lykaena 16.10.10, 19:24 Oglądacie Kuchenne rewolucje ? Nie uważacie, że tym razem pani Gessler już przegięła z porównaniami? Niesmaczne to było bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nutka07 Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 16.10.10, 19:33 Myslalam, ze watek bedzie o jakims zatruciu pokarmowym Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 16.10.10, 19:41 W cale nie uważam a w wręcz przeciwnie za mało z Nimi pojechała,bo mają taki lokal i nie robiąc nic zero reklam nawet dwóch głupich tablic nie chce się im wstawić Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 17.10.10, 11:55 W cale nie uważam a w wręcz przeciwnie za mało z Nimi pojechała,bo mają taki lo > kal i nie robiąc nic zero reklam nawet dwóch głupich tablic nie chce się im ws > tawić ale to ich lokal i jak im się nie chce to oni kasy nie zarobią bez szkody dla zdrowia reszty społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 21.11.10, 20:02 czar_bajry napisała: > W cale nie uważam a w wręcz przeciwnie za mało z Nimi pojechała,bo mają taki lo > > kal i nie robiąc nic zero reklam nawet dwóch głupich tablic nie chce się > im ws > > tawić > > ale to ich lokal i jak im się nie chce to oni kasy nie zarobią bez szkody dla z > drowia reszty społeczeństwa to poco ja wzywają w takim razie ? Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 16.10.10, 19:47 Nie przepadam za Gessler, ale tym razem zbyt łagodnie potraktowała prawdziwy marketingowy beton. To są ludzie z filozofią Kiepskiego - jakby tu sporo zarobić, ale żeby się nie narobić. Ci ludzie - prawdziwe betony i nieroby zrobili sobie darmową antyreklamę. Będąc w Toruniu na pewno tam nie zajrzę, nie powinno się dawać zarabiać takim ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
kolezanka_filizanka Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 16.10.10, 19:53 Byłam niedaleko tego lokalu, i zrezygnowałam bo... śmierdziało... ale nie rzygami czy czymś takim, no ale nie jak w restauracji a w takim starym, starym PRLowskim lokalu... nie wiem czy wiecie o co mi chodzi i chyba tam głównie z toalety ludzie korzystają Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 16.10.10, 19:55 Zgadzam się z tobą, ale mi chodzi o wygłoszony do kamery tekst , że sos jest gęsty jak sraczka - no według mnie nie na miejscu i to akurat nie miało nic wspólnego z próbą przekucia się przez zakute głowy właścicieli Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 16.10.10, 19:57 moze jej ten sos skojarzyl sie z wlasna sraczka Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 16.10.10, 20:25 No może, może niezbyt na miejscu, chociaż ja w takiej sytuacji zbyt selikatna nie jestem . I jestem w 100% pewna, że w tym lokalu pomimo dania drugiej szansy nic się nie zmieniło, a trzeba przyznać, że pomysły Gessler były bardzo trafione. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Gessler -kuchenne rewolucje Toruń "Zamkowa" 17.10.10, 01:45 Ci ludzie to dla mnie jeszcze jakiś peerelowski układ. Sposób wypowiadania się pana w sweterku wskazywał na jakiegoś urzędniczego "załatwiacza". Załatwił sobie kiedyś lokal i uznał z żoną, że samo będzie hulało. Tę wycieczkę szkolną naraił mu pewnie kumpel z kuratorium albo dyrektor bursy. Rodzinka jest tak przesiąknięta komuną i nie_da_sizmem, że ja tu nie widzę remedium poza odpaleniem ładunku wybuchowego. Ten lokal to samograj ! Dla każdego, tylko nie dla tych państwa. I jeszcze ta kompletna indolencja w wykorzystaniu przepięknego tarasu! No to naprawdę trzeba być ciężkim łomem do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Gessler -kuchenne rewolucje Toruń "Zamkowa" 17.10.10, 07:38 Te zasłony w oknach jak je zdjęto cudny widok świece no coś pięknego a Oni jak betony nie i koniec. To jabłko z cynamonem przepysznie wyglądało a oni nie bo za drogie .To niech opuszczą ten lokal i niech ktoś inny go weźmie Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Gessler -kuchenne rewolucje Toruń "Zamkowa" 17.10.10, 10:06 super zaprojektowany lokal,mozna by z niego wycisnac kupe kasy(restauracja z widokiem,taras i miejsce przed lokalem na ogrodek,no i te lochy na pub),tylko co z tego jak nie chce sie palcem ruszyc!!ja mam nadzieje,ze jednak wykorzystano te druga szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Gessler -kuchenne rewolucje Toruń "Zamkowa" 17.10.10, 10:27 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przerobili im lokal za free, zmienili menu, które - co jest kwestią priorytetową - smakowało gościom, a te betony jeszcze nosem kręcą z niezadowolenia i...wracają do starych nawyków, które zysków nie przynoszą, i jeszcze wielce tym faktem są zdziwieni. Pasożytnictwo w pełnym tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: Gessler -kuchenne rewolucje Toruń "Zamkowa" 17.10.10, 10:28 tak sie zastanawiam, te lezaki to mialy by z ich kasy czy tvn to fundowal. czasem w rewolucjach jest duza zmiana w wystroju kto to finansuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Gessler -kuchenne rewolucje Toruń "Zamkowa" 17.10.10, 12:09 i strony internetowej tez nie zmienili Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuzika Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 17.10.10, 12:17 a ja uwazam ,ze ci restauratorzy, , to przyklad typowch polakow, prosza o pomoc bo sobie nie radza ,przyjezdza spec a oni maja do niej pretensje. jeszcze oburzeni ,ze prawde mowi. swietna babka ,podziwiam ja Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 17.10.10, 12:31 właśnie teraz oglądam- miejsce bajeczne, o boże dajcie mi to miejsce Co do zapachu wierzę Magdzie na słowo- tv tego nie przekaże. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 17.10.10, 13:02 Bo największym kretynizmem było położenie w sali jadalnej wykładziny , która pewnie była prana raz na ruski rok. Wyobrażam sobie jak tam musiało śmierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 17.10.10, 13:13 Porównania pewnie jak najbardziej trafne. Nie byłam w tamtej restauracji, ale bywałam w podobnych, w których naprawdę śmierdziało wymiotami. Nie wiem, skąd to wynikało, ale nie byłam w stanie jeść w takich miejscach. Program właśnie obejrzałam. Jak ktoś mówi, że pieczone jabłko w sosie cynamonowym jest za drogie, to naprawdę nie wiem, co może być tanie. Pieczone jabłko jest chyba jednym z najtańszych możliwych deserów! Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 17.10.10, 13:21 Ale ten sos naprawde wygladal jak sraczka. Mnie sie skojarzyl z psia sraczka, czasami mozna spotkac takie "sosy" na chodnikach. W tym sezonie, jeszcze zaden lokal nie zastosowal sie w pelni do zasad Gessler i zaden oprocz miernej reklamy nic nie zyskal na tym programie. A Gessler rady ma swietne i wyrabia sie coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
evil-minded Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 17.10.10, 13:51 Jeśli faktycznie pachniało tam rzygami, to po co to owijac w bawełnę? A co do programu, mam wrażenie, że w I sezonie ludzie faktycznie chcieli coś z restauracjami zrobic. W II liczą głównie na darmową reklamę. Żona właściciela zrobiła się na bóstwo przybierając image a'la stara lampucera. Właściciel ciągle w tym samym sweterku. Córce nic się nie podobało, narzekała tylko, że na nic pieniędzy nie mają. Nie rozumiem, cała rodzina żyje z jednego słabo prosperującego lokalu? Nie lepiej wydac trochę pieniędzy i zainwestować w osobę menedzera, z dobrymi pomysłami, tylko trzeba kisic się we własnym sosie? Nie każdy nadaje się na restauratora. Dlaczego ludzie tak wierzą we własny gust estetyczny i nie zapłacą jakiemuś człowiekowi, który by zaprojektował wnętrze tej restauracji? W Toruniu jest wydział sztuk pięknych, z pewnością znaleźliby się studenci z pomysłami, którzy za stosunkowo niewielkie pieniądze z lokalu zrobiliby cudo. Niech ludzie zrozumieją, że według własnego, zwykle kiepskiego gustu , mogą se co najwyżej mieszkanie urządzić, a nie lokal, który ma się ludziom podobać, ma byc w nim przyjemnie. Albo ta kelnerka, bez znajomości podstaw angielskiego. Kolejny przykład na to, jak zatrudnić tzw. murzyna za grosze, i nieważne, ze panna pojęcia nie ma o robocie. Najlepiej nic nie zrobic, zero wkładu własnego, a kasa ma płynac strumieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 17.10.10, 19:10 po Waszych opiniach to żałuję, że nie widziałam tego odcinka, może jest na vod. Odpowiedz Link Zgłoś
e.mama.s Gessler w Żywcu 20.11.10, 18:14 W moim regionie ,czekałam czekałam i się doczekalam a odcinek boski. Właśnie trwa, żałuje, że nie nagralam. Jest wieprz na stole mętne oko pstrąga, kocia chuć a co będzie jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
sledznaostro Re: Gessler w Żywcu 20.11.10, 18:33 vod.onet.pl/kuchenne-rewolucje,kuchenne-rewolucje,3554,2,7145,odcinek.html Przyjemnej powtórki Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 20.11.10, 18:36 A dlaczego ludzie się na to wystawiają? Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 20.11.10, 18:46 bo im się wydaje, ze to świetna reklama i o ile lokal z ostatniego odcinka zapadł mi pozytywnie w pamięć, o tyle ten dzisiejszy nigdy mnie nie skusi. Nie wierzę, że jedna wizyta pani Gessler jest w stanie uzdrowić ten syf. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: rzygi i sraczka-kuchenne rewolucje 20.11.10, 19:05 Ale ten wlasciciel, to oblech, fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
hayet afera na fb 20.11.10, 21:13 no oblech, kudly, fuj a na fejsbukowej stronie gessler jest afera z fotka ze strony tej restaurarcji www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?fbid=138738106176746&set=a.135075213209702.39178.130807553636468 Odpowiedz Link Zgłoś
e.mama.s Re: afera na fb 20.11.10, 21:34 no kawał chama, ale nam reklamę zrobił. Górale mają porządek kolo obejścia i się myją, i czesza, żeby nie było.I karczmy mają dobre jedzenie. Ja tamtędy rzejeżdżam i nawet nie wiedziałam o tej przechowalni diabła. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: afera na fb 21.11.10, 13:12 Na fb już niedostępne są zdjęcia chyba..... Bo mam taki komunikat albo to,że nie mam konta na fb. W kazdym razie facet to kawał świni lub biorę pod uwagę,że jest nizerównoważony psychicznie jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: afera na fb 21.11.10, 19:39 jemu sie po prostu wydaje, z ejest bardzo zabawny a jego dowcipy zabijaja smiechem sluchaczy..ale reality jest inna i facet wychodzi na kretyna po prostu. neich faktycznie rzuci te wodke i sobie wlose zepmnie bo nie moglam na niego patrzec...a juz jakbym miala zjesc cos co on ugotowal...ze sanepidu tam nigdy nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: afera na fb 21.11.10, 19:47 W sumie gdybym nie ogladała wcześniej pierwowzoru z Gordonem Ramsay'em , to może i by mi sie podobało , ale p. Magda to lajtowa namiastka Ramsaya i widać że trochę nieudolnie próje mu dorównac Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: afera na fb 21.11.10, 19:57 A co było na tych fotach ?? Dopiero weszłam na forum a zdjęcia na fb niedostępne już są (vivat tvn) Odpowiedz Link Zgłoś
e.mama.s Re: afera na fb 21.11.10, 22:09 wyglądało jak pląca się głowa z charakterystycznymi lokami Gesslerowej nad garem, czy coś takiego. Zdjęcie z rodem czarownica na stosie Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka parodia u Majewskiego :) 23.11.10, 10:08 www.youtube.com/watch?v=6j7w_uDN76w Odpowiedz Link Zgłoś