kociak40
29.01.19, 22:12
Przeglądając fora religijne (interesowała mnie tylko ilość wpisów) najpopularniejszym jest
forum - "Religia" - ma 297 641 wpisów (to się stale zmienia).
na drugim miejscu jest forum - "kościół, religia" - 85 310
na trzecim miejscu jest forum - "Chrześcijaństwo" - 22 426
To forum - "Wiara w Boga", niedawno założone, - 1816
Trochę ostatnio "ożyło", bo tylko "dobre nowiny" i linki do nich podawane przez a2-a
i sama dyskusja jego z tade-k53 to zbyt mało na forum religijne.
Aby "żyło" forum i była dyskusja, muszą być na nim "nawiedzeni religijnie" i "nienawiedzeni".
Nie może być dmuchania tylko w jeden ustnik. Musi być dyskusja różnych opcji i wizji religijnej. Wtedy możemy śledzić jakoś i polot piszących, określać ich wykształcenie, zasób
wiedzy ogólnej i religijnej itd. Wtedy dopiero forum może być ciekawe.
Piszę to z własnej praktyki, jako przypadkowy administrator forum i jako ten, który w małym
ułamku przyczynił się do większej liczby wpisów i na tym forum.
Na forum, którym administruje, ostatnio zabrakło na nim "nawiedzonych religijnie" i forum straciło atrakcyjność, nie ma się z kogo pośmiać. Na forum musi być "poważnie" ale i "wesoło". Kiedyś było bardzo dużo "nawiedzonych" i dyskusja była ogromna.
Mnie utkwił w pamięci "super nawiedzony" mający nick - wladi3. Był on bardzo
aktywny na forum, miał w swojej stopce (napis wpisujący się automatycznie)
- "Kocham Cię Boże Ojcze - Twój syn, Władek". Bardzo mnie to śmieszyło, bo powinie podać
jeszcze nr Pesel. Pisał bardzo dużo postów, nagle jak "nożem uciął", znikł na zawsze
z forum. Pewno trafił, tam gdzie nie ma klamek, miał już lekkie omamy na tle religijnym.
Biedny człowiek, szkoda mi jego. To tak na marginesie. Nie można było mu pomóc
poprzez forum.
-----
"Czas spędzony z kotem, nigdy nie jest stracony"