Dodaj do ulubionych

Poznań czy Gdynia

18.11.10, 14:43
czy ktoras z was mieszkala w obydwu tych miastach i moze powiedziec, gdzie jest latwiej z praca - generalnie jakakolwiek glownie fizyczna, ktora moze wykonywac kazdy? gdzie zyje sie lepiej wiem, ze to bardzo oglne pytania ale jakosc ni mom pomyslu na wstepna orientacje...eh
Obserwuj wątek
    • lejla81 Re: Poznań czy Gdynia 18.11.10, 15:19
      cóż, nie mieszkałam nigdy w Poznaniu, ale wydaje mi się, że Gdynia jako miasto nadmorskie, znajdujące się w regionach atrakcyjnych turystycznie daje dużo możliwości.
    • bombastycznie Re: Poznań czy Gdynia 18.11.10, 18:07
      mieszkałam przez rok w Poznaniu, jest drogo jeśli chodzi o koszty wynajmu mieszkania no chyba że na przedmieściach, ale ogólny koszt utrzymania się jest drogi, zarobki średnie, akurat w mojej branży było mało miejsc pracy i ciężko było mi mieszkać w Poznaniu, w Gdyni natomiast mieszkała moja dobra koleżanka i też żaliła się na wysoki czynsz i opłaty głównie zimą za gaz, nie wiem natomiast jak z pracą bo ona wtedy pracowała za granicą
    • lilly_about Re: Poznań czy Gdynia 18.11.10, 18:28
      Gdyni nie znam, a w Poznaniu o pracę dość łatwo.
    • karo610 Re: Poznań czy Gdynia 18.11.10, 22:35
      Moja siostra przeprowadziła się do Gdyni i tam ciężko z pracą..
    • zolla78 Re: Poznań czy Gdynia 20.11.10, 13:04
      Nie mogę się wypowiadać co do Poznania, gdyż nie znam. Ale Gdynię bardzo polecam. Z pracą tu jest jak pewnie wszędzie, ale zauważ, że Gdynia to nie tylko sama Gdynia, ale cała aglomeracja Trójmiejska, obejmująca dużo większy Gdańsk, Sopot, Rumię, Redę, Wejherowo. Zatem możliwości znalezienia pracy jest sporo. Poza tym w Gdyni super się mieszka. Wszystkie urzędy pracują dobrze, w mieście dużo się dzieje. Miasto cieszy się sympatią mieszkańców. Wystarczy popatrzeć ilu z nich chciało się przykleić do samochodu nalepki "Gdynia to moje miasto". I jest morze smile Nie wiem czy miałaś okazję mieszkać kiedyś nad morzem, ale pewnie wiele osób ze mną się zgodzi, że to cudowne uczucie, móc sobie pójść na spacer nad morze.
      • aretahebanowska Re: Poznań czy Gdynia 20.11.10, 13:54
        Potwierdzam. Mieszkam w Gdyni, pracuję w Gdańsku. Jest fajnie. Na pewno z Gdyni się nie wyprowadzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka