Dodaj do ulubionych

Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :)

18.10.10, 13:38
Choć do tej pory nic mi złego kobieta nie zrobiła, ale dzięki reklamom Knorra uświadomiłam sobie, że nikt (oprócz niektórych polityków Pewnej Partii), NIKT w tv nie działa mi na nerwy tak, jak ona. Nie mogę patrzeć na te reklamy, jej gesty, modulowany głos, a nie zawsze zdążę dolecieć do pilota, żeby to wyłączyć smile czy ta kobieta w życiu jest też tak odstręczająca? No zobaczcie same (dla koleżanek zza granicy). W ogóle reklamy tych półproduktów Knorra są wyjątkowo badziewne.
Uff, ulżyło mi tongue_out

Tylko nie piszcie znowu tych gadek, że reklama nie ma się podobać, tylko działać wink Na mnie w sumie działa, znienawidziłam babę tongue_out a Knorra i tak nie kupuję.

www.youtube.com/watch?v=DVW0GqdenfM
Obserwuj wątek
    • anulla1 Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 13:43
      Rozumiem co czujesz, doskonale!!! A najbardziej mnie wkurzają te puenty na końcu :mój sposób na.....
      • ada_zie Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 13:47
        Podpisuję się obiema rękami!! Oboje sż irytujący i Herman i ten jej partner, ba nawet dziecko zaczyna mnie wkurzać wink)
        Może ktoś z firmy unilever to przeczyta i zrobi jakieś badanie efektywności reklamy albo co...
        • taylorhayes Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 05.11.10, 09:05
          Ja tez jej nienawidze - jest piekna, utalentowana, szczupla, ma interesujacego meza (wyglad to nie wszystko) a otwierajac te torebki z Knorra na pewno zarobila kupe kasy. Do tego doszla kasa ktora zaplacono jej mezowi i synowi. Nienawidzimy takich ludzi wink
          • venettina Mam dosc, zamierzam bojktowac Knorra. 06.11.10, 19:31
            Ja tez mam dosc! Jeszcze troche tych reklam i SWIADOMIE ZACZNE BOJKOTOWAC KNORRA! Nie moge na nie patrzec, ich ilosc, nahalnosc, sztucznosc mnie powala. Zawsze siegam po pilota, jak nie zdarze, to trudno, ale chociaz probuje toto wylaczyc. Wciaz pamietam malego ryczacego "jestem z Marsa!!!" - bryyyyyyyy. Wtedy tez nie kupowalam nic Knorra.
    • default Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 13:45
      Ja jej już dawno nienawidzę wink Od pierwszej knorrowej reklamy z jej udziałem. Ten jej mąż też mnie wpienia. Ton jakim wypowiada "bitki w sosie z czerwonego wina ??? I sos sałatkowy ????" doprowadza mnie szału, myślałby kto - dostaje na obiad sos z proszku i leje w gacie ze szczęścia. A potem te jej "mój sposób na... coś tam coś tam" - w zależności od reklamowanego proszku (ale zawsze totalnie od czapy) wypowiedziane z taką denerwującą modulacją i gestykulacją. Brrr.
      • gazeta_mi_placi Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 21:13
        A potem wrzody żołądka a w skrajnych wypadkach rak.
        Na tych zupkach i innych gotowych daniach z torebki powinno być takie samo ostrzeżenie jak na paczkach papierosów!
    • mathiola Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 13:47
      no smile
      ja ją zawsze przedrzeźniam.
      Szczególnie taki jeden moment kiedy rży jak osioł.
      • morgen_stern Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 13:51
        Zarżyj, zarżyj! tongue_out
        • mathiola Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 13:55
          Przez internet nie da się, to tak gardłem trzeba. I debilnie się przy tym wyszczerzać smile
          • miaowi Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:46
            Paszczą.
            • mathiola Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:57
              Nie właśnie nie paszczą tylko tak z gardła bardziej - niczym osioł wink
    • poecia1 Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 13:52
      Osobiście lubię produkty knorra, moim zdanie to spore ułatwienie dla kulinarnych antytalentów, ale reklamy mają rzeczywiście fatalne i scenariusziowo i obsadowa. A w tej gdzie reklamują te bitki w sosie z czerwonego wina, to oboje Państwo zachowują się jakby przedobrzyli z tym trunkiem.
    • erba Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 13:57
      Awangarda w kuchni... danie z torebki big_grin Teraz wszyscy studenci są awangardowi big_grin
      Chyba Unilever obczaił nowy target klientów. Łączę się w bólu, te reklamy zmniejszyły moją przyjemność oglądania MŚ, te gołąbki bez zawijania leciały wtedy non stop. A i na mnie też nie działa, bo ja nie kupuję koncernowego jedzenia.
      • morgen_stern OT 18.10.10, 14:07
        Erba, dzięki za link do "nieszczęśliwych kur", zaraz obejrzę cały film.
        • erba Re: OT 18.10.10, 14:15
          big_grin cieszę się, że moja sygnaturka czasem działa big_grin
        • katia.seitz OT 18.10.10, 14:23
          Ano.
          Na szczęście coraz bardziej dostępne w sprzedaży są jajka "jedynki" lub "zerówki". Owszem, znacznie droższe...
          Ja z mięsa w ogóle zrezygnowałam, a mąż unika drobiu - jeśli je mięso, to raczej wołowinę, bo krowy mają stosunkowo najlepsze warunki bytowe spośród zwierząt hodowanych na mięso.
          • morgen_stern Re: OT 18.10.10, 14:25
            Ja też przepłacam za jajka wink z mięsem mam większy problem, bo akurat kurczaka lubię najbardziej, i co począć, co począć??
            • katia.seitz Re: OT 18.10.10, 17:12
              Noo, można zacząć też przepłacać za kurczaka i kupować w sklepach ekologicznych... Wiem, masakra cenowa sad

Wczoraj za to byłam w Tesco, na półkach nie było żadnych jajek innych niż "trójki". W końcu wypatrzyłam pracownika, który wyładowywał nową dostawę na półki. Wypatrzyłam na palecie opakowania "zerówek" i spytałam pana: mogę wziąć?
              Pan powiedział: "Pani chce, to pani bierze - ale wie pani, jakie toto drogie...?"
              Cóż począć - niska cena jajek czy drobiu, do której jesteśmy przyzwyczajeni jako do "normy", to w dużej mierze efekt takiej właśnie przemysłowej produkcji sad
              • erba Re: OT 18.10.10, 18:09
                Ja tych zdrowszych rzeczy nie kupuję w sklepach, bo bym zbankrutowała, zresztą na etykietce "eko" też się zarabia i nie mam zamiaru przepłacać. Warto mieć zaprzyjaźnioną rodzinę na wsi, która hoduje kury. A warzywa kupuję od "babek" pod sklepem. W sumie nie mam gwarancji, że nie są faszerowane chemią, ale przynajmniej marchew wygląda jak marchew a nie jak korzeń dębu big_grin
                • katia.seitz Re: OT 18.10.10, 19:49
                  Wiadomo, że najlepiej jest mieć "dojścia" i zaprzyjaźnioną rodzinę na wsi, problem w tym, że nie każdy ma... Ja czasem odwiedzając teściową dostaję jajka od kur biegających po podwórzu, zniesione wczoraj - pycha smile
                  • erba Re: OT 19.10.10, 11:30
                    Ale można spróbować "zaprzyjaźnić się" w tym sensie, że dogadać się z jakąś rodziną, że za umówioną kwotę będzie sprzedawać Ci jajka, może wyjdzie taniej niż sklepowe "eko", a sądzę, że wyjdzie, bo marketowe ceny są złodziejskie. Można też rozejrzeć się po lokalnych ryneczkach za "babkami".
    • lilly_about Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:06
      Mi ona nie przeszkadza, za to ten facet, który z nią wystepuje jest wyjątkowo obleśny.
      • mathiola Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:16
        ale to jest jej własny mąż smile
        • lilly_about Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:25
          O matko, to przykro mi bardzo.
      • verdana Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:18
        Reklamy doprowadzaja mnie do drgawek. Ale ten cholerny fix do "gołabkow bez zawijania" jednak kupilam...
        • przeciwcialo Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:20
          Ja raz go kupiłam i mi nie wyszły.
          • miaowi Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:49
            Mnie wyszły, dziecku smakowały.
            A Katarzyny Herman nie znosilam jeszcze zanim Knorr rozebrał gołąbki z koszulek.

By the way, skąd brać zdrowy drób, nienaładowany hormonami i antybiotykami?
            • morgen_stern Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:00
              Cytat> By the way, skąd brać zdrowy drób, nienaładowany hormonami i antybiotykami?

Ja również będę wdzięczna za odpowiedź na to samo pytanie.
              • katia.seitz Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 17:18
                Zobaczcie np. ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,47218,67883642,,ekologiczny_drob.html?v=2
              • przeciwcialo Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 20:33
                Mnie teściowa czasem taka szczęśliwą kurę podrzuci, jajka także. No ale nie o taki namiar ci chodzi smile
        • lilly_about I co? dobre? 18.10.10, 14:25
          • verdana Re: I co? dobre? 18.10.10, 14:45
            Napisałam "kupilam", nie napisałam "zrobilam"smile
            Leżą.
      • meliissa Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:35
        Też nie przepadam za tą reklamą, ale nie wiem czy moja opinia się liczy, bo ja w ogóle nie trawię reklam w których bohaterowie zajadają się zupami, sosami w proszku i usiłują wmówić ludziom, że to jest smaczne i zdrowe. Co do Herman, to według mnie sprawia, że ta reklama jest jeszcze mniej wiarygodna. Producenci chcieli chyba stworzyć wizerunek ekskluzywnej, perfekcyjnej mamy-damy, ale nieco przegięliuncertain

ps.Jedyne reklamy, które lubię oglądać to te co mnie śmieszą, jak na przykład ta:
        www.youtube.com/watch?v=BnfwPCXFeug
        smile

• kawka74 Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:21
      Herman mi nie przeszkadza.
      Natomiast cholernie przeszkadza mi jej małżonek, wygląda jak mops przebrany za człowieka.
      I ten tekst o kobiecej sałatce - kto mu to wymyślił?!
      • verdana Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:46
        O , przepraszam. Nie obrazać mi tu mopsów!
        • kawka74 Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:04
          No, dobra, dobra smile
          Ale co ja zrobię, że facet ma taki psi pysk? wink
          • malila Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:58
            Nie psi, tylko niemrawy.
            • bi_scotti Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 20:29
              malila napisała:

> Nie psi, tylko niemrawy.

On przede wszystkim wyglada jakby byl mocno niedomyty. Zamiast do stolu, powinien najpierw pojsc pod prysznic. A panienka jest mocno niestrawna, owszem. Zapewne podobnie jak i te bitki wink
    • marghe_72 Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:22
      Mam to samo.
      bleee
      A reklama działa.. odstręczająco, NIe sądzę, żeby akurat o to knurowi chodziło..
    • a.va Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:27
      Jak to, chcecie mi powiedzieć, że to jej prawdziwy mąż? Myślałam, że zwyczajnie gość z castingu, jak to w reklamach smile
      • morgen_stern Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:37
        Proszsz..

pomponik.pl//news/partner-herman-splajtowal,1202579
        Czuły barbarzyńca nadal funkcjonuje, więc plotki o plajcie były chyba przesadzone smile
        • kammik Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 19:56
          No ale z Bambini di Praga go wywalili, bo czynszu za lokal nie płacił.
        • a.va Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 20:08
          No proszę, dzięki za uświadomienie.
        • afrikana Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 22.10.10, 00:20
          !! O matko ! On ma 37 lat czy ja źle widzę ?!!!?
          • afrikana Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 22.10.10, 00:21
            tzn. ona oczywiście...
            dałabym jej ponad 40...
    • bez_seller Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:33
      morgen_stern napisała:

> Choć do tej pory nic mi złego kobieta nie zrobiła,

No moj bozesz. Jaki to wielki problem. Ach ach, och och. smile
      • morgen_stern Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:44
        No i znów mnie ubawiłaś smile nic nie kumasz, ale szczeknąć musisz, bo byś się udusiła tongue_out
        • bez_seller Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:02

morgen_stern napisała:

szczeknąć musisz, bo byś się udu
          > siła tongue_out

Smiecisz na forum swoimi glupawymi watkami. smile
          • morgen_stern Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:09
            Możesz się ośmieszać dalej, mnie to naprawdę nie przeszkadza tongue_out
            • bez_seller Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:21
              morgen_stern napisała:

> Możesz się ośmieszać dalej, mnie to naprawdę nie przeszkadza tongue_out

A nie przyszlo Ci do glowy, ze tak jak Katarzyna Herman dziala na Ciebie, tak Ty dzialasz na mnie? No i co ja mam zrobic? smile Tez sobie tutaj pisze zeby mi uff, ulzylo. big_grin
    • truscaveczka Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:34
      Mamo, obiecaj mi, ze mi nie zrobisz obiadu z torebki - powiedziałą moja pięcioletnia córka przy entym powtórzeniu tej reklamy. Jej życzenie jest dla mnie rozkazem, idę podgrzać mój pyszny gulasz, który, żeby był bardziej gulaszowy, nie zawiera kostki knura a przyprawy, mięso, pomidory, paprykę, marchewkę, cebulę, czosnek... I który robił się całe pół godziny plus duszenie, niewymagające mojego udziału.
      Mój mąż twierdzi, ze to handel pomysłami - sama jestem zdania, ze najgorsze w codziennym gotowaniu jest nie to, ze gotowanie jest czaso- i pracochłonne, ale że trzeba wymyślać, co ugotować. A gdybym miała słuchać rodziny, codziennie jedlibyśmy spaghetti wink

Katarzyna Herman budzi moje reakcje na poziomie trzewi - wymiotne znaczy. Gdy tylko te reklamy zaczęły lecieć, w Twoim Stylu pojawiły się miniwywiady z kilkoma fantastycznymi kobietami - Kasią Figurą, bodajże Beatą Tyszkiewicz i KH właśnie. KH ściemniała w tym tekście, jak to ona jest wyzwolona, jak to żyje w zgodzie z samą sobą i w ogóle och i ach. Trochę kiepsko to się komponował z sałatka cesarską z grzankami z torebki, które zaczęła zachwalać w TV.
      • lilly_about truskava 18.10.10, 14:36
        Jakiego mięsa używasz, że tak krótko dusisz gulasz?
        • truscaveczka Re: truskava 18.10.10, 14:54
          Pół godziny przygotowywania, NIE LICZĄC duszenia wink a dusze kolejne 40 minut pewnie - łopatkę wieprzowa albo indyka.
        • donkaczka Re: truskava 18.10.10, 19:55
          lilly, kup szybkowar, to nawet wolowine bedziesz dusic pol godziny smile do rozpadu mniam
          ogolnie szybkowary cudnie wyciskaja smaki z produktow, wszystko smakuje lepiej

co do reklamy - widzialam po raz pierwszy na youtube, w jednorazowej dawce nie drazni, domyslam sie ze widziana kilkanascie razy dziennie wkurza i zaczyna byc widac jakies irytujace detale
          dla mnie ok, choc torebek tez od lat nie kupuje
      • meliissa Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:40
        truscaveczka napisała:
        sama jestem zdania, ze najgorsze w codziennym gotowaniu jest nie to, ze gotowanie jest czaso- i pracochłonne, ale że trzeba wymyślać, co ugotować.

truscaveczka czytasz mi w myślachwink Jak ja nie znoszę zastanawiać się nad odpowiedzią na pytanie "co dzisiaj na obiad?"...smile
        • truscaveczka Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:55
          A jeszcze moja Młoda nie lubi dwa dni pod rząd tego samego - toteż gulasz raz z kopytkami, raz z kaszą, raz z makaronikiem... wink
    • kropkacom Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:35
      Mam głośniki odłączone. big_grin Wizualnie ok. Widać, że się babka mocno wysila. Nie rozumiem co wam się w mężu nie podoba. Obleśny bo ma brodę?
    • atenette Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:46
      Reklama, żeby była skuteczna nie musi się wcale podobać. Ta jest wyjątkowo skuteczna jak widać, bo nawet o niej dyskutujecie i powtarzacie nazwę producenta na forum, robiąc mu darmową reklamę. Są reklamy, które bardzo mi się podobają, ale nie potrafię powiedzieć co reklamują, tutaj sprawa jest jasna - reklama przyciąga uwagę i zapada w pamięć (mój sposób na....).
      Co do męża - bardzo fajny facet, aczkolwiek takiego zarostu też nie lubię.
      • morgen_stern Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 14:51
        Tak tak, dziękuję za lekcję na temat marketingu, bez ciebie i twego cennego wykładu nie zdawałybyśmy sobie sprawy, że jesteśmy własnie manipulowane przez Knorra tongue_out
        • atenette Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:16
          Do usług big_grin
      • meliissa Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:01
        atenette napisała:
        Reklama, żeby była skuteczna nie musi się wcale podobać.

atenette tak jest napisane we wszystkich podręcznikach na temat marketingu i reklamy, co gorsza są o tym przekonani niektórzy producenci i reklamodawcy, ale jeśli idę do sklepu i na półce zamiast torebki z sosem "widzę" bohatera reklamy, który mnie denerwuje to nie wiem czy rola reklamy została spełniona właściwiewink Oczywiście można by dyskutować nad tym czy jestem w targecie(prawdopodobnie nie) i upierać się przy tym, że Ci co są biegną, w te pędy do sklepu, żeby chociaż przez chwilę poczuć się jak Hermanwink, ale czy celem reklamy nie powinno być także pozyskiwanie, tych co do tej ścisłej grupy docelowej nie należą?
        Kiedyś zaraz po studiach byłam przekonana, że faktycznie reklama musi przede wszystkim być zapamiętywana(najlepiej razem z hasłem), teraz twierdzę, że powinna być też dobrze kojarzona, budzić sympatię, sprawiać, że mimo, że widzimy ją kilka, czasem kilkanaście razy dziennie nie sięgamy zirytowani po pilota.
        • atenette Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:15
          No tak, ale czy kupisz zupełnie nieznany produkt, o którym nigdy nie słyszałaś? Mając do wyboru Katarzynę Herman, a ten sam produkt całkowicie nieznanej firmy, za tą samą cenę, który wybierzesz?
          • malila Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 16:14
            To po co w takim razie inwestować w Herman? Wystarczyłby wielki napis ze zdjęciem i głosem wyraźnie mówiącym, o co chodzi, albo ujęcie torebki, z której wypływa ten cudowny sos czy co tam i potrawa zmienia się z czarno białej w kolorową (taki fotoshop jedzeniowy)
          • meliissa Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 16:21
            Problem (nie mój, ale producentów) w tym, że wybór nie ogranicza się do produktu reklamowanego przez Herman albo anonimowej firmy. Konkurencja jest spora i producenci powinni mieć tego świadomość. Z drugiej strony jestem przekonana, że reklama(również ta) jest efektem analizy grupy docelowej i pewnie badania wykazały, że spot będzie skuteczny, pytanie tylko jak bardzo i czy o taki minimalny poziom skuteczności chodzi jego twórcom? Wiem, że niektórzy twierdzą, że lepiej jak mówią źle niż jak nie mówią wcale, ale to chyba nie do końca jest prawdawink
          • kammik Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 19:59
            Ja knuropodbnego nic nie kupię, ale co prawda to prawda - jak mam do wyboru dwa produkty o podobnych parametrach a o jednym z nich nie słyszałam nic - kupuję właśnie ten. Jest szansa bowiem, że kasa poszla w produkt, nie w reklamę.
          • annvangier Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 20:11
            winiary maja te same produkty-smaki potrawy i worki w zestawach
            i jak ktso chce te pseudogolabki to wybierze chyab drugą firmę - również znaną
            a nie budzącej reakcji brryyyy
    • gladys_g kocham Katarzynę Herman ;) 18.10.10, 15:02
      Knorrem nie zhańbiłam się od dobrej dekady i zmieniać tego nie planuję (umiem gotować), ale kurde - mnie kobieta w tych reklamach zachwyca.

Jest zjawiskowo piękna, ma mnóstwo wdzięku, prześliczny uśmiech, fantastyczną gestykulację. Dobrze gra zachwyt tym reklamowanym badziewiem.
      • leesha Re: kocham Katarzynę Herman ;) 18.10.10, 15:22
        Telewizję bardzo rzadko oglądałam, reklamę widziałam raz, dość irytująca.
        A K. Herman bardzo miło wspominam z roli Janeczki w "Bożej podszewce".
      • aga_sama Re: kocham Katarzynę Herman ;) 18.10.10, 15:24
        Ja uwielbiałam Herman po roli w serialu Ekipa.
        Byłam nią zachwycona.

Te reklamy to przegięcie. Ona jest w nich obrzydliwa, szczególnie przy końcu, jak się z półobrotu nachyla do kamery i cośtam mówi.
        Koszmar
    • volta2 Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:34
      a mnie reklamy knorra w ogóle nie obchodzą, natomiast bez ich sosu do potraw chińskich solidnej chińszczyzny zrobić nie potrafię.
      zatem, po wyprowadzce kilka tysięcy km od polski na wschód fix knorra jest jednym z produktów częściej podsyłanych przez rodzinę.

a czy twarz daje herman, grabarczyk nie ma to dla mnie żadnego znaczenia

a przy okazji tego wątku da się zauważyć kolejny punkt dla statystycznej emamy - żadna nie gotuje chemicznie, no wszystkie od podstaw warzą produkty kupione na ekobazarze z adnotacją fair trade.
      • morgen_stern Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:43
        Nikt tego tu nie napisał, ale powinnam się przyzwyczaić, ematki są królowymi przesady i uogólnień.
        Tak trudno uwierzyć, że ktoś nie może coś ugotować bez gotowych fixów w proszku?
        • an_ni Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:55
          a to jest gotowanie?
          ja nie podaje sie za dobra kucharke, z lenistwa nia nie jestem, ale nie uzywam sosu z torebki
          tylko salatkowego knorra, jakas tam przyprawe wloska i to teraz rzadko bo przerzucilam sie na mieszanie ziol zeby nie bylo glutaminianiu sodu
          kiedys jak weszly te sosy w sloikach to kupilam jakis chinski czy inny pomidorowy , ale byly paskudne
          czy tak trudno zrobic zasmazke albo sos pomidorowy do golabkow bez torebki?
          skoro ma sie czas na zrobienie golabkow to sos to pikus
          • gazeta_mi_placi Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 21:18
            Tak ciężko zrobić naturalny sos do sałatek? 5 minut zajmuje najprostszy-zgniecenie ząbka czosnku i wymieszanie z oliwą.
            Oj wielka filozofia...
            • przystanek_tramwajowy Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 01.11.10, 18:28
              gazeta_mi_placi napisała:

> Tak ciężko zrobić naturalny sos do sałatek? 5 minut zajmuje najprostszy-zgniece
              > nie ząbka czosnku i wymieszanie z oliwą.
              > Oj wielka filozofia...

Sos do sałatki z oliwy z samym czosnkiem? Fuuuuj i rzyg aż na Marsa (tego od porozumienia międzyplanetarnego z reklamy Knorra)! To chyba dobre na zaparcia musi być. Gazeta - masz zaparcia?
      • an_ni Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:43
        hahah , i do tego napisza zaraz ze te ekoprodukty sa tansze niz te torebki knorra
        • morgen_stern Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:51
          Nie, nie są. Zadowolona i usatysfakcjonowana?
          • an_ni Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 15:59
            no strasznie! smile nie zalapalas chyba - skoro gulasz gotuje sie pol godziny, tzn okazuje sie ze doprawia sie go pol godziny to i ekoprodukty moga byc tansze niz torebki wink
            • morgen_stern Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 16:01
              Nie, nie załapałam, najgorsze, że nadal nie łapię..
            • franczii Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 16:47
              A kto tu pisal ze gulasz sie gotuje pol godziny?
              • truscaveczka Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 17:36
                Podobno ja wink
      • franczii Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 16:50
        No tak, bo to nie lada wyczyn ugotowac od podstaw obiad. Rzeczywiscie az wierzyc sie w to nie chce.
    • joanekjoanek Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 19:18
      poznałam Katarzynę Herman tak gdzieś z 10 lat temu
      chodziła do mnie na kurs przez pół roku chyba i co wam powiem, to wam powiem, ale wam powiem, że w realu to przemiła osoba. Hipnotyzująco miękki głos, taki spokój od niej promieniuje, taki uśmiech lekki, wyważenie, no kurczę, w niej się szło zakochać od pierwszego wejrzenia.
      dobrze, że nie mam telewizora, bo w ogóle wam nie wierzę w to, co tu piszecie, i juś! smile
      • marghe_72 Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 19.10.10, 09:17

> dobrze, że nie mam telewizora, bo w ogóle wam nie wierzę w to, co tu piszecie,
        > i juś! smile
        Nie oceniam KH jako człowieka bo jej nie znam
        Oceniam reklamę, która jest fatalna
        Reklamowane produkty takoz
        • moofka Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 19.10.10, 11:16
          fatalna to prawda
          tez mnie drazni nieprzytomnie
          a piekna?
          gdzie ona piekna
          brzydziutka jest z tą kwadratową szczęką
          • joanekjoanek Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 19.10.10, 11:40
            żadna szczęka, kwadratowa czy ośmiokątna, nie przeszkadza w byciu piękną.
            w byciu "ładną" albo "śliczną" może tak

ale ta kobieta na żywo, w osobistym kontakcie, jest piękna i czarowna, i gadajcie sobie, co chcecie.
            co zabawne - uważam, że jest niefotogeniczna i kamera jej nie kocha też.
            ale mówię, można nie mieć telewizor, a iść sobie do teatru i obejrzeć - tam też widać, jak piękna ona jest naprawdę.
            • moofka Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 19.10.10, 11:52
              nie no jasne
              ona jest pijękna
              a knory pyszne
              e4.pudelek.pl/p623/fb42933b000d6b484ca1ad0b
              • imasumak Dobra, dobra 21.10.10, 17:12
                Przyznaj, że wybrałaś zdjęcie tendencyjnie wink
                A co powiesz na to:
                https://www.obcasy.pl/pic/Katarzyna_Herman[1].jpg
                • moofka Re: Dobra, dobra 21.10.10, 17:34
                  nie i jusz smile
                  w zlotej koronie nawet sie nia nie zachwyce
                  kobylasta jest i pretensjonalna
                  • imasumak Re: Dobra, dobra 21.10.10, 23:07
                    A mnie się podoba i basta smile
            • jkl13 Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 21.10.10, 13:18
              Joanek, ja lubię Katarzynę Herman, uważam ją za piekną kobietę, ale to nie zmienia faktu, że ta reklama jest fatalna i psuje jej wizerunek...
    • a.va Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 20:12
      Ja tam Herman lubię, ale te reklamy są straszne. Kto im to badziewie napisał? uncertain
      Nie jadam torebek, bo mnie po nich brzuch boli, ale nawet gdybym jadała, to chyba bym wybierała konkurencję, dla zasady "nagradzam swoimi pieniędzmi tych, którzy zasłużyli na mój głos".
    • hotmamma Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 20:27
      Mam dokładnie tak samo! Ta ich domowa sielanka powoduje u mnie mdłości (chociaż może to moje baby?smile) Przeginka, uważam ze takie reklamy są mega oderwane od rzeczywistości i budzą kompeksy w połowie kobiet przed telewizorem... smile
      • gazeta_mi_placi Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 21:14
        Aż tyle jest w społeczeństwie polskim głupich kobiet wierzących,że to co w reklamie to choćby w 1/3 prawda? wink
    • sueellen Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 20:39
      rklama faktycznie wk...ca , ale ja nie mam bladego pojęcia kim jest ta kobieta
    • asqe Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 21:02
      Faktycznie jest denerwujaca. Pierwszy raz zobaczylam teraz te reklame i zgadzam sie z autorka watku. I jeszcze chcialabym zapytac co ona mowi tam na koncu: moj sposob na...(co to co?), bo za cholere nie moge, nie wiem, uslyszec, zrozumiec (a probowalam ze 20 razy przynajmniej) i teraz mi to spokoju nie daje.
      • kasnova Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 21:33
        "Mój sposób na zgrany duet"
    • best-bubu Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 21:23
      mnie też wkurzają te reklamy z Katarzyną Herman... dialogi, gestykulacja, cedzenie słów, odchylanie głowy, podsumowania ... ogólnie reklamy tak na mnie nie działają...no na pewno nie aż tak... ale ta rzeczywiście jakaś irytująca.
    • czar_bajry Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 21:26
      Choć do tej pory nic mi złego kobieta nie zrobiła, ale dzięki reklamom Knorra u
      > świadomiłam sobie, że nikt (oprócz niektórych polityków Pewnej Partii), NIKT w
      > tv nie działa mi na nerwy tak, jak ona. Nie mogę patrzeć na te reklamy, jej ges
      > ty, modulowany głos, a nie zawsze zdążę dolecieć do pilota, żeby to wyłączyć smile
      > czy ta kobieta w życiu jest też tak odstręczająca? No zobaczcie same (dla kole
      > żanek zza granicy). W ogóle reklamy tych półproduktów Knorra są wyjątkowo badzi
      > ewne.
      > Uff, ulżyło mi tongue_out

big_grin to zupełnie jak mnie, tylko do tej pory myślałam że tylko ja tak mam i na dokładkę nie jestem obiektywna jeśli chodzi o Knorra i zazdroszczę że to nie mój młody tam gratongue_out
    • na_pustyni Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 21:28
      Takie czasy, że się ludzie sprzedają, a żadne z nich nigdy dla mnie autorytetem nie było, więc nie czuję się specjalnie urażona. Lubię Brzozowskiego za Barbarzyńcę, a Herman za skondensowaną fajnie kobiecość.
    • cherry.coke Re: Zaczynam nienawidzić Katarzyny Herman :) 18.10.10, 21:33
      O ja cie, ale kwas.

Katarzyna Herman bylam zachwycona w Ekipie - fantastyczna ostra sztuka smile A tutaj takie bdziubdzianie z jakims misiem-pysiem. Ale ona ma w nosie, co sobie o niej mysla jakies emamy, bo skasowala pewnie sume szesciocyfrowa, to i pochichrac sie moze i wloskami pozarzucac.

A jak sie robi golabki bez zawijania???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka