elowik 22.10.10, 15:00 co za chory pomysl, najpewniej to chce byc oryginalna, tylko szkoda ze kosztem dziecka i to wlasnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amanasunta To jest chore -:)) 22.10.10, 15:41 Rozumiem stres Reni.Mąż młodszy 10 lat...a lasek w koło las -)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles elowik 22.10.10, 15:47 zmniejsz sygnaturkę ! forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 22.10.10, 15:56 a czemu kosztem dziecka i wlasnego? wez no doprecyzuj? a gazety pitola, pewnie sciaga 200ml i wlewa do wody i tyle, ja zakraplalam oczy i nos, bo mleko dziala antybakteryjnie, tez nosilam w chuscie, uzywalam wielorazowek (nie wierze ze tetry uzywa) i pralam w orzechach i sie oryginalna nie czulam.. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 22.10.10, 16:22 Dokładnie - na bank jakiś brukowiec coś przekręcił. Jeśli ktoś sobie wyobraża, że Reni Jusis siedzi i odciąga parę litrów mleka dziennie, żeby wykąpać w tym swojego bobaska, to jest okropnie głupi;D Ps: Wiem: nie znam jej, nie byłam u niej w domu. Ale nauczyłam się nie wierzyć we wszystko co przeczytam. A tu ewidentnie jakaś gazeta wypuściła durną plotkę, i co gorsza - szybko znalazła się spora grupka niewiast, które w to uwierzyły Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 22.10.10, 16:38 Tak, tak. Kiedys jak były laktatoria gdzie kobiety oddawały swoje mleko to były rekordzistki z niezłymi ilościami. Kiedyś podczas inwentaryzacji szpitalnego archiwum znalazłyśmy ksiązkę odań. Laktatorów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 22.10.10, 16:32 Telewizji się naoglądali i popierniczyli z lekka dziendobrytvn.plejada.pl/28,37812,wideo,,202961,reni_jusis_jest_ekologiczna_mama,aktualnosci_detal.html Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 02.11.10, 11:17 A propos Pani Jusis. Samolot lecący z Indii ze specjalnymi orzechami do prania zanieczyszcza środowisko bardziej niż ten proszek, który mógłby być użyty. Dziecko w wieku 3 lat dostanie nagle alergii na detergenty, bo od małego jest od nich separowane. Wychowają je natomiast nie rodzice a rówieśnicy na facebooku. Skupcie się ludzie bardziej na relacjach z dzieckiem i uczuciach do siebie niż na gadżeciarskim poplątaniu z pomieszaniem, bo nie ma to nic wspólnego z ekologią ani dobrym wychowaniem dzieci. Przede wszystkim umiar i zdrowe podejście a nie gadżety - to jest prawdziwa sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 02.11.10, 12:49 Gwoli scislosci: zaprzestanie sprowadzania "orzechow" przez pania Jusin nie spowoduje odwolania lotu samolotu, to raz. Po drugie roztwor saponin to tez detergent. Po trzecie: trzemu ma dostac uczulenia pozniej? Nic nie stoi na przeszkodzie by nadal nie uzywac sztucznych detergentow. Zazdroscisz? Bo nie pojmuje skad krytyka. Przez tysiace lat pieluchy byly wielorazowe, pralo sie w myle potazowym (strasznie drazniace) lub w saponinach, dzieci nosilo sie w chustach. To raczej dzisiejsze kosmetyki i pampersy sa gadzetami. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 02.11.10, 16:31 Podumowujac z tych pomyslow tylko dwa sa glupie: szpilki i nie-szczepienie (choc akurat w przypadku barku besposredniego zagrozenia moze warto odczekac ze szczepieniem az dziecko troche podrosnie). Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Się Kasi C. czepili... 22.10.10, 16:21 No a co kto ma do imienia Adam, no co, jak się pytam?! Odpowiedz Link Zgłoś
