ihanelma 29.11.10, 12:02 U nas totalny paraliż. Zawiane, zamiecione, zima tradycyjnie zaskoczyła drogowców i wszystkich zainteresowanych. A niestety wychodzić z domu trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czar_bajry Re: Nasza zima zła 29.11.10, 12:05 U mnie też pada od rana (Warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
skanke na podlasiu też 29.11.10, 12:12 patrzę i nie wierzę- prawie już nie widać mojego samochodu. w pracy jestem od 7 i do wyjazdu jeszcze ho ho. W weekend , przy takiej pogodzie już na narty mozna jechać- my pod suwałki dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Nasza zima zła 29.11.10, 16:58 czar_bajry napisała: > U mnie też pada od rana (Warszawa) a w Karpaczu pada od wieczora Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Re: Nasza zima zła 29.11.10, 12:10 W Krakowie też. Ale ja się akurat ucieszyłam, zostawiłam auto i większość drogi do pracy przeszłam na piechotę. Fitness i sauna w jednym gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Nasza zima zła 29.11.10, 12:18 O - jest jeszcze jedna taka wariatka jak ja Właśnie chciałam napisać, że zdecydowanie wolę taką pogodę niż ponurą jesień (nawet bez deszczu - jak ostatnio) Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: Nasza zima zła 29.11.10, 12:14 U nas - dolnośląskie, nic nie widać..znaczy się przez śnieg za oknem. Strach do domu wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nasza zima zła 29.11.10, 12:20 U nas na razie spoko, przynajmniej w mieście. Podobno najgorsze dopiero ma nadejść Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Nasza zima zła 29.11.10, 14:11 I nic się chyba nie zmieni. Sprawdzałam prognozy. Jutro 0,1mm śniegu a potem już nic. Tylko zimno będzie. A ja bym chciała trochę śniegu a nie jak teraz - lekko przyprószone. Odpowiedz Link Zgłoś
korusiar Re: Nasza zima zła 29.11.10, 12:32 Aktualnie jestem chora i przynajmniej do końca tygodnia zostanę w domu. Fakt, że nie muszę wychodzić w taką pogodę to jedyny, duży plus Nienawidzę zimy! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Nasza zima zła 29.11.10, 12:37 Moje dziecię pilnie wczoaj sluchalo prognoz pogody i rano mial nieciekawą minę, bo "zapowiadali obfite opady". W każdym razie do przedszkola weszlismy spokojnie, bez sniegu na butach ale czy wyjdziemy??? Od 9 pada i wieje. Mlody będzie zachwycony. A ja....na aerobik nie bede musiala chodzic jak odsnieżę nasze 100 m do drogi glownej To nasza pierwsza zima odkąd mieszkamy za miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta90 Re: Nasza zima zła 29.11.10, 14:01 w Lublinie totalny paraliż nie wiem co będzie do wieczora, już teraz śnieg do kolan i całe miasto stoi. A ma bardziej padać Odpowiedz Link Zgłoś
pani_kasia Re: Nasza zima zła 29.11.10, 14:45 W Lublinie to chyba norma jak śnieg spadnie Pamiętam jak parę lat temu moja mama i siostra próbowały się wydostać z Czechowa w taką śnieżycę - nie jeździło dosłownie nic, nawet taksówki. Odpowiedz Link Zgłoś
pina_colada88 Re: Nasza zima zła 29.11.10, 16:40 Hiacynta-masz rację W Lublinie totalny paraliż. Ani autobusów ani taksówek. Koszmar. 2 godziny na przystankach spędziłam... Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Nasza zima zła 29.11.10, 13:55 Nie tylko w Norwegii powrót do domu jest ciężki Odpowiedz Link Zgłoś
sefora74 Re: Nasza zima zła 29.11.10, 14:11 U mnie (Izabelin pod Warszawą) jest totalny paraliż, siedzę w pracy do 15:30 a potem muszę jeszcze poodbierać dzieciaki z przedszkola i szkoły. Totalna zamieć mojego samochodu z okna już nie widać (drogi też) nie cierpię prowadzić w taką pogodę Odpowiedz Link Zgłoś
pani_kasia W taki dzień jak dziś... 29.11.10, 14:47 cieszę się niezmiernie że siedzę jeszcze z dzieciem w domu i w zasadzie nie muszę nigdzie wychodzić Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Nasza zima zła 29.11.10, 16:51 O! nie zauważyłam wątku i założyła podobny Ja piszę z zasypanego portowego miasta Łodzi Ja robię nadgodziny , bo nie mam pomysłu na powrót do domu - na razie nie jeździ nic, myśle czy samochód to lepsza opcja czy też MPK ,ale chyba i to i to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Nasza zima zła 29.11.10, 16:51 Tutaj też padał śnieg. Temperatury koło zera. W radiu ciągle słyszę, że gdzieś korki i awarie. Trudno się jedzie. W sumie niesamowity paradoks, że zima wciąż zaskakuje i paraliżuje. W takiej Kanadzie to mają zimy Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Nasza zima zła 29.11.10, 17:01 a ja ubolewam,że dziś siedzę w domu z chorym dzieckiem bo-pomijając sam smutny fakt choroby- nie poszłam do pracy i nie poszwendałam się po tym wspaniałym śniegu kocham taką pogodę i chyba mogłabym w takiej Norwegii mieszkać. i zupełnie nie rozumiem jak można,mieszkając powiedzmy w zasięgu 1 godziny od domu-tracić czas czekając na autobus,który przyjedzie z półgodzinnym opóźnieniem a potem i tak godzinę odstoi się w korkach..ileż przyjemniej i zdrowiej jest zrobić sobie spacer do domu.. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nasza zima zła 29.11.10, 16:58 Jest pięknie, lubię zimę. Niech żyje buspass i śniegowce. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Nasza zima zła 29.11.10, 17:03 jeszcze tylko dodam,że podstawa to porządne buty i ciepłe palto,czapka,szalik i rękawice. rok temu,przy temperaturach -25 codziennie chodziłam do pracy na piechotę,z pracy też i nawet kataru nie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Nasza zima zła 29.11.10, 18:09 Też lubię na piechotę pod warunkiem że nie muszę ciągnąć na rękach dwulatki a za sobą czterolatki i żadne chodniki ani dróżki nie sa odśnieżone a ludzie brną po swoich śladach po kolana w śniegu. Wybrałam MPK i przejechanie 4 przystanków w tę i z powrotem zajęło mi 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Nasza zima zła 29.11.10, 22:51 U nas w Teksasie taki atak zimy byl dwa tygodnie temu, sypalo caly czas, na drodze pol metra. Po raz kolejny pogratulowalam sobie posiadania terenowki. I nie wiem czemu w Polsce tak najezdza sie na wlascicielii SUVow. Zeszlej zimy moj maz tak jechal do pracy, snieg, zlapal mroz, na drodze slizgawka, jak czekal na swiatlach z przeciwka nadjechal wielki ciezarowy z naczepa, probowal wyhamowac ale tylko obrocilo go w poprzek i tak sunal. Maz mial wlaczone 4x4 i z drogi uciekl na pobocze. I dzieki Bogu.... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Nasza zima zła-Szczecin 29.11.10, 23:01 śniegu ani widu na razie,bo słychać,że ma być. A rano za to pizgało niemiłosiernie i przy -3 st.zamarzała twarz Za to mroźno-w tej chwili na termometrze -4,1 st. Odpowiedz Link Zgłoś