piana z pyska Odpowiedz Link Zgłoś
changeone Kaczyńscy sami są sobie winni 05.08.10, 20:43 to było do przewidzenia, że ta żałoba zamieni się w farsę Jarosław Kaczyński i reszta "opłakujacych" członków rodziny do tego doprowadzili! Wyciągali łapy po najlepsze zamiast startować skromnie z pochówkiem to teraz mają. A już zupełnie nie skomentuję piknikowej atmosfery przy krzyżu mającym przypominać o tragedii smoleńskiej Fakt jest faktem, że brat bratu robi teraz największe świństwo swym działaniem! Córka Kaczyńskich niestety też. I ich próby "ugrywania" jak najwiecej na tej tragedii kończą się tragikomedią Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Kaczyńscy sami są sobie winni 05.08.10, 21:02 changeone napisała: > Fakt jest faktem, że brat bratu robi teraz największe świństwo swym > działaniem! Córka Kaczyńskich niestety też. I ich próby "ugrywania" > jak najwiecej na tej tragedii kończą się tragikomedią Z tym sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Kaczyńscy sami są sobie winni 06.08.10, 00:38 tak szczególnie Lech jest winny że zginął. Jak by nie to nie było by całego cyrku. Jarosław Kaczyński i reszta "opłakujacych" członków rodziny do tego > doprowadzili! Wyciągali łapy po najlepsze zamiast startować skromnie > z pochówkiem to teraz mają. Z tym się zgadzam Jarosław przesadził. Co do Marty to nie wyciągała bym takich wniosków. Zeszła ze sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Re: Kaczyńscy sami są sobie winni 06.08.10, 00:47 czar_bajry napisała: > Co do Marty to nie wyciągała bym takich wniosków. > Zeszła ze sceny. Tak, po niezłej serii wywiadów. A ja jestem przekonana, że jeszcze o niej nieraz usłyszymy - na jej własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Ożyj... 05.08.10, 21:12 Ja mam tylko nadzieję że ten napój energetyczny to do bani jest... Odpowiedz Link Zgłoś
prophetess.pl Re: Ożyj... 05.08.10, 21:22 Zupełnie nie rozumiem dlaczego Krakusy trzymają jeszcze tę ruderę zamiast zrównać z ziemią dawno temu i zrobić w tym miejscu coś sensownego. Mam nadzieję, że ostatnie afery, bądź też "afery" przyspiesza koniec "najdroższego bilbordu'. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Ożyj... 06.08.10, 11:32 Krzyże się mnożą wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8220725,Pod_palacem_stanal_krzyz_z_puszek_Lecha__Efekt_wczorajszych.html Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Ożyj... 06.08.10, 15:58 Jak dla mnie podtekst jednak jest. Ciekawe, czy Lech i Maria śnią się Jarosławowi w zemście za to, że z ich śmierci zrobił taki cyrk ? A może straszy go wszystkie 96 ofiar a efekty oglądamy za dnia ? Bo to reakcja przecież. Niezbyt smaczna, ale re-akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Ożyj... 07.08.10, 12:19 jesli jest to chyba ta osoba chce zeby Lech ozył i wygrał wybory więc raczej popiera byłego prezydenta a ta szczerze oshee wymawia sie oszi wiec podobnie do ozyj, napoje energetyczne kojarzą sie ze sportem a sport z rywalizacjom jesli juz potrzebujesz kontekstów Odpowiedz Link Zgłoś