gangrena.ulcus szpilki dla 3-latki 22.10.10, 16:29 Ciekawe czy za parę lat najdroższy ortopeda w Hollywood sobie poradzi z następstwami... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 22.10.10, 16:34 Ile ona tego mleka musi produkowac !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw No co was tak dziwi :-) 22.10.10, 16:43 Koleżanka wyżej o laktatoriach prawdę pisze W końcu nie od dziś wiadomo, że produkcja się odbywa wg potrzeb, więc jak się dziecko karmi + odciąga dużo, to... No w końcu przemysł mleczarski ma możliwość istnienia dzięki temu mechanizmowi występującemu powszechnie u ssaków Odpowiedz Link Zgłoś
yepestis Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomysł... 23.10.10, 00:05 brawo z tym nieszczepieniem ciekawe, czy jak dziecko zachoruje, to nie poda mu antybiotyku? przeciez one mogą mieć bardzo groźne skutki uboczne, jak większość leków. PS. jeżeli jej dziecko nie zachoruje na żadną z chorób, na które obowiązkowo szczepi się dzieci, to głównie bedzie zawdzięczać to tym, którzy swoje dzieci jednak zaszczepili Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 23.10.10, 00:17 tylko szkoda ze kosztem > dziecka i to wlasnego jasne że lepiej jak by dziecko cudze było Odpowiedz Link Zgłoś
prophetess.pl Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 23.10.10, 01:07 Oj nie panikuj, kąpiel w mleku praktykowała już Kleopatra, a na gazecie histeria. Heloł... Dla mnie to ma sens. Poranny udój 10l, wieczorny udój 10L - na kąpiel starczy :p. Orzechy piorące z samych Indii, do kupienia na allegoro za pare złotych, ale skoro kogos to bulwersuje... No i nie używa pampesów - pewnie tak jest, idzie z dzieckiem w chuście, to mu pampka nie zakłada. Pewie lubi jak na nią leją... UWAGA, szokująca wiadomośc: Reni Jusis używa wózka starnews.pl/galeryje/1103/Wozki_gwiazd/12/ A propos - dla mnie wozek Pazury i jego lali, kompletna klapa. Dobry na wystawę do sklepu, ale żeby z nim na ulicę wyjść? Chyba w XIX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 24.10.10, 22:27 prophetess.pl napisała: > UWAGA, szokująca wiadomośc: Reni Jusis używa wózka ...ale nie do wożenia dziecka. pewnie wozi tam torbę z zakupami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewrzostar Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 30.10.10, 10:03 ooooo, tez mam taki wozek. To P&T Vibe. Przzwoity calkiem, acz wielki. Za duzy na jedno dziecko. Oficjalnie drozszy chyba niz buggaboo? Ja dostalam za polowe ceny na ebayu. Odpowiedz Link Zgłoś
mondego1 Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 02.11.10, 11:42 Bardzo dobrze , ze uzywa pieluch wielorazowych!Przynajmniej dzieciak nie wyprodukuje tony smieci do czasu kiedy nie nauczy sie siadac na nocnik, a jego za przeproszeniem gowna nie splyna z deszczem z wysypiska do wody.Zreszta nowoczesne pieluchy wielorazowe( np popolini) nie przypominaja juz kawalkow tetry, a pralke do ich prania wynaleziono juz dawno. Brawo Reni przynajmniej myslisz o ochronie srodowiska dla pryslych pokolen w tym i dla swojego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 23.10.10, 09:42 kobiety spokojnie. Ona kąpie dziecko w wodzie z DODATKIEM mleka z piersi. A nie w wanience PEŁNEJ mleka. Kurcze tak to jest jak ktoś poprzekręca, napisze głupoty a ludzie to łykają Odpowiedz Link Zgłoś
hazaja Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomysł... 26.10.10, 08:36 Eee, głupoty piszą. Pieluszki wielorazowe to fajna sprawa (i nie tylko tetrowe, zerknijcie sobie mamy sceptyczne na www.pieluszkarnia.pl), szczepienia faktycznie mogą być niebezpieczne, ale ciężko to na razie udowodnić (są natomiast przypadki uszkodzeń neurologicznych u niemowląt bezpośrednio po szczepieniach). Odpowiedz Link Zgłoś
ila79 Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 26.10.10, 10:03 Że też sama na to nie wpadłam. A młody miał ciągle jakieś liszaje i ciągle szukałam jakiegos odpowiedniego środka. Przy kolejnym dziecku na pewno skorzystam z pomysłu. Tylko kurcze na wanienkę wody to ile trzeba będzie ściągnąc? Ze szklanke chyba i to co wieczór. Ciężka sprawa . Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 26.10.10, 10:03 Tak to jest, jak się ludziom nudzi. Wymyślają sobie ideologie, wg.których żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva Jak przeczytałam tą wiadomość dnia 02.11.10, 12:16 to myślę ależ ona musi mleka udoić! Odpowiedz Link Zgłoś
yaroszka Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 02.11.10, 14:09 Z tych pomysłów niektóre są dość idiotyczne, ale jeden jest wręcz niebezpieczny- mówię o nie szczepieniu dziecka. Był kilka lat temu artykuł w bardzo opiniotwórczym czasopiśmie medycznym, który narobił wiele złego. Jak się przyjrzano bliżej argumentacji okazałą się ona lekko mówiąc naciągana i teraz powyższe opiniotwórcze czasopismo się z publikacji wycofuje. Ale jak widać złe ziarno zostało posiane. Miałam panią RJ za rozsądniejszą osobę. No cóż jak jej dziecko zachoruje na odrę z powikłaniami mózgowymi albo na polio to będzie mogła mieć żal tylko do siebie i tylko dziecka będzie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomysł... 02.11.10, 14:36 Czy to, co sobie ogoliła Mel B., to przypadkiem nie były BAKI? Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ya Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomysł... 02.11.10, 14:54 Jaka szkoda, w głowie woda... Nie powinno się promowac w mediach takich informacji o zakręconych gwiazdkach nieszczepiących swoich dzieci. Jeśli młode matki będą się wzorowac na swojej idolce, jedno z największych osiągnięć medycyny może pójść na marne. Jesli Reni nie boi o swojego Teofila, to OK, ale po co ma on stanowic zagrozenie dla innych dzieciakow? Odpowiedz Link Zgłoś
rpodskar Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomysł... 02.11.10, 15:48 W ramach nowych, aczkolwiek nie tak kontrowersyjnych, pomysłów na ciekawe "dziecięce" gadżety - polecam fajne magnesy na samochód: autodeco.pl/dziecko-na-pokladzie-c3770.html Jest tam wiele innych propozycji tematycznych - każdy znajdzie cos dla siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 02.11.10, 20:22 Naprawdę rozczulają mnie ludzie, którzy używają pieluch eko, ale walą na gębę tonę makijażu, który zmywaja za pomocą oszczędzanej wody Albo wolą być nadzy, niz nosić futra, ale obnoszą się ze skórzanymi botkami od Gucciego Albo rozczulają się nad kąpielą w mleczku z własnej piersi, ale boją się przyrtyć 10 kilo w ciąży i umawiają się na cięcie cesarskie w 7 miesiącu ciąży Albo nie szczepią i nie podają antybiotyków, ale ząbki chemią wybielają, tu juz całkowita naturalność nie obowiązuje Kocham takich Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 02.11.10, 22:27 Skąd ona bierze tyle mleka? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Kąpię dziecko w mleku z własnej piersi - pomy 03.11.10, 07:52 po pierwsze nie wierylabym we wszystko, co sie pisze i mowi. po drugie, ile ona musialaby oscoagnac tego mleka, zeby kapac w nim dzieciaka? bujda na resorach i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś