Dodaj do ulubionych

Droga bielizna

08.11.10, 20:31
pytałam już kobiety " na kobiecie "jaka jest ich najdrozsza rzecz bielizniania i czy kupują drogą bieliznę ,
twierdzą że to strata kasy , przyznaje ze tez tak myśle i zazwyczaj zadowalam się outletowa bielizną ceny max 50 zł stanik , dziś kupiłam koszulke za ponad 270 zł ( to jest cos w rodzaju halko-gorsetu wink i to jest aktualnie najdrozsza rzecz w mojej bielizniarce.
Wy kupujecie droga bieliznę czy uwazacie że nie warto ?
BTW mój mąz jest zachwycony moim zakupem hehe
Obserwuj wątek
    • echtom Re: Droga bielizna 08.11.10, 20:39
      Kupuję staniki Triumpha za ok. 100 zł dla siebie i dziewczyn. To w ogóle jedyna firmowa odzież, jaką mam.
      • georgyporgy Re: Droga bielizna 08.11.10, 20:48
        Nie wiem co mam najdroższego ale moje staniki kosztują zazwyczaj ok 250-350zl. Mam bardzo duży biust i inwestuję w dobrze dobraną, wygodną ale i elegancką bieliznę. Ze stanikiem kupuję też majtki do kompletu.
        Babcia mi zawsze powtarzała, że bielizna nie jest tylko na randki. Prawdziwa kobieta ma zawsze elegancką bieliznę smile
        • gazeta_mi_placi Re: Droga bielizna 08.11.10, 22:06
          Czyli te w zwykłych bawełnianych gatkach za 10 zł sztuka to kto to jest? Trzecia płeć?
          • czarnaalineczka Re: Droga bielizna 09.03.11, 17:28
            to ja 5 plec jestem bo kupuje zwykle bawelniane pakowane po kilkanascie sztuk to mniej niz 5 zl wychodzi big_grin
        • gryzelda71 Re: Droga bielizna 09.11.10, 08:28
          Prawdziwa ko
          > bieta ma zawsze elegancką bieliznę smile

Zapomniałaś dodać,że i drogą inaczej się nie liczysmile
          • czarnaalineczka Re: Droga bielizna 09.03.11, 17:26
            i w rozmiarze 36 big_grin
    • kosher_ninja Re: Droga bielizna 08.11.10, 20:51
      Jak znajduję dobry stanik do 100 zeta, to jest to dla mnie ogromna okazja i kupuję bez wahania. Normalnie jednak staniki dla mnie kosztują jakieś 170-180 zł. W ciągu ostatnich dwóch lat zmieniłam rozmiar biustu chyba ze 4 razy, więc jakbym miała się bawić w coś jeszcze droższego, to chyba kredyty musiałabym zacząć na to brać sad A w styczniu muszę znowu wydać kasę na 1-2 nowe staniki.. Eh.
    • e_r_i_n Re: Droga bielizna 08.11.10, 22:00
      Ponieważ stałam się zalobbowana wink, to staniki za 50 zł nie wchodzą w grę. W sensie wchodzą, pod warunkiem zakupu zagramanicą. Tak też czynię - zamawiam przez net i w cenie jednego w Pl potrafię mieć 3 z GB.
      Majtki zdecydowanie mniej kosztowne mam. Lubię proste, określony krój, nie z koronki - a te dużo nie kosztują.
      • pitahaya1 Re: Droga bielizna 09.11.10, 09:55
        e_r_i_n napisała:

i w cenie jednego w Pl potrafię mieć 3 z GB.

A ja, przy okazji wyjazdu do GB, zrobiłam sobie Bravissimowe zakupysmile)) Takie na trzy lata do przodusmile (żartuję). Nieco inna bielizna w cenie naszych rodzimych szmatławców.
    • anika772 Re: Droga bielizna 08.11.10, 22:04
      Nie wiem, co znaczy drogo? 120-170 za stanik to bardzo dużo czy nie? Tyle płacę, najczęściej bliżej 120zł.
      Absolutnie warto- porządny stanik robi cuda wyglądowi. Koszulek i innych takich fikuśnych nie noszę, figi mogę mieć jakiekolwiek, byle wygodne.
      • gazeta_mi_placi Re: Droga bielizna 08.11.10, 22:08
        Cena porządnych ekskluzywnych staników (dla nie zorientowanych marka Triumph do takich nie należy, to taki sam poziom jak ciuchy w HM, jeśli odnieść do ciuchów) zaczyna się od ok. 270-300zł.
        • lacitadelle Re: Droga bielizna 08.11.10, 22:23
          Cóż, lubiłam T., póki nie miałam biustu... Czyli póki de facto stanika nie potrzebowałam smile markowe czy nie, te staniki są po prostu źle uszyte i nie mają rozmiarówki. Teraz noszę rozmiar 65F, głównie angielskie, ale jest też fajna polska dalia, niektóre za 300 zł, ale okazyjnie udaje się i za 150. Majtki wyłącznie bawełniane. Jeżeli chodzi o męża, to akurat jest z totalnie niewrażliwych na te kwestie, co innego go kręci.
          • gazeta_mi_placi Re: Droga bielizna 08.11.10, 22:28
            A co go kręci?
            • nanuk24 Re: Droga bielizna 09.11.10, 00:37
              bokserkibig_grin
              wink
        • asia_i_p Re: Droga bielizna 09.11.10, 06:35
          Ekskluzywnych tak. Porządnych nie. Panache czy Freya są wystarczająco porządne. Panache można dostać nawet w okolicach 80 zł, Freyę 120.
          • kocianna Re: Droga bielizna 09.11.10, 06:50
            Staniki kupuję za ok. 150 pln, majty - najczęściej jedne do stanika, a resztę w markecie za 10 zeta.
    • 18_lipcowa1 Re: Droga bielizna 08.11.10, 22:23
      nie potrzebuje wydawac 270 zl na sexi koszulke by zachwycic meza

a tak odpowiadajac na pytanie
      za stanik bym dala duzo tj 200-300 zl
      za majtki max 50
    • a.va Re: Droga bielizna 08.11.10, 22:32
      Owszem, kupuję bieliznę, która ludziom niezorientowanym w kwestiach stanikowych (w tym mojemu chłopu) może wydawać się droga. Ale różnicę między dobrym a kiepskim stanikiem widać gołym okiem, wystarczy się przyjrzeć różnym kompletom cycków mijanym na ulicy - i od razu wiadomo, że warto wydać trochę więcej.
    • franczii Re: Droga bielizna 08.11.10, 22:49
      Dobry stanik to nigdy strata kasy.
      Nigdy nie mialam stanika z 5ozl bo nigdzie nie widzialam takich tanich w moim rozmiarze, ktore by w dodatku dobrze spelnialy swoa funkcje.
      W sklepach wszystkie fajne wzory, niezaleznie od ceny nie sa dla mnie, moge sobie tylko pomarzyc.
      Ostatnio sie odwazylam i w koncu zakupilam wysylkowo w UK po uprzednim wymierzeniu sie wedlug i jestem pod wrazeniem ze za taka cene moge miec takie wygodne i atrakcyjnie wygladajace staniki i jeszcze moge wybierac wsrod tylu modeli.
      • heca7 Re: Droga bielizna 08.11.10, 23:03
        Palmers i Valisere. Nie wiem kiedy miałam stanik za 100zł. Chyba jeszcze w liceum, jak były takie cenywink
    • madzioreck Re: Droga bielizna 09.11.10, 00:13
      Tak, kupuję drogą bieliznę, w sensie, że raczej nie kupię sobie stanika za 50 zł, chyba,że w super promocji. Teraz, kiedy schudłam i noszę 65G, mieszczę się w ofertę polskich firm, i mogę sobie kupic coś fajnego taniej, Ale kiedy nosiłam bryt. 70J (polskiego rozmiaru brak), to nie miaam za bardzo wyjścia.
      • grudniowa377 Re: Droga bielizna 09.11.10, 00:18
        Kupuje iustonosze za ponad 100 złotych. Inne po prostu sa juz na pewno gorszej jakości. I tyle.
        Za strój kapielowy jestem w stanie dać ok. 300-370 złotych.
        Warto wydać więcej na bielizne i mieć ja naprawde dobrej jakości.
    • moofka Re: Droga bielizna 09.11.10, 05:09
      za majtki nie
      lubie wygodne bawelniane w o kroju szortów albo szortostringow
      zazwyczaj w cenie do 15 zl za pare znajduje co mi pasuje
      czesto wymieniam i wyrzucam bez zalu
      za stanik pare razy dalam 200 po czym ten sam model widzialam w brastopie za 12 funtow
      i juz nie daje smile
      znam modele ktore mi pasuja znam swoj rozmiar zamawiam online duzo taniej
      zdarza mi sie wydac na raz i wiecej niz 270 zl
      ale wtedy mam zapasu na pol roku noszenia
      na pewno nie za jedna koszulke smile
      nie jestem milosniczka frymusnych koronek, a bielizny wygodnej i funkcjonalnej
      koronka mniej pije
      i wole wygodne rajstopy od ponczoch
      mam tez majty korygujące, te byly drogie big_grin
    • kaja954 Re: Droga bielizna 09.11.10, 05:38
      ja lubie victoria secret, przewaznie robie tam zakupy, przewaznie na wyprzedazy.
      za $40 mam 2 kagance i jestem zadowolona.
      hmmm,bielizna w polsce jest droga....
      tesciowa przywiozla mi pare sztuk,ale sie zaraz popruly. mam nadzieje,zeto nie te jakosciowe...wink
    • agata_abbott Re: Droga bielizna 09.11.10, 06:32
      Nie kupuję sobie bielizny. Najdroższy kupujesmile
    • franczii Re: Droga bielizna 09.11.10, 07:54
      A tak w ogole to wspomnienia ze sklepow z ekskluzywna bielizna w Polsce mam nienajciekawsze. Wchodze do takiego z Chantelle, eprise a tam przede wszystkim dumne jak paw panie (naturalnie bez biustutongue_out) . Niesmialo mowie o jaki rozmiar chodzi (70 E tak bylo zanim dzici urodzilam he he) to twierdza, ze takich sie nie produkuje i daja mi jak w kazdym innym sklepie 75D lub 80C. Mierze i krece nosem a te mi proponuja ze przeciez wystarczy zwezic obwodbig_grin Nie dosc ze 3stowy w bloto to jeszcze kompleksy, ze jestem wybrykiem natury o rozmiarze niewystepujacym w naturze.
      A na bravissimo kupilam 2 staniki po 28 funtow i niczego zwezac nie musze i zaluje ze dopiero w tym roku sie odwazylam. W dodatku przyslali mi je dwoma roznymi przesylkami a ja placilam tylko za jedna, bo jeden mieli na miejscu na drugi czekali. Stalam sie oficjalna fanka.
      • matsuda a ja tylko polskie 09.11.10, 08:00
        mam koleżankę, której firma szyje bieliznę, niestety nie na polski rynek- staniki kupuję tak do 100, które sa rewelacyjne, poza tym zawsze mierzę i rozmiarówka jest stała. Szyją do Francji i UK i tam to jest marka.
      • pitahaya1 Re: Droga bielizna 09.11.10, 10:01
        franczii napisała:

Wchodze do takiego z Chantelle, eprise a tam przede wszystkim du
        > mne jak paw panie (naturalnie bez biustutongue_out) .

Z takim zachowaniem spotkałam się tylko raz (na MDM w W-wie), na szczęście. Mam z Chantelle kilka sztuk, niestety głęboko schowane, raczej na pamiątkę, odkąd z 32F (bodajże ostatni numer w Ch) migrowałam do 32H. Pozostały sprawdzone marki, czyli Freya, Panache i parę innych.
      • zonajana Re: Droga bielizna 10.11.10, 12:19
        Dziwne, ja w chantelle kupuje staniki i nigdy nie mam problemu z rozmiarem, a w ciagu roku zmienil mi sie kilka razy (ciaza) i zawsze mieli wszystkie rozmiary, o jakikolwiek bym nie poprosila.
        • franczii Re: Droga bielizna 10.11.10, 13:38
          A o jakie prosilas?
          Mojego nie mieli i nie maja tez w innym sklepie w innym kraju. Dopoki nie kupilam w Bravissimo nosilam 70F a teraz ponoc prawidlowo 70G i to jest nie do dostania.
    • adsa_21 Re: Droga bielizna 09.11.10, 08:02
      Lubie bielizne panache i freya. Stanika nie kupie za wiecej niz 150 zl za to ostatnio za majtki dalam 70 zluncertain

• iwoniaw Re: Droga bielizna 09.11.10, 08:38
      Warto kupować dopasowaną rozmiarowo bieliznę (mówię tu gó...e o biustonoszach, bo z majtkami mimo wszystko łatwiej i nawet najtańsze no name są dostępne w pełnej rozmiarówce), która jest funkcjonalna i wygodna. Gdybym znalazła stanik w moim rozmiarze do 50 zł, byłabym zachwycona, bo takie rzeczy to na superpromocji, jestem bardzo zadowolona, jak mi się uda do 100-120 coś upolować.
      Co do koszulek, to faktycznie mogłabym się przychylić do opinii, że jak ma być dla męża, to strata kasy, bo mój woli mnie zdecydowanie bez koszulki, niezależnie od tego czy ona za 270 czy 27 wink
      • heca7 Re:A czemu... 09.11.10, 08:50
        A czemu założyłaś wątek także na eKobiecie? Żeby sie bardziej pochwalićsuspicious
        • matsuda halko-gorset za 270zł 09.11.10, 08:59
          to jest dopiero wyczyn...niech baby wiedzą!
        • iwoniaw To chyba nie do mnie? n/t 09.11.10, 10:03
    • lola211 Re: Droga bielizna 09.11.10, 09:16
      Nie mam hopla na punkcie dwóch rzeczy, mocno kobiecych: bielizny i bizuterii.Ma byc wygodnie i dobrze lezec.W gorsetach, halkach etc. czuje sie jak w przebraniu, nie jestem soba.Sadze ze to przyjdzie z czasem, jeszcze troche, a zaczne bielizna i ponczoszkami podnosic swa spadajaca z wiekiem atrakcyjnoscsmile.
      Na stanik wydaje góra 200 zł, majtki 20-30 zł.Korzystam z okazji czesto i dzieki temu za niewielkie pieniadze moge nabyc cos co mnie zadowala.
      Nie znoszę mierzenia bielizny, jej dobierania, stad bywam w takich sklepach nieczesto,kupujac po kilka sztuk by miec spokoj na dluzszy czas.
      • zebra51 Re: Droga bielizna 09.11.10, 09:25
        Najdroższy zakup bieliźniany - koszulka Odlo. Czy warta swojej ceny, spprawdzę jutro na lodowcu w Austrii.
        No, tak, ale wy tu o koronkach...
        big_grin
        • alfa36 Re: Droga bielizna 09.11.10, 09:57
          Staniki kupuję triumpha lub feliny a to koszt od 200 zl. Tylko takie pasują na moj duzy i nieco zniszczony biust. A majtki lubię zwykle bawelniane, najchętniej atlantica (od 20 zl).
          • czustka Re: Droga bielizna 09.11.10, 10:42
            Skąpa jestem mam dużo innych wydatków ale stwierdzam że może warto miec coś oryginalnego pośród outletowych majtek wink Koszulka jest bardzo łądna i ciekawa - firma Agent Provocateur ma w ofercie dosc specyficzną bieliznę , to nie jest koronkowy banał no i kupiony dużo taniej.
    • osa551 Re: Droga bielizna 09.11.10, 11:43
      Nie pamiętam dokładnie ile co kosztuje, ale kupuję głównie Lejaby, bo mój biust najlepiej w tych stanikach wygląda. Najdroższym stanikiem, jaki kiedykolwiek kupiłam był stanik Lise Charmel. kosztował gdzieś tak ok 800 zł., ale nie byłam z niego super zadowolona.
    • peggy_su Re: Droga bielizna 09.11.10, 12:07
      Odkąd zostałam biustowo uświadomiona staniki kupuję za 100-200 zł.
      Majtki kupuję różne. Czasem do kompletu z tymiże stanikami, czasem różne takie kolorowe bawełniane z sieciówek. Koszulki-srulki jakieś tam mam, znaczy mąz mi kupuje czasem, bo ja sama wole bawełnianą pizame smile Generalnie nie mam nic ekskluzywnego. Wazne zeby było dobrze dopasowane rozmiarowo, estetyczne, na szalenstwa sobie pozwole jak mnie bedzie stac wink
    • hellulah Re: Droga bielizna 09.11.10, 15:15
      Nie rozumiem toku myślenia - nie widać po wierzchu, to może być bylejakie. Lubię ładną bieliznę, która musi być bezwzględnie doskonale dopasowana. Czy jest tania czy droga? jak na moją kieszeń, przeciętna. Avocado nie kupuję, chociaż ładnie u nich smile ale nie stawiam sobie limitu "50 zł za stanik", bo jest nierealnie niski i nic ładnego i dopasowanego w tej cenie nie znajdę.
      • loganmylove Re: Droga bielizna 09.11.10, 18:36
        Kupuję staniki na dopasowenej, w bradea albo 6 zmyśle-na promocji płacę ok 99zł ale zwykle niestety więcej...w zwykłym sklepie juz nie pamiętam kiedy byłam-noszę 80 DD lub E a takich najczęściej nie ma
      • lola211 Re: Droga bielizna 10.11.10, 12:34
        Zaraz bylejakie.
        Nie- nie musi byc po prostu super hiper atrakcyjne -o wzornictwo chodzi.Bo bielizna moze byc prosta, funkcjonalna lub fikusna,pelna koronek, detali.Sa kobiety, ktore uwielbiaja bielizne jak inne buty.Maja lepsze samopoczucie wiedzac, ze maja na sobie cudna bielizne.Oraz takie, ktore wybiora funkcjonalnosc, bo skoro bielizny nie widac, to po kiego zakladac cos w najmodniejszy desen?
    • kol.3 Re: Droga bielizna 09.11.10, 18:49
      Obecnie kupuję w Triumphie staniki średnio ok. 130, majtki ok. 50. Warto, bo to niezła bielizna. Najlepsze staniki kupowałam dość dawno temu od prywatnej gorseciarki, ale miałam wtedy mały biust.
      • landora Re: Droga bielizna 09.11.10, 22:58
        > Obecnie kupuję w Triumphie staniki średnio ok. 130, majtki ok. 50. Warto, bo to
        > niezła bielizna

Moim zdaniem absolutnie nie warto. Za te pieniądze moge mieć kilka sztuk biustonoszy z brastopu, co chwila znajduję tam jakieś cudo za 10-12 funtów. Te staniki, w przeciwieństwie do Triuphowych, są trwałe, wygodne, i wystepują w moim rozmiarze, a nie jedynie w 75B.
        A jak chcę zaszaleć, to za 130-150 zł mogę dostać bardzo ładny stanik w Yoshi smile
        • franczii Re: Droga bielizna 10.11.10, 13:34
          przepraszam, ze sie wtrace, Tryumpha nie szkalowactongue_out
          W Pl w sklepach triumpha nie sposob bylo dostac cos co by nie bylo wielkim namiotem i ja sie meczylam w biustonoszach 75 D a nawet 75 C jak chcialam bez ramiaczek (doprawdy nie wiem czemu tak niedobrany biustonosz sluzyl, chyba tylko po to, zeby ciagle mnie wkurzac, no ale to juz inna opowiesc) i nawet nie mialam pojecia, ze istnieje obwod ciasniejszy i miski wieksze. Natomiast prawda jest taka, ze oni produkuja wielkie miseczki a nawet obwod 65. Mam fabryke Triumpha niedaleko i w przyfabrycznym sklepie widzialam jak byk staniki 65F, nie wiem czy dalsze litery tez byly.
          • paskudek1 Re: Droga bielizna 10.11.10, 15:20
            tylko biorąc pod uwagę że Tiumph ma rozmiarówkę kontynentalną to ich 65F jest niewielkie. Kontytnentalnie to ja noszę 65Jsmile A to jest kilka miseczek dalej niż 65F. Wcale wielkiego biustu nie mamsmile
            dużo jestem w stanie dać własnie za biustonosz - a dużo u mnie to powyżej 100 zeta. Chętnie dawałabym 50 zł tylko w moim rozmiarze takich nie kupię. nawet polskich firm. Wolę w takim razie brytyjczyki. Majtki mogą być jakiekolwiek, nawet z bazarku za 6 zł. Byle wygodne.
    • guderianka Re: Droga bielizna 09.11.10, 18:52
      Dla każdego droga oznacza co innego dla jednej stanik za 50zł do straszna drożyzna dla innej super okazja. Ja osobiście za koszulkę 270zl bym nie dała. Ona złotem przetykana ? wink
    • kosmitka06 Re: Droga bielizna 09.11.10, 18:56
      Z racji że mam duży biust to za np biustonosz płacę ponad 100zł. (zależy jaka firma).
      Jak dla mnie warto kupić droższą bieliznę, kilka razy połaszczyłam się na biustonosz za 20zł i jak dla mnie porażka. Nie wiem może na innych biustach (mniejszych) sie sprawdzają u mnie niestety nie. Zwykle kupuję komplety biustonosz+figi.
      Co do halek czy gorsetów i bielizny bardziej erotycznej to jeżeli jest coś ciekawego to kupuję, nie patrzę na markę czy cenę.
      Pozdrawiam
    • joanekjoanek Re: Droga bielizna 09.11.10, 19:21
      u mnie najdroższy jest stanik robiony na miarę u gorseciarki - kosztował 600 PLN i robiłam go sobie na "po pierwszym dziecku", żeby złapał uciekające piersi.
      i nie była to moja najlepsza inwestycja stanikowa, niestety. Haftki pordzewiały i się połamały, biustonosz od początku spłaszczał i optycznie zmniejszał biust (niby dlaczego?? mam duże piersi, to chciałam mieć duże, a nie żeby mi je ktoś zmniejszył!), no i zdecydowanie nie był ładny wizualnie. Ale wtedy jeszcze nie było chyba w ogóle w Polsce szans na fajną bieliznę w rozmiarze innym niż 75C, przynajmniej ja jeszcze wtedy nie byłam uświadomiona.
    • belle_amie jest ktoś z krakowa lub okolic? 09.11.10, 19:36
      podłączę się pod wątek, ja właśnie mam problem z dobraniem stanika, jeden mam extra dobrany, zakupiony w g.krakowskiej ale nie pamiętam nazwy sklepu, była tam wtedy fajna pani, która się znała na rzeczy ale już drugi raz na nią nie trafiłam a tylko ten model na mnie mieli...120 zł kosztował
      do sedna, możecie polecić jakiś sklep z bielizną gdzie są właśnie takie panie które wiedzą o co chodzi i potrafią coś dobrać? nie stać mnie na staniki po 300zł ale tak 100-150 mogę dać..
      • bsl Re: jest ktoś z krakowa lub okolic? 10.11.10, 12:37
        www.intimo4you.com/kontakt.html
        kupowałam w tym sklepie , polecam
      • paskudek1 Re: jest ktoś z krakowa lub okolic? 10.11.10, 15:22
        jeżeli Kraków to polecam Braffiterię. Nie pamiętam ulicy ale można sobie wyszukać.
    • anorektycznazdzira Re: Droga bielizna 09.11.10, 19:41
      Staników szukam wśród takich lepszego gatunku ale poprzecenianych w okolice 70-100 w outlecie, majtki kupuję od kompletu, co zwykle oznacza wysoki poziom wkurzenia przy kasie (30-60 zł, a nabywam kilka par do kazdego stanika). Mam ze dwa "wyskoki" w szafie, które są droższe, ale to wyjątki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